• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikti içimdeki gelinlik hasreti

2 yıllık evli, 6 aylık bebek annesi birinin düğününe gitmek abes olur evet.
Gelinlik giymek istiyordun madem kaçarak evlenmeseydin.

Ohooo atı alan üsküdarı geçmiş 2 sene evlilik ve 1 çocuktan sonra vay efendim düğünüm olcaktı :) yani olayın espirisi kalmamış :KK39: ama içimde bi ukte kaldı diyorsanız kiralayın bir gelinlik foto cekimi falan yaptirin yok onuda yaptiramiyorum diyorsaniz yeni nisanli bir genc kızmış edasıyla girin her hangi bir gelinlik magazasina aliciymis gibi yapın istediğiniz gelinlik modelini deneyin bedavaya :KK48: o kdr zor birsey değil

babanız kabul etmeyecekti kızını ben okutucam lafını. ne mübasebet . benim babama dense bu laf çok kızardı. ben de okurken kimseyi evlenmek için düşünmedim. yani düğün zaten yeni başlangıç heyecanıyla güzeldir. şimdi zorla yaptırınca size aynı duyguyu vermeyecek ki. sizin istediğiniz belki de en başa dönmek . böyle arkadaşlar arası ufak bir organizasyon düzenleyin bence . kart bile yaptırırsınız arkadaşlarınıza hem de yaşlı kesim bu olayı anlayamayacağı için kafa karıştırmamış olursunuz. daha eğlenceli bile olabilir :)
Ben de bu fikri cok begendim canim. Cok makul. Boyle bir sey yap.

6 aylik bebekle kp kv'ye ne isi yapiyorsun? Onlarin sana yardim etmesi lazim ya.

Edit:
Arkadaslar bazilariniz cok kirici yorum yapiyorsunuz. Basta yapariz ederiz demisler. Sonra tornistan yapmislar. 6 aylik anne bu kiz cok stres yapmayin. Olabilir gelinlik icinde uhde kalmis olabilir. Herkesin hayattan istekleri beklentileri farkli ve cok bir sey istemiyor. Bu kadar ustune gitmeyin insanlarin.:KK43:

Son düzenleme:
Aynı apartmandayz bir değiliz akşam yemekleri mecbur bir yiyoruz düğün olacaktı eşimin anneannesi vefat edince kaldı kışında yapmayz dediler yazın olsun çocukla bişey olmaz dediler yine yapmadılar ev aldılar açıkcası beni kandırdılar ve açıktan okuyorum okulumun parasını babam gönderdi kaynpederm yeminler etmişti okutcam etcem diyerek
niye mecbur bir yeniliyor yemekler? madem dugub istiyordun dugunu yapip oyle evlenseydin iki sene sonra dugun istemek sacma

Dügün yapmayi verin dünyanin sonu degil bende 2 yildir evliyim ve dügün yapmadm

"ikinci üçüncü kez evlenenler düğün yapıyor" demeniz ne kadar komik. insanlar isteyerek boşanmıyor, boşandıklarında da hayatları bitmiyor, kimse boşandı diye yalnız yaşamak zorunda değil, isterse beşinci kez, isterse de 10 kez düğünü de yapar gelinliği de giyer. Ama herşeyin vakti vardır. düğün vs yeni evlenirken olur.

asıl ben iki yıllık biri beni düğününe çağırırsa nasıl tepki veririm bilmiyorum. Anladığım kadarıyla bi de çocuk var arada. Bir gelinlik/düğün için baba evine gitmek için tehdit edeceğine güzelce anlat derdini, madem o kadar istiyorsun, gelinlik kirala/aldırt. git foto çektir. ne bilim bi çözüm bul. bu saatten sonra ne diye masraf açmaya kalkıyorsun ki başına.

Bencede iki yıl sonra çocukta olduktan sonra düğün yapmak çok abes. Ama gelinlik giyip fotoğraf albümü yaptırabilirsiniz. Hem daha makul bir çözüm hemde gelinlik giyme hevesini almış olursunuz.

Ama yapacaklarının sözünü vermişlerdi ne olduda değiştiler onu anlamıyorum çocuk olsun yaparz diyip geçiştirip yapmadılar herkes burda biliyordu sonradan yapacağımızı garipsencek bişey yoktu

Cocuk olsun yapariz dediklerinde hic sorgulamadin mi cocuksuzken yapilmayan dugun cocukluyken neden yapilsin? Kacarak evlenenlerde idrak sorunu var genelde.

"Kadinlar mutlaka ekonomik ozgurluge sahip olmali"
"Kadinlar kacarak evlenmemeli"
"Ev üstüne ev olmaz" temali kamu spotu gibisiniz.

Maalesef bazi durumlara kendimiz bizzat kendi cabamizla duseriz. Belki cok acimasizca gelecek ama kendi dusen aglamaz.
Ha cok modern bir aile yapiniz olsaydi, hani evlilik tazeleme falan oluyor ya elit tabakada, oyle bir sey yapin derdim ama yazdiklarinizdan oyle bir cevreniz olmadigini da anlıyorum.

Size verecegim tek tavsiye, icinizde kalmasin en azindan giyin, fotoğraf cekinin. Tr'nin en büyük online alisveris sitelerinden birinde sürekli gelinlikler satiliyor uygun fiyatlı. Alin cikarip çıkarıp giyin evde, yani ne diyelim..

Genelde kaçanlara düğün yapılmıyor geleneksel bakış açısına sahip insanlar tarafından. "Ailesinden rızasız gelmiş kendisi ne gerek var" diye düşünülüyor. Sizi üzmek istemem ama iki yıl geçtikten sonra daha da düğün yapılacağını sanmıyorum. Çok içinizde kaldıysa arkadaşların da daha önceden yazdığı gibi bir gelinlik kiralayıp düğün fotoğrafçısı tutarak fotoğraf falan çektirebilirsiniz belki.

Cocuktan sonra dugun de sacmalin daniskasi.Birakin su dugun sevdasini.Ayri eve cikmayi iste dugun isteyecegine

Sacmalik tamamen cocuktan sonra dugun yapariz dediklerinde nasil inandiniz?
En uygun olani gelinlik kiralayip fotograf cektirmek olur.
Kacmayi marifet sanan kizlarimiz okusa keske bunu da.

Neden olmasın canımm? Neyiniz var ki sizin bebeğiniz var sanki hastalıkmış gibi bahsediliyor. İnsanlar 25. yıl evlilik dönümlerini nikah tazeleyerek yapıyorlar. Siz de öyle yapın. Hiç kimseye hiçbir şey demek zorunda değilsiniz. Bebeğinizi giydirin, giyin gelinliğinizi kocanızla oturun masaya kıyın nikahınızı. Küçük arkadaş çevresiyle olur biterr:21::21: Boy boy fotoğraf çekilin niye yapmayacakmışsınız? Siz yüz kızartıcı suç mu işlediniz? Adam mı öldürdünüz ki bunları düşünüyorsunuz.

Back
X