Biten enerjim, sürekli kirlenen ev.

Aynı ben 😁 çocuğun herşeyi tam olsun yeter
maalesef 2 yaşa kadar bugünde şurayı temizleyim diyemiyorsun
Olmuyor rahat vermiyorlar
Ben bide bebek seviyorum yani öyle bırakıp iş falan yapamam yanımda olsun güldüreyim agucuk bugucuk yapalım
Uykusu düzene girerse az buçuk evde düzene girer

Benimki zaten doğru düzgün gündüz uyumaz, gece de en geç 9buçuk gibi uyuyor o uyuduktan sonra yapabilirim ama bu sefer de benim enerjim bitiyor. Mesela mutfak dolapları leş gibi eşim bi kadın çağıralım silsin dedi. Ama ben hayır tek çocukla dolapları silemeyecek miyim diye kendimi çok kötü hissettim kabul etmedim ama kendim de yapamıyorum akskdlgşhi böye psikopat bi ruh hali
Aynı durum bunu yapamamak ağır geliyor yetişemedi denmesi.. Gece benim ki de uyuyor ama ben kolumu bile kaldıramıyorum o uyuduktan sonra.. Karışık valla aspiratorü gördükçe depresyona giriyorum

Aynı durum bunu yapamamak ağır geliyor yetişemedi denmesi.. Gece benim ki de uyuyor ama ben kolumu bile kaldıramıyorum o uyuduktan sonra.. Karışık valla aspiratorü gördükçe depresyona giriyorum
Kimse bir şey demez ben zaten gurbetteyim kimse de çat kapı gelmez ama kendi kendimi yiyip bitiriyorm. Ben robot süpürge var tavsiye ederim en azından süpürge işi aradan çıkıyor

İyi akşamlar arkadaşlar. 3 aylık bebeğim var. Emziriyorum ve çok halsiz düşüyorum akşama doğru pilim bitiyor bebişim zor bi bebek değil ama bütün gün ilgilen yorucu oluyor tabiki.. Ama asıl sıkıntım ev.. Bıktım ev işlerinden. Mutfağı temizliyorum dolaplar silinecek, balkon duruyor.. Banyo wc var.. Çamaşırlar dağ gibi.. Sürekli yerlerde saç tellerim dökülme olduğu için sinirlem bozuldu neden herşey hemen kirleniyor.. Eşim nerdeyse hergün işe gidiyor ondan da çok yardım alamıyorum.. Eve yardımcı alsam önce evi temizlemem gerekir o derece. Ne yapmalıyım stres yapıyorum bu durumu çook herkeste mi böylr millete bakıyorum misafir bile ağırlıyor

Ben bebekten sonra 1,5 sene evi temizleyemedim... Umrumda bile olmadı. Önemli olan bebeğin bakımı ve kendi sağlığımdı

Korono var diye misafir kabul etmeyin:)
Robot süpürge alma imkaniniz varsa alin.
Gunluk, bulasik makinesi doldur bosalt. 1 corba 1 cesit yemek yap ,yanina yogurt , 2 gun yeseniz. Arada temek dışarıdan soyleyin ,yada kahvaltilik turler olur .
Lavabo ,wc yika .
Her gun 15 dk cocuk uyudugunda mutfak dolaplarinin bir kismini duzenleyin. Orasi bitince ,diger dolaplara gecin.
Esiniz aksam geldiginde kendinize biraz vakit ayirin. 15 dk da olsa.
Kendinizi yormayin bebeginiz kucuk 🤗

İyi akşamlar arkadaşlar. 3 aylık bebeğim var. Emziriyorum ve çok halsiz düşüyorum akşama doğru pilim bitiyor bebişim zor bi bebek değil ama bütün gün ilgilen yorucu oluyor tabiki.. Ama asıl sıkıntım ev.. Bıktım ev işlerinden. Mutfağı temizliyorum dolaplar silinecek, balkon duruyor.. Banyo wc var.. Çamaşırlar dağ gibi.. Sürekli yerlerde saç tellerim dökülme olduğu için sinirlem bozuldu neden herşey hemen kirleniyor.. Eşim nerdeyse hergün işe gidiyor ondan da çok yardım alamıyorum.. Eve yardımcı alsam önce evi temizlemem gerekir o derece. Ne yapmalıyım stres yapıyorum bu durumu çook herkeste mi böylr millete bakıyorum misafir bile ağırlıyor
Sağlığınızdan ve bebeğinizden önemli değil. Rahatlayın, imkanınız varsa 2 haftada bir temizlikçi kadın alın. Bitti, gitti…

Ay ne bilim millete bakıyorum misafir de alıyor herşeyi yapıyor ben normal hayata bile tam adapte olamadım bitkin haldeyim
Millet yapabilir. Ben millet değilim mesela. Totomda ayı bağırırken misafir ağırlamak için temizlik yapamam. Bebeğime bakarım, yemeğimi yaparım, çamaşırımı yıkarım sen sağ ben selamet.

3 aylık bebek çok yormaz, yürüme öncesi ve yürümeyi öğrenme sürecinde daha yorucu günleriniz olacak. O yüzden misafir ağırlamak gibi saçmalıklarla enerjinizi tüketmeyin.

Millet yapabilir. Ben millet değilim mesela. Totomda ayı bağırırken misafir ağırlamak için temizlik yapamam. Bebeğime bakarım, yemeğimi yaparım, çamaşırımı yıkarım sen sağ ben selamet.

3 aylık bebek çok yormaz, yürüme öncesi ve yürümeyi öğrenme sürecinde daha yorucu günleriniz olacak. O yüzden misafir ağırlamak gibi saçmalıklarla enerjinizi tüketmeyin.
Ya şöyle eve çağırmamı bekleyen o kadar insan var ki ve sanıyorlar ben bebeği bahane ediyorum ya küçücük bebekle ne yapabilirim sana ben ki.. Bekar ve çocuğu olmayan evliler özellikle.. Bu da yıpratıyor.

Bebeğim 2.5 yaşında ve biz hala öyleyiz. Şuan tezgah bulaşık yığılı, kirli sepeti dolu, balkonlar desen öyle.
Sadece evi süpürdüm o kadar. Toplayamadım bile, günde 20 kez oyuncak topluyorum. Çocuklu olup, evi bal dök yala olanları bende anlamıyorum. Salıverdim artık gitti.
Asıl ev dağınıklığı yürüdükten sonra başlıyor. Gözünü korkutmuş gibi olmayım ama daha bu fragman. :)
Maddi durumunuz varsa, 10 güne bir kadın alın. En azından o sil süpür yapar.
Eşinden de destek al, iş bölümü yapın. Ancak olduğu kadar işte.

Sağlığınızdan ve bebeğinizden önemli değil. Rahatlayın, imkanınız varsa 2 haftada bir temizlikçi kadın alın. Bitti, gitti…
Aynen öyle sağolun valla hep bu millet iş arkadaşlarım bebek daha küçük sonra görmeye gelin dememe dahi bozuluyorlar
Bebeğim 2.5 yaşında ve biz hala öyleyiz. Şuan tezgah bulaşık yığılı, kirli sepeti dolu, balkonlar desen öyle.
Sadece evi süpürdüm o kadar. Toplayamadım bile, günde 20 kez oyuncak topluyorum. Çocuklu olup, evi bal dök yala olanları bende anlamıyorum. Salıverdim artık gitti.
Asıl ev dağınıklığı yürüdükten sonra başlıyor. Gözünü korkutmuş gibi olmayım ama daha bu fragman. :)
Valla şimdiden bitkin hissediyorum o zaman a umarım enerjim olur yani kafamda takıntı yapmamın sebebi böyle insanları da görmem herşeye yetişen :(

Ay ne bilim millete bakıyorum misafir de alıyor herşeyi yapıyor ben normal hayata bile tam adapte olamadım bitkin haldeyim
Hamilelik süreci ve sonrası fiziksel ve psikolojik olarak toparlanmak zor oluyor.Çoğu kadın senin durumunda.Benim de iki tane var akşama hiç enerjim kalmıyor.Küçüğü 17 aylık hala emziriyorum.Tahlillerini yaptır bence vitamin eksikliği kansızlık halsizlik yapar.Bebğin uyuduğunda sevdiğin birşey yap.15 dakika bile olsa tv seyret,dizi izle,kitap oku ya da bakım yap.Moral olarak seni düzeltir.Çocuğum küçük diye kendini eve kapatma.1 saat de olsa arkadaşınla buluş.Bebeğin uyudu mu çık durmuyorsa ya da uyandıktan sonra.Böyle böyle yeni hayatına alışırsın.Bütün düzeniniz değişti kolay olmayacak sadece kendine ve eşine zaman ver.Zamanla alışıyorsun arada isyanlar oluyor tabi.

Aynen öyle sağolun valla hep bu millet iş arkadaşlarım bebek daha küçük sonra görmeye gelin dememe dahi bozuluyorlar
Valla şimdiden bitkin hissediyorum o zaman a umarım enerjim olur yani kafamda takıntı yapmamın sebebi böyle insanları da görmem herşeye yetişen
İnşallah eşinize söylemişsinizdir
Hediye olarak beklediğimi evet :)

Hamilelik süreci ve sonrası fiziksel ve psikolojik olarak toparlanmak zor oluyor.Çoğu kadın senin durumunda.Benim de iki tane var akşama hiç enerjim kalmıyor.Küçüğü 17 aylık hala emziriyorum.Tahlillerini yaptır bence vitamin eksikliği kansızlık halsizlik yapar.Bebğin uyuduğunda sevdiğin birşey yap.15 dakika bile olsa tv seyret,dizi izle,kitap oku ya da bakım yap.Moral olarak seni düzeltir.Çocuğum küçük diye kendini eve kapatma.1 saat de olsa arkadaşınla buluş.Bebeğin uyudu mu çık durmuyorsa ya da uyandıktan sonra.Böyle böyle yeni hayatına alışırsın.Bütün düzeniniz değişti kolay olmayacak sadece kendine ve eşine zaman ver.Zamanla alışıyorsun arada isyanlar oluyor tabi.
Yani işte bunları yapsam da ev dağınık ya hep sinirlerimi bozuyor bu durum hep evi düşünüyorum aşırı titiz de değilim ama takıntı yapıyorum bir yerin dağınıklığını

Yani işte bunları yapsam da ev dağınık ya hep sinirlerimi bozuyor bu durum hep evi düşünüyorum aşırı titiz de değilim ama takıntı yapıyorum bir yerin dağınıklığını
Çocuk düzenli temiz ortamda yetişmeli düşüncesi var ya allta yatan bu bence hepimizi sinir eden.Her gün bir iş yap.İş çok olunca nerden başlasam deyip işin içinden çıkamıyorsun.Al bir yardımcı.Bebeğe bakacak bir yakının varsa onu da çağır.Yardımcıyla beraber hepsi bir günde biter.Yakının yoksa haftada bir yarım gün çağır durumun müsaitse düzene girer.Hareketlenmeye başlayınca daha zor oluyor.O zamana kadar bir düzen tutturmaya çalış bence.

Öncelikle bir liste yapın kendinize. Gün gün yazın. Mesela her 2 güne bir ortalığı şöyle üstten bir süpürmek olsun saçlarınız çok dökülüyorsa. Diğer 2 güne bir wc banyo temizlemek olsun. Balkon ve dolapları haftasonuna alın. Tek gün bunları yapın. Eşinizin evde olduğu bir gün ise koltukları çekip derin süpürmek olayına girişin. Kendinize göre bir liste hazırlayın haftalık. İnanın liste yapıp gün ayarlamak sizin işinize çok yarayacak. Çünkü kağıda dökmeyince kafada büyüyor ve büyük bir stres halinde insanı atalete sürüklüyor bu durum. Bu arada herkes misafir geleceği zaman toparlıyor temizliyor bal dök yala olayına girişiyor. Normal zamanda herkes aynı 🙃😄😄

Back
X