birileri bana yol gösterebilir mi?

miramasal

Rabbim seni başımdan ve yüreğimden eksik etmesin.
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
817
1.449
63
Öncelikle merhaba. 15 gün önce sgk ile anlaşmalı özel bir hastanede kürtaj oldum. Sebebi bebeğimin kalbinin durmasıydı ve mecburen kürtaj olmak zorunda kaldım. Benim kan grubum 0 rh pozitif, eşimin 0 rh negatif. Bu durumda kan uyuşmazlığı olması tıbben mümkün deģilken hemşire hanım ısrarla bizde kan uyuşmazlığı olduğunu ve kürtajdan hemen sonra aşı olmam gerektiğini söyledi. Hastanenin karşılamadığını söyledi ve mor reçete yazarak eczaneden aldırdı. 287 tl ödeyerek eczaneden aldık ve aşı oldum. Kontrole gittiğimde doktora sordum ve anlamsız birşey olmuş dedi, kan uyuşmazlığımız olmadığını söyledi. Reçetede doktorun kaşesi var ve tüm ısrarlarıma rağmen hemşire zorla bize bu aşıyı aldırdı. 287 liramız resmen çöpe gitti ve ben boşu boşuna aşı oldum. Hatta belki de olduğumu zannediyorum, belki de onun yerine ağrı kesici bile yapmış olabilir bana ilacı başkasına da vermiş olabilirler bilemiyorum. Şimdi benim ne yapmam gerekiyor? Hastane yönetimine mi şikayet etmeliyim, sağlık bakanlığına mı? Dava açabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim

Canım hemşire reçeteyi aldı geldi. Hemen kürtajdan sonra aşı olman gerekiyor dedi. Ben ısrarla bizde kan uyuşmazlığı yok dedim. Ben pozitifim, eşim negatif dedim. Farketmez iki durumda da oluyor dedi. Eşim apar topar gitti aldı, zaten o acıyla doktora bile soramadık bişey. Reçetede doktorun kaşesi vardı, benim adım yazıyordu, herhalde vardır bi bildikleri dedim. Ama kontrolde doktor gereksiz yere olmuşsun diyince ben afalladım tabi. Onun da haberi yok anladığım kadarıyla. Şimdi nereye başvuracağımı bilmiyorum.

nereye bas vurucagin hakkinda hic bir fikrim yok ama mantikli düsünerek evt Hastahane üst kuruluna yanj hastahane yönetimine sikayete bulunabilirsin. o igneyi aldigniz eczaneye gidip o receteye ulasmaya calisabilirsinizki hemsirenin yaptigini ispatlamak icin, elinde kanit delil olur. Acaba o igneyi hani vurdumu yoksa ari kesicimiydi diyorsunya, birsekilde kanda o igneyi bulmak mümkünmü, eger mümkünse hemen baktirmak, rapor almak. Belki fazla detaylara indim bilmiyorum ama olmazsa birakta öbür dünyada alicagniz olsun. ahiretinizede lazim o paradan gelecek sevaplar :)
Allah'a havale edin

Aptal yerine koyulmak canımı daha çok acıtıyor. Eğer sesimi çıkarmazsam başkalarına da aynısını yapacaklarından eminim. Benden önce de kimlere yaptılar acaba. Bizim o durumumuzdan faydalanmış olabilme ihtimali bile beni çileden çıkarıyor.

Hemşire ve doktoru hastane yönetimine sıkayet et olmadı sağlık bakanlığını ara

iPod touch 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Birşeyler yapmalıyım keşke sorabileceğim tanıdık bir avukat falan olsaydı off uyku bile uyuyamıyorum sinirimden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…