• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birşeyler Alma Konusunda ki Uyuşmazlığımız..

adige1864

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2017
237
240
103
Merhabalar Hanımlar,
Eşim memur bende özel bir çağrı merkezinde günlük performansa dayalı çalışıyorum.Bulunduğumuz şehre geleli 6 ay oldu ve ben bu işe gireli de 6 ay oldu.
Sorun gördüğüm şu ki, işe girdiğim günden beri eşim sürekli birşeyler almak, bir borca parayı bağlamak derdinde. Ben ise kk borçlarını bitirip eylülde çocuk doğunca rahat etmek istiyorum.
Doğal olarak ne almak istese kötü polis rolündeyim ona göre. Çünkü işimde gelecek görmüyorum absürt bir zamanda işime son verilirse ortada kalmaktan korkuyorum bunun acısını çok ağır ödedim çünkü.
Birşeyler istemiyorum, alalım demiyorum satılık ev bakmıyorum diye iki gündür trip üzerine trip yiyorum.Duruma bu kadar nötr bakmam anormal mi sizce? Yoksa eşim haklı mı?
Dipnot: 2 yıldır BİST’te çıkamadığımız hisse portföyümüz var.Onları da devreye alamadığımız için hiçbir işe kalkışmak istemiyorum.

Erkekler biraz tutumsuz olabiliyolar uzun vadede birikim yapmak yerine anlık harcamayı seviyolar genelde. Eşinizin istekleri makul ise ayırmak istediğiniz paranın yarısı birikime yarısı ise aylık isteklere verilerek orta yol bulunabilir sonuçta istediğimiz hiçbir şeyi alamayacaksak çalışmanın da bir anlamı kalmıyor, ama bir yandan birikim de şart 😕

evde neden ısrarcı? eğer bir eviniz yoksa anlayabilirim çünkü enflasyon, kur, zamların hali ortada. borca girdiğinizde sabit bi borcunuz oluyor ama enflasyon karşısında da eriyip gidiyor yıllarca beklemeden.

EşiniZe ben işten çıkarsam ne olacak dediniz mi? Her ay ne kadar para artırıyorsunuz? Şu an hamile misiniz? Yaşlar kaç?

evde neden ısrarcı? eğer bir eviniz yoksa anlayabilirim çünkü enflasyon, kur, zamların hali ortada. borca girdiğinizde sabit bi borcunuz oluyor ama enflasyon karşısında da eriyip gidiyor yıllarca beklemeden.
Ev fiyatlarının akıl almaz şekilde artacağına inanıyor ve hazır imkanımız varken çalışıyorken alalım istiyor.

EşiniZe ben işten çıkarsam ne olacak dediniz mi? Her ay ne kadar para artırıyorsunuz? Şu an hamile misiniz? Yaşlar kaç?
Tabiki dün akşam bu tartışmayı yaptık. Bizim devam eden 3 kredimiz var ve tüm kredi +kira ödemelerimiz yaklaşık 5000 TL bu yıl zamlarından önce eşimin kendi maaşından çok ama çok küçük bir rakam kalıyordu.Tüm ödemeler sonunda elimize total kalan 3 bin civarı oldu. Ama ben sorunlu bir gebelik geçirdiğim için sık sık rahatsızlanıp rapor alıyorum ve işe gitmediğim gün şirketim bana ödeme yapmıyor. Bu ay mesela sadece 1200 TL maaş alacağım..bu gibi kıstaslar beni korkutuyor aslında 🤷🏼‍♀️

doğru ama düşüncesi 2 ay önce 185b e bulunan ev şu an 350b den aşağı ilan yok bulunamıyor
Kesinlikle katılıyorum zaten bankaya kredi de sordu ve çıkmadığını da öğrendik fakat asla vazgeçmiyor bende yeni bir borca yeni bir buhrana asla hazır değilim

Kesinlikle katılıyorum zaten bankaya kredi de sordu ve çıkmadığını da öğrendik fakat asla vazgeçmiyor bende yeni bir borca yeni bir buhrana asla hazır değilim

kredi de çıkmıyorsa otursun bi zahmet oturduğu yerde:) siz borçları ödeyelim kalanı ile altın vs. alalım diye ikna edin bence sonuçta onlar da artıyor zamanla

Bence borca girmeyin. Bez fiyatları falan almış başını gitmiş, her ay doktor kontrolüne faln gidersiniz, araba lazım olur… şu aşamada ben olsam istemem borç

bu sartlarda bencede borca girmeniz sacma. Hamilesiniz, bebek dogunca hemen caslismayacaksiniz diye düsünüyorum. Simdi ev alsaniz nasil gecineceksiniz baska borclarda varken?

Merhabalar Hanımlar,
Eşim memur bende özel bir çağrı merkezinde günlük performansa dayalı çalışıyorum.Bulunduğumuz şehre geleli 6 ay oldu ve ben bu işe gireli de 6 ay oldu.
Sorun gördüğüm şu ki, işe girdiğim günden beri eşim sürekli birşeyler almak, bir borca parayı bağlamak derdinde. Ben ise kk borçlarını bitirip eylülde çocuk doğunca rahat etmek istiyorum.
Doğal olarak ne almak istese kötü polis rolündeyim ona göre. Çünkü işimde gelecek görmüyorum absürt bir zamanda işime son verilirse ortada kalmaktan korkuyorum bunun acısını çok ağır ödedim çünkü.
Birşeyler istemiyorum, alalım demiyorum satılık ev bakmıyorum diye iki gündür trip üzerine trip yiyorum.Duruma bu kadar nötr bakmam anormal mi sizce? Yoksa eşim haklı mı?
Dipnot: 2 yıldır BİST’te çıkamadığımız hisse portföyümüz var.Onları da devreye alamadığımız için hiçbir işe kalkışmak istemiyorum.
Ben mutlaka gelirin bir kisminin birikltirilmesi gerektigini düşünüyorum. Tabi sıfır parayla ev bakmak olmasa da. Ki durumunuzu bilmiyorum ama yokluktan en çok şikayet edenler çevremde en çok para harcayan arkadaşlarım.

Back
X