- 8 Ocak 2024
- 827
- 2.198
- 33
Biz ilkokuldayken tüm veliler tek tek kafamızda bit kontrolü yapıyodu hahahahaahahahaNiye çirkin olsun? Napmaları gerekiyordu tam olarak?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biz ilkokuldayken tüm veliler tek tek kafamızda bit kontrolü yapıyodu hahahahaahahahaNiye çirkin olsun? Napmaları gerekiyordu tam olarak?
Okullarda dönem dönem oluyor, geçen sene bizim ogretmeninizde bir gece acil olarak cocuklarin saclarini bit ilaciyla tarayin dedi.Hanımlar merhaba. Bugün 4 yaşındaki kızımın okulundan aradılar kızınızın saçında bit gördük sirkeler de var diye. Dünya başıma yıkıldı o anı size anlatamam hala atlatamadım. Koşa koşa gittim aldım diğer arkadaşlarına söylemedik dedi. O tamam öğretmenlerine de söylemedik dedi ama biliyorlardır bence. 3 tane öğretmeni var illa ki gördüler tamam ayıp değil ama vallahi ilk kızımdan çıkmasına öyle üzüldüm ki size anlatamam. Diğer arkadaşlarında var mıymış dedim bugün gelenlerde yok gelmeyenleri yarın kontrol edeceğim dedi. Ya kimden nasıl geldiği önemli değil tabi olmuş bi kere okullarda yaygın bir durum. Ama kabağın kızımın başında patlamasını ben neden aşamıyorumbiz öyle çok dışarı çıkıp birileriyle görüşen insanlar da değiliz ki. 1,5 yaşında kızım var onda 2 tane bit çıktı sirke yok. Zaten onun bi tutam saçı var. Benden de 3 tane çıktı başka yok. Bu arada paranit aldım sürdüm beklettim bu saate kadar bit tarağıyla taramaktan saç diplerim yara oldu. Kızım uyurken bide saçlarına bakıyorum sirke kalmış mı diye 5-6 tane buldum daha da yok. Ay kafayı yicem başka ne yapabilirim. Nolur bana biraz normal okulda olur falan siz de diyin de. İçimi bi türkü rahatlatamıyorum. Bu aradaaaa ne kızımda ne bende kaşıntı hiç olmadı. O yüzden ben bişey anlamadım. Onu da en son 4 gün önce yıkamıştım genzi dolu öksürüyor falan diye dün yıkamadım bugün yıkayacaktım. Ya ben kötü bi anne miyim? İhmalkarlık mı bu? Ben bide her sabah saçlarını tarıyorum bu kızın nasıl görmem
küçükte var sabahları evden bi çıkışımız var gözlerim her yere aynı anda bakıyo aklımın ucundan bile geçmedi ki böyle bişey olacağı. Saçlarını didiklemezdim hiç. Hayatımda ilk kez sirke gördüm ben onu kepek sanardım mesela bide. Vicdan azabı da yapıyorum, ilk kızımdan çıktı böyle bi durum rencide edilir mi veya okulda mimlenir mi? Bir yandan da çok normal olabilir sanki isteyerek mi oldu diyorum. Nolur bana bişey diyin moral olur, şunu şunu yap deseniz olur, öneri eleştiri ne varsa ama eleştiriye şu an hiç müsait değilim onu sonra yapın vallahi daha çok bunalıma girerim
![]()
Anaokulunda çalışıyorum, bit çıkan çocukların ailesine herkesten habersiz bilgi verip gerekli önlemi almasını talep edip günlük rutinimize devam ediyoruz.Hanımlar merhaba. Bugün 4 yaşındaki kızımın okulundan aradılar kızınızın saçında bit gördük sirkeler de var diye. Dünya başıma yıkıldı o anı size anlatamam hala atlatamadım. Koşa koşa gittim aldım diğer arkadaşlarına söylemedik dedi. O tamam öğretmenlerine de söylemedik dedi ama biliyorlardır bence. 3 tane öğretmeni var illa ki gördüler tamam ayıp değil ama vallahi ilk kızımdan çıkmasına öyle üzüldüm ki size anlatamam. Diğer arkadaşlarında var mıymış dedim bugün gelenlerde yok gelmeyenleri yarın kontrol edeceğim dedi. Ya kimden nasıl geldiği önemli değil tabi olmuş bi kere okullarda yaygın bir durum. Ama kabağın kızımın başında patlamasını ben neden aşamıyorumbiz öyle çok dışarı çıkıp birileriyle görüşen insanlar da değiliz ki. 1,5 yaşında kızım var onda 2 tane bit çıktı sirke yok. Zaten onun bi tutam saçı var. Benden de 3 tane çıktı başka yok. Bu arada paranit aldım sürdüm beklettim bu saate kadar bit tarağıyla taramaktan saç diplerim yara oldu. Kızım uyurken bide saçlarına bakıyorum sirke kalmış mı diye 5-6 tane buldum daha da yok. Ay kafayı yicem başka ne yapabilirim. Nolur bana biraz normal okulda olur falan siz de diyin de. İçimi bi türkü rahatlatamıyorum. Bu aradaaaa ne kızımda ne bende kaşıntı hiç olmadı. O yüzden ben bişey anlamadım. Onu da en son 4 gün önce yıkamıştım genzi dolu öksürüyor falan diye dün yıkamadım bugün yıkayacaktım. Ya ben kötü bi anne miyim? İhmalkarlık mı bu? Ben bide her sabah saçlarını tarıyorum bu kızın nasıl görmem
küçükte var sabahları evden bi çıkışımız var gözlerim her yere aynı anda bakıyo aklımın ucundan bile geçmedi ki böyle bişey olacağı. Saçlarını didiklemezdim hiç. Hayatımda ilk kez sirke gördüm ben onu kepek sanardım mesela bide. Vicdan azabı da yapıyorum, ilk kızımdan çıktı böyle bi durum rencide edilir mi veya okulda mimlenir mi? Bir yandan da çok normal olabilir sanki isteyerek mi oldu diyorum. Nolur bana bişey diyin moral olur, şunu şunu yap deseniz olur, öneri eleştiri ne varsa ama eleştiriye şu an hiç müsait değilim onu sonra yapın vallahi daha çok bunalıma girerim
![]()
4 yaşındaki bebe hatırlamaz bile boşver.Ya evet normalde bu kadar abartan biri gerçekten değilim. Aşırı kafama taktım aşırı. Bide böyle ilk kızımdan çıktı ya ki hoş onu da bilmiyorum belki öğretmeni bana öyle dedi başka çocuğun annesine öyle dedi. Hani kimseyi kimseye söylemedi bilemem. Öyleyse doğru olan o tabi ama öyle değilse böyle ilkokulda bitin kimden geçtiği hiç unutulmaz ya mesela. Adı falancadır bellidir o kızın adı. Kızımın öyle adı kalır dşye bi üzüldüm işte ne bileyim.Allah başka dert vermesin tabi onu da sürekli diyorum da yine de engel olamıyorum kendime işte
![]()
Veli de rencide olur bu durumda. Zaten çocuğunda bit olduğunu anlamaz mi insan. Bi kere çok kaşınır cocukDediklerinize katiliyorum ama velinib aranmasi neden cirkin onu anlamadim gayet güzel bir sey Haber vermisler ne kadar erken önlem o kadar İyi
Sakin olun dünyanın sonu değil her çocuğun başına gelebilir sizin aneliğiniz veya temizliğinizle alakası yok .Hanımlar merhaba. Bugün 4 yaşındaki kızımın okulundan aradılar kızınızın saçında bit gördük sirkeler de var diye. Dünya başıma yıkıldı o anı size anlatamam hala atlatamadım. Koşa koşa gittim aldım diğer arkadaşlarına söylemedik dedi. O tamam öğretmenlerine de söylemedik dedi ama biliyorlardır bence. 3 tane öğretmeni var illa ki gördüler tamam ayıp değil ama vallahi ilk kızımdan çıkmasına öyle üzüldüm ki size anlatamam. Diğer arkadaşlarında var mıymış dedim bugün gelenlerde yok gelmeyenleri yarın kontrol edeceğim dedi. Ya kimden nasıl geldiği önemli değil tabi olmuş bi kere okullarda yaygın bir durum. Ama kabağın kızımın başında patlamasını ben neden aşamıyorumbiz öyle çok dışarı çıkıp birileriyle görüşen insanlar da değiliz ki. 1,5 yaşında kızım var onda 2 tane bit çıktı sirke yok. Zaten onun bi tutam saçı var. Benden de 3 tane çıktı başka yok. Bu arada paranit aldım sürdüm beklettim bu saate kadar bit tarağıyla taramaktan saç diplerim yara oldu. Kızım uyurken bide saçlarına bakıyorum sirke kalmış mı diye 5-6 tane buldum daha da yok. Ay kafayı yicem başka ne yapabilirim. Nolur bana biraz normal okulda olur falan siz de diyin de. İçimi bi türkü rahatlatamıyorum. Bu aradaaaa ne kızımda ne bende kaşıntı hiç olmadı. O yüzden ben bişey anlamadım. Onu da en son 4 gün önce yıkamıştım genzi dolu öksürüyor falan diye dün yıkamadım bugün yıkayacaktım. Ya ben kötü bi anne miyim? İhmalkarlık mı bu? Ben bide her sabah saçlarını tarıyorum bu kızın nasıl görmem
![]()
Paranit bit şampuanıyla yıkadım ve bit kovucu sprey sıktım bit yok ama ölü sirkeler ayıkladım incecik toz gibiOğlum ortaokula gidiyor geçen sene yazdılar ,bir iki öğrencide bit çıkmış kontrol edin diye. Kocaman çocuklarda bile oluyor siz neden biz demeyin
Bende bitlendim ilkokulda okullarda olabiliyor. Bit savar toka ya da bileklik var ondan takin çocuğunuza.
Küçük çocuğunuzun saçına ne yaptınız ne sürdünuz
Anlamamis demek kiVeli de rencide olur bu durumda. Zaten çocuğunda bit olduğunu anlamaz mi insan. Bi kere çok kaşınır cocuk
Ona kepek dedim bit diye bilmiyor :)4 yaşındaki bebe hatırlamaz bile boşver.
Rencide olmak değil de çok şaşırdım. Hiç önlem almak aklıma gelmemişti başıma gelmedi bide aklıma da gelmedi. İşin tuhaf yanı çocuk hiç kaşınmadı hadi o çocuk anlamaz dersin bana bulaşmış bende kaşınmadım ki öğretmen söyleyince bit tarağıyla tarayınca çıktı bendeVeli de rencide olur bu durumda. Zaten çocuğunda bit olduğunu anlamaz mi insan. Bi kere çok kaşınır cocuk
İnanın yedikleri içtikleri çok daha tehlikeli ne yazık ki erken ergenlik için tek başına yağın böyle bir tetiklemeye sebep olabileceği mantığıma yatmıyorBu arada eczacı kız lavanta yağının erken ergenliğe yol açtığını ve önermediğini söyledi. Chatgbt ye sordum, kokusunun hormonları etkilediği vs yazıyor. Bilgim fazla yok, Çok üstünde durmadım ama araştırmakta fayda var.![]()
Aman çok büyütmeyin lütfen. Geçen yıl benim kızımda da çıktı, bit ilacı ve tarağı ile hallettik. Tıpkı sizin yazdığınız gibi ben o gördüklerimi kepek sanıyordumHanımlar merhaba. Bugün 4 yaşındaki kızımın okulundan aradılar kızınızın saçında bit gördük sirkeler de var diye. Dünya başıma yıkıldı o anı size anlatamam hala atlatamadım. Koşa koşa gittim aldım diğer arkadaşlarına söylemedik dedi. O tamam öğretmenlerine de söylemedik dedi ama biliyorlardır bence. 3 tane öğretmeni var illa ki gördüler tamam ayıp değil ama vallahi ilk kızımdan çıkmasına öyle üzüldüm ki size anlatamam. Diğer arkadaşlarında var mıymış dedim bugün gelenlerde yok gelmeyenleri yarın kontrol edeceğim dedi. Ya kimden nasıl geldiği önemli değil tabi olmuş bi kere okullarda yaygın bir durum. Ama kabağın kızımın başında patlamasını ben neden aşamıyorumbiz öyle çok dışarı çıkıp birileriyle görüşen insanlar da değiliz ki. 1,5 yaşında kızım var onda 2 tane bit çıktı sirke yok. Zaten onun bi tutam saçı var. Benden de 3 tane çıktı başka yok. Bu arada paranit aldım sürdüm beklettim bu saate kadar bit tarağıyla taramaktan saç diplerim yara oldu. Kızım uyurken bide saçlarına bakıyorum sirke kalmış mı diye 5-6 tane buldum daha da yok. Ay kafayı yicem başka ne yapabilirim. Nolur bana biraz normal okulda olur falan siz de diyin de. İçimi bi türkü rahatlatamıyorum. Bu aradaaaa ne kızımda ne bende kaşıntı hiç olmadı. O yüzden ben bişey anlamadım. Onu da en son 4 gün önce yıkamıştım genzi dolu öksürüyor falan diye dün yıkamadım bugün yıkayacaktım. Ya ben kötü bi anne miyim? İhmalkarlık mı bu? Ben bide her sabah saçlarını tarıyorum bu kızın nasıl görmem
![]()