birinci sınıfa giden kızım yardım ne olur.

Nazlican333

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
480
183
628
herkese günaydın benim kızım 23.10.2010 doğumlu. Bu sene birinci sınıf olarak ilkokula başladı. Fakat başladığı günden itibaren öğretmenin hiçbir dediğini yapmıyormuş. Öğretmende bunun yaşı küçük bir sene daha anaokuluna gitsin diyor boyu da küçük benimkinin. Kızımla konuştum öğretmenimi sevmiyorum diyor. Öğretmende iyi çalışkan biri aslında ne yapacağımı bilemedim. Sınıf değiştirirsem buna alışır her problem yaşadığında bu tarz bir şey ister diye bunu da yapmak istemiyorum. Çaresizim yardım ne olur.

bazı çocuklarda oluyor psikolog desteği alabilirsiniz.anasınıfına vermeyin sakın devam etsin ve durumu kabullensin

Yavrunuz 72 aylık olmuyormu ?

Yeğenim de aynı ay ve yıl doğumlu 1.sınıfa başladı.Yaşı küçük değil .Çocuklar genelde yapamadıklarında öğretmeni bahane ederler.Siz öğretmenini sevmiyor musun dediyseniz o yüzden öyle demiştir.Ana okuluna gitti mi?Dikkat eksikliği falan vardır,dr gitseniz danışsanız daha iyi bence.

Kıyamam ya çok minik ://
Bence öğretmeni biraz gözlemleyin. Ters davrandıysa çocuk da korkmuştur.

okul açılalı bir ay oldu sanırım şimdi alıp ana okuluna verirseniz kötü etkilenmez mi?

öğretmenini neden sevmiyor sordunuz mu? belki derslerini yapamadığı için böyle bi tepki geliştirmiş olabilir bilemiyorum.

bence sınıfından almayın her sorununda böyle kaçış yolları arayabilir bu da sizi zora sokar.

Okulun rehberlik servisi ile görüşün eğer öğretmenle tekrar görüşün eğer anasınıfına gönderin diyorsa anasınıfına gönderin eğer böyle olursa birşey öğrenemez.

Yavrunuz 72 aylık olmuyormu ?

Bana göre başaldığı okula devam etsin
Öğretmeni neden anaokuluna 1 yıl daha gitsin demiş onuda anlamadım,bence kazanmalı
Yavrucuk zaten başlamış ki psikolojik açıdan etkilenir diye düşünüyorum

kızım 71 aylık istediği zaman herşeyi çok güzel ve dikkatli bir şekilde yapıyor. Neden yapmıyorsun diyorum öğretmen çok şey veriyor diyor. Bir de ben çalıştığım için okuldan sonra etüt merkezine gidiyor. Orada da istemiyor ama yapıyormuş. Yapınca da düzgün yapmak için yavaş yapıyor biraz. İki yılda anaokuluna gitti.

yani hesapladım bu ay tam 72 aylık olmuş kızınız ,

bence kucuk değil , bir pedagog dan yardım alın , okuldaki arkadaşlarıyla okul dısındada görüşmeye çalışın ,
okula alışmasına yardımcı olabilir.

72 aylık kucuk degıl kı ?
Bız 66 aylık basladık bızımkıde bı cok seyı yapmadı ogretmen hıc o tarz yaklasmadı yanı baslattınız almayın sakın dedı zıra ben 2 aylıkken fılan kafayı oynatıcam alsammı dıye sorup duruyordum.

Bence çocukları 72 aydan önce vermeyin. Uzmandan destek alın. Kafanıza göre hareket etmeyin.

alışacak zamanla bende de anasınıfına falan vermeyin
etüt merkez fazla geliyor olabilir
çalışıyorsunuz sanırım bi yardımcı falan bulup evde kalsa öğle sonrası?

Gerçekten öğretmenini sevmemiş olabilir. O yaştaki çocuklar için öğretmen önemli. Bence farklı bir öğretmeni deneyin. Yine olmuyorsa bir yıl daha anaokuluna gitsin. Zorla güzellik olmaz.Sürekli okuldan nefret eder.

Bence de hem okul hemde etüt merkezi biraz fala olmuş...
Zamanla alışacaktır biraz sabırlı olamanız lazım..

etüt merkezi fazla değil mi o yaş bir çocuk için.bakıcı bulsanız çocuk etüt merkezi yerine rahat edeceği evine gelse dersten çıkıp derse girmese daha iyi olmaz mı?

Bızım 66 aylık basladık malum okul macarelarımız kk tozlu sayfaları arasında yer alıyor.
Çok ugrastırdı
Okulda yapılacak seyı uzun bır sure yarım yaparak getırdı , yetıstıremedım dıyordu
Gercektende yetıstıremıyordu yapcak bısey yoktu.
Bence panıge kapılmayın ben bu sene psıkologtan destek alıcam bana bırının onu yap sunu yap demesıne ıhtıyacım var bız suanda
78 aylık 2. sınıfa gıdıyoruz ve gecen senekı bazı alıskanlıkları suruyor. Matematıgı cok kuvvetlı ama konu yazı yazmaksa ıcıme okuz oturuyor

etüt merkezi fazla değil mi o yaş bir çocuk için.bakıcı bulsanız çocuk etüt merkezi yerine rahat edeceği evine gelse dersten çıkıp derse girmese daha iyi olmaz mı?
odevlerıde orada yapıyorlar acıkcası, etutte yapmasa evde yapacak ama cocuk kafa olarak rahatlayamadan dırek bu olaya gırıstıgı ıcın bunalmıs olabılır

Öğretmen olmaz demiş çocuk da istemiyor rehberlik ile görüşün

Geçen seneki anaokulu öğretmenine bu durumu anlatın ve yorumunu isteyin

Zira başarılı istekli ders dinleyenlere bile zor geliyor çocuk öğretmeni kayle almıyorsa zor olur her ikisi için de

Geçen bir konuda vardı ikinci yıl okula gitti daha iyi oldu diye galiba Koalina yazmıştı yanılmıyorsam

Henüz 1.sınıf etüt merkezi için çok erken etüt merkezinden alın bence 3.sınıf vs olsa tamamda 1.sınıf çok erken zaten belirli yaştan sonra lise giriş sınavı,ygs derken hep gidecek dershanelere bari en azından 3 yıl gitmesin çocuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…