• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birinin ahını almak

oslana

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2012
3.870
272
363
İstanbul
Arkadaşlar biri sizi çok üzdü ve siz o kişiye ah ettiğinizde başına türlü uğursuzluklar geldiğine şahit oldunuz mu? ah alıpta işlerinizin yolunda gitmediği oldu mu? ya da yakın çevrenizde böyle bir durumu size anlatan oldu mu?

benim başıma geldi o yüzden kendimi çok tutarım çünkü kalpten sölüyorum canım yandığında ve tutuo tecrübeyle sabit:27:

evet öz abim bana iftira atarak çok ahımı aldı şimdi başı dertten kurtulmuyo ilahi adalet...

Benimde başıma gelmedi herhalde. Ama ben zaten o insanlarla bağımı kopardığım için onların hiç bir şekilde haberini almıyorum.

Kesinlikle geldi ! Butun ahlarım teker teker cıktı cıkmayada devam ediyor. Daha beter olsun insallaah

Oldu canım..
Rahmetli "babam"..
Hak etmediğim halde yüzüme karşı bedduarı saydırdı saydırdı..
Sonra duydum ki felç olmuş..
En son duyduğumda ölmüştü..

Arkadaşlar biri sizi çok üzdü ve siz o kişiye ah ettiğinizde başına türlü uğursuzluklar geldiğine şahit oldunuz mu? ah alıpta işlerinizin yolunda gitmediği oldu mu? ya da yakın çevrenizde böyle bir durumu size anlatan oldu mu?

Ah etmemek lazım, karşıdaki hak etse de... Bildiğim kadarıyla lanet etmek dinen de sakıncalı.

Artık bendendir değildir bilmem ama birine çok içten ah etmiştim zamanında, ertesi gün trafik kazası geçirdi. Allah'tan kimseye zarar gelmedi ama o zaman düşündüm birine gerçekten zarar gelsin istiyor muyum diye. Hayır, asla... Kötülük de yapsa benden bulmasın hiçbir şekilde. Allah herkesi adilce yargılar.

Ben özel bir yurtta kalıyordum ve yurt en pahalı yurtlardan biriydi. Sınav haftasından önce çarşaflarımızı değiştrip memlekete gitmiştik oda arkadaşımla.Geldiğimizde temiz olsun rahat rahat ders çalışalım diye ( biraz fazla titizlik var bizde )

Odaya bir geldik yataklarda yatılmış oda karmakarışık. Üstelik yan odadaki kızlarla müdüremiz çok samimiydi. Onlarda yurtta yoktu ama onların yatağında kimseyi yatırmamış niyeyse! Sınav haftasında bizi temizlikle uğraştırdı birde pişkin pişkin size yeni çarşaf alırım falan dedi.

Hem o yan odadaki kızlar bizim verdiğimiz paranın neredeyse yarısını veriyordu hemde bizim yataklarda sorun olmasına rağmen onlara hiç kullanılmamış yataklar verilmişti buna benzer bir sürü adaletsizlikler oluyordu. Ahımızı almıştı bir sene sonra o yurttan ağlaya ağlaya çıktı nedenini bilmiyoruz ama ani bir şekilde kovuldu...

Birinin ahını alırsan mutlaka bir yerden çıkar ben buna inanıyorum...

Merhaba canim..

Ben 3 kisiye ah etim.. (gunah edilmez biliyorum) ama o gunler cok kotuyum galiba..
Simdi bakiyorum 2 tanesinde tutumu ahim bilmiyorum etme bulma dunyasimi .. ama oldu..
aradan yillar gecti.. acim icimde bana yasatiklarinin ama olsun.. keske ah etmeseydim diyorum..
ama tabi basta seviniyordum onlar aci cekerken..
Simdi pisman oldular ozur dilediler.. ama umrumda degiler..

beddua 2 yönlüdür derler. gökyüzüne çıktığında hedefini bulamazsa sahibine geri döner derler.
Haksızlığın varsa geri gelecek bir durumsa kendini affettirebilirsin. haksızlığın yoksa Allah'a sığın.
bu gönül ilişkisi ise hiç takılma bence. sevgi tek taraflı devam edebilir diğer kişiyi asla ipotekleme hakkı vermez. kendince beddua etsin dursun ama haksız değilsen..canını yakmadıysan..

zamanında çok ağır şeyler yaşadım o an sinirimden beddua ettim ama sonrasında dua edip bir abnlık gafletle böyle bişey yaptığımı Allahın affetmesini diledim. ama sonra o kişiler çok değil, tam 1 yıl sonra benden beter duruma geldiler. işte ilahi adalet dedi. sana haksız yere kötülük etmişse biri mutlaka karşılığını bulur. sen beddua etme Allah'a havale et.sana ne yapılıyorsa o görür. ne olursa olsun beddua etmekte günahtır.

Yengem, oğlu evlenmiş boşanmış biriyle evleniyor diye kıza saymadığını bırakmamış. Ne o... kalmış ne f... kalmış. Kızı çok fena üzmüşler. Ve o gün kendi kızlarının evli olduğu halde başkalarıyla chat yaptığını, telefonda ona kocacım diye hitap ettiğini, kendi kızına da baba dedirttiğini öğreniyorlar. Ne tesadüf(!) değil mi?

En yakın arkadaşımın ikizi (erkek) sırf açık olduğum için beni o.... gibi görüyordu.
Arkadaşımı zorla kapattırdı, benimle arkadaşlığını bitirmeye çalıştı.
Sonra bi öğrendim ki şu an ki sevgilisinin -evlenmeyi düşündüğü kız- uygunsuz fotoğrafları varmış kendisinde, kızın geçmişi çok temiz değilmiş.
Hemde kız kapalı.
Eee etme bulma dünyası işte..
Çok üzmüştü beni onun o sözleri, tavırları.
Rabbim bizzat kendisine verdi.
:ssz:

Evet benim oldu, hayatımda iki kişiye ah ettim çok hakketmişlerdi kısa sürede birinin başına gelmedik durum kalmadı. Birini hala bekliyorum ama eskisi kadar ah etmiyorum Allaha havale ettim. Sen âh deyip de geçme öyle,
Bir âh'dadır Celâl-i Zâtı
Bir âh semâyı, arşı sarsar
Bir âh yıkar bu kâinâtı
demişler ah almaktan sakının, eden kişi eğer haklıysa ve hakketmişseniz vayyy halinize ..

Back
X