• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitkin hissediyorum

prettywoman89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.628
857
123
Arkadaşlar duygusal olarak çok yorgun hissediyorum, daha önce de vardı ailemle ilgili sorunlarımı anlattığım konular, şuan ağlayarak yazıp neye ağladığımı da anlamıyorum. Oğlum sürekli ağlayan bir çocuk özellikle diş çıkartırken bütün gün hiç birşey yapamıyorum yemek yapmaya gidiyorum mutfağa, pişman oluyorum ağlamasından, tutturmasından, dışarı çıkarken eve girerken sürekli ağlayarak yaptırıyor herşeyi, ben normalde yemek yapmayı çok seven bir insandım şimdi çorba yapabilirsem yeter diyorum, acıkınca da çok ağlıyor ve ben oğluma hiç vurmamaya bağırmamaya çalışıyorum çok nadir ona zarar verecekse kızıyorum dur yapma gibi. Bütün gün evi dağıtmasına elleri pisken heryere sürmesi normal bizde. 2 yaşını geçti çok az konuşuyor ve lazımlığa oturmak istemiyor, çişini söylemiyor. Çok yoruldum ailem oğlumu acil hastaneye götürdüğümde bile aramadı. Kayınvalidem çocuğa bakabilecek sağlıkta değil, rahatsız. Dertleşmek için buraya yazmak istedim. Geçecek diyorum sabır diyorum ama ben çocukluğumda dayak yedim özellikle babamdan çok küfür yedim. Sabretmek ondan mı zor geliyor bilmiyorum. Yapmak istediğim şeyler oluyor ama yapamıyorum, dışarı çıkamıyorum, alışverişe gitsek durmuyor, kayınvalideme gidiyoruz eve girerken de çıkarken de ağlama krizine giriyor. 2 yaş sendromunu okudum çok benzer ama tek olduğum için çok yoruldum. Eşim akşam oynuyor ama o da yetmiyor hiç gitmesin istiyor. Giderken de ağlıyor ben yarım saat susmasını bekliyorum. Ben iş yapmaktan değil ama duygusal olarak çok yoruldum, ev işini hiç dert eden biri değildim ama oğlumla tam yapamıyorum bu da üzüyor beni bütün gün evde oturup balkonu temizleyeceğim diyorum ama yapamıyorum. 2 yaş sendromu ne zaman biter bilmiyorum ama ben gerçekten yorgun hissediyorum.

Benim ablamında 8 aylık bi bebişi var çok zor bi Bebek gece gündüz hiç uyumaz en uzun uykusu 20 dk.her daim kucakta olacak.ablam vakit bulupta yemek bile yiyemiyor.bazen wcye gidecek fırsat bulamıyorum diye isyan ediyor.ama bi çocuğa sahip olmak için dünyaları verecek insanlar var öyle düşünün şükredin kendinizi telkin edin.zaman hızlı geçiyor elbet geçecek zor günleriniz sabırlar diliyorum size...

Oncelikle bunun geçici bir durum olduğunu kendinize söyleyin ve sakinlestirin kendinizi..
Hepimizin kafayı yiyecek gibi hissettiği anlar oluyor bu sadece size özel değil bilin ve rahatlayın.
Çocuğunuz kendini ifade edemediği için agresif tavırlar içinde olabilir,2 yaş sendromu da çabası.Ama emin olun hepsi geçecek..
Havanın uygun olduğu günler mutlaka parka götürün enerjisini atsın,sakinlesin.
Çocuğa vurmak,bağırmak onu terbiye edemeyeceği gibi her yaptığına ses etmemek de problem yaratır,yerinde Hayır demeyi bilin bişey için tutturdugu zaman göz hizasına inip sakinlesmeni bekliyorum diyin..
Çocuk Gelişimi kitaplarından yardım alırsanız size faydası büyük olabilir.

Çocuğunuza her şeyi serbest bırakmayarak başlayın öncelikle, ileride daha da büyük sıkıntılar doğurur bu.
Adım adım ilerleyin, her şey aynı anda, bir çırpıda yoluna girmez.

Ben de bunu düşünüyorum, işe başlamayı da düşündüğüm için, konuşması da ilerler diyorlar. Ama nasıl alışacak o dönemde yıpranacak mıyım bilmiyorum.
Ben de yakında işe başlayacağım iznim bitmek üzere. Harıl harıl kreş arıyorum. 2-3 yer arasında kaldım. İznim biteceği için mecburuz. 2 yaşını ocakta doldurdu ve 5 tam gün gidecek. Alışır, hatta daha mutlu olur yaşıtlarıyla. Ben de küçükken gitmiştim kreşe oradan biliyorum :KK49:

Biraz kv dili ile konuşursak
Ya bir çocuğun neyine bakamıyorsunuz bu kadar zayıf olmayın ya
Ben değil kv olsa bunu der

2 yaş gercekten zor bir dönem.çünkü cocuk kendini ifade etmeye başlıyor.karşı koymayı öğreniyor.çatışma oluyor bir nevi inatlasiyor o dönem.
ama geçici bir dönem once bunu bilin.tuvalet egitimi icin baski yapmayin.her cocuk 2 yas civari öğrenir diye bir kural yok.bu çocuğun hem fiziksel hem piskolojik durumuna bagli.zamana birakin o size sinyalleri verecek zaten.
mümkün olduğunca inatlasmamaya ve kizmamaya çalışın.konuşun sürekli.aglayarak istediği seylerde herseyin aglayarak olmayacagini söyleyin.
susmasini isteyin.güzelce konusarak soyleyin.aglarsan dinlemiyorum susunca yapacağım deyin.nasil istemesi gerektigini anlatin..
anlamaz demeyin anlatin.gercekten anlıyorlar sadece biraz zaman ve sabır.
Allah kolaylık versin bu arada önünüzde birde 4 yaş sendromu var :)

Benim de 2 ay sonra 3 yaşında olacak oğlum var. Bahsettiğiniz gibi ben de çok yıprandım. Yemek, uyku, tuvalet, hepsi sorun bizde. Yediği şeyler patates kızartması, omlet, menemen, köfte, makarna, pilav, yoğurt, kakaolu süt, bisküvi ve kraker... Başka birşeyi ağzına sürmüyor, kahvaltılık, meyve, sebze yemiyor...

Düzgün beslenmediği için ve tutmaya alıştığı için kakasını 10 günde yapıyor, yaparken saatlerce ağlıyor, kucağımda durmak istiyor sürekli... Çiş için de bez kullanıyoruz hala...

Gündüz uykusunu bıraktı, geceleri defalarca kalkıyor ve bizim yanımızda yatmak istiyor...

Gün içinde hiç oturup sakince oyuncaklarla oynamıyor. Muhakkak iş çıkaracak, ortalığı mahvedecek birşeyler yapıyor...

Eylül ayında kreşe vermiştik, 2 ay gitti sonra aldık. Her gün ağlaya ağlaya giriyordu, sürekli hastaydı, kreşten memnun değildik...

Geçen sene bir süre psikoloğa gittim, geçen hafta tekrar gittim. Geçmeyen ve artan bir depresyonunuz var diyor...

Sanırım oğlum kreşe, ben de işe başlamadan geçmeyecek...

Back
X