birisine borc verdim geri odemıyor !

zafya

Guru
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2012
3.670
1.497
398
İstanbul
Arkadaslar merhaba,

Nısan ayında yakın dedıgım bı erkek arkadasıma ınsanlık yapıp borc verdım cunku sıkıntıdaydı. Veren el alan elden ustundur mantgıyla hareket etmıstm. şimdi de ben bıraz sıkıntıdayım cunku yurtdısına gıdıcem sanırm ve para gerekecek. geri ıstıyorum ama benı her seferınde bırınden borc gelcek dıye soluyor. artık dayanamadm bugun soledm 4-5 ocakta ıstıyorum bunun uzamasınıda ıstemıyorum dedim.. pekı gene odemesse nasıl yol ızlemeliyim. bu parayı sadaka olarak bagıslasam daha iyimi olur ?

Son düzenleme:
nıye sadaka olarak veresın cnm ıste ıste ıste o yuzsuzse sende ıstemekte ısrarcı ol . en son verıyosa lafını soyle cıkar bır yerınden de

bu gibi insanlar yüzünden yardımlaşma falan kalmıycak bunlar gerçekten borcuna sadık insanlarıda baltalıyor vermezse yapçak bişi yok malesef ders çıkarıp bida kımseye borç vermemk dışında

bu devirde kardş kardeşe zor guvenıyor.Araya para girdimi malesef böyle şeyler oluyor.Cidden bende merak ettım mebla buyukmuydu.

425 lıra borc verdm.. sızce sadaka mı yapmalıyım bılemıyorum vermıyor cunku agzımı bozmakda ıstemıyorum cunku allah buyuk dıyorum

bu devirde kardş kardeşe zor guvenıyor.Araya para girdimi malesef böyle şeyler oluyor.Cidden bende merak ettım mebla buyukmuydu.

425 lıra borc verdm.. sızce sadaka mı yapmalıyım bılemıyorum vermıyor cunku agzımı bozmakda ıstemıyorum cunku allah buyuk dıyorum

Az bı parada degıl yanı sadaka yapsammı dıye dusunme derım.belki cidden durumu yoktur bılemıcem ama erkek demıssın elbet calısıyodur bugune kada 3 5 toplasa cıkartırdı zaten ne kadar kotu durumdada olsa.Vermeye nıyetı yok gıbıme geldı.Sende bugune kadar bişey demeyınce oda vermemıs.Niye sadaka yapcakmıssın onun hosuna gıder öyle yapman.İnsanlar neden böyle anlamıs degılım birdaha ıhtıyacın olmuyacakmı aldıgını ödemıyosun. Sonra sıkıstıgında ne yapacak acaba kımsden ne ısteyecek merak ettım.

Bende çok yaptım böyle hatalar çook yakınlarımdan bıle gerı alamadım yaşım 23 oldu 23 yılda anca ögrendım vermıyorum şimdi olsada

Son düzenleme:
aç açikda deilse ona sadaka geçermi bilemiycem
sadaka sonuçta muhtaç olana verilir

büyük bi miktar bence
iste sen ısrarla
eğer vermezse de yapacak birşey yok kendi ayıbı

ayrıca sadaka niyetine versen oluyo mu ki
isteyerek vermiyosun sonuçta
eğer paran varda vermiyosan haram olsun de geç bence

Son düzenleme:
haklısn .. dogru soluyorsn

büyük bi miktar bence
iste sen ısrarla
eğer vermezse de yapacak birşey yok kendi ayıbı

ayrıca sadaka niyetine versen oluyo mu ki
isteyerek vermiyosun sonuçta
eğer paran varda vermiyosan haram olsun de geç bence

bıde ınsan ozur dıler okadar yuzsuzkı okey dıyor oducem dıyor.. hıc mahcup olmuyor.. erkek bide sımdıkı erkekler kız parası yıyen cınsten :(( benım borcum olsa mahcup olurdm.. ben bazı seylerın dıger dunyada zaten onun onune cıkacagına ınananlardanım tamam ustune dusucem borcumun ama odemessede zaten allah buyuktur dıcem

Az bı parada degıl yanı sadaka yapsammı dıye dusunme derım.belki cidden durumu yoktur bılemıcem ama erkek demıssın elbet calısıyodur bugune kada 3 5 toplasa cıkartırdı zaten ne kadar kotu durumdada olsa.Vermeye nıyetı yok gıbıme geldı.Sende bugune kadar bişey demeyınce oda vermemıs.Niye sadaka yapcakmıssın onun hosuna gıder öyle yapman.İnsanlar neden böyle anlamıs degılım birdaha ıhtıyacın olmuyacakmı aldıgını ödemıyosun. Sonra sıkıstıgında ne yapacak acaba kımsden ne ısteyecek merak ettım.

Bende çok yaptım böyle hatalar çook yakınlarımdan bıle gerı alamadım yaşım 23 oldu 23 yılda anca ögrendım vermıyorum şimdi olsada

Son düzenleme:
Yardımlaşma güzel bir husus,lakin iyi niyetimizi kullanıp, güvendiğimiz kişiler tarafından dolandırılıyoruz bazen,ve bir kere yanılan insan,bu güvensizlik yüzünden,gerçekten yardıma muhtaç olan kişiye yardımını esirgiyor ki,bu durumu şahsen yaşadım. Ve ne yazıkki,çok sevdiğim bir insana elimi uzatamadım bir zamanlar.
Size tavsiyem,hiç uğraşmayın,geri gelmeye bilir paranız,hani bir Ata sözü vardır,"verenin bir yüzü kara,vermeyenin iki yüzü kara" bana göre geri isteyenin,her defasında değil yüzü,kendisi bile kararıyor. Üstüne aradaki bağların bozulmasına bile getirip çıkarıyor.
Bence sadaka olarak değil,yaptığınız yardımı Allah için yaptım deyip,gözden çıkarın. O insana da artık para konusunda güvenmeyin.

ben de vermiştim daha önce borç ödedi ama canımı da cok yaktı ..bır daha mı asla Rabbım sasırtmasın buyuk konısmıyım ama yokkk yaı vermem...

cok dogru soluyorsunuzz sızede katılıyorum

Yardımlaşma güzel bir husus,lakin iyi niyetimizi kullanıp, güvendiğimiz kişiler tarafından dolandırılıyoruz bazen,ve bir kere yanılan insan,bu güvensizlik yüzünden,gerçekten yardıma muhtaç olan kişiye yardımını esirgiyor ki,bu durumu şahsen yaşadım. Ve ne yazıkki,çok sevdiğim bir insana elimi uzatamadım bir zamanlar.
Size tavsiyem,hiç uğraşmayın,geri gelmeye bilir paranız,hani bir Ata sözü vardır,"verenin bir yüzü kara,vermeyenin iki yüzü kara" bana göre geri isteyenin,her defasında değil yüzü,kendisi bile kararıyor. Üstüne aradaki bağların bozulmasına bile getirip çıkarıyor.
Bence sadaka olarak değil,yaptığınız yardımı Allah için yaptım deyip,gözden çıkarın. O insana da artık para konusunda güvenmeyin.

Back
X