Biriyle konuşurken gözüne bakamama sorunum

moonlight_mj4ewr

Evlâd-ı Osmanlı
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
849
14
46
Diğer
Merhaba o kadar büyük bir problemim yok ama beni rahatsız ediyor.

Ben biri bana konuşurken gözüne bakamıyorum neden bilmiyorum. Bu yüzden insanların onlardan sıkıldığımı falan düşünmelerinden korkuyorum :(

Gerçekten isteğimin dışında oluyor yani en başta baksam da sonra gözümü çeviriyorum, yüzüne baksam da gözüne bakamıyorum. Konuştuğum kişi ciddiye almadığımı falan düşünür mü? Bu sorunu yaşayan var mı aranızda..nasıl kurtulabilirim bundan lütfen akıl verin :(

aynı sorun bendede var bakıyorum sonra baska tarafa ceviriyorum
utanıyorum mu bilmiyorum ama aynen nasıl bu çözüm bulcaz buna? :50:

konuşulan kişinin gözlerine bakmak zaten olmazki. yani çok yakınlarımız dışında neden gözlerine bakarak konuşalım insanların. alnına bakmamız lazım. hatta karşımızdaki insanın alnının ortasında hayali bir üçgen oluşturup oraya bakarak o şekilde konuşmalıyız bence

benim için hiç farketmez
tanıdık tanımadık hiç kimsenin gözüne bakamıyorm
en yakın arkadasımın bile o bana bakara konusuyo ben baska taraflara bakıyorum :3:

benim bir arkadasım var..ben konusurken dudaklarıma bakıyo..başkalarınında dudaklarına bakıyo..ayşe gözlerime bak ben konusurken diyorum..anlamıyorum diyo gözlerine bakarken..bende diyorum ki bende söyliceğim şeye konsantre olamıyorum :1:

Bana göre saygısızlıktır, sanki karşıdaki beni çok takmıyormus gibi hissettirir. Tabi siz bunu bilerek yapmıyorsunuz ama karşınızdaki bunu bilemez, bence bir doktora gidin. İlerde iş görüşmeleri, önemli bir akşam yemegi vs. olursa bu gibi ortamlarda çok zorluk çekersiniz.

benim bir arkadasım var..ben konusurken dudaklarıma bakıyo..başkalarınında dudaklarına bakıyo..ayşe gözlerime bak ben konusurken diyorum..anlamıyorum diyo gözlerine bakarken..bende diyorum ki bende söyliceğim şeye konsantre olamıyorum :1:

Bende konuşan insanların dudaklarına bakarım hep. Dünyanın en özel şeyini anlatıyorlarmış gibi gözlerimi gözlerine dikip hiç ayırmadan dinlemeye çalışmak komiğime gidiyor, konuşulan meseleye adapte olamıyorum öyle :9: Ama ilk defa duydum dudaklarına bakılmasından rahatsız olan birini.

Son düzenleme:
:60:

Yalnız karşı tarafın gözlerine gözlerini ayırmadan 6 sn den fazla bakmak o kişiye karşı cinsel istek duyduğunu gösterirmiş. :) Yani iş görüşmelerinde aman diyeyim! :)) İşveren özgüvenli olduğunuzu düşünsün diye 10 saat bakmayın dik dik... :1:

Bu sorun ben de de vardı. Fakat herkese karşı değil ilk kez konuştuğum insanlara karşı olurdu. Şöyle düşünün... "Neden utanan, çekingen olan taraf ben olayım ki? Bakıcam işte!" :9:

Yalnız aman diyeyim 6 sn olayını unutmayın! :9::9::9:

konuşulan kişinin gözlerine bakmak zaten olmazki. yani çok yakınlarımız dışında neden gözlerine bakarak konuşalım insanların. alnına bakmamız lazım. hatta karşımızdaki insanın alnının ortasında hayali bir üçgen oluşturup oraya bakarak o şekilde konuşmalıyız bence

karsidakinin alnina bakarsak konusurken pislenir karsi taraf alnimda bisey mi var acaba die :)))) :52:

nasıl yani çok tuhaf bi durum olmaz mı sizden uzun biriyse hele. şaşı gibi alnına mı bakcaz bence karşımızdaki sorunlu olduğumuzu düşünür bana biri öyle baksa ben öyle düşünürüm şahsen:)) bakan kişi gerçekten şaşı değilse tabi...

aynı sorun bendede var bakıyorum sonra baska tarafa ceviriyorum
utanıyorum mu bilmiyorum ama aynen nasıl bu çözüm bulcaz buna? :50:

aynen canım hiç bilmiyorum ya daha aşağı bakıyorum ya da yanlara ben de :18:

mantıklı gibi duruyor dediğiniz aslında ama ben onu da yapabilir miyim bilmem :17:

benim için hiç farketmez
tanıdık tanımadık hiç kimsenin gözüne bakamıyorm
en yakın arkadasımın bile o bana bakara konusuyo ben baska taraflara bakıyorum :3:

ben de birkaç saniye bakıp hoop çekiyorum kendimi :D :17:

uuu dudaklarına mı? ben de sinir olurum dudaklarıma bakılırken yaa :22:

Bana göre saygısızlıktır, sanki karşıdaki beni çok takmıyormus gibi hissettirir. Tabi siz bunu bilerek yapmıyorsunuz ama karşınızdaki bunu bilemez, bence bir doktora gidin. İlerde iş görüşmeleri, önemli bir akşam yemegi vs. olursa bu gibi ortamlarda çok zorluk çekersiniz.

belki kendim çabalayarak aşabilirim, ama bana da özgüven eksikliği varmış gibi hissettiriyor aslında göğsümü gere gere bakamıyorum. ama çok bakarsam da yanlış anlar diye korkuyorum :9:

Bende konuşan insanların dudaklarına bakarım hep. Dünyanın en özel şeyini anlatıyorlarmış gibi gözlerimi gözlerine dikip hiç ayırmadan dinlemeye çalışmak komiğime gidiyor, konuşulan meseleye adapte olamıyorum öyle :9: Ama ilk defa duydum dudaklarına bakılmasından rahatsız olan birini.

ben kafama göre yanlara ve aşağılara bakıyorum sanki sıkılmışım gibi bir görüntü olur :26:

:60:

Yalnız karşı tarafın gözlerine gözlerini ayırmadan 6 sn den fazla bakmak o kişiye karşı cinsel istek duyduğunu gösterirmiş. :) Yani iş görüşmelerinde aman diyeyim! :)) İşveren özgüvenli olduğunuzu düşünsün diye 10 saat bakmayın dik dik... :1:

Bu sorun ben de de vardı. Fakat herkese karşı değil ilk kez konuştuğum insanlara karşı olurdu. Şöyle düşünün... "Neden utanan, çekingen olan taraf ben olayım ki? Bakıcam işte!" :9:

Yalnız aman diyeyim 6 sn olayını unutmayın! :9::9::9:

yapma yahuuu bilmiyordum :27: özgüvenli olalım derken ynlış mesaj vericez :1: bundan sonra içimden 6ya kadar sayiyim ben en iyisi :13:

karsidakinin alnina bakarsak konusurken pislenir karsi taraf alnimda bisey mi var acaba die :)))) :52:

alnında enayi yazıyor hehehe gibi bişey mi kastettiğiniz? :1::1::1:

nasıl yani çok tuhaf bi durum olmaz mı sizden uzun biriyse hele. şaşı gibi alnına mı bakcaz bence karşımızdaki sorunlu olduğumuzu düşünür bana biri öyle baksa ben öyle düşünürüm şahsen:)) bakan kişi gerçekten şaşı değilse tabi...

nereye bakıcaz o zaman ya of of :(

ben direk gözlerinin içine bakarım insanların konuşurken ve ben konuşurkende bakılmasını isterim eğer b akmazsam ciddiye almayıp dinlemiyormuşum gibime gelir ve bakılmazsa da ciddiye alınmıyormuşum gibime gelir. Bilmiyorum alışkanlık belki de hatta ben birşey anlatırken birisi kafasını çevirip sağa sola baksa dinliyormusun anlatmaya devam ediyimmi diye sorarım o da bakmak zorunda kalır. Ve ayrıca sinir olduğum kaale almadığım dinlemediğim bir insan varsa da yüzüne bakmak konuşurken ki dinlemediğimi anlasın ve konuşmayı bitirsin diye. bence saygıyı gösterir gibime geliyo dediğim gibi belkide sadece alışkanlıktır.

bende konuşurken gözlerine bakamam karşımdaki insanın yanlara filan bakarım gözlerine baksamda bi kaç saniye sürer sonra bakamam
ama karşımdakinin de konuşurken sürekli gözlerime bakması beni rahatsız ediyo göz göze gelince konuşamıyorum yani

önüme neresi gelirse oraya bakarım yani kafa kısmında demek istedim :1: :1:
gözlerinin içine durmadan bakmak beni rahatsız ediyor sevgilimin bile gözüne uzun süre bakamam kafasına falan bkarım :44:

BU göze bakma, bakmama olayının neden kaynaklandığını öğrendim. Zeka tipiyle alakalı bir durummuş. Bir sınıflandırmaya göre üç farklı tip zeka var. Görsel işitsel kinestetik... Eğer görsel zekan işitsele göre baskınsa konuşan bir insanın gözlerine bakarak dinlemekte zorlanıyorsun çünkü o sırada yaptığı mimikler beyin tarafından anlattıklarına göre daha hızlı algılanıp dikkatini dağıtıyor. Bir test vardı zeka tipini belirlemeye yönelik ama bulamadım şuan. Mesela ders çalışırken kendi kendine okuyarak, not alarak çalışmaktan birinin sana anlatmasından daha çok verim alıyorsan ya da adres tarif etmekte zorlanıp kendin eşlik etmeyi tercih ediyorsan bu da işitsel zeka tipinin baskın olmadığının bir göstergesi.

BU göze bakma, bakmama olayının neden kaynaklandığını öğrendim. Zeka tipiyle alakalı bir durummuş. Bir sınıflandırmaya göre üç farklı tip zeka var. Görsel işitsel kinestetik... Eğer görsel zekan işitsele göre baskınsa konuşan bir insanın gözlerine bakarak dinlemekte zorlanıyorsun çünkü o sırada yaptığı mimikler beyin tarafından anlattıklarına göre daha hızlı algılanıp dikkatini dağıtıyor. Bir test vardı zeka tipini belirlemeye yönelik ama bulamadım şuan. Mesela ders çalışırken kendi kendine okuyarak, not alarak çalışmaktan birinin sana anlatmasından daha çok verim alıyorsan ya da adres tarif etmekte zorlanıp kendin eşlik etmeyi tercih ediyorsan bu da işitsel zeka tipinin baskın olmadığının bir göstergesi.

Mantıklı geldi bana.
Buarada ben de eskiden bakarak hiç konuşamazdım şimdi bakıyorum arada kafamı çeviriyorum falan özgüvenle ilgili değil ama hoşuma gitmiyo dik dik bakılması veya dik dik bakmak :33:

Ben de bakamıyorum, baksam iyi olur ama bakamıyorum. İnsanlar kendilerini dikkate almıyormuşum yada ben konuşuyorsam yalan söylüyormuşum gibi bir izlenim oluyor ama bakamıyorum işte... Sosyal fobimden kaynaklı bir durum. Ama inanıyorum geşcek geşcek :1:

Back
X