• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
tekmeleri yiyince daha da farklı oluyo.o günleri de göreceksiniz inşallah.şimdi sizde başlamadı annelik duygusu,ben de tam başlamadı ama sanki hareketleri hissedince biraz hissediyorum ben de .korkuyosun bebişim sağlıklı mı bişeyi var mı diye.doğumdan sonra çok özliycem bu tekmeleri:ecrin_bebek:

yaaa inşallah evet o günleri de görürüz inşallah ama hareket edince naısl olcak

ya görsem ben hareket ederken ağla ağla kriz geçiririm heralde ya bilmiyorum

demiştin ya naısl bulantın olmuyo da yemek yiyebiliyosun öyle diye kaç gündür bi

bulantı bi bulantı öldürdü beni nefes bile almaya korkuyorum midem bulancak diye yiyip içmeyi bırak

dünde sabah hafif kanamam oldu ondanda rahatsız oldum biraz acaba bi sorun varmıdır

diye ama yoktur sanırım

ne bilim ya önceki gittiğim doktor başla dedi ama bende şimd kararsız kaldım öleee almim ben en iyisi ama hamile kalmadan alınması gerekirmişşş yani bir zararı olurmu ki alsam günde 1 tanee

canım ben doktor reçeteye yazmadan gidipte ila fln almam prensip olarak

ilaçlarım bitince bile gidip sağlık ocağına yazıdırıyorum soruyorum...sen bilirsin

ne bilim ya önceki gittiğim doktor başla dedi ama bende şimd kararsız kaldım öleee almim ben en iyisi ama hamile kalmadan alınması gerekirmişşş yani bir zararı olurmu ki alsam günde 1 tanee

hiççç bir şekilde zararı olmaz
folik asit mutlaka alınmalı
günde en az 2 en fazla 3tane

Folık asıt bebeĞın yararına bır ılaÇtır
hanı dıĞer ılaÇlar gıbı deĞıl
gebelıkte ılk 3ayda mutlaka kullanılmalı
gebelıkten 3ay Önce baŞlanılsa daha ıyı olur tabı

hiççç bir şekilde zararı olmaz
folik asit mutlaka alınmalı
günde en az 2 en fazla 3tane

50 mg güdne bi tane alıyorum folbiol

evvelden folik plus kullanmıştım günde 3 tane kalsiyum da vardı içinde

doktor bu sefer gerek görmedi :1ninca:

ee tabii dükkana açılıyo,temzileniyo,silinip,süpürülüyo....
canım ya bizim bilgisayar sistemleri çökmüştü dün akşam yaptılar.ben de çatladım meraktan ne değişiklik var diye.coşmuş herkes,yeni gelenler falan var....senden naber??

aynı tas aynı hamam ipekcim yerimseniben

canım sen ne zman gitmişdin doktoraA

5 haftalıkken gitmiştim canım sonra 6 haftalıkken biliyosun düşük tehdidi ile gittm yattım

sonra 8 haftalıkken kalp atışlarını görmek için gittim gördüm de çok şükür

şimdi 10 haftalık olunca gidicem hem tahlillerim var onları da göstericem inşallah

daha sonrada 12. haftaya geldiğimizde inşallah yenimahalle devlet hastanesine gebe

polikliniğine de gitmeye başlıycam inşallah benim planım bu yönde

zaten 15 günde bir çağırıyo doktor sadece son zamanlarda yada herhangi bi sorun varsa

kontrol altında tutmak için sık sık çağırıyo .

50 mg güdne bi tane alıyorum folbiol

evvelden folik plus kullanmıştım günde 3 tane kalsiyum da vardı içinde

doktor bu sefer gerek görmedi :1ninca:

folbiol ile folik asit aynı zaten kuzucum. folbiol daha etkili bi ilaç olduğu için günde 1tane yetiyor merak etme.

bende öle biliyorum berencim ama işde şimdi kafam karışdııı bide 2 tür varmış biri folk pluss diğeri fobıol hangisi iyi acabaa

ayşeye yazdım canım

bende öle biliyorum berencim ama işde şimdi kafam karışdııı bide 2 tür varmış biri folk pluss diğeri fobıol hangisi iyi acabaa

canım bana folik plus verildiğinde şöyle oldu doktor bana folbiol yazıyodu dedim ki

kalsiyum eksikliğim var ben kalsiyum hapı alıyordum onları bırakıcam şimdi ama

bırakınca çok kramp kaıslma vs oluyo ne yapayım dedim doktor da gebeliğin ilk

aylarında kalsiyum vermiyoruz am madem eksiğin var sana folik plus yazayım

kalsiyumda var içinde bunun yanı sıra süt yoğurt aksatma ve magnezyum alabilmen

için arada sırada soda iç dedi bana bu sefer kasılmam krampım olmadıgı için doktor

folbiol verdi metobalizmam sağolsun yazın vücüdumdaki kalsiyumu ve magnezyumu

terle attıgım için oluyormuş o kaıslmalarım ve aldıgım kalsiyum da yetmıyormuş ama

dediğim gibi mevsimsel bişeydi benim ki doktor yazın kalsiyum alımını arttırman lazım

kışları zaten böyle bi sorun yaşamıyorsun dimi dedi evet dedim kışın rahatım

böyle işte :)

şenayyyyyyyyy canımmmmmm inanmıyorum hamilemisin kızzzzzzzzzzzzzz oleyyyyyyyyy hihoyyyt

ay çok çok sevindim yaaa hayırlı uğurlu olsun :)) sağlıcakla kucağına al işallah dün konuşuyoduk hadi müjdeli haber ver diye bak oldu :)) tebrik ederim canımcımmmm hihoyyythihoyyyt

folbiol ile folik asit aynı zaten kuzucum. folbiol daha etkili bi ilaç olduğu için günde 1tane yetiyor merak etme.

berencim ben folik asit değil folik plus demedimmi yau :bbo:

folik plus da başka vitaminlerde oluyo vitamin eksiğin varsa veriyo doktor

folik aisd sadece folik asit :)

beren canım ya adet olmuşsun :(( ama niye o zaman silik çıktı yaaa hala ümidim vardı benim :((

berencim ben folik asit değil folik plus demedimmi yau :bbo:

folik plus da başka vitaminlerde oluyo vitamin eksiğin varsa veriyo doktor

folik aisd sadece folik asit :)

:bbo: :bbo: NEREMLE OKUDUYSAM sırnaşık şey

beren canım ya adet olmuşsun :(( ama niye o zaman silik çıktı yaaa hala ümidim vardı benim :((

bende öyle düşünmüştüm kuşum ama olsun rahatım ben
yarın dr.a gidiyorum randevumu aldım testlerim yapılcak nasipse tüp bebeğe başlıyoruz
allah yardım etsin :Saruboceq:

burda dua edin benim için dedim kimse okumadı etmedi :çok üzgünüm: :dilcikar:

yarın dr.a gidiyorum randevumu aldım testlerim yapılcak nasipse tüp bebeğe başlıyoruz

nerden biliyosun kimse dua etmemişmiş herkes de dua etti bi kere :1closedeyes:

şenayyyyyyyyy canımmmmmm inanmıyorum hamilemisin kızzzzzzzzzzzzzz oleyyyyyyyyy hihoyyyt

ay çok çok sevindim yaaa hayırlı uğurlu olsun :)) sağlıcakla kucağına al işallah dün konuşuyoduk hadi müjdeli haber ver diye bak oldu :)) tebrik ederim canımcımmmm hihoyyythihoyyyt

canım evettttt bende hamişim sonundaaaaaa inş senide sürüklerim peşimden ayağımı sürtüyom karasu öyle diyorduya
kız sen de dedin ya dün geçmiş adetin diye dün test aldım sabahda adet olmayınca yaptım bende çok şaşırdım silikde değil bide hala şaşkınım canım ya akşam gene bi test daha yapcam kesinleştirip kocişime söyliycem daha haberi yok

dua ediyorum beren diye yazmadım ama okur okumaz ağzımdan sözcükler döküldü inanki inş.kabul olur

canım ya gerçi kafan rahatladı ama ne bilim testte öyle çıkınca çok ümitlenmiştim bir de hemşire bir hafta sonra tekrarla diyince :(( işallah tüp bebekle hemen gelir meleğin vallahi demin okuyordum herkese dua ettim senin ismini de söyledimm :Saruboceq:

bu arada bir daha karışım yemek yok :oklava:

canım evettttt bende hamişim sonundaaaaaa inş senide sürüklerim peşimden ayağımı sürtüyom karasu öyle diyorduya
kız sen de dedin ya dün geçmiş adetin diye dün test aldım sabahda adet olmayınca yaptım bende çok şaşırdım silikde değil bide hala şaşkınım canım ya akşam gene bi test daha yapcam kesinleştirip kocişime söyliycem daha haberi yok

ay evet yaa dün beren hesaplamıştı ben de sonradan baktım normal şartlara göre gecikmiş olmalıydı demekki içimize doğmuş :)) nasıl sevindim anlatamam zaten yapar yapmaz çıkmış kız sen yine tekrarla tabi için rahat olsun ee kocişine nasıl söylicen?? yaa ne kadar güzel bir duygudur kimbilir :ecrin_bebek:

nerden biliyosun kimse dua etmemişmiş herkes de dua etti bi kere :1closedeyes:

Valla etmişlermi okadarda geriye döndüm baktım gene bakcam şimdi ohaoldumsmile

dua ediyorum beren diye yazmadım ama okur okumaz ağzımdan sözcükler döküldü inanki inş.kabul olur

ayyyy hamilesinde çok saol canım :sm_cool:

canım ya gerçi kafan rahatladı ama ne bilim testte öyle çıkınca çok ümitlenmiştim bir de hemşire bir hafta sonra tekrarla diyince :(( işallah tüp bebekle hemen gelir meleğin vallahi demin okuyordum herkese dua ettim senin ismini de söyledimm :Saruboceq:

saol canım benim inşallah ya

bu arada bir daha karışım yemek yok :oklava:

karışımdanmı diyosun sen ben kimyasaldan şüpheleniyorum
ama geride kaldı artık bunlar yarın görüşces tahliller yapılcakmış sskdan allahtan
bakalım kaç para dicekler eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

Back
X