Biten enerjim, sürekli kirlenen ev.

Ben bebekten sonra 1,5 sene evi temizleyemedim... Umrumda bile olmadı. Önemli olan bebeğin bakımı ve kendi sağlığımdı
Aynen bende öyle 1 buçuk sene sonra dip bucak temizleyebildim
Mutfak çok kötüydü mesela
Ama bebekle iş yaptıkça ruh halin pek iyi olmuyor
Aynen öyle sağolun valla hep bu millet iş arkadaşlarım bebek daha küçük sonra görmeye gelin dememe dahi bozuluyorlar

Valla şimdiden bitkin hissediyorum o zaman a umarım enerjim olur yani kafamda takıntı yapmamın sebebi böyle insanları da görmem herşeye yetişen :KK43:
Ya Bi hafta sonu eşin bebekle ilgilensin Bi sil süpür yap olduğu kadar ağırla misafirini
Ben Bi kere gittim misafirliğe bebek görmeye
Berbat kirli koltuklarda oturmuştuk mesela

Ay ne bilim millete bakıyorum misafir de alıyor herşeyi yapıyor ben normal hayata bile tam adapte olamadım bitkin haldeyim
Onların yanına gelen yardım edenleri vardır ya da eşleri ev işlerine yardım ediyordur ve herkesin çocuğu bir olmaz. Benim evimde etrafta çok kum olması nedeniyle hep kirlenir ben doğum sonrası habersiz misafir almamayı düşünüyorum gelicez diyene müsait değilim kimse kusura bakmasın

Henüz lohusasın sters yaman çok normal.
Çocuğuna bakıp yemeğini yapıyorsan çok bile gerisini boşver.Benimde evde ergen bir kızım 6 yaşında kedim var inanki boşverdim umurumda değil varsın pasaklı desinler çokta kasmamak lazım
Mükemmel temiz olunca madalya takmayacaklar sonuçta
Gelişi güzel yaşa ,kasma..

Bir multivitamin kullanın. Emziren anneler için olanlardan.

Saçlar bi 5 ay dokuluyor evde toplayın saçınızı.

Bebeginiz gundüz uyur zaten. 1 saat uyur bir saat uyanik durur. O uyudukça yapın işlerinizi..bazı uykularda da siz de yanına uzanıp uyuyun.

Şimdi çok dağıldı ise tek seferlik anneniz falan varsa yakın yardım isteyin. Sonra dızgün evi düzgün tutmak daha kolay olur.

Bir gün heryeri supurun diğer gun silip toz alın diğer gün de tuvalet banyo temizleyin genel temizlik sonrası.

Yatmadan önce de evi temiz toplu bırakın. Sabah o zaman iş buyümez gözünüzde.

Vala ben anlamiorum hakkaten yetisen nasi yetisio. Annem de anlatir. Ben 6 aylikken ise başlamış. Araba yok para yok oglen süt izni varmis. Evden beni kucaklar 1 km babanneme goturur ordan ise yururmus 3 km + oglen dön geri emzirmeye yuruyerek geri dön + aksam beni alip eve geri yürürmus. Eve geldi 6 yemek yendi toplandi makine yok boklu bezler dahi elde yikanio kaynatilio + bana ertesi gune sebze corbasi blender yok elde kevgirle ova ova yap yogurt mayala evi temizle vs yattığında sabah 3 falan oluomus 6da geri uyaniomus boyle boyle 2 sene gecmis. Hic temizlikci de almazdi ben taa universitedeyken almaya basladi. Cumaya kadar tum evi full hallederdi camlar dolap icleri dahil corabi bile ütüler cumartesi pazar full gezerdik çarşı pazar. Haftaici bi gun yemek yapiosa ertesi gununku de hazir olurdu hic disardan da yemezdik. Babam sadece araba surerdi ya da tv izlerdi bostan korkulugu gibi. Nasi yetisiodun be kadin bi basina.

2.5 aylık bebeğim var. Her gün robot süpürge açıyorum ve banyoları yıkıyorum ,balkonu siliyorum. 15 günde bir yardımcı geliyor, ütü dahil büyük işler onda . Akşam eşim işten gelince de bebeği tutuyor pratik yemek yapıyorum. Bir kere misafir geldi onda da hazır bir şeyler alıp çayla ikram ettim zaten gelen kişiler bebekli eve geldiklerinin farkında çok iyi ağırlamak zorunda değilsiniz. Siz neden temizliğe birini almak için evi topluyorsunuz onu anlamadım, gelen kişi ilk geldiğinde toplar sonrakilerde de yavaş yavaş ince işleri yapar.

Bu sene bahar ayında, en üst raftan ‘yazlıklarımı’ bir alt boyumun ulaşacağı rafa indirip, kalın kazakları o rafa çıkaramadım ben.
Tatile giderken ise elbise askısı ile zıplayıp devirdiklerimin içinden birkaç şeyi attım bavula, idare ediyorum zaten eylül geldi😂

Düşünün gerekli olan giysilere ulaşmaya fırsat olmamış, dolap içidir temizliktir vs bayağı rezalet haldeyiz.
Çocuklu ev böyle bir şey, düzenli yardımcı yoksa başka olamaz zaten.

Bence planlama çok önemli. Vaktini verimli kullanırsan ve planlamayı güzel yaparsan her şeye vaktin kalır. Öyle her gün köşe bucak temizlik yapmaya kalkar,her şeyi kafaya takarsan işleri bir şekilde halletsen bile kendine vakit ayıramadığın için yine mutsuz olursun.
Şimdi 2 çocuğum var hafta içi çalışıyorum. Akşam 5 gibi evdeyim. Biz de hep yemek evde pişirilir, dışarıdan yenmez. (çocuklar için) İşleri ancak planlayarak ve vaktimi verimli kullanarak yetiştiriyorum. Eşimle beraber tabi. Çocuklar 9 gibi uyumuş oluyor. Ondan sonrası da eşimle benim zamanım. İşe güce bakmıyorum.

İlk bebeğim 3 aylıkken eşim çalışıyor ben doğum iznindeydim. Bebeğim uyanıkken sürekli onla ilgilenirdim. Gündüz iki uykusu vardı. İlk uykusunda evi toplar akşam yemeğini vs hallederdim. İkinci uykusunda iş yapmaz kendime vakit ayırırdım. Dip köşe temizliği haftasonu eşim evde çocukla ilgilenirken yapardım. Gerçi hala öyle.

Siz de kendi ritüninize göre bir plan oluşturun. İş yapma saatleriniz ve kendinize ayıracağınız saatleriniz belli olsun. Ve hedefiniz tertemiz ev değil de standart bir ev olsun. Yoksa çıkamazsınız işin içinden.

Sizinki psikolojik gibi zor bir bebek degilse soylediklerinizin hepsi yapilir yapilmaz degil bir cocuk cokta zor degil aslinda iki cocuklu biri olarak ilk oglum dogdugunda nasil zorlanmisim hayret ama tabi tecrubesizlik var hepimizde:) haftada bir yardimci alin onlar ne pis evlere gidiyor cekinecek bisey yok

Konu sahibi doğum yaptın sen bir canlıyı dünyaya getirdin canından can oldu kolay değil lütfen kendine yüklenme. Ben ilk 6 ay totomu kaldıramadım sezeryandım ve geç iyileşti ayrıca bebeğim neredeyse 24 saat ağlıyordu. Emmeside sıkıntıydı derken ben varya doğum sonrası çöp gibi kaldım oturduğum yerde. Bu yüzden hiiiç kimsenin ne dediğini takma sen kendine ve bebişine odaklan. Bebiş uyudukça ufak tefek işleri halledersin bu kadar. Gerekirse temizlikçi çağır arada sırada.

Ha birde felaket tellalı gibi yorum yapanlar olmuş onlarıda hiç takma. Çocuk büyüyünce şöyle zor böyle zor bla bla cümlelerini salla. Ben varya 5 aylıktan günde 5 dk örümceğe oturtmaya başladım. 6 aylıktan sonra yavaş yavaş oturmaya başladı. Örümceğe alışınca işte o zaman ev işi yapmaya başladım ve süpürge sesini seviyorlar küçükken yani sıkıntı olmaz. Arkamdan örümceğiyle dolaşıyor nasıl mutluyum Allah a her gün şükrediyorum çünkü ilk zamanlar çoook zordu. İnşallah arkamdan yürümeyede başlar varsın dağıtsın sağlımız yerinde ya temizleriz gerisi mühim değil.

NOT:Örümceğe kafama göre bindirmedim hep doktor kontrolüne götürüyordum yani doktorun bilgisi dahilinde hareket ettim.
NOT:Çöp gibi kaldım demiştim ancak sonradan bebişle ikimize güç geldikçe yedim veee tam 15 kilo aldım 😂

Ay ne bilim millete bakıyorum misafir de alıyor herşeyi yapıyor ben normal hayata bile tam adapte olamadım bitkin haldeyim
Bebegim 13 aylik oldu hala o dediginiz normal hayata donemiyorum 😂
Ya ev is ya cocukla ilgilenmek
bende acabilirim youtubeden sevimli dostlari o arada islerimi yapmayi ama icim el vermiyor
Varsin is kalsin cocukla oyalan diyorum o yatinca yaptigim kar digerleri beklemede oluyo

İyi akşamlar arkadaşlar. 3 aylık bebeğim var. Emziriyorum ve çok halsiz düşüyorum akşama doğru pilim bitiyor bebişim zor bi bebek değil ama bütün gün ilgilen yorucu oluyor tabiki.. Ama asıl sıkıntım ev.. Bıktım ev işlerinden. Mutfağı temizliyorum dolaplar silinecek, balkon duruyor.. Banyo wc var.. Çamaşırlar dağ gibi.. Sürekli yerlerde saç tellerim dökülme olduğu için sinirlem bozuldu neden herşey hemen kirleniyor.. Eşim nerdeyse hergün işe gidiyor ondan da çok yardım alamıyorum.. Eve yardımcı alsam önce evi temizlemem gerekir o derece. Ne yapmalıyım stres yapıyorum bu durumu çook herkeste mi böylr millete bakıyorum misafir bile ağırlıyor
Allah sabır versin bende ayni durumu yaşıyorum. Iki tane çocuğum var sürekli ev süpürme mutfak toplama çamaşır yani detayli temizlik yapmaya zamanim enerjim olmuyor. Yardım alabileceğiniz birileri yok mu etrafınızda ailenizden ?

Tembel ve ağırsınız bu sebeple hiçbr işiniz yetişmiyor çamaşır dedğiniz makina yıkıyor bir deterjan atmalık işi var o çalışrken bebeklede ilgilenme şansınız var yani dağ gbi olması sizin rahatlığınızdan kaynaklı

İyi akşamlar arkadaşlar. 3 aylık bebeğim var. Emziriyorum ve çok halsiz düşüyorum akşama doğru pilim bitiyor bebişim zor bi bebek değil ama bütün gün ilgilen yorucu oluyor tabiki.. Ama asıl sıkıntım ev.. Bıktım ev işlerinden. Mutfağı temizliyorum dolaplar silinecek, balkon duruyor.. Banyo wc var.. Çamaşırlar dağ gibi.. Sürekli yerlerde saç tellerim dökülme olduğu için sinirlem bozuldu neden herşey hemen kirleniyor.. Eşim nerdeyse hergün işe gidiyor ondan da çok yardım alamıyorum.. Eve yardımcı alsam önce evi temizlemem gerekir o derece. Ne yapmalıyım stres yapıyorum bu durumu çook herkeste mi böylr millete bakıyorum misafir bile ağırlıyor
Strese gırmeyın .Emzırıosunız.Şu donemde benegınızın daglıgı onemlı .Temızlıkcı alınca neden temızlemenız gereksınkı ?Kız kardesınız annenız vs yardım edemezmı

Bebek kucukken bence duzeni oturtun salmayin bu kadar sonrasinda daha cok zorlanirsiniz.Temizlik yaptikca insanin psikolojisi de duzeliyor terapi gibi benim icin en azindan böyle😊
Misafir alın bence o da sizi motive edecek mecburen temizleyip duzenleyeceksiniz.

Tembel ve ağırsınız bu sebeple hiçbr işiniz yetişmiyor çamaşır dedğiniz makina yıkıyor bir deterjan atmalık işi var o çalışrken bebeklede ilgilenme şansınız var yani dağ gbi olması sizin rahatlığınızdan kaynaklı
Sen niye böylesin ya bu gördüğüm kaçıncı mesajın. Zevk mi alıyorsun millete laf sokmaktan yada kendi hayatında istediklerini yapamıyorsun da burada agresif ve muhalefet olarak mı tatmin oluyorsun? 3 aylık bebeği olan loğusa bir insana şunlar söylenmez , biraz düzgün olmaya çalışın lütfen.

İnsan temizlik konusunu bir kere kafaya takınca her yer pismiş gibi geliyor iç huzurunuz kalmıyor ben de öyleyim. Bir kere başladım mı zaten önünü alamıyorum. Aklım hep yapmadiklarimda kalıyor 😑

Geçen haftasonu şehir dışına çıkacaktık, ben de bir gün öncesinden gardırobu düzenlemeye kalktım. 1-2 saate hallederim dedim ama hiç öyle olmadı. Gece saat 1 olmuştu ben hala oturmadım. Belimin ağrısından zor uyudum. Ertesi sabah 8de yola cikicaz tabi benim pertim çıkmış yataktan zor kalktım. Bütün gün mal gibi gezdim. Afedersiniz evi b.k götüreydi de gittiğim yerden keyif alaydım dedim.

Yani özetle her şeyin mükemmel olması gerekmiyor. Bazen bırakacaksin dağınık kalsın. Benim bir arkadaşım öyle, çocuğu olduktan sonra çok değişti. İnsanlar evime hoş sohbete, iyi zaman geçirmeye gelsinler önemli olan bu, ev çiçek gibi de olsa benim temizlik yapmaktan iki laf etmeye mecalim kalmayacaksa ne anlamı var diyor. Ben de öyle düşünüyorum artık. Ev işi nankör bir şey, sabah yaparsın öğlene kalmadan dağılır o yüzden önemli olan biziz.

Siz de olduğu kadar yapın fazlası için kendinizi yormaya değmez sağlığınız bozulur mazallah🌺

Siz kimsiniz insanlara tembel diyorsun? Siz kimsiniz insanlara hakaret ediyorsunuz? Bir insanla böyle konuşamazsınız. Bunun adı dobralık değil, patavatsızlık ve terbiyesizlik. Patavatsız ve terbiyesizsiniz. Önce dönüp kendinize bakın, muhtemelen reel hayatınızda çok mutsuzsunuz o yüzden burada insanlara laf sokup aşağılayarak insanların mutsuzluğundan faydalanmaya çalışıyorsunuz. Rezillik resmen.

Back
X