Biten enerjim, sürekli kirlenen ev.

Sen niye böylesin ya bu gördüğüm kaçıncı mesajın. Zevk mi alıyorsun millete laf sokmaktan yada kendi hayatında istediklerini yapamıyorsun da burada agresif ve muhalefet olarak mı tatmin oluyorsun? 3 aylık bebeği olan loğusa bir insana şunlar söylenmez , biraz düzgün olmaya çalışın lütfen.
Evet, kendi hayatında mutsuz bence.
Arkadaşı yokmuş, belki burada bu şekilde yazarak can sıkıntısını gidermeye çalışıyor olabilir. Ayrıca konu sahibine tembel diyeceğine canı sıkıldıkça en ufak tartışmada işi bırakıp evde 6 7 ay işsiz oturan kocasına tembel desin. E kocasına diyemediği için konu sahibine diyor muhtemelen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibi bocalamanız gayet normal, bırakın enerjiniz bitsin, bırakın ev dağınık kalsın. Bebeğiniz büyüdükçe evde bir program yaparsınız, programa göre hareket eder işlerinizi halledersiniz.

Ben normalde çok titiz bir insandım. Evin bir yerinde toz görsem kalkar bütün evi silerdim. Hamile kalınca bünyem değişti. 3 aydır kolum kanadım kalkmıyor temizlik yapmaya. Anne olmak ne kadar zormuş meğerse.. Çocuk olumca da muhtemelen böyle olurum.

Siz kimsiniz insanlara tembel diyorsun? Siz kimsiniz insanlara hakaret ediyorsunuz? Bir insanla böyle konuşamazsınız. Bunun adı dobralık değil, patavatsızlık ve terbiyesizlik. Patavatsız ve terbiyesizsiniz. Önce dönüp kendinize bakın, muhtemelen reel hayatınızda çok mutsuzsunuz o yüzden burada insanlara laf sokup aşağılayarak insanların mutsuzluğundan faydalanmaya çalışıyorsunuz. Rezillik resmen.
Hem çalışıp hem çocuk büyüten çok arkadasm olduğundan dolayı bütün gün evdeyken çamaşır dağ oluyor denmesi normal bir durum değil Allah aşkına artık evde oturup ev işini yetiştiremiyorum demogojisini bırakın artık ya

Evet, kendi hayatında mutsuz bence.
Arkadaşı yokmuş, belki burada bu şekilde yazarak can sıkıntısını gidermeye çalışıyor olabilir. Ayrıca konu sahibine tembel diyeceğine canı sıkıldıkça en ufak tartışmada işi bırakıp evde 6 7 ay işsiz oturan kocasına tembel desin. E kocasına diyemediği için konu sahibine diyor muhtemelen.
Ne alaka benim konumla falan ay çok enteresansınız ya :D bayılıyorum hoşunuza gitmeyen yorum görünce mutsuz bence demenize nerden bu kanıya vardınız? :) yorum benim ister beğenir ister beğenmezsin ama kalkıp benim konularımı araştırıp ısıtıp sofraya koymaya beni vurmaya çabalama uğraşın boşa çünkü :)

İyi akşamlar arkadaşlar. 3 aylık bebeğim var. Emziriyorum ve çok halsiz düşüyorum akşama doğru pilim bitiyor bebişim zor bi bebek değil ama bütün gün ilgilen yorucu oluyor tabiki.. Ama asıl sıkıntım ev.. Bıktım ev işlerinden. Mutfağı temizliyorum dolaplar silinecek, balkon duruyor.. Banyo wc var.. Çamaşırlar dağ gibi.. Sürekli yerlerde saç tellerim dökülme olduğu için sinirlem bozuldu neden herşey hemen kirleniyor.. Eşim nerdeyse hergün işe gidiyor ondan da çok yardım alamıyorum.. Eve yardımcı alsam önce evi temizlemem gerekir o derece. Ne yapmalıyım stres yapıyorum bu durumu çook herkeste mi böylr millete bakıyorum misafir bile ağırlıyor
Valla ben TEK yaşıyorum ev arkadaşım bile yok, benim evim sürekli kirleniyorsa haftada 1 2 en az temizlik gerektiriyorsa sizinki cok normal..

Sırf ev işi hafiflesin diye robot süpürge aldım verdiğim bu karardan dolayı günde üç öğün kendimi tebrik ediyorum. Ev süpürme işini bari ortadan kaldırdım, yaklaşık 1.5 saatime mal oluyordu çünkü süpürmesi silmesi. Size de şiddetle tavsiye ederim. Onun haricinde geriye zaten banyo lavabo kalıyor, onu eşim çocuğu dışarı çıkardığında hallediyorum, çamaşır zaten her zaman makinaya atmıyorum üç güne bir yapıyorum o da çok sorun olmuyor, dolapları her an kirlenmiyor onu da boş bir anımda yapıyorum, balkonları eşim yıkıyor tamamdır. Çok bunaltmayın kendinizi her gün çamaşır atmayın mesela, dolapları da her açıp kapattığınızda silmiyorsanız her gün yapılan şeyler değil bunlar. Ama illa yapayım diyorsanız eşinizden ufak ufak yardım alabilirsiniz

Ne alaka benim konumla falan ay çok enteresansınız ya :KK70: bayılıyorum hoşunuza gitmeyen yorum görünce mutsuz bence demenize nerden bu kanıya vardınız? :) yorum benim ister beğenir ister beğenmezsin ama kalkıp benim konularımı araştırıp ısıtıp sofraya koymaya beni vurmaya çabalama uğraşın boşa çünkü :)
İstediğini söyleyen istemediğini işitir.
Sen tam olarak kimsin seni konularından vurmaya çalışayım ajjdjsjd bi bakiyim dedim acaba neden böyle bir yorum yaptı diye, hiç sekmiyor valla kendi kocana "hiii tembel diyemeeeğm ama" diyip daha doğrusu ona tembel diyemeyip millete tembel diyorsun.
Millete tembel diyeceğine git kendi kocana söyle.
Mutsuzsun bu açık net, ben her yoruma açığım bende sert yorum yaparım ama seninki yorum değil dümdüz terbiyesizlik. İnsanlara tembel, ağır diye hakaret edemezsin, hakaret edersen böyle eski konularından vurulursun. Terbiyesizlik yapmanın luzumu yok.
Hem çalışıp hem çocuk büyüten çok arkadasm olduğundan dolayı bütün gün evdeyken çamaşır dağ oluyor denmesi normal bir durum değil Allah aşkına artık evde oturup ev işini yetiştiremiyorum demogojisini bırakın artık ya
Çocuk sahibi değilsin, o yüzden bu konuda keskin yorum yapma hakkına sahip değilsin, bak arkadaşla ilgili konunda vardı çok arkadaşın yokmuş, hayat ve insanlar senin çevrendeki 1 2 kişiden ibaret değil. Belki çocuğu koliktir belki çocuğu durmuyordur belki gazlıdır belki problemleri vardır bilemezsin. O çamaşırlar tek başına ayıklanıp makineye girmiyor, o bulaşıklar kendi kendine makineden çıkarılıp dizilmiyor, çamaşırlar bir şıkla asılıp toplanıp katlanmıyor. Sebzeler kendi kendine doğranıp yağda kavrulup suyunu ayarlayamıyor. Kendi bebeğin olmadığı için bu halleri bilmiyorsun, hiçbirşey senin dışarıdan gördüğün gibi değil kadın evde oturmuyor çocuk bakıyor. Benim kuzenim saatlerce bebeği kucağında evi gezdirirdi ağlamasın sussun uyusun diye.Sürekli ağlayan özellikle bebekli hayatı yeni tadan insanların bu şekilde bocalaması çok normal. Ama yeni bebeği olmuş bir kadına kalkıp "tembel, ağır" yazmak anormallik ve terbiyesizliktir. Dobralıkla patavatsızlık/terbiyesizlik arasındaki ince çizgi vardır sen o çizginin patavatsızlık kısmındasın. Her yoruma saygım var ama senin gibi terbiyesizlik yapanlara asla. Sen burada millete tembel diyeceğine keyfi işini bırakıp 7 8 ay işsiz dolaşan kocana tembel de. Asıl tembel olan o çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pandemide misafir gelmesin daha iyi bosverin.
Valla kadin var kadin var dedikleri bu sanirim.
Arkadaş var iki çocukla film gecesi bile yapıyor esiyle.
Benim bebeğim az evvel uyudu. Ne yapsam ne yapsam dedim kahve mi içsem..
Üşendim çekmeceden ıki şeker attım ağzıma birazdan yatar uyurum.
Aynen cok zor bir cocugum yok buna rağmen ben bitiyorum..
Tembelim galiba..
Canım onun çocukları büyümüştür muhtemelen.
Ne kadar da kolay olsa bebek yoruyor insanı.
Iki çocuğum var, bazen film izleriz, ama çoğu zaman yatar uyuruz :)
Tembel değilsin bence gayet normal..

İyi akşamlar arkadaşlar. 3 aylık bebeğim var. Emziriyorum ve çok halsiz düşüyorum akşama doğru pilim bitiyor bebişim zor bi bebek değil ama bütün gün ilgilen yorucu oluyor tabiki.. Ama asıl sıkıntım ev.. Bıktım ev işlerinden. Mutfağı temizliyorum dolaplar silinecek, balkon duruyor.. Banyo wc var.. Çamaşırlar dağ gibi.. Sürekli yerlerde saç tellerim dökülme olduğu için sinirlem bozuldu neden herşey hemen kirleniyor.. Eşim nerdeyse hergün işe gidiyor ondan da çok yardım alamıyorum.. Eve yardımcı alsam önce evi temizlemem gerekir o derece. Ne yapmalıyım stres yapıyorum bu durumu çook herkeste mi böylr millete bakıyorum misafir bile ağırlıyor

Sana bu satırları saçlar, kedi tüyleri uçuşan, her yanı dağınık salonumdan yazıyorum :))) çalışan bir kadınım, çocuğum yok, hafta içi olabildiğince elim üstündedir, eşimde tutar ucundan ama ev işi nankör maalesef. Robot süpürgem her gün bir dolaşır, girdiğim yerde iş bırakmamaya çalışırım ama maalesef yine pis yine pis... Bunun çocuklu versiyonunu düşünemiyorum bile o yüzden yorma kendini. Bebeğinin en yorucu zamanları, sürekli sana ihtiyacı var, gece gündüz uykusuzluk annelerin çok yıprandığı dönemdesin, imkan varsa bir yardımcı al yoksa da sal gitsin, misafir falan düşünme, önemli olan senin iyi ve sağlıklı olman. Ev işleri hiç bir zaman tam olmuyor maalesef

3 aylık bir bebekle bu dediklerini yapmak çok zor. Kendine yüklenmemelisin. Maddi durumunuz müsaitse yardımcı birini tutmanızı öneririm artık neredeyse çoğu evde var zaten hatta çocuksuz olanlarda bile

3 aylık bebekle bunları yapmak zaten çok zor.
Şimdi bol bol dinlenin daha yeni doğum yapmışsınız. Varsa imkanınız haftada bir gün yardımcı alın ya da robot süpürge.
İlerleyen zamanlarda düzeninizi oluşturursunuz.

Biri 4 yaşında Biri 5 aylik 2 oğlan be canım:)
E tamam biri büyümüş işte.
Bebeğin de uykusu düzenlidir.
Benim oğlum da 5 yaşında, ondan yana sorun yok.
Ama kızım bir yaşına girecek, alerjik bebek.
Gece uclerden 12 ye çektik uyku saatini.
Bu bize süper geliyor.
Ama arkadaşımın bebeği 10.30 gibi uyur.
Hepsi bir değil.
Bakma yani sen.

Valla yeni doğan bebgim var kardeşim elleyemiyorum evi kolay kolay anca o gün çok akıllı duracak da öyle yapacağım ben de yapmasını bilirim uyandığında televizyonun önüne koyarım tamam mı bakar ööyyyylece ben de evi pırıl pırıl ederim kucağıma alacağıma makineyi yerleştiririm ağlar mizmizlanir sıkılır kucağıma almam evi süpürür onu oyun halısı a yatırım ilgilenmem ben de yetiştirim başka türlü yetistiremem ha bebeğiniz coookkkkk usludur böyle pisiciktir yapın anam biz evde oturmuyoruz evladimizla ilgileniyoruz ev işi bitmez bugün yap yarın aynı ben olduğunca idare etmeye çalışıyorum evim pür pak değil olmasında zaten ben evladımla ilgileniyorum

Aynen tüm gün boş boş oturuyoruz .

Çözümü aşırı üstün körü yapmakta buldum.
Önceden düzenli yardımcım vardı, artık yok ve yeni birini çağırmak bile çok zor geliyor.

Geçen gün 20 dakikada falan 2 cam sildim.
Kusursuz olmadı ama kiri gitti, özene bezene yapsam da 2 günde kirlenmeyecek mi zaten.
Kapıların hepsini yapmam yarım saat sürmedi, lekeleri gitti.
2 çocuk bir sonraki öğün yağlı ellerini kapıya sürdüğünde ayrıntılı temizliğin ne anlamı kalacak.

Dolap içleri düzenli olsun derken dağınıklık aldı başını gitti, dışarda olacağına içerisi dağınık olsun elbet bir gün toplarım deyip her şeyi dolaplara tıktım.

Mutfak kötü, sadece dışlarını nemli bezle silebiliyorum, bir de içerideki toza kire odaklanıyorum sadece, her yerini değil de lekeyi silip bırakıyorum.

Ev temiz değil ama psikolojiyi kurtardım böyle böyle.

Herkes aynı değil, herkesin çocuğu da aynı değil. Olmak zorunda da değil. Biz tembeliz, ne olacak? Evde oturanlar size güvenip oturmuyor, evde oturup iş yetiştirememeyi anlamıyor olabilirsiniz, Allah çocuk nasip ederse anlarsınız inşallah ya da anlamazsınız yine, ama bu kin nefret normal değil. Neyin acısını çıkarıyorsunuz lohusa kadından?

Çalışan kadınlara çok ayıp oldu tüh.

İlk zamanlar kafayı yemiştim. Sürekli evin içinde koşuyordum bir orayaaa bir buraya saçlarım aşırı dökülüyordu. Sonra birden bir rahatlama geldi saldım gitti 😂
Evin halini şimdi çeksem şaşarsınız. Berbat durumda ve ben ne mi yapıyorum , çay içiyorum😂 eğer durum varsa mutlaka robot süpürge alınız. Çok çok çok işe yatıyor.

Back
X