Bitirmek İstiyorum , fikirleriniz?

sadecesevdim

carpediem
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2015
116
85
İyi günler arkadaşlar. Yaklaşık 1 hafta önce eşimden şiddet gördüm. Bu ilk olmadığı için 3 aylık bebeğimle beraber karakola gidip şikayetçi oldum. O bile beklemiyordu şikayetçi olmamı , ne de olsa her seferinde barışıyorduk. Ama ben içten içe asla unutmuyordum söylediklerini , yaptıklarını... Beni aradı karakoldayım ne diyosun dedim daha sonra polise verdim zaten telefonu. Neyse karakola geldi özür diledi bir daha yapmayacağını söyledi. Geçen sene şikayetçi olmuştum şiddet yüzünden daha sonra geri almıştım kamu davasına dönüşmüştü. Polisler falan araya girdi bak kucagında kücücük bebeğin var , barışın vs şeklinde. Barıştık.... Hastaneden darp raporuda almıştım ama şikayetimi geri aldım ve raporun fotokopisini çektirdim saklıyorum şuanda. Evet şimdi geleyim konuma... Ben 20 yaşındayım eşim 34 yaşında. 3 ayönce doğum yaptım. 2 yıllık evliyim. Lise mezunuyum. Eşiminde spor salonu var fakat annesinin üstüne , arabası da annesinin üstüne. Önceki evliliğine boşanırken bayanla 500 lira nafaka anlaşmışlar. Ama eşim şuan sigortası vs yatmadığı için işsiz görünüyor diye biliyorum. Bugün yine epey tartıştık ama şiddet olmadı. Dışardan gelip beni döveceğini söyledi bende kapıyı sıkıca kitledim. Polisi ararım dedim. Tartışma konumuza gelince , bebeğim küçük kaynanam ve annem yardıma vs gelmiyor bende çağırmıyorum gelin yardım edin arada sırada diye... Sonuçta doğururken onlara güvenmedim ya? Evimin her işine yetişemiyorum. Bebeğim gündüz az uyuyor gece daha iyi uyuyor. Bende gündüzleri o uyudukça çamaşır attıyorum makinaya , bulaşık , çamaşır asıyorum , çorba yapıyorum.... Yemekler genelde akşama kalıyor ütüde yapmıyorum. Sabah eşim kalktı tişörtünü ütülüyor söylene söylene. Yok arkadaşının karıları nası yapıyomuş işlerini güçlerini falan. Sen niye beni baskalaryla kıyaslıuosun dedim? :KK14:Tartıştık gitti. Telefonda devam ettik. Vesselam bana yazdıkları , yaptığın yemeği görüyorum dışardan yesem daha karlı. Sen görürsün bak neler yapıyorum. Eşyalarını topla anana git yüzünü görmek istemiyorum. Senin yüzünden 6 ay hapis yatcam kına yak a...ına. Sende rahat rahat gez gibi msjlar attı. 6 ay hapis derken o gün adli darp raporu aldım , poliste tekerrür oldugu icin hapisyatarsın demiş. Kusura bakmayın epeeey uzun oldu ama ben şimdi anneme gidip orda kalmayı düşünüyorum. Üstelik hemen yarında boşanma davası açmak istiyorum darp raporu , mesajlarıda kullanarak. Sizce onun spor salonu ve arabası oldugunu nasıl kanıtlayıp nafaka alabilirim? Bebeğim çok küçük en az 6 aylık olana kadar çalışmak istemiyorum. Ve şuan param yok dava açabilmek için harç vs ne kadar tecrübeli olanlardan fikir alabilirmiyim??? Ve boşanma davası bitene kadar nasıl nafaka bağlatırım? Karmaşık yazmış olabilirim sorularınızı cevaplarım.

Edit: Akşam 7 civarı anneme geldim. Burada kalacağım...

Son düzenleme:
Eşin çok çirkin, sende daha çok gençsin ..
Adliyeye maddi durumunun olmadığı söylersen sana avukat atıyorlar buarada .
Allah yardımcın olsun .

Teşekkür ederim , evet çok kötü bir insan.Ve ona söyledim çocuğumu sana asla göstermeyeceğim diye. ( o karakola gittiğim gün bebeğim kucağımdayken başıma defalarca vurdu o yüzden bebeğimi haketmiyor...)

Hukuki olarak neler yapabilirsin kısmı hakkında çok bir bilgim yok, o konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar fikir verir zaten.

Ama boşanma kararı aldığınız için tebrik ederim. Her an şiddet gördüm görücem korkusuyla ne ömür geçerdi ne de bebeğiniz sağlıklı bir ortamda büyürdü. Hatta keşke hiç çocuk yapmasaydınız bu adamdan ama olmuş bir kere onu değiştiremezsiniz artık. En azından bundan sonraki hayatınızı daha yaşanılabilir yapabilirsiniz ki bu konuda ilk adımı atmak üzeresiniz zaten. Allah yardımcınız olsun.

genç yaşta neler yaşamışsın. Allah yardımcın olsun bebeğin de var. dayak atan adamdan hayır gelmez. bir kez kalkan el hep kalkıyo görüyosun ve kalkmaya da devam edecek.adamın huyu bu bırakmaz :KK51:
barodan avukat isteyebilirsin. yanlız dava ücretini ödüyosun bildiğim kadarıyla sen açtığın için.

Canım benim yanlış bir evlilik. .
o şiddet ruh hastasından kurtul..
Devlet av. Veriyor sanırım..
adliyeye danışabilirsiniz. .
geçmiş olsun. .

Teşekkür ederim arkadaşlar... Bende hayatımı bu şekilde devam ettirmek istemiyorum. Ondan küçük olduğum için özgüvenimi epey kırdı ( örneğin birşey giyerken giyebilirmiyim , anneme gidebilir miyim , markete gidebilir miyim şeklinde herşeyi sorarak adım adım hesap vererek yapıyorum).

üzüldüm
ama bosanma karari almakla cok iyi yaptin
daha cok gencsin ..Allah iyi insanlarla karsilastirsin seni bundan sonra

genç yaşta neler yaşamışsın. Allah yardımcın olsun bebeğin de var. dayak atan adamdan hayır gelmez. bir kez kalkan el hep kalkıyo görüyosun ve kalkmaya da devam edecek.adamın huyu bu bırakmaz :KK51:
barodan avukat isteyebilirsin. yanlız dava ücretini ödüyosun bildiğim kadarıyla sen açtığın için.
Aynen öyle , bir tokatla başlayıp çoğalarak devam etti...

Ha birde , her tartışmada bana evde yiyeceğinmi eksik ben ev geçindiriyorum karnını doyuruyorum lafları yapıyor terbiyesiz. Bende o zaman bekleseydin ünv bitirseydim diyorum. Bugünde söyledim. O spor salonu olmasa seninde mesleğin yok beni aşağlayıp durma doktora yapmış havalarına girme yazdım... Ne yapayım...

Annem öğrendi geçen hafta çok kızdı eşime arayıp babam yok vefat etti... Annem evlenmemi hiiiç istemedi ama ben dinlemedim salak gibi. Kaçmadım ama annemde pek razı değildi.

Onun için diyorum ya hep,ailelerinizi lütfen dinleyin diye,anneciğin ne kadsr üzülüyor biliyormusun senin canın yandığında onun ki hiç söylemiyorum bile..

nasıl ıspat edersın bılmıyorum ama nafaka baglanır gecıcı olarak fakat tas catlasın 150 tl veya 200 lıra olacaktır

X