Doların rezerv para özelliğini kaybetmesinden ötürü altının çok daha yükseleceğine dair mailler geliyor sürekli, siz ne diyorsunuz altın almak için uygun bir dönem mi şu aralar?
Branşınıza ve ilgi alanınıza girmeyen döviz kurları hakkında nasıl bu kadar kesin ve kati "döviz kurlarına yatırım yapmayın" demiş olduğunuzu anlayabilmiş değilim. Yatırımın amacı birikimleri değerlendirmektir ve mümkünse en iyi şekilde değerlendirmektir. Yeri geldiği zaman bir yatırım aracından diğerine geçebilmektir.Çok detaylı yazmak istememekle birlikte 1)Altın'a yatırım yapmak için illa da çok çok uzun vadeli düşünmek gerektiği doğru değildir, bazen altın'ın 1 ayda kazandırdığı getiri bile bir yıllık getirisine eş değerdir. Eğer böyle zamanlarda o getiriyi zaten bulmuşken 2-3 yıl bekliyorsanız taşıma maliyeti dediğimiz maliyete katlanmak zorunda kalırsınız ki bu yanlış birşeydir. 2) döviz kurlarına kesinlikle yatırım yapmayınız demek de doğru birşey değildir.Dolar çok önemli ataklara gebe olabilir özellikle de 1.40 seviyesinin üzerinde tutunduğu sürece. 3) Bu kadar altın'la ilgilenen ve bu kadar uzman gibi yazan birinin GLDTR hakkında nasıl bir cümle bile yazmamış olması da enteresan. Zira 1 pay GLDTR neredeyse bir gram altına eşittir, fiyatı dünyadaki altın fiyatlarıyla aynıdır ve anlık olarak her bankadan alınıp satılabilir. Ve son olarak 4) kendinizden başka insanlara tavsiye verirken kesin şunu yapın, şunu yapmayın,şu yapılmalıdır, bu alınmalıdır denmez. Bu aşırı ukalalıktan ya da bu sitede adını duyurup "sizi takip ediyoruz" un yolunu açma çabasından başka bir şey değildir.
Bu konuya bakmayalı oldukça zaman olmuş. :)
Açıkçası yukarıda yazdıklarımın hepsi doğru çıktı -ki verdiğim tarihlerde altın hep gündemde oldu fiyatı ile. :)
Önümüzdeki 3 yıl içerisinde altın'ın hangi aylarda ne kadar artacağını ve ne kadar düşeceğini, net olarak ne kadar fiyat olacağını da yazabilirim. Yine inanmayacaksınız ama ben adım gibi eminim ki yine doğru çıkacak. Siz bunu her ne kadar tahmin olarak görseniz de, yalnızca tahmin değil mesele.
Sağlıcakla.. :)
Ben almak istiyorumda, en uygun zaman ne zaman olur peki? Şuan yükseliyor, önümüzdeki günlerde bir düşüs gösterirmi acep bilmiyorumkismile
Merhaba,
Öncelikle, branşım altın olduğu için hakkında detaya girmeyeceğim ve de ile de yazdıklarım konu içerisinde mevcut.
Ayrıca, sorunuzun cevabında ne kadar ve ne zamana kadar alacağınınızın/yatırım yapacağınızın da bilinmesi gerek.
Ek olarak, zaten yatırım olarak 'dan bahsetmiştim.
Açıkçası yukarıda yazdıklarımın hepsi doğru çıktı -ki verdiğim tarihlerde altın hep gündemde oldu fiyatı ile. :)
Önümüzdeki 3 yıl içerisinde altın'ın hangi aylarda ne kadar artacağını ve ne kadar düşeceğini, net olarak ne kadar fiyat olacağını da yazabilirim. Yine inanmayacaksınız ama ben adım gibi eminim ki yine doğru çıkacak. Siz bunu her ne kadar tahmin olarak görseniz de, yalnızca tahmin değil mesele.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?