Biten ilişki

Babama istediği hakareti yapan bir adamın kızıyla evlenmezdim ben de olsam. Herkesin anne babasının onuru var. Kimse kimseye bunu yapamaz.
Durum sevgiyle alakalı değil. Olacak bir şey değilmiş zaten. 1 trilyonluk altın istemek de ayrı bir dava.

Merhaba kadınlar kulübü üyeleri.
Konuya nasıl başlayacağımı bilmiyorum ama anlatmazsam da içimde biriken ve günden güne büyüyen bu öfkeyle nasıl başa çıkarım onu da bilmiyorum. Çok güzel giden bir ilişkim vardı. O güneydoğu bölgesinde bir ilde doğmuş büyümüş bende İzmir’de doğdum büyüdüm. Burada askerlik yaparken tanışmıştık onunla dolu dolu 4 ay geçirdik neredeyse her gün birlikteydik diyebilirim. Askerliği bitince memleketine döndü. Yaklaşık 2 yılda uzaktan sürdürdük ilişkimizi 2 yılda 4 kere falan görüşebildik ikimizde çalıştığımız için çok fazla görüşemedik ama her gün telefonla saatlerce konuşurduk birbirimize de çok güvenirdik bu arada ikimizde 28 yaşındayız. Daha sonra ciddi bir adım atmak için ben babama konuyu açtım tabii bizim evde kıyamet koptu her gün kavga ettik babamla neredeyse benim oraya verecek kızım yok ben o kadar uzağa kız vermem dedi sürekli bir şekilde getirdim onu buraya babamla tanıştırdım ama babam hiç susmadı ne zaman birinin yanına gitse erkek arkadaşımı kötüledi hep maddi durumdan vurdu. Ona ya buraya geleceksin ya da bir milyonluk altın takacaksın dedi ama yüzüne değil hep etrafa konuştu babam konuştukça ben de gidip erkek arkadaşıma anlattım durumu. Daha sonra babası babamı aile tanışması için aradı babam oğlunuz buraya geleli 4 ay oldu siz 4 aydır neredeydiniz diye onun babasını azarladı telefonda adam tarih ayarlamaya çalıştıkça babam ters yaptı en sonunda bir tarih belirlendi ve tamam dendi.
Yine bir gün gelmelerine 1 hatta kala babam köyde erkek arkadaşım hakkında konuşmuş ve beni ikna etmek için herkes seferber olmuştu seviyorsa buraya gelir falan dediler ben de gidip bunu erkek arkadaşıma söyledim o da ailesi ile konuşmuş. En sonunda onun ailesi de bizim olmamız gerektiğine kanaat getirdiler ve diz evlenseniz de babası asla evinizden elini çekmeyecek sürekli size karışacak kız hep senle babası arasında kalacak demişler o da ilişkiyi bitirdi benim canım çok yanıyor gelmesini istiyorum ama istemiyorum da gerçekten sevmedi mi yoksa bu kadar baskıdan mı sıkıldı anlayamıyorum. Birbirimize veda edip her yerden engelledim. O da aynı şeyi yaptı sanırım ama hiç mi sevmedi diye düşünüyorum
İlla sizi seviyor diye babanızı çekmek zorunda mı kaynana aklıyla iş yapan damat adayı olsa ayrıl diye kaç kişi yazarız burda adam iyi kurtulmuş diye yorumladım

İlla sizi seviyor diye babanızı çekmek zorunda mı kaynana aklıyla iş yapan damat adayı olsa ayrıl diye kaç kişi yazarız burda adam iyi kurtulmuş diye yorumladım
Demi beni düşünmeyerek ve cesaretlendirerek arkasında durmamı sağladı ve daha sonra olmayacağını anlayarak kurtuldu. Ben ona herkesi silerek yeni bir hayat da teklif ettim oysaki

Babama istediği hakareti yapan bir adamın kızıyla evlenmezdim ben de olsam. Herkesin anne babasının onuru var. Kimse kimseye bunu yapamaz.
Durum sevgiyle alakalı değil. Olacak bir şey değilmiş zaten. 1 trilyonluk altın istemek de ayrı bir dava.
Bunlar benim kararım değil, ailem de benim kararım değil bir şekilde gelselerdi belki de orta yol bulabilirdik diye düşüneceğim ben ömrüm boyunca bu belirsizlik beni yok edecek beni

Demi beni düşünmeyerek ve cesaretlendirerek arkasında durmamı sağladı ve daha sonra olmayacağını anlayarak kurtuldu. Ben ona herkesi silerek yeni bir hayat da teklif ettim oysaki
Ay bu can alıcı noktalar da nedense konu açılıp linç yedikten sonra gelir herkesi silecek cesareti olan insan babasını susturacak cesareti de bulur aileniz bu lafları eş adayınıza değil size söylemiş yani size saygıları yok en başta siz üzülür müsünüz kalbiniz mi kırılır umurlarında olmamış siz de gün teyzesi gibi bi çekirdek eksik koşa koşa damat adayına yetiştirmişsiniz bari adama anlatmasaydınız da iki tarafı birden harlamasaydınız

Oncelikle hakkinizda hayirlisi olsun, uzulmeyin. Ancak muthis bir kultur farki yasardiniz ve bu cok asikar. Iyi kotu demiyorum. Her iki kultur de iyidir guzeldir mutlaka ancak cok farklidir. Ve size soyle soyleyim, evlenseydiniz surekli siz degil esiniz arada kalan taraf olurdu. Bunu bildigi icin bastan vazgecmis.
İşte ben bunu ona en başından söylemiştim halbuki ilişkiye başlamadan önce hep babamdan bahsettim ona nasıl zor biri olduğundan ve bizi inanılmaz zorlayacağından. 28 yaşındayım daha babamın siyah dediğine beyaz diyebildiğimi hatırlamıyorum ve hep zorlandım. Ona rağmen halledeceğiz birlikte başaracağız derken şuan ki durum beni inanılmaz üzdü. Ona hiçbir kötü sözde bulunamıyorum çünkü mutlulukların en güzelini hakediyor ilişki içerisindeyken beni ne kadar mutlu ettiğini ve üzmediğini ben gördüm ve biliyorum o mutlu olmayı hakediyor ömrü boyunca bir kere bile mutsuz olmasın babamı da ömrüm boyunca affedemeyeceğim bir gün çok mutlu olduğun bir evlilik yapsam bile onunla olsaydı nasıl olurdu düşüncesi hep kafamda var olacak ve bunun sebebi babam

Ay bu can alıcı noktalar da nedense konu açılıp linç yedikten sonra gelir herkesi silecek cesareti olan insan babasını susturacak cesareti de bulur aileniz bu lafları eş adayınıza değil size söylemiş yani size saygıları yok en başta siz üzülür müsünüz kalbiniz mi kırılır umurlarında olmamış siz de gün teyzesi gibi bi çekirdek eksik koşa koşa damat adayına yetiştirmişsiniz bari adama anlatmasaydınız da iki tarafı birden harlamasaydınız
Linç yediğimi düşünmüyorum burada okuduklarımın %90ıda zaten bildiğim şeyler ve ona hak verdiğim noktalar ama ben hep babamın zorluğundan bahsettim ona ve bu konuda yalan söylemedim ayrıca neden söylemeyecektim nereye geldiğini kimle muhatap olduğunu bilmesi gerekirdi. Söylediklerim için asla pişman değilim. Bu konuda babam geri adım atacağımı düşündü hep ve öyle davranmaya çalıştı zaten hep beni yıldırmaya çalıştı. En sonunda bana bıçak bile çekti ben bu ailede olmayı seçmedin babamı seçmedim ve elimden bir şey gelmedi

Yorumlarınızı şuan okuduğum kadarıyla uykuda uyuyamıyorsun sana aslında hak veriyorum karşı tarafta haklı sen kendini nasıl sorguluyorsan karşı tarafta sorguluyordur kendini biraz kafanı topla eminim oda seni seviyor ve bunalmış durumda şuan biraz zaman gectiginde kafasını toplandığında senden vazgeçmeyecek seni arayacak

28 yasinda evlenmek icin babanizin onayina ihtiyaciniz yoktu. Zaten bahaneleri dogulu olmasi, ailesinin zengin olmamasi. Bunlarin hicbiri suc ya da kusur degil. Milyonluk altin taksalardi bu kusurlar yok mu olacakti.

Yorumlarınızı şuan okuduğum kadarıyla uykuda uyuyamıyorsun sana aslında hak veriyorum karşı tarafta haklı sen kendini nasıl sorguluyorsan karşı tarafta sorguluyordur kendini biraz kafanı topla eminim oda seni seviyor ve bunalmış durumda şuan biraz zaman gectiginde kafasını toplandığında senden vazgeçmeyecek seni arayacak
Aslında gelmesini ister miyim bilmiyorum ama çok mutlu olsun ömrü boyunca mutsuzluk görmesin. Yolu hep en güzel gül bahçelerine çıksın asla hakkında kötü bir şey söyleyemem sadece şuan içerisinde bulunduğum durum çok zor geliyor bana herkese karşı doğru bildiğimi savundum ve o hayatım boyunca gördüğüm en doğru insandı belkide. Ne beni bir kere incitti ne de kırdı

28 yasinda evlenmek icin babanizin onayina ihtiyaciniz yoktu. Zaten bahaneleri dogulu olmasi, ailesinin zengin olmamasi. Bunlarin hicbiri suc ya da kusur degil. Milyonluk altin taksalardi bu kusurlar yok mu olacakti.
Bilmiyorum ne düşündü neyi düşündü. Herhalde istediği şey olduğu için kına yakacaktı kendine ki ben de altın karşılığı satılmış gibi olacaktım. Sevdiğim ile evlenmiş olacaktım ama babamın altın karşılığında tamam dediği gerçeği hiçbi zaman değişmeyecekti

Benim esimi de istemediler kronik hastaligi var diye, ben yine de evlendim, cunku benim icin hakli bir sebep degil. Evlendikten sonra da bir cok insanin kronik hastaligi cikabiliyor. Ne yapicaz o zaman bosanicaz mi hemen? Kendisi yuksek egitimli, iyi karakterli, caliskan bir insandi, benim icin yeterli sebepleri vardi. Benden sonra evlenenlerin cogu bosandi, biz hala evliyiz,ailemle hicbir bir sorunu yok. Ben issiz kaldigim donemde, fazla mesai yapti,az harcadik, ekonomik olarak zor gunler gecirdik, benim egitimini destekledi. Su anda durumumuz cok cok iyi

Benim esimi de istemediler kronik hastaligi var diye, ben yine de evlendim, cunku benim icin hakli bir sebep degil. Evlendikten sonra da bir cok insanin kronik hastaligi cikabiliyor. Ne yapicaz o zaman bosanicaz mi hemen? Kendisi yuksek egitimli, iyi karakterli, caliskan bir insandi, benim icin yeterli sebepleri vardi. Benden sonra evlenenlerin cogu bosandi, biz hala evliyiz,ailemle hicbir bir sorunu yok. Ben issiz kaldigim donemde, fazla mesai yapti,az harcadik, ekonomik olarak zor gunler gecirdik, benim egitimini destekledi. Su anda durumumuz cok cok iyi
Bende ona dedim ailesi istemesine rağmen evlenip çok mutlu olan insanlar var gel deneyelim diye ama o herkesin gönlü olsun istedi. Kimsenin aklında bir şey kalmasın hep de çabaladı ama babam asla susmadı ki babamın buraya gelirseniz işyeri açarız bizim evlerden birinde de oturursunuz ya da takılan altınların üstüne ben para eklerim yeni ev alırsınız demişti sırf maddiyattan vurdu yani. Ben asla onu buraya getirmek istemedim ona da gidelim belki daha mutlu oluruz dedim ama o senin bir tarafını yarım bırakamam babanın da ikna olacağı yok şimdi tamam der daha sonra burnumuzdan getirir beni zamanla unutursun mutlu olursun şimdi bunu yaparsan ömür boyu pişmanlık çekersin dedi ikna edemedim değişebileceğine. Bir yerde nasip diyorum ama aklım onda kalmadı değil

Bence aşılabilir bir şeydi. Bilmiyorum çok sevdiğim için mi bunu düşünüyordum ve gidip oraya yerleşecektim orada yaşayacaktım
Suan kavusamadiginiz icin boyle dusunuyorsun.
Gerceklerle bas basa kalinca eyvah ben ne yaptim demektense bastan olmasin, bastan uzulun daha iyi.
Kultur farki sadece sen kendinden taviz verirsen asilacak bir sey.
Taviz verecegin seyleri otur dusun "bence asilabilir bir sey" demek dile kolay, yasamadan, tecrube etmeden uzerinde en kolay ahkam kesilen ama defaatle dikkate alinmasi gereken bir husus oldugunu gencler dikkate almiyor cunku tamamiyle evlenmeye kanalize olmus durumdalar.
Bakin ne siz Sirinsiniz ne de o daglari delen Ferhat.
Babaniz da zor bir adam ve dusunun ki kendisinden yilmissiniz.
Evlilikte sorun yasasaniz ilk duyacaginiz laf kendin ettin, kendin buldun olur.

İnsanlar "seviyorum" diye her saygısızlığı, kabalığı, çirkinliği çekmek zorunda mı, hele ki ailesine yapılan saygısızlıkları? Şu kalıpları ve beylik cümlelerle olayları yorumlamayı bırakın önce. Hayatta sağlıklı ilerleyemezsiniz bu şekilde.
Adamın ailesi haklı; sizin şehrinize taşınmakla bitmeyecekti sorunlar, müdahaleler, hadsizlikler. Daha ortada hiçbir şey yokken herkese malzeme etmiş babanız sizi, erkek arkadaşınızı ve ailesini, ne münasebet ya.
Ayrıca, sizde de herhangi bir duruş, sınır yok babanıza karşı. Size saygı duymuyor, birey olarak görmüyor. Evlilik gibi büyük bir yola girmeye kalkışmadan bu problemli ilişki ağını çözmelisiniz bence.

Bitmesi ikiniz için de doğru olmuş, erkek arkadaşınız mantıklı bir karar vermiş, şu an üzülüyorsunuz ama ileride iyi ki olmamış dersiniz, her iki taraf için de geçerli.

Hiç gittiniz mi oralara izmirden çoook farklı bir kültür cidden yapamazdınız
Gittim aslında ama 4 günlüğüne falandı biraz ürkütücü de gelmişti yapabilir miyim diye düşünmüştüm. Pazarlarında, marketlerinde bilmediğim bir dil konuşuluyordu. Ailesi ben orada bulunmama rağmen kısa da olsa Kürtçe konuşmuştu bir anda sonra özür dilediler ama bu ileride de yaşanacaktı o zaman özür falan da olmayacaktı büyük ihtimalle. Onlardan olmadığım o kadar belliydi ki sokakta yürürken bile yabancı bakışları üzerimde hisssdiyordum ama dedim ya sevdiğim adam sayesinde katlanabilirim diye düşüniyordum Zamanla alışırdım. Bunların artık bir önemi kalmadı şuan kendine olmazları ve neden olmayacağının nedenlerini söylüyorum.

Back
X