Tavuk Yemekleri Bırısı korı sos tarıfı verebılırmı

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
Internette bıtane buldum sarımsak karabuıber, lımon suyundan ıbaret.köri aldım toz halde sos yapıp dolapta saklayacagım?mne kdr saklanır bılen varmıı

Valla ben evde ketçapın içine köri ve birazda soya sos koyuyorum .. Almanya'da çok sevilir körili ketçap vardır. Gittiğim zaman getiriyorum ama olmadığı zaman evde bu şekilde yapıyorum . Bir dene istersen güzel oluyor :))

ben köri sosu makarna ve tavukla çok seviyorum ama ketçapsız yapıyorum evde herkes bayılıyo. arkadaşlarım her buluşmada beni mutfağa tıkıyo :))) ama benim tarifimde süt var dolapta saklayamayabilirsin. ihtiyacın olduğunda hazırlamak daha iyi olur. ben 1 kilo tavuğa göre yazayım sen miktarı ona göre ayarlarsın.
bi tencereye bi kahve fincanı unla 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağını al. unun kokusu çıkana kadar pişir. sonra altını kapatıp hızlı hızlı karıştırarak 1 su bardağı soğuk sütü azar azar ilave et. arkadan 1 su bardağı soğuk suyu da yine karıştırarak ekle. 1 tatlı kaşığı köri baharatını, 1 çay kaşığı karabiberi, göz kararı tuzunu da ilave edip ocağı tekrar aç. kaynayıp kıvamlanınca (muhallebi gibi olması gerek) altını kapatıp kullanacağın yemeğe, makarna olur, tavuk olur ekleyebilirsin :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…