Birlikte olamıyoruz : (

prettypretty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2011
108
24
48
Kızlar merhaba, benim bir sorunum var ve gercekten yardım almam gerekiyor sizlerden. esimle evleneli 9 ay oldu.Birbirimizi severek evlendik, ve iliskimiz de eskiye dayanıyor yani uzun bir beraberligin ardından evlendik , evlilik oncesi beraber olmadık, kızlar evlilikte cinsellik cok onemli degil mi , biz son zamnalarda o kadar uzun aralıklarla beraber oluyoruz ki : ( sanki 20 yıllık evliyiz, anlayamıyorum ikimiz de cok yogun calısıyoruz ve eve geldigimizde yemekten sonra perperisan halde sızıyoruz. ama bu boyle olmamalı, simdi merak ettiklerinizi yazayım
1. aldatma allah korusun oyle bir durum yok eminim, telefonu hep acık ve ortadadır, gittigi yer bellidir, ailesine duskundur, odada telefonla konusur bazen dinlerim ayıptır soylemesi, hep is guc, yetismeye calıstıgı islerle ilgili arkadaslarına dert yanar, uzatmıyorum, vs.vs. yani allah gostermesin boyle bir sey yok.
2. KENDİNE BAK DİYEceksiniz, ben cok yogunum is acısından ama eve gelince hem dusumu alır guzel giyinirim. bunu sevdigini biliyorum, cirkin bakımsız oturmam yanında.
3. evimizde hzuurumuz da vAR, YANi evden kacan bir hali de yok..
işini yazmıyorum burada ama sıkıntılı bir meslegi var ve surekli problemli insanlarla ugrasıyor, aksam yazıp cizmesi gerekn seyler oluyor, hep yorgun oldugunu soyluyor bana, bir kac kez hadi yataga gel dedim, iste anlarsınız ceyizimden gecelikler falan, yorgunum (aferdersiniz ama) gücüm yok anla beni dedi gitti, iste bundan sonra artık ben hic yanasmıyorum, bu sefer o da yanasmıyor, yani sıklık derecesini sorarsanız 3 hafta 1 kere falan : ( en son dayanamadım, cocuklu bir arakdaslarla gorustuk, onlar gidince, bizim de cocuk olcak mı pretty cigimm dye espri yapmıstı, cocuk yapmak icin once baska sey gerek dedim, yorum yapmıyor : ( kızlar ne oneriyorsunuzzzzz lutfen yardım edin .

İşi gereği çok yoruluyordu o yüzden olmuyor olabilir. Hayat zor zaten, e üstüne bir de iş stresi binince normal diye düşünüyorum.

yeni evlilerde ne kadr sık görülür oldu bu durum..:26:
yazdıklarından genel çıkan sonuç yoğun çalışma
temposu ve yorgunluk olsa gerek..bunu giderecek
ortamı sağlarsan yada dinlenmesine fırsat yaratabilirsen
nasıl olur bilmiyorum ama belki değişik bir şeyler olabilir..
yada ne bileyim havalar güzel olmaya başladı.hafta sonu
için bir dinlenme ayarlarsanız,şehre yakın bir yerlerde..
baktın bunlar da çare değil sana söyleyemediği bir sağlık
sorunu olabilir.. bir de merak ettiğim evlenmeden
önce cinsellik içeren -ki bu birbirini tanımaya yönelik olmalı-
konuşmalar pek hoş karşılanmıyor..! öncesinde yok muydu
iletişiminiz bu konuda? yaşayıp yaşamamak bir tercihtir..
fakat evliliği düşünen çiftlerin cinselliği hiç konuşmamalarını da
anlamış değilim

Henüz sorununuzla ilgili olarak yolun çok başındasınız. Bana nedeni şudur diyebileceğim bir izlenim vermedi. Ama seçenekleri yazayım.
- Gerçekten çok yoruluyor olabilir. Herkes cinselliğe aynı derecede düşkün değildir. Çok düşkün bir adam değilse uyuyup dinlenmek daha çekici geliyordur. Bu durumda biraz dinlenme, kısa bir tatil biraz da beslenme desteği işe yarar. Herkesin bildiği şeyler, kuru incir, keçi boynuzu, macunlar vs....
- Fizyolojik bir sorun olabilir, sertleşme sorunu gibi bir sorun varsa bunu yaşamamak ve size hissettirmemek için erteleme yoluna gidiyordur. Bu mutlaka doktorun görmesi gereken bir durum, gerekli testleri ve tedavileri doktor planlayacaktır.
- Psikolojik olarak sıkıntılı olabilir. Depresyon gibi durumlarda cinsel performans düşer hatta sıfırılanır. Depresyonda olması için ille evde huzursuzluk olması, ilişkilerinde mutsuz olması gerekmez insanın.Bazen iş yoğunluğu, bazen nedensiz mevsim geçişleri, bazen gelecek kaygısı depresyona yol açar. Bu da gene doktorun halledebileceği bir konu.
- Siz farketmeseniz de sizinle ya da evliliğinizle ilgili soru işaretleri sıkıntıları olabilir. Bunu da ancak konuşarak birlikte aşabilirsiniz.
Sizin ilk yapmanız gereken şey nedenini çözmeye çalışmak. Güzel konuşmak lazım ama. Erkekler için tuhaf biçimde hassas bir konu. Bizim anlayamayacağımız kadar gurur meselesi yapıyorlar. Konuşma mesajınızda örnek verdiğiniz gibi ayak üstü ve bir iki cümlelik olmasın. Vakit ayırın buna. Güzel bir yemek hazırlayın, ortam romantik olmasın ama, "sevişelim" imajı vermeyin. Sakin ve kararlı bir şekilde konuya girin. Kesinlikle suçlayıcı ve eksikleyici cümleler kurmayın. Önce bir kendisine sorun sebebini. Belki de açılır size.

evlilik oncesi cinsellik konusmaz olur muyuz , biz 4 sene beraberdik, cinselligi yasamadık degil ama ben aile baskısı sebebiyle onu ve kendimi belli asamada FRENLEMEK durumunda kaldım . konu evlilik oncesine dayanmıyor, sevgili olmak ile ne kadar farklı bir durum oldugunu biliyorsunuz evliligin.

birincisi stresten oalbilir bence veya bi sorun yasıyodur ilişki sonrası agrı kasılma vs bazı erkekler bunu
yasayabılıyormus ama ıste erkeklıge laf getırtmemk ıcın susuyolar sonra bebek ıcın arastırma yapılınca dökuluo hepsi ortaya

ikincisi yeni evliymişsiniz ilk gece veya daha sonraki birleşmenizde kendısını yeterli görmemıs veya sizi mutlu edemedıgını dusunmus
olabilir veya siz de belkı bu konu hakkında şaka yollu bişey söylemıssenız eger kendıne guvenı gelmedıgınden
tekrar ilişki olacagı zaman sıkılıyordur stres yapıyodur bu mevcut istegını de yok ediyo olabilir bence
sonucta belli barız bi sorunu olsa zaten hıc ılıskıye gırmez demekkı ya kendını gerı cekıo ya da ayda bire ındırmıs
onun da gönlü olsun hesabı yapiyo olabilir...teşvik edici şeyler söyleyebılırsınız kendını ıyı hısseder....

stresde çok önemli ama yani herkes yasıyo stresı yani bizim ev borcumuz var mesela üst üste bebek kaybettık
bi sürü soru işaretleri...ben çalışıyorum eşim çalışıyo yani stres üstüne stres ama kişinin stresle mücadelesi önemli olan
varsa vböle bi durum beraber yenmeye çalışın bu stresi

bir de herkes ara ara yasar böle bi durum yanı 3,5 yıllık evliyiz sadece eşim değil benım de ara ara böle şeyler yasadıgım
olmustur ınsanın canı bazen ıstemeyebılır ama 9 aylık evlısınız ve bundan sıkayet edıyosanız bi sorun vardır belki de
dr danısmakta fayda var.....saygı sevgi ok önemli ama cinsellik de önemli kulak arkası edilicek bişey değil yani....

cok guzel yasmızzınız, haklısınız acele ile olmayacak, sert mesajlar vermekle de olmayacak, psikolojik de olabilir, ozellikle son asamada yazdıklarınızı uygulayacagım

ilginç geldi bana gerçi ben evli değilim ama yeni evli bir çift için az bence .şöle bir durum var eşin sanırım işte çok yoruluyor ve stresli bence terapi alın bide 4 senelik sevgiliymişsiniz yani öle görücü usulu vs de değil .dedğim gibi eşini doktora gitmesi için ikna et .

yeni evliler 7/24 seks yapmıyor heralde ben ortada yadırganacak bir durum göremiyorum o kadar zor ki hayat cinsel hayatı cok etkiliyor stres sıkıntı herşey bence rahat ol bunun cırkınlıkle bakımla bir alakası yok tamemen fiziksel yorgunluk oldugunu düşünüyorum karsılıklı oturarack çözeceksenız ya da olmadı uzman yardımı canım

Çok yeni evliymişsiniz.İlk yılda bu kadar seyrek olması haklı olarak endişelendirir.
Eğer eşin,nişanlıyken ve yeni evliyken istekliyse,bu sorun son döneme özgüyse,gerçekten stresle alakalı olabilir.
Tüm gün yorulup,gerilip,tam uyumak isterken,ister istemez enerjisi kalmıyor olabilir.

Cinselliği,gece yatıncayla sınırlamamanı öneririm.İşten gelir gelmez,yemekten hemen sonra olabilir.
Sabahları ve özellikle pazar sabahını değerlendirebilirsin mesela.

Hazırlık yapmak güzel ama bazen hazırlık yapmak,şartlanma ve mecburiyet hissi de uyandırabilir.
Bir de ne olsaicinsellik kondisyon meselesi.Vücut saati zamanlamaya uyuyor.Haftada birse haftada bir,ayda birse ayda bir gibi..
Böyle bir rutini benimsemiş olabilir.Hazırlıksız ve zamansız denersen belki farklı bir sonuç alabilirsin.

stres ve yorgunluk eşinizi çok etkiliyo muhtemelen
aldatma vs olmadığına da eminseniz
bu durumda zamanla düzelir bence

ilave olarak erkeklere kırmızı yiyecekler çok iyi geliyormus özellıkle cınsellıkle ılgılı durumlara...mesela pul biber,domates ,elma,çilek,kırmızı biber akılınıza kırmızı ne geliyorsa hepsi faydalıymıs bi yerde okumustum boğa misali kırmızıyı görünce harekete geçiyo vücut

Bu konuyu cinsel ihtiyaçlarınız için mi , yoksa sağdan soldan duyduğunuz cinsel ilişki sıklığına göre mi bu sorun yapıyorsunuz ? Niye derseniz ?

Hiçbir şeye az çok vs denemez, hele de yeni evlisiniz bu az hiç denemez. Ya kim karar verebilir yeni evlenince 10 kere, 1 yıl sonra 5 kere olacağına ki. Bu erkeklerin testesteron hormonuyla alakalıdır. Çoktur hergün ilişki ister, azdır 10 günde bir ister.

Sizin hormonlarınız tavandır , sizin canınız istiyordur o ayrı ama sakın sağın solun çetelesine, skor tabelasına göre evliliğini sınıflamayın. Belki eşinizin normali budur ?

Son düzenleme:
tamamen yorgunluk ve strestendir
tatil günleriniz ortaksa,
tatil sabahı hem vücut dinlenmiş olur, hem de sabah ereksiyonu etkisiyle eşiniz istekli olur

Son düzenleme:

Haklısın, neye göre dersek sanıırm, onun benim icin ölüp bitmesini istiyorum sanırım, bu sekilde olunca, basına gelen varsa bilir, "begenilmiyorum" korkusu sarıyor insanı. kime gore neye gore degil mi , haklısnız. bıu da benim burcumun ozelligi olan mukemmelliyetciligin bir sonucu olsa gerek .

Bu güzel miş

bence illa bir şeye yormak gerekmiyor ki durumu..
ben de başak burcuyum ,mükemmelliyetçi insan!
karşımdakinden dört dörtlük bekleyemem ki her şeyi...
ilişkilerde en güzel araç empati kurabilmektir bana göre..
evli değilim,bekarım ama iyi bir gözlemci olduğumu düşünüyorum..
buradaki arkadaşlarımın sayesinde,tecrübelerinden edindiklerimle
pek çok farklı bakış açısı kazandım..:129:

Sorun ßelli,isi!! Cok yoruluyor..Haliyle cinsellikte beya efor sarfettiriyor adama.Gercekten gücü kalmiyordur.
diger etkenleri zaten ortadan kaldirmissin,aldatmadir vs.. Kafana takma..Isleriniz yoluna girince,yatak odanizda yoluna girer

çalışmadıgı günler nasıl, mesela hafta sonları işe gitmiyorsa ozaman ????

yani bu genel bir sey, ise gitmeyince cok degismiyor genel bir yorgunlu ve belki depresyon hali belli ki ,

tesekkur ederim kızlar, valla destek oldunuz, boyle bir sorun yasayacagımı hic dusunmemistim, ama evlilik zor zanaat iste, destek olmak gerekiyor anlayıs gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…