Güle güle büyütün bebeğinizi, zaman geçtikçe bir rutin mutlaka oluşur henüz çok yeni annesiniz, çok normal.
Kendi 3 aylık bebekli dönemlerimi hatırladım, dipsiz bir kuyuda gibi hissediyordum kendimi, hem her şeyin farkındayım hem de hiçbir şey yapmak içimden gelmiyor. Çok can sıkıcı. Temiz bir ev insanı hafifletiyor, o yüzden çok iyi anlıyorum sizi.
Bir yerden başlamak gerek, bir silkelenip biraz toparlarsanız kendinizi daha iyi hissedersiniz. Kanguru ya da sling kullanmıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Bir gün eşinizle birlikte evi dip köşe süpürün. Süpürmek çok zaman almaz sanıyorum ki. Camı, perdeyi vs bırakın, yaşam alanınızı ferahlatın. Ortalıkta uçuşan saç, tüy vs olmayınca bile rahatlarsınız. Tuvalet banyoyu da günlük ya da iki güne bir yatmadan önce temizleyebilirsiniz. Bunlar için pratik ürünler var. 40 lira civarı bir toz bezi aldım ben, sadece suyla kullanılıyor. Bu zamana kadar niye almamışım diye hayıflandım, camda leke mi çarptı gözünüze hemen sürün geçin. Aynaları falan tertemiz yapıyor,bezler büyük aynı zamanda. Katlaya katlaya büyükçe bir odadaki tüm tozu tek seferde alıyorsunuz.
onun dışında yüzey temizleme mendilleri alabilirsiniz onlar da büyük oluyor, Rossmanlarda var. Banyonuzu temizleyemezseniz o bezle silip geçersiniz. Ha çok mu temiz olur, belki olmaz ama sizin hissettiğiniz o etrafa bakınca her yerde toz pislik görme durumunuzu ortadan kaldırır.
Bir de arada yardımcı alırsanız kendinizi rahatlatırsınız.