• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bişeyleri kafaya takmamayı nasıl başarabilirim?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Merhaba Hanımlar.

Umursamaz davranmayı, birşeyleri kafaya takmamayı nasıl öğrenebilirim:KK43:

Siz nasıl yapıyorsunuz? Yaparken o an içinizden ne geçiyorda başarılı oluyorsunuz?

benim beynimi "neden"lerle ?yormaya yetecrk bir örnek vereyim:

Dün kv ile görüşürken eşimin akrabasındsn bir kız benden yana birşeyler bahsetmiş( Vasfını söylemek istemiyorum olay yanlis yere bazen cekiliyor malum). Cok gereksiz ama beni töhmet altında bırakan şeyler.
Benimle muhatap olmayan biri benden için "Mirayi aradim ama o telefona bakmadi...oğlunu cok ozledim"demis.
Kv anlatirken ama "benimle konusmuyor disliyor halbuki ben cok seviyorum onlari" tarzinda yorumlayarak bize aktardi. Kv dedigine göre o kişi pek duygulanmiş.
Bende beni aramadigini, ararsa whatsappte mutlaka bildiri gelecegini, sonradan görsem bile kesin geri dönecegimi söyledim.

Sinir oluyorum böyle şeye. Kulagima gelecegini biliyorsun ve ikimizinde bunlarin dogru olmadigini biliyoruz. o kişiden sonra soğuyorum yüz yüze bakiyoruz neticede.
Bu ve benzeri durumlari nasil kulak arkasi edebilirim?

Son düzenleme:
Bir şeyleri kafayı takmamak konusunda size bir öneride bulunamam cünkü bu tamamiyle insanın karakteriyle ilgilidir.
Bu kişiyle aynı ortamda bulunursanız sorun yüzüne beni aramışsın benim telefonum çalmadı ne zaman aradın hayırdır diye sor herkesin yanında. Bak bakalım ne açıklama yapacak.

henüz memlekete gitmedik. benim günüm yoğun geçiyor bide hamilelik, beklentim yok o kişiyi öyle kabul ettim..kv söylemeside gereksiz geldi ortaya fitne salar gibi. çok bozuldum eşimde yanımdaydı boşver annem şaka yapıyor diyince annesi güldü. ama ateş olmayan yerden duman çikmaz degilmi? ben böyle bir şaka uyduramam vallah.

Çok büyütülecek bir şey değil ki bu yani dert ettiğinize değmez. Siz zaten kaynananıza gereken şeyi söylemişsiniz bir araya gelince de aradığını söylemişsin ama ben arama görmedim telefonumda dersin yani. Gerçekten çok basit konuları takıyorsunuz kafanıza yaptığı çok bir olay değil yani.

Bazıları umursamaz çünkü yapısında vardır bazıları ise artık umursamaz çünkü çok yorulmuştur.

Çok büyütülecek bir şey değil ki bu yani dert ettiğinize değmez. Siz zaten kaynananıza gereken şeyi söylemişsiniz bir araya gelince de aradığını söylemişsin ama ben arama görmedim telefonumda dersin yani. Gerçekten çok basit konuları takıyorsunuz kafanıza yaptığı çok bir olay değil yani.
Haklisimiz cok basit ama eşimle cok gerildik çunku hepimiz o malum kişiyi biliyoruz hiç yoktan yere beni ortaya atiyor bende birseyleri kafaya takan insanim. hatta gorumcem konusma esnasinda beni korudu " yooo mira hemen geri donuyor bakmamazlik yapmaz" tarzinda.

kafaya takmamanın formulünü bulursan bana da yaz mutlaka.ben de beceremiyorum malesef.ama öğrendiğim birşey varsa ne yaparsak kendimize yapıyoruz bu kafaya takmalar herşeyi sorun etmeler yüzünden ne yaşadığımız anın tadını çıkarabiliyoruz ne de hastalıklardan kurtulabiliyoruz

Keşke sana bir tavsyede bulunabilseydim zira banada biri bulunsun çok isterdim. Benim ki bazen hastalık derecesine bile ulsşabiliyor o derece.Kendimi yıpratmaktan ve anı yaşayamamaktan başka hiç bir şey olmuyor

Valla ben canımı sıkan bi şeyi 3 dakika düşündükten sonra 'bırak anasını satayım ne düşünüyorsun' deyip pırıl pırıl bir kafayla hayatıma devam edebiliyorum. Bu da benim serseri serbest stilim.

Valla ben canımı sıkan bi şeyi 3 dakika düşündükten sonra 'bırak anasını satayım ne düşünüyorsun' deyip pırıl pırıl bir kafayla hayatıma devam edebiliyorum. Bu da benim serseri serbest stilim.
becerebiliyorsanız saygı duyarım size çünkü insan sözle yapsa da içinde yinede takabiliyor :kahve:

Karakterle ilgili bu.Ama şöyle düşünebilirsin "kafaya taksam ne olacak düzelecek mi?hayır boşu boşuna canımı niye sıkayım ki öyleyse?"

Back
X