- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
- Konu Sahibi karanfilce
-
- #11.481
Amin cnmmaşallah ya verdiği cevaba bak bayıldım Allah sağlıklı sıhhatli büyümeyi nasip etsin
Basi Agriyan Ordek çok iyi yöntem canım. Benim evde de var öyle orda burda kalmış şeyler. Ben de çıkarayım onları ortalığa. Belki yerler
Basi Agriyan Ordek
T theblack bereketli olur inşallah. Dün ve bugün kuru fasülye yedik. Yarın kuru biber dolma ve çorba yapılır. Cuma da Allah Kerim. Belki dılarıda yeriz belki de evde makarna filan yaparım.
Haftaya da dondurucudan taze fasulye bamya yapılır diye hesapladım kafamdan.
Sarıpisisi ben de evdeki malzemelere göre liste yapıyorum. Ama ben önceden planlama yapmıyorum. Bakıyorum dolapta ve buzlukta neler var, çocuklar ne yemek istiyor ona göre karar veriyorum. Eskiden canım ne isterse hemen o gün alır yapardım. Eşim sağ iken evde yemek olsa bile dışarıya çıkıp dışarıda yerdik. Hava güzel olduğunda eşimi eve sokamazdım :) Şimdi israf olmasın diye eldekilere göre yemek listesi oluşturuyorum. Bu arada seni zevkle takip ettiğimi bir daha söyleyeyim.
buzlukta iki poşet barbunya ve bir poşet bezelye yarım kiloluk iki ayrı poşet kurutulmuş kabağım ve patlıcanım var bunları tüketmeye karar verdim.Zaten biz onları tüketene kadar ufaktan ufaktan sebzeler bollaşır inşallah.Amaaann işimiz gücümüz bogâz haa
@geztapo ,sagol canim elimden geleni yapiyorum ama sizin gibi tecrubeli bilgili hanimlarin eline su dökemem.
Bazen oluyor ki,firsatim olmuyor o zaman ekmek arasi oluyor genelde.
Hamur isi yerine cogu kuru,az sulu yemekler olur.öteki günu dusunerek biraz fazla yapiyorum.
Kiymali-sebzeli makarna
Yesil fasulye-pilav
Az sulu patates yemegi
Yaz ise menemen yanina ekmek ve salatalik dograrim
Bugun mesela,Az sulu etli kuru fasulye vardi onu göturdu ise
Yemegin yada ekmek arasi bin yanina meyve varsa sütlü tatli ,kek koyuyorum.
Sütlü tatlilari,kapakli kaselerim var onlara koyuyorum ki ise almasi kolay olsun.
Ev yapimi Pizza ,yanina salata
Ev yapimi kahnacun,börek yanina salata
Yani corba harici cogu sey alinabilir.
Esim ,disardan. Yese biz kesinlikle gecinemeyiz.Bi Hesap yaptik Onun disarida yemege verecegi paraya bizim üc kisilik ailemiz doyuyor.
Bu kadar cabaliyorum ama bakalim esimin is durumlari kötu görunuyor.Tam toparlandik derken Gene dibe toslamak cok üzuyor beni.issiz olursa bi daha zamnetmem is bulablsin bulsa bile simdiki kadar kazanamaz ,piyasa cok kötuu...
İnşallah canım. Biz makarnayı çok seviyoruz. Bu aralar biraz azalttım. Önceden hazır soslar alırdım. Şimdilerde ise kendim sos yapıyorum, kapyasından nanesine kadar değişik değişik soslar yapıyorum hem çok lezzetli oluyor hem de sağlıklı ve tabii ki hesaplı. Üzerine de peynir rendeliyorum. Kendi başına yemek oluyor.
ben bi domates sosu bir de kıymalı sos biliyorum. başka da bir şey bilmiyorum. neler yapıyorsun sos olarak canım.İnşallah canım. Biz makarnayı çok seviyoruz. Bu aralar biraz azalttım. Önceden hazır soslar alırdım. Şimdilerde ise kendim sos yapıyorum, kapyasından nanesine kadar değişik değişik soslar yapıyorum hem çok lezzetli oluyor hem de sağlıklı ve tabii ki hesaplı. Üzerine de peynir rendeliyorum. Kendi başına yemek oluyor.
Ya ben makarna yapmasını bilmiyorum ya da makarnayı sevmiyorum
Ya ben makarna yapmasını bilmiyorum ya da makarnayı sevmiyorum
ben bi domates sosu bir de kıymalı sos biliyorum. başka da bir şey bilmiyorum. neler yapıyorsun sos olarak canım.
canım ben dediğim gibi peynirli ve yoğurtlu yapıyorum. ama eşim bunları sevmiyor. eşimin bana öğrettiği sos da şöyle:Kızlar benim makarna yapmak aklıma hiç gelmez.
En son ne zaman pişirdim hatırlamıyorum.
Ama herkes sevdiğine göre demek ben yapamıyorum.
Benim sos diye bildiğim şey yağlı salça makarna için. Annem hep öyle yapardı. Ben de yaparım arada.Bazen salata gibi yoğurtlu kornişon turşulu yaparım bazen de tereyağli sade kekikli filan bu kadar.
Siz başka mı yapıyonuz acaba
Rica ederim canim ne demek :) azicik faydam olduysa ne mutlu bana.@royemcim şu anda çalışmıyorum ama işe başladığımda ben de evden yemek götürmeyi düşünüyorum sayende. aslında iş yerinde yemekhane var ama yemediğim şeyler çıkıyor bazen. o zamanlar evden götüreyim diyorum. dediğin gibi hem daha sağlıklı hem de bütçeye yarar.
2 aydır abur cuburu bıraktım. evdeyken sorun olmuyor çünkü artık almıyoruz. ama işteyken bu konuda zorlanacağımı düşünüyorum. onun içinde her gün yanımda kek, börek, kurabiye, meyve falan götürürüm.
çoook teşekkür ederim verdiğin fikirler için canım :)
Rica ederim canim ne demek :) azicik faydam olduysa ne mutlu bana.
Kizlar ,Ben makarnayi beyaz peynirli ve yumurtalik da yapiyorum.ister sade peynir ya da sade yumurtali peynirli karisik yapiyorum.cok güzel oluyor.
Sevimsiz,parana yazik olmus.Evin hanimi olarak neyin nasil yapilaxagina,nasil temozlenip silineccegine sen karar vermelisin.o an hayir deyip senin istedigin gibi temizletseydin keske.olan olmus artik,bi dahakine bilirsin.
Tencereye yag koyup,istedigin kadar yumurta kirip karistir ve haslanmis makarnayi ilave edip 1-2 dk kavur.Bu kadar,servise hazir.yumurtalı nasıl oluyor ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?