- 2 Ekim 2023
- 3.645
- 14.627
- 128
- Konu Sahibi melissaalice
değil. ama nasıl?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Turist olup ülkeye para sokmalari ayrı, bir de vatandaslik alıp burada çoğalmalari ayrı maalesef. Gelecek için tehdit unsuru oluşturuyorlar çok üzgünüm.Asla ırkçı bir insan değilim ama Trabzon Uzungöl'e gittiğimde ben de benzer duygular yaşadım ordakiler mülteci de değil paralı Araplar ama resmen Türk yoktu ve bizimle biri konuşacak olsa bizi de Arap varsayıp önce Arapça konuşuyorlardı bizle de.
Antalya'da da çok Rus var ama belli bir bölgede komple Rus olduğunu görmemiştim o yüzden Antalya'da çok rahatsız olmamıştım bu durumdan
Bir yandan ülkeye para getiriyorlar diyorum bir yandan kendi ülkemde önce Arap sanılıp Türkçe yerine Arapça konuşulmaya çalışılıyor diyorum gerçekten ne olmalı ne yapmalı bilmiyorum, ki bu dediklerim turist Araplar için geçerli. Mülteci konularını yazmadım
Benim de bir yanım bu düşüncede. Ortaligi daha çok onlara bırakmak.. yukari tukursem biyik asagi tukursem sakal gibi bir şey bu, sonumuz hayr olsunEvet iç karartıcı ama gidilmesine taraftar değilim burası benim evim ben neden evimden gidiyorum onlar gidecek. Gidene de saygım var ama ben gitmem asla öyle bir planım da yok imkanım olmasına ragmen
Kız hani çok güzel olacaktı Türkiye’de işler herşeyler, öyle bişeyler demiştinBugünleri bile arayacaksınız.
Yani Avrupa’da Arap nüfusu çok fazla özellikle Fransa’da ama hiç birisi orda kalkıp şu lafı etmeye cesaret edemez. Bunlarda ki bu rahatlık yavaş yavaş bizim azınlık ya da daha az imtiyazlı duruma gelmemizden kaynaklı, onlar da kendilerini ev sahibi sanmaya başladılar iyice, sonu korkunç bir yerde bitecek bu işinÇalıştığım yere bir Arap müşteri geldi ve bana Arap tercüman işe almamız gerektiğini söyledi, söyleyeceklerim bu kadar :)
20 yıl sonra evlatlarımızı nasıl bir ortam bekliyor
Evet tabi kiKız hani çok güzel olacaktı Türkiye’de işler herşeyler, öyle bişeyler demiştin
O gün ne zaman, mültecilerin üreme hızı ve istilası ile bence bu tahmin gerçeklikten uzakEvet tabi ki
“o gün gelene kadar” maalesef öyle
Beşer şuuruyla uzak evet. Ama öyle değil. Yaşayınca göreceksiniz zaten. Herkesin şahit olacağını biliyorum bin yıl sonra değil yani.O gün ne zaman, mültecilerin üreme hızı ve istilası ile bence bu tahmin gerçeklikten uzak
İnşallahBeşer şuuruyla uzak evet. Ama öyle değil. Yaşayınca göreceksiniz zaten. Herkesin şahit olacağını biliyorum bin yıl sonra değil yani.
Eşim de ben de 40’ların başındayız, iyi bir gelirimiz ve prestijli mesleklerimiz var. Bütün bu faktörlerlere rağmen bu senenin sonunda başka bir ülkeye göçüp sıfırdan başlamanın planlarını yapıyoruz. Var olan tüm birikimimizi bir yatırım için harcayacağız ve cebimizde gideceğimiz ülkede iki-üç hafta yetecek kadar para kalacak sadece. Batarsak batacağız, çıkarsak ne ala. :) 29 o kadar genç bir yaş ki. Sağlam planlar oluşturup ayağı yere basan kararlar alınırsa nereye gidilirse gidilsin başarılı olunabileceğine inanıyorum ben.Bugün ülkemin geleceğine dair umutlarimin çok tükendiği kendimi çıkmazda hissettigim bir gün oldu. Yine bir şeyleri sorgularken buldum kendimi. Çok istedi kiramadim kuzenimi lunaparka goturdum bu aksam. Gittiğimiz lunaparkta herhangi bir şeye binmek için çok uzun sure sıra beklememiz gerekti o kadar kalabalıktı yani. Çarpışan arabalarda uzun süre bekledik bir binen neredeyse üst üste kaç kez bindi. İnanır misiniz bir tane Turk cocugu yoktu ortamda bir tane. Gerçekten durum o kadar dehşet verici ki. (Bu yazdiklarim asla irkcilik degildir, siyasi mesaj da icermemektedir. Yalnızca ülkeme, bizlere, ülkemin çocuklarına çok üzülüyorum.) Sorun yabancilarin olmasi degil, daha fazla olmasi. Bizlerin kendi ulkemizde eksik ve yarim kalmasi, bu her ortamda böyle. Gidişat iyi degil. Yurt dışı düşünmeye basladigim bir donemdeyim. Nerede tutunabiliriz nasil olur bilemiyorum ama gitmek istiyorum. Dilim var, biraz daha gelistirmem gerek. Tek takildigim yaş, 29 yaşında sıfırdan baslamak çok mu ütopik dersiniz?