Bitirme tezim için yardımınıza ihtiyacım var

rudecute

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2013
3.571
2.543
Merhaba kadınlar kulübünün güzel üyeleri :) Benim çok acil sizin yardımınıza ihtiyacım var. 4. sınıf kamu yönetimi öğrencisiyim ve bitirme tezi yazmaya çalışıyorum. Kızlar benim içimden yazma gelmemesi bir yana konunun içindekiler bölümünü bile adam gibi toparlayamadım. Öneriyi verdiğimizde hoca içindekiler ve kaynakça kısmını başka bir tezden alabilirsiniz sonuçta geçici demişti ben de öyle yapmıştım. Ama şimdi değiştirmem gerekiyor. Neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum ya cahil gibiyim resmen. Tezi de dekandan alıyorum adam öyle her şeyi beğenmiyor ve benim mayıs ortasına teslim etmem lazım. Girişten başka bir şey yazdığım yok. Konum '' Türkiye'de yaşanan gecekondulaşma süreci ve çözüm arayışları; Beyoğlu örneği''. 3 bölümden oluşacak. Hadi ilkinde kavramsal çerçeveyi aldım 3.de de kentsel dönüşüm projelerini ele alacağım ama 2'de ne yapsam bilmiyorum. Tez yazma konusunda bilgisi olanlar beni yönlendirebilir misiniz acaba? Nasıl yazmalıyım ne şekilde ele almalıyım ? :KK43: :KK64:

20 yıldır belediye çözememiş bu işi. öyle söyle hocana.

Valla zaten 4 proje var 3'ü uygulanmadı biri yapıldı. Hocayı da bulamıyoruz yerinde zaten bu saatten sonra gitsem hiç yazmadım desem kafamı kırar. Stresten mideme ağrılar giriyor psikolojim bozuldu yeminle :KK43:

Gecekondulaşmayı önlemek istiyorlarsa köyden kente göçün önüne geçilmeli. Heryer çarpık kentleşmeyle beton yığınıyla doldu ya,keşke öyle bir konu seçseydiniz,yeşil alan kalmayacak yakında:KK43:

Gecekondulaşmayı önlemek istiyorlarsa köyden kente göçün önüne geçilmeli. Heryer çarpık kentleşmeyle beton yığınıyla doldu ya,keşke öyle bir konu seçseydiniz,yeşil alan kalmayacak yakında:KK43:

Zaten içeriğinde ona da değineceğim baskı gruplarının rant için proje hazırlamalarına filan ama nasıl yazacağımı tam anlamıyla bilsem...

bence 2. bölümde, 3. bölümde yapmayı düşündüğünüz şeyleri genişleterek yazın. son bölümünüz ise sizin değerlendirmeleriniz, belirlediğiniz sorunlar ve onlara dair çözüm önerileriniz olsun.

biraz daha detay verin mesela tezin ana problemi nedir? hangi konuyu ne amaçla ele alıyorsunuz bunlarda biraz daha detay verin yardım edicem ben size

benim akrabamın evi 25 yıldır imara açık değil.. resmi 2 tane tapusu var adı GECE kondu.. adamlar ev yaptıklarında ataşehir de toplasan 200 ev varmış.. her yer apartman doldu.. 5 mahalle yi yeşil alan bıraktılar..5 mahalle tek katlı gecekondu duruyor..

en kötü daire 400 milyar ve her mahalle sakinine 4 daire düşüyor. ve halkı fakirlik içinde yaşatıyor belediye. Kaçak ev değil elektrik suyu ödeniyor...

işin kötü yanıataşehir in (eskiden kadıköy'dü)yerlisi olmalarına rağmen şu an 3.sınıf insan muamelesi görüyorlar?? Neden etraf bina dolu .. onların tek katlı diye...

Rant meselesi.Belediye ye adamın olacak bastıracaksın parayı bak nasıl çıkartıyorlar???

GEce konducu diye hakir gördükleri insanlar halbu ki milyarderler..

bence 2. bölümde, 3. bölümde yapmayı düşündüğünüz şeyleri genişleterek yazın. son bölümünüz ise sizin değerlendirmeleriniz, belirlediğiniz sorunlar ve onlara dair çözüm önerileriniz olsun.

3 bölümden oluşacak 2. bölümde de gecekondulaşma sürecinde uygulanan politikaları yazmayı düşünüyorum. Ben Ankara'da yüksek lisans tezinden almıştım içindekiler bölümünü öneride şimdi değiştirmem gerek. Hazırlayan kişi çok güzel yazmış ama aynısı olursa çalıntı olur bir anlamı olmaz.

eğer hocan Turnitin, iThenticate gibi programlara yüklerse tezini benzerlik tespit edilir sakın copy+paste yapma :KK43:

üstteki yanıtımı okudun mu? neler yapacağına dair bütün bir gerekçe yazar mısın? hep parça parça konu amaç önem nedir ona göre metodolojiyi oturtalım.

biraz daha detay verin mesela tezin ana problemi nedir? hangi konuyu ne amaçla ele alıyorsunuz bunlarda biraz daha detay verin yardım edicem ben size

Tezimde Beyoğlu'nda uygulanacak olan kentsel projeler ve özellikle değineceğim proje Okmeydanı projesi. Gecekondulaşmanın nasıl ve neden ortaya çıktığı, bu çarpık kentleşmeye çözüm önerisi olarak getirilen dönüşüm projelerinin katkısı ya da götürüsü bu tarz şeyler olacak. Tabii 2. bölümde gecekondulaşmayla ilgili neye değinsem karar veremiyorum bir türlü :/ Dediğim gibi hocayı bulamadığımızdan pek de ilgili olduğunu söyleyemem. Adam bizi başta çok dolduruşa getirdi yok tezi çalıntı olanların ilerde karşısına çıkar şöyle önemli böyle önemli diye. Dönem başında gittik sizinki gerçek bir tez değil zaten ama bana çalıp getirmeyin diyor . Ne yapacağımı şaşırdım inanın bırakasım var.

eğer hocan Turnitin, iThenticate gibi programlara yüklerse tezini benzerlik tespit edilir sakın copy+paste yapma :KK43:

üstteki yanıtımı okudun mu? neler yapacağına dair bütün bir gerekçe yazar mısın? hep parça parça konu amaç önem nedir ona göre metodolojiyi oturtalım.

Hoca o programlara sokacak zaten belli bir yüzdeliğe göre de bırakır geçirir büyük ihtimalle o yüzden mümkün olduğunca kendim yazmak istiyorum. Tezimin amacı gecekondulaşmanın nasıl oluştuğu ve bu durumun ortadan kaldırılması için hedeflenen projeler, projelerin katkıları ve hedefle nasıl ilişkilendirildiğidir. Genel olarak bu konuların üzerinde duracağım. Yarı buçuk nelere değinmem gerektiğini biliyorum ama toparlayamıyorum. Eğer mail yöntemiyle sizinle iletişime geçebilirsem tez önerisini göndereyim oradan konu amaç yöntemle ilgili kanılara ulaşabilirsiniz.

tamam ben özelden mailimi yazayım sen gönder. kafamda birşeyler şekillendi taslak üzerinden yorum yaparsam daha etkili olur.

Bende tezimi yazdan sonra yazacagim icin yardimci olmaya calisayim. Öncelikle tezin kac sayfalik olacak? Ve 3 tane bölüm az degilmi? Yoksa bunlar 3 ana bölüm ve alt bölümleremi ayriliyor?

Bende tezimi yazdan sonra yazacagim icin yardimci olmaya calisayim. Öncelikle tezin kac sayfalik olacak? Ve 3 tane bölüm az degilmi? Yoksa bunlar 3 ana bölüm ve alt bölümleremi ayriliyor?

3 ana bölüme ayrılıyor. Kavramsal çerçeve , Türkiye'deki gecekondulaşma süreci ve çözüm arayışlarına örnek olarak da Beyoğlu'ndaki projeler. Tabii 3. bölümde kentsel dönüşüm nedir nasıl işler onlara da değineceğim. Tezim için 50 60 sayfa düşünüyorum sayfa sınırlandırmamız yok. Hocamız nitelikli ve size ait olsun diyor özellikle.

X