- 10 Kasım 2019
- 695
- 588
- 53
- Konu Sahibi Seftalireceli
Hanımlar öncelikle herkese merhaba.2 yıllık evliyim. Evlenmeden önce eşim tesettürlü olmamı istiyordu. Bende kendimi hazır hissedince tasettüre geçeceğimi söylüyordum.Ama kendi içimde şöyle bir adak adamıştım.Allahım bu adam benim için hayırlı ise,evlenmemiz hayırlı ise evlenince tesettüre gireceğim diye. Evlendik.Fakat evlendikten sonra eşimin ailesini tanıyınca gördüm ki eşim ne kadar tesettürlü olmamı istese de bunun ailesinin ona yaptığı baskı olduğunu anladım.Bir çok kez duydum eşin artık kapansın falan gibi eşimi çok sıkıştırdılar.Özellikle kayınpederim ve eşimin babaannesi.Eşimin başını görsünler yeterki. Sürekli kapansın da kapansın.Her şey çok güzel giderken eşim evliliğimizin 4.ayında bana artık tesettüre gir ben bıktım bunların baskısından, hatta sinirle ağzından tesettüre girmezsen ayrılırız gibi bir cümle bile çıkmıştı neyse Sonra baktım olmuyor eşim huzursuz oluyor ve beni de huzursuz ediyor. Evliliğimizin 5.ayında tesettüre girdim. Zaten sadece eşimin ailesi istediği için değil benim de adağımı yerine getirmem gerekirdi.Şimdi ise eşim eğitimde jandarma olacak. İki ay sonra inşallah başka bir şehire taşınacağız ve ailesi olmayacak. Bende iki aydır aklımdan gitmeyen başımı açma isteği var çünkü evet ne kadar doğru bir düşünce olmasa da kendimi eşimin yanına yakıştıramıyorum. Çünkü açıkken alımlı bakımlı biriyken tesettürlü olunca kendimi sönük hissediyorum.Eşimle de açılma isteğim olduğunu paylaştım. Bir aydır hep kızdı darıldı bu konuyu açtığımda üzüldü falan ama dün akşam yine bu konuyu açınca baskı ile kapandın belki ondandır, ilerde kendi isteğinle kapanırsın.Ama benim gönlüm hep tesettürlü olmanda çünkü daha hanım hanımcık duruyorsun benim nazarımda gibi konuştu. Yinede sana bırakıyorum istiyorsan kendini daha iyi hissedeceksen açıl dedi. Fakat içimde beni rahatsız eden birşeyler var. Korkuyorum hadi açılınca eşime bir şeyler söyleyip başını ağrıtırlarsa, yine huzurum kaçarsa diye. Bir de ağızlarına laf vereceğim gelin açılmış diye bundan eminim.Eşim de sen benimle evlisin isteyen istediğini desin gibi laflar etse de birisi bir şey dese yine sinirlenir kızar. Bu arada eşim bu kadar anlayışlı olma aşamasına gelene kadar çok badireler yaşadık.Bir yandan da müftülüğe gidip müftüye, ya da bir imama mı anlatsam adağım vardı bundan dönmek istiyorum diye.Evet hanımlar benim derdim böyle. Bu yazımı günün hangi saatinde okuyorsanız tüm deneyim, iyi, güzel fikirlerinizi bekliyorum. Sizce ne yapmalıyım?