- Konu Sahibi melankolikanne
-
Bende annesiyle anlaşamayan biriydim ve belki biraz saçma gelebilir ama acaba onu üzdüğüm kırdığım bi anda annem beddua etmişmidir sende benim yaşadıklarımı yaşa diye düşünüyorum bu beni korkutuyo,bu boş bi kuruntu mu acaba???Canım bende çok yakında anne olacağım ve inan bende tıpkı sen gibi düşünüyorum
Bebeğimizi istiyorum ve kendi rızamız doğrultusunda meydana geldi
Ama onu nasıl yetiştireceğim ne yapacağım,nasıl davranacağım hep düşünür dururum
Ben annemi hep eleştirirdim şimdi belki de bende aynen eleştirdiğim noktaları kendi evladıma yapacağım
Annelik içgüdüsü ve onu koruma içgüdüsüyle çırpınıp duracağım belki
Saygılı,vatana millete hayırlı bi evlat yetiştirebilecek miyim bilemiyorum
-ki ben bile bu kadar saygılı değilken-
Annemle yeri geldi çekiştim...Bebeğim büyüp benimle tartıştığında bile nasıl davranacağımı düşünüyorum.Annem nasıl ağlar onu üzdüğümüz zaman...Ah annem ahh ...
İşin ailesel boyutunu geçtim,eşim ve ben çok sosyal insanlar değiliz
Gezip tozmak pek bizim işimiz değil yada şen şakrak bi ortamda kahkahalarla konuşamıyoruz
Çocuğumuzu da bizim gibi sosyal olmayan birisi olarak yetiştirmekten çok korkuyorum
Allah hepimize kolaylık versin canım
Bende annesiyle anlaşamayan biriydim ve belki biraz saçma gelebilir ama acaba onu üzdüğüm kırdığım bi anda annem beddua etmişmidir sende benim yaşadıklarımı yaşa diye düşünüyorum bu beni korkutuyo,bu boş bi kuruntu mu acaba???
Bende annesiyle anlaşamayan biriydim ve belki biraz saçma gelebilir ama acaba onu üzdüğüm kırdığım bi anda annem beddua etmişmidir sende benim yaşadıklarımı yaşa diye düşünüyorum bu beni korkutuyo,bu boş bi kuruntu mu acaba???
canım benim, bu korkuları taşıdığına göre bence sen iyi bir anne olacaksın.hiç bunları düşünmeyen,kendi zevkine çocuk yapan o kadar çok kişi var ki.ne güzel ki sen bunları düşünüyorsun,bilinçlisin.bence bebeğin çok şanslı.
bebeğin psikolojik gelişimi için çok güzel kitaplar var.onlardan yararlanabilirsin.
bazı insanlar annelerinde görmediği için beddua olayına ihtimal vermiyolar ama bende annemin beddua edecek biri olduğunu düşünüyorum,aynen benm ablamında 13 yaşında bi kızı var ve iki düşman gibiler hergün tatrtışma hakaret,birinde hiç unutmam ablam anneme kızı hakkında 'anne ya bu kız niye böyle yapıyo'dedğinde annem 'zamanında sende bana az çektirmedin'demişti.bende neler yaşarım tabiki Allah bilebilir ama inşallah korktuklarımla sınanmam...annem bi kaç güne benim yaşadığım şehre gelecek doğum için,anneme bu konuyu açıp özür dilicem ve hakkını helal etmesini isticem,geriside artık Rabbimin takdiridir herşeyin hayırlısı...Yok canım bana saçma gelmedi çünkü bu dediklerini bende düşündüm
Annemle evlenmeden öncede çok tartışırdık ve annem beddua ederdi
Sizin çocuklarınızda size yapar inşallah derdi kardeşimle bana
Kardeşimin bir kızı var 10 yaşında şimdi annesine demediği laf yok
O kadar tartışıyorlar ki aynı annemle kardeşim nasılsa öyle
Ve kardeşimin çok zoruna gidiyor evladının öyle yapması
Şimdi annemi çok iyi anladığını söylüyor
Bilmiyorum annem çok rahat beddua edebilen bi insan tabi sonradan söyleyince sinirlendim de söyledim diyor ama söylüyor sonuçta
Bazen oluyorki bizim için yaptıklarını bile başımıza kalkabiliyor
Ama gel görki yine başımıza bi iş gelse annem yanıyor
evet haklısınız elbette ilk anneler yanıyo çocuklarına,inşallah dedğiniz gibi kızımı istediğim gibi yetiştirebilrim ama herşeyden önce hayırlısıyla kucağıma almak nasip olur inşallah...çok az kaldı pazar günü 40 haftam bitiyo,hem mutlu,hem heyecanlı hemde elbette ilk doğum olduğu için biraz endişliyim...Allah benim ve benim durumumda olan herkesin yar ve yardımcısı olsun...kıyamam ya.....anne olunca anladım denir ya, gerçekten öyle....annemin bedduası tutar mı tutmaz mı diye kafanızda kuruntu yaparak bebeğinize kavuşacağınız şu günleri karartmayın....bir kere anneler dilden söyler kalpten değil...bir anlık öfkeyle söylenmiş ama ardından içi cız etmiş annelerin dünyada tek dileği vardır evlatları sağlıklı ve mutlu olsunlar...siz bu işe kafa yorduğunuza, sorup sorguladığınıza göre duyarlı bir insansınız ki, bebeğinizi en güzel şekilde yetiştireceksinizdir....çağımız bilgi çağı, iletişim çağı.....yetmediğimiz anda okuyarak, araştırarak ve yüreğimizi ortaya koyarak ulaşmak istediğimize ulaşabiliriz.......Evlatlar çok seviliyor...baştacı ediliyor.....
O Yüce duyguyu. Anneliği doyasıya yaşamanız dileğiyle kızınıza sağlıkla kavuşun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?