Birine takmak, uğraşmak, her hareketin batması?

mavi_hale

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2019
51
67
8
42
Belki daha önceden aynı konuyu açmışımdır hatırlamıyorum. Ama bu bende büyük travma oluşturmuş. Dün gece rüyamda yine aynı şeyi gördüm. Eski iş yerimde biri bana fena takmıştı. Her hareketim batıyordu, her yaptığım olayı çarpıtıyordu. Sürekli insanlara beni kötülüyordu, arkamdan dedikodumu yapıyordu. İnsanlar beni olmadığım biri gibi tanımaya başlamıştı. Hatta hoşlandığım biri vardı. Ona da kötülemişti beni. Sayesinde hoşlandığım çocuk beni sevmeyi bırakın benden nefret ediyordu. Sonra olaylar kapandı gitti. Ben de başka yerde çalışıyorum. Ama baZen rüyalarıma giriyor, ben neden bunları yaşadım diye.

Bu zorbalardan her yaşta ve her yerde var maalesef.

Kaybettiklerinize değil, kazandıklarınıza bakmaya çalışın, bunu için de düşünce yönünüzü değiştirmek üzerine çabalayın.

Bir kişinin lafına bakıp da, karşı tarafa sormadan, onu doğru düzgün tanımadan hüküm veren insanlar, sizce gerçek arkadaşlık, sevgililik kalitesindeki insanlar mıdır?

Hoşlantınızı hak etmeyecek birinden otomatik kurtulmuşsunuz, bu çıkarımı da başkası hakkında sürekli kötücül şeyler anlatan birini en azından keyfine dinlemek ve direkt inanmak yerine, Ona " Bana lütfen anlatma, beni alakadar etmez" diyebilmeli, önüne dönebilmeliydi fikri ile yapıyorum. Bir de üzerine nefret geliştirecek kadar gaza gelen, basit düşünen biri büyük ihtimalle.

Ve hepsi, sizin için bir tecrübe oldu.

Bu kişinin size verdiği zararı anlıyorum, insanın kasıtlı yere huzurunun bozulmaya çalışılması nedir, bilirim, bunun, her gün mecburi gitmek zorunda olduğunuz bir ortamda gerçekleşiyor olması da ekstra stres ve yorgunluk olmuştur.
Bunu kendiniz aşamayacak gibi hissediyor, travma gibi bir şey halini aldığını ciddi düşünüyorsanız, uzman desteği alabilirsiniz.

Son düzenleme:
2 senedir işsizdim bir kamu kurumunda 6 aylık geçici işçi olarak iş buldum çok sevinmiştim ama orda bir müdür vasfındaki 63 yaşındaki şerefsizin biri kalçalarına kilo al içine ne giydin bakayım demek suretiyle bana sözlü tacizde bulundu. Şikayet için kaymakama çıktım hiç öyle birine benzemiyor nasıl bir suç isnat ettiğinizin farkındamısınız dedi? Kurumdaki tüm kadınlar pezevengten yana oldu 20 yıldır ordaymışta kimseye öyle bişey yapmamışta ilk benmişim iftira atıyormuşum ,bana cephe aldı hepsi beni sosyal medyadan sildiler görev yerim değiştirildi. O şerefsiz moruk cezasız kaldı. Bende hala ara ara aklıma gelir üzülürüm. 40 yılın başı 6 aylık iş bulmuşum ondada bukadar acıyı niye yaşadım diye... ama unutmaktan önümüze bakmaktan başka çare yok.

Bize yapilan hic birseyi iyi yada kötü unutmuyoruz. Bazi insanlar hic aklina bile getirmiyor olabilir bazi insanlarda kendini hasta etme derecesine kadar getirebilir bazilarida var ki evet bunlar benim basima geldi ama hayat devam ediyor deyip devam edenler. Ben sanirim bunlarin hc bi yerinde bukunmuyorum bazen cok takiyorum bazen amaaann gecti gitti diyorum bazende aklima bile gelmiyor.

Galiba rüyalarınzda gördüğünüzu bile düşünmeyin acaba neden gördüm diye ordan bile baslayabilirsiniz

demek ki çok düşünüyorsunuz
düşünmemeye çalışın
inanın onlar sizi hiç düşünmüyorlar bile
onlara vereceğiniz en büyük ceza onları ve olanları unutmak
ne güzel başka yerde çalışıyorsunuz,
hayatınıza başka biri de girince asıl bunlara üzüldüğünüz günlere üzüleceksiniz.

Bende de var böyle biri.Yeni geldi iş yerine.Simdi tatildeyim bakalım sonra ne olacak.Konusurken bununla bir iş arkadaşımı birbirine bakıp kaş göz işareti ile dalga geçerken gördüm.Nasil başa çıkarım acaba.

Back
X