Birileriyle konusmaya cok ihtiyacim var.

BenBirAnneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
4
0
86
- Yurtdışı
Merhaba!

Ben 15 yasindan beri esimle beraberim 18 yasinda ailemin rizasi olmadan onunla evlendim.
Evlendikten sonra alim ailemin rizasini simdi 20 yasindayim evleneli 2,5 sene oldu.Ve simdi dunyalar tatlisi bir cocugum var daha cok arkdasim hayata tutanim gibi hissetiyorum..
Ben yasadigim yerden esimin kaldigi yere geldim ailemede uzagim arkdaslarimada, cok yanlizim konusup dertlesecek kimsem yok burda. Esimle konusmaya calisiyorum ama esim ilgiyi cok seven kisi dinemeyi cok iyi beceremiyor.
Nezaman konusam beni hic dinlemiyor hemen konuyu degsiryor kendisine getiriyor..

Isin dogrusu ben kendimi cok degersiz hissetiyorum ne yapcami bilmiyorum.
Esimin beni cok sevdiginden eminim bende onu cok seviyorum onsuz ne apcami bilmiyorum onu hic birzaman uzmek istemem.
Ama böyle olarakta ben cok uzuluyorum kimsem yok.
Ailem gilin oturdugu semte tasinalim diyorum kabul etmiyor.
Benim esim icicn tek o ve onun ailesi. Yani bana derki sen benimle evlendin artik kendi ailen bitti benim ailem senin ailen.

Hic siz aileninzin yanina gittmek icin 1 haftadan önce esinize yalvarmaya yaranmaya basladinizmi izin versin diye?

Ben esime dogrusu kiyamiyorum. Herzaman uzulmesin diye her dediyini yapiyorum. Heveslerini kirmiyorum. Ekonomik durumdada ailesi biraz parayi seven insanlardan her ay onlara para göndermekten kendimiz birsey yapamiyoruz.
Daha evlendik evleneli ayi cikarmadik dersem inanirmisiniz?
Evet dogru !

Ve bagzi seyler cok zoruma gidiyor. Biz dugunumuzu hep kendimiz yaptik esimle ben beraber calisarak ödedik herseyi. Altinlar olsun gelinlik olsun hep kendimiz aldik.
ailesinden hicbiri elini cebine göturmedi.
Ve herseye ragmen her ay esimi uzmeden onlara para gönderiyoruz bunu herkez kabulenmez ve ben öyle fesat biri degilim bunu dert etmem .
Ama nezamanki ben mesela anneme yada kardesime bir hediye alalim diyorum bu benim esim icicn dert oluyor daha dogrusu o birsey aldirtmiyor. Bunlara cok uzuluyorum.
Ben evlendim evleneli cok yiprandim .
Beni gören bana 20 yasindasin demiyor cok cagrsizim suan bile bunu yazarken gözlerim doldu yaslarim teker teker akti.. Evlendikten sonra bende panik attak cikti inain cok kötu birsey basta kalbimde duzensizlik varda ama simdi duzldi tabiki herseyin yarasi duruyor.

Yasadiklerimi dusunuyorum yinede birsey yapamiyorum ne yapcami bilemiyorum ayrilmami gerekiyor yoksa durmami?

Lutfen bana akill verin yanlis birsey yapmak istemiyorum! Cesaret istiyorum.
Yorumlarinizi bekliyorum evet okumasi biraz cok oldu.
Okur ve yorum yazarsan cokk tesekur ederim sana.

keske ailenizi dinleseydiniz
anne babalarimiz bizlerin kötülügünü hic istemezler onun icin bizlerin düsünemediklerini düsünür hissedemediklerimizi hissederler bunu bilir bunu söylerim ailenin rizasi olmayan evlilikten hayir gelmez istisnalar haric

Arkadaşım eşinin her dediğini yaparsan böyle olur neden bu kadar yüz veriyorsunuz şu erkeklere anlamıyorum hep onun dediğimi olucak ne demek benimle evlendin kendi ailen bitti bu nasıl bi laftır bu nasıl bir anlayıştır ben evli değilim ama şahsen benim eşim bana bunu dese sana noluyo derdim evet direk bunu derdim eşin üzülmesin diye her dediğine tamam dersen daha çok üzülürsün tatlım.Ayrılmak en kolay çözüm evlenmişsiniz ve birde cocuğunuz var ayrılmak yerine eşinle oturup iyice konuşmanı tavsiye ederim.

Siz kıyamıyorsunuz ona,ama maşallah o sizi üzüyor..
Hele ki ailenize gitmek için yalvarmak neden?
Adam akıllı konuşun bence..

eşinin seni sevdiğini düşünme bence sevse seni bu kadar üzmezdi.bence artık ona farklı davran ondan soğuduğunu düşünsün belki davranışlarını değiştirebilir.senin aileni önemsemiyor,onlara birşey alırken sorun çıkarıyor,onu nasıl hala çok sevebilirsinki,ona kıyamıyorum diyorsun brde.lona haddini bildir bir an once.of ya çok sinirleniyorum böyle kocalara

ailenin rızasını almadan evlenerek bir bakıma sen aileni ikinci plana itmişsin zaten
eşin de bunu devam ettiriyor şimdi
çok acı ama aynı durumdaki bir arkadaşıma eşi tarafından söylenen bir laf vardı
"kendi ayağıyla gelenin kıymeti olmaz!"
acı ama gerçek sanırım.
kendisini vazgeçilmez sanan erkek de bunu sonuna kadar kullanıyor işte.
sanırım artık eşine dişini gösterme zamanın gelmiş.

Son düzenleme:
Canım çok fazla taviz veriyorsun. Ne güzel sen çalış eşinin ailesine para gönder kendi ailene gelince bir hediyeyi eşin çok görsün ne demek ailenin yanına gitmek için yalvarmak.Allah yardımcın olsun eşinin bu davranışı bencillikten başka birşey degil.Ben böyle birşeye katlanamam sevgi de saygıda karşılıklıdır.Eşinle oturup iyice konuşmalısın bu böyle sürmez

bence de ailenin rızası olmadan öle yaptın die cesaret buluyodur...
çok üzüldüm yazdıklarına..
çoğu zaman olurya kaçarak evlenen ya da senin durumunda olanlar çin biraz kaba bi tabir ama ''sen kendi ayağınla geldin''die...
sen biraz nazlı olsaydın,ailesine düğünde sorumluluk verip azcık cadılık yapsaydın senden iyisi olmazdı emin ol..
aslında biraz da sen kendi elinle vermişsin ipleri,okadar çok alttan almana,üzülmesin kırılmasın die davranmana gerek yoktu çünkü hiç bi zaman verdiğin kadarını alamazsın...
senin üzüldüğünü kırıldığını bile bile neden hatasını düzeltmiyor? neden seni bukadar yıpratıyor?
bunların hiç birini kimse haketmez..
al karşına adamakıllı konuş,içindekilerin hepsini söle anlat...
seviyorsa seni kaybetmek istemiosa seni mutlu etmek zo-run-da...
sende okadar taviz verme ne demek üzülmesin..üzülsün biraz,senin gönlünü almak için uğraşsın,yorulsun,yıpransın,bak ozaman nasıl değerli oluosun..okadar sırtlanma herşeyide sen yıpranıosun,sen yoruluosun bak daha yaşın kaç...

benim ailem senin , ama snein ailen yok...
leylekler mi? getirdi beni deseydin :mymeka:

bence bi an önce tepkini koy ortaya...

onu üzmemek için sen üzül

oldduuu gözlerim doldu...

o seni üzmemek için ne yapıyor peki..

birazda kendini düşün olmaz bu şekilde kendine yaparsın.

onu üzmek istemiyorsun ama
sen çok yıpranıyorsun.
yolun başındayken tavrını koy canım
nasıl başlarsa öyle gider.

kendi ailesine veriyorsa sende kendi ailene gitme ve verme hakkın olmalı
bunu anlatmaya çalış.

Herkeze cok tesekur ederim.
Dogruyu söylemek gerekirse cok rahatladim evlendikten sonra ilkez icicmdi döktun ve herseyden önemli cevap aldim.Okuyan ve cevaplayan herkeze cok tesekur ederim.
Hepiniz cok hakklisiniz en buyuk hatayi ben yaptim ve halada yapmaktayim.
Ama tavsiyelirinizi deneycem bende artik degersiz olmadimi gösterme vakti geldi.
Insan kendine deger vermese baskasi vermez ondan kendime tekrar deger vermeye baslaycam.

Tekrardan herkeze teskur ederim

ınan okurken ck uzuldum ...
sana esıne saygı duyuyorum yanlıs anlaam soyeldıklerımı ama ınan esıne anlam veremedım bend eevlıyım ne demek aılenın yanına gıtmek ıcın 1 hafta yalvarmak ıananmıyorum sımıd sen esıne kıyamıyorsun oylemı sanada buravo ...ama o sana cokkkk guzel kıyıyor tamam evlendın onun aılesıne saygı duyarsın seversın ama unutmasınkı esın senın bır annem baban var bunu nasıl soyleye bılıyor ...bu kadar anlayıslı olma yanı ben kendı adıma konuusyorum tamam esıme asıgım dunya bır yana benım esım bır yana ama bana esım derse senın aılen yk gıdemezsın dıye durrrrrr derım ..buna ne olursa olsun hakkı yok ...
senı uzmek ıstemeem ama yazdıkalrından ck etkılendım uzgunum ama bu kadra anlayıslı olam derım ALLAH yardımcın olsun

cnm sen eşine çok tepene çıkarmışsın,belli ki çok seviyorsun ama sevginide biraz içinde sakla.Mademki seni seviyor neden seni bu kdr üzsün ki?Evlilik hep tek bir tarafın fedakarlığı ile olmuyor maalesef.eşin aileni dinlemeyip onunla evlendiğin için belliki hayatı ikinize kendi istediği gibi yaşatıyor.nasılsa sen gittin ondan.
bence bir an önce tavrını ortaya koy.Güzel bi şekilde konuş eşinle,ona anlat ailenin senin için ne kdr değerli olduğunu..

benim ailem senin , ama snein ailen yok...
leylekler mi? getirdi beni deseydin :mymeka:

ilahi Larisa cok guldum yazdigina kaydirigubbakcemile3
erkeklere cok yuz verirsen astarini isterler. esin onu da istemis, sen de vermissin ama hala daha fazla istiyor! cok tepene cikmis bence. ne demek senin ailen artik benim ailem falan demek. ne kadar sacma yaa...o zaman esin de senin aileni kendi ailesi gibi gorsun, ayrica kendi ailesini gormek icin de sana yalvarsin, izin alsin nasil olur???? neden bu kadar cok yuz veriyorsunuz su erkek milletine hic anlamis degilim. onsuz yasayamam diyorsun ya, eminim sokaga ciksan sana esin gibi davranacak olan yani seni ailenden uzaklastiran, kardesine bir sey almak istediginde sorun eden ve daha bunun gibi sacma sapan ne kadar yanlis is varsa yapan bir suru erkek bulabilirsin. o yuzden hic onsuz yasayamam falan deme cunku esin hint kumasi degil anlattiklarina gore...esinin bu yaptiklarina cok kizdim, cok hatali, ama kendini ezdirdigin icin ve esinin poposunu bu kadar kaldirdigin icin sen de en az esin kadar hatalisin bana gore...poposunu indirmek icin bir an once harakete gecmen gerek yoksa 40 yasinda kocaman bir kadin oldugunda bile aileni gormek icin esine yalvarirsin...

Canım benim, kıyamam ben sana daha çok yeni evlisin, eşinde, sende olgunlaşmamışsınız, eminim eşin böyle devam etmeyecek, değişecektir. Ailenle görüşme meselesine gelince, ailen hala sana kırgın değilse sana gelsinler kalmaya yada oturmaya bu görüşme meselesini açık açık eşinle konuşsunlar ve senin sahipsiz olmadığını eşine göstersinler, oda meydanı fazla boş bulmuş kanımca.

bazen büyük sözü dinlemek gerekiyo işte! iş işten geçmiş tabide bu böyle gelmiş böyle gider gibi geliyo be canım bana..

eşinin seni sevdiğini düşünme bence sevse seni bu kadar üzmezdi.bence artık ona farklı davran ondan soğuduğunu düşünsün belki davranışlarını değiştirebilir.senin aileni önemsemiyor,onlara birşey alırken sorun çıkarıyor,onu nasıl hala çok sevebilirsinki,ona kıyamıyorum diyorsun brde.lona haddini bildir bir an once.of ya çok sinirleniyorum böyle kocalara

adam kadinin ailesini niye saysinki bu durumda? ailesini saymamasi gayet dogal,cok gormem...kadin ailesini saymamiski esi saysin
(aileni saysaydin rizalari olmadan kacip gitmezdin,verdin kocana firsati,cekiyorsun simdi,erkeklere firsat verilmez!!!!!)

davranislarida kolay kolay degismez
-kacarak evlendin,daha zor ayrilirsin nede olsa diye dusunuyordur esin,
-ustelikte cocugun var,
-ve gencecik yasta dul ve cocuklu kalacaksin(turk toplumunda hos karsilamazlar pek,maalesef)
kisacasi nede olsa garantidesin,neden kendini yorsunki

Son düzenleme:
Lüfen kendine gel....
Bence eşin değerini bilmiyor bulupta bunuyor.. Senin gibisini nerde bulcak bir daha ?
Hiç bir kadın kolay kolay bunları yapmaz..
Gördüğüm kadarıyla sende çok üzülmüşsün onun düşüncelerini isteklerini hep el üstünde tutmuşsun..
Bence dişini göster biraz, sende çalışıyorsan ailene sende destek çık, sana karşı gelirse sende ona karşı gel.. Kusura bakma çok üzüldüm ve sinirlendim iyilik bilmeyen insanlar canımı sıkıyor.

Back
X