Birkaç güne anne olacağım ve endişeliyim

melankolikanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
12
0
36
Giresun
Slm tüm duyarlı insanlara,bikaç gün içinde anne olucam ve acayip stres bastı,ben daha kendimle ilgili sorunlarımı çözemezken bi varlığın daha sorumluluğunu almak çok büyük yük gibi geliyo:26: kendime güvenim çok az ve geçmişle olan sorunlarımı halledip bugüne bakmayı beceremeyen ben sizce anne olmayı becerebilecek miyim?emin değilsen neden çocuk yaptın diyenler olabilir istenen bi gebelik değildi ama bebeğimi çok seviyorum,dört beş yıl yiğenlerime baktım yani bebeğimin fiziksel bakımını yapabilecek tecrübeye sahibim ama asıl korkum ruhsal gelişimi,kişiliği ve kendine güveni hakkında yeterli olamamak...:26:

öncelikle Allah yardımcın olsun...işallah sağ salim dünyaya gelir...Ama rahat ol içini ferah tut...HERŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİRİM DİYEREK KENDİNİ TELKİN ET...VE BU GÜNLERİN TADINI ÇIKAR...

Allah sağlıkla kucağınıza almayın nasip etsin inşallah. Anne olunca içgüdüleriniz size neyi nasıl yapmanız gerektiğini söyleyecektir merak etmeyin. Ve bebeğinizi kucağınıza aldığınızda bütün bu duygularınız için kendinize kızacaksınız. Birkaç ay sonra gözlerini sizden ayırmadığında, onun kokusunu her içinize çekişinizde mutlulukların en büyüğünü yaşayacak ve iyi ki doğurmuşum diyeceksiniz inşallah. Ve pek çok şey öğreneceksiniz bebeğinizden. Sabırlı olmayı, hayatın aslında ne kadar yaşamaya değer oludğunu, dert edilecek pek de fazla şey olmadığını ve bir çok şeyi. Siz öyle şanlısınız ki aslında. Bir bebeğiniz olacak. Sahip oldukları herşeyi bu uğurda feda etmeye hazır dünya güzeli kalpleri olan bir çok insandan çok daha şanslısınız. Uğurlu olsun bebeğiniz. Hayırlı evlat hayırlı insan olsun inşallah.

Degerleri olan bir insansaniz ki eminim oyledir; o zaman korkmayin yetistireceginiz cocuktan. Hirsizlik yapmamak, yalan soylememek, baskalarinin hakkini yememek, sinif farkliliklarini umursamadan insana insan gozuyle bakmak gibi temel ahlaki duygularin yanisira; merhamet ve vicdani duygulariniz da yerinde oldugu surece aynen gecireceksinizdir evladiniza. Bunlar icgudusel sayilabilir. Ayrica etrafta veya kendinizde gordugunuz yanlislarin da cocugunuza gecmemesi icin cabaladiginiz surece o cocugun vatana millete hayirli olacagindan supheniz olmasin. Gerisi icin de dua edin, Allah'im hayirli olay ve insanlarla karsilastirsin diye. Biraz caba ve biraz tevekkul, gerisi kendiliginden gelir.
Hayirli ugurlu olsun simdiden, saglikla al kucagina insallah.

güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim,bebek sahibi olmak isteyen,bu uğurda acı çeken pek çok insan olduğunu ve bu açıdan çok şanslı olduğumu biliyorum o yüzden istenmeyen bi gebelik olsada kızımı hiç yadırgamadan kabul ettim ama işte ben mutlu bi çocukluk geçirdim diyemiyorum ve bunun zorluğunu çok yaşadım halada atamıyorum ve kızımında benim gibi sorunlu olmasını istemiyorum umarım onu kucağıma aldığım zaman herşeyi unuturum ve o benim yıllardır aradığım ilacım olur,ben yaralarımı sararken onuda en iyi şekilde yetiştirmeyi başarırım

Sağlıcakla alırsınız kucağınıza inş.
Bu tarz şeyler düşünebiliyor olmanız gayet doğal bence,
aynı şeyleri ben de düşünüyorum.
Ama hep kucağıma alacağım günü düşününce başka bir heyecan oluyor,
o gün geldiğinde bu duyguların hepsinin yok olucağını düşünüyorum.

Canım bende çok yakında anne olacağım ve inan bende tıpkı sen gibi düşünüyorum
Bebeğimizi istiyorum ve kendi rızamız doğrultusunda meydana geldi
Ama onu nasıl yetiştireceğim ne yapacağım,nasıl davranacağım hep düşünür dururum
Ben annemi hep eleştirirdim şimdi belki de bende aynen eleştirdiğim noktaları kendi evladıma yapacağım
Annelik içgüdüsü ve onu koruma içgüdüsüyle çırpınıp duracağım belki
Saygılı,vatana millete hayırlı bi evlat yetiştirebilecek miyim bilemiyorum
-ki ben bile bu kadar saygılı değilken-
Annemle yeri geldi çekiştim...Bebeğim büyüp benimle tartıştığında bile nasıl davranacağımı düşünüyorum.Annem nasıl ağlar onu üzdüğümüz zaman...Ah annem ahh ...
İşin ailesel boyutunu geçtim,eşim ve ben çok sosyal insanlar değiliz
Gezip tozmak pek bizim işimiz değil yada şen şakrak bi ortamda kahkahalarla konuşamıyoruz
Çocuğumuzu da bizim gibi sosyal olmayan birisi olarak yetiştirmekten çok korkuyorum
Allah hepimize kolaylık versin canım

Allah hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin.
ilk defa anne olacak her bayan gibi siz de ayni sekilde hissediyorsunuz.
bu cok normal.
ama kucaginiza aldiginiz anda sanki daha onceden deneyimliymissiniz gibi hareket ediceksiniz.
korkmayin
cocugunuzu buyuturken siz de sasiracaksiniz.

Bende annesiyle anlaşamayan biriydim ve belki biraz saçma gelebilir ama acaba onu üzdüğüm kırdığım bi anda annem beddua etmişmidir sende benim yaşadıklarımı yaşa diye düşünüyorum bu beni korkutuyo,bu boş bi kuruntu mu acaba???

Anne olunca göreceksiniz ki evlat ne yaparsa yapsın anneler asla beddua etmez. Benim çocuklarımın bana öğrettiği en büyük erdem sabırdır. Hiçbirşeye sabredemeyen ben sevgiyle nasıl sabredilir öğrendim

Çok az bir süreniz kalmış, yavrunuzu sağlıkla kucaklarsınız, kokusunu içinize çekersiniz inşallah.
Kaygı insanda var olan, önüne kolay kolay geçilemeyecek bir duygudur, en basit şeyleri bile kaygı ettiğimiz olur değil mi?
Mesela ben yoğun bir temizlik yapmayı planlıyorsam; temizliğe başlayacağım gece kaygıdan rahat uyuyamayabilirim ki bu basit bir olay.

Siz dünyaya kendinizden bir can getireceksiniz, bir mucize doğacak kollarınıza, yeterki sağlıkla gelsin,
bebeğiniz gelince rahatlarsınız, inanın duyduğunuz bu kaygı fazla değil, güzel ve olması gereken kaygılar.

Annenizle olan meselenize gelince;
yapı olarak ben de annemle tamamen zıttımdır, ama ne olursa olsun anne-kız olarak sonsuz sevgimiz vardır,
ortak noktamız çok azdır, zıtlaşırız, tartışırız, kalp kırarız bazen, ama hepsi gelir geçer.
Başıma bi bela gelse; en çok annem yanar, annelerin bedduası olmaz, olsa da sütü çeker, içten canı yanarak beddua edemez yavrularına derler.
Bu konuyu kuruntu etmeyin derim.

Son düzenleme:
öncelikle rabbim hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin...

Ve rabbim ben ve benim gibi tüm isteyenlere de anne olmayı nasip etsin

Arkadaşlara bende katılıyorum,kucağınıza alınca bütün düşünceleriniz değişecektir

benim çevremdende herkes aynı şeyi söylüyor..

canım benim, bu korkuları taşıdığına göre bence sen iyi bir anne olacaksın.hiç bunları düşünmeyen,kendi zevkine çocuk yapan o kadar çok kişi var ki.ne güzel ki sen bunları düşünüyorsun,bilinçlisin.bence bebeğin çok şanslı.
bebeğin psikolojik gelişimi için çok güzel kitaplar var.onlardan yararlanabilirsin.

Sevgili noree...

yorum için tşk ederim,tabiki herşeyden önce en büyük isteğim bi sorun çıkmadan kızımı kucağıma alabilmek ve inşallah size ve sizin gibi evlat hasreti çeken herkese Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin...

Son düzenleme:

kitap fikri hoşuma gitti,araştırmak bilgi sahibi olmak en mantıklısı...yorumunuz içinde çok tşk ederim inşallah düşündüğünüz gibi olur

Yok canım bana saçma gelmedi çünkü bu dediklerini bende düşündüm
Annemle evlenmeden öncede çok tartışırdık ve annem beddua ederdi
Sizin çocuklarınızda size yapar inşallah derdi kardeşimle bana
Kardeşimin bir kızı var 10 yaşında şimdi annesine demediği laf yok
O kadar tartışıyorlar ki aynı annemle kardeşim nasılsa öyle
Ve kardeşimin çok zoruna gidiyor evladının öyle yapması
Şimdi annemi çok iyi anladığını söylüyor
Bilmiyorum annem çok rahat beddua edebilen bi insan tabi sonradan söyleyince sinirlendim de söyledim diyor ama söylüyor sonuçta
Bazen oluyorki bizim için yaptıklarını bile başımıza kalkabiliyor
Ama gel görki yine başımıza bi iş gelse annem yanıyor

kıyamam ya.....anne olunca anladım denir ya, gerçekten öyle....annemin bedduası tutar mı tutmaz mı diye kafanızda kuruntu yaparak bebeğinize kavuşacağınız şu günleri karartmayın....bir kere anneler dilden söyler kalpten değil...bir anlık öfkeyle söylenmiş ama ardından içi cız etmiş annelerin dünyada tek dileği vardır evlatları sağlıklı ve mutlu olsunlar...siz bu işe kafa yorduğunuza, sorup sorguladığınıza göre duyarlı bir insansınız ki, bebeğinizi en güzel şekilde yetiştireceksinizdir....çağımız bilgi çağı, iletişim çağı.....yetmediğimiz anda okuyarak, araştırarak ve yüreğimizi ortaya koyarak ulaşmak istediğimize ulaşabiliriz.......Evlatlar çok seviliyor...baştacı ediliyor.....
O Yüce duyguyu. Anneliği doyasıya yaşamanız dileğiyle kızınıza sağlıkla kavuşun....

bazı insanlar annelerinde görmediği için beddua olayına ihtimal vermiyolar ama bende annemin beddua edecek biri olduğunu düşünüyorum,aynen benm ablamında 13 yaşında bi kızı var ve iki düşman gibiler hergün tatrtışma hakaret,birinde hiç unutmam ablam anneme kızı hakkında 'anne ya bu kız niye böyle yapıyo'dedğinde annem 'zamanında sende bana az çektirmedin'demişti.bende neler yaşarım tabiki Allah bilebilir ama inşallah korktuklarımla sınanmam...annem bi kaç güne benim yaşadığım şehre gelecek doğum için,anneme bu konuyu açıp özür dilicem ve hakkını helal etmesini isticem,geriside artık Rabbimin takdiridir herşeyin hayırlısı...

evet haklısınız elbette ilk anneler yanıyo çocuklarına,inşallah dedğiniz gibi kızımı istediğim gibi yetiştirebilrim ama herşeyden önce hayırlısıyla kucağıma almak nasip olur inşallah...çok az kaldı pazar günü 40 haftam bitiyo,hem mutlu,hem heyecanlı hemde elbette ilk doğum olduğu için biraz endişliyim...Allah benim ve benim durumumda olan herkesin yar ve yardımcısı olsun...

Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.Bebeğinizi kucağınıza aldığınız ilk dönemler belki bunalımlı geçebilir lohusalık döneminde olduğunuz için ama ilerleyen aylarda kendinize gelecek bebeğinize aşık olacaksınız.Tamam şuandada çok seviyorsunuz bebeğiniizi fakat psikolojiniz değiştiyince onunla geçirdiğiniz zamana herşeye herşeye aşık olacak iyiki doğurdum diyeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…