• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmeyen sivilcelerim ve kırmızı noktaları

Nvbianprincess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2014
180
98
38
Pko hastasıydım o zamanlar doğum kontrol hapı kullanırken hiç sivilcem çıkmazdı şuan birsürüler ve normal sivilce gibi değil yani normal sivilcenin izi gider bunlar kırmızı nokta olarak kalıyorlar ne yapmalıyımmm o kadar gıcık oluyorumki tekrar doğum kontrol hapına başlamayı düşünüyorum pko geçmesine rağmen

Canım bu sorunu anca iyi bir dermatolog çözer..
Benim de iki sene önce boyle bir sorunum oldu, yanlış kullandığım makyaj malzemelerinden.. Büyük bir sorun değildi.
Bir takim kremler kullandım simdi geçti çok şükür.
Bence doktora gidip, eğer bir sorunun yoksa sivilce için ilaç tedavisi baslatabilirsin.
En kesin çözüm bu çünkü..

Pko hastasıydım o zamanlar doğum kontrol hapı kullanırken hiç sivilcem çıkmazdı şuan birsürüler ve normal sivilce gibi değil yani normal sivilcenin izi gider bunlar kırmızı nokta olarak kalıyorlar ne yapmalıyımmm o kadar gıcık oluyorumki tekrar doğum kontrol hapına başlamayı düşünüyorum pko geçmesine rağmen

Geçmiş olsun, iyi bir cildiyeye git derim, bir de pko hiç geçmiyormuş insanda sadece ilaçlarla önlem altına alınıyormuş :KK43: bende de olduğu için çok araştırdım okudum belki de pko yüzünden sivilceleniyorsun hala, bir jınekolağa görün istersen gerçekten var mı kistin yok mu diye o_O

Canım bu sorunu anca iyi bir dermatolog çözer..
Benim de iki sene önce boyle bir sorunum oldu, yanlış kullandığım makyaj malzemelerinden.. Büyük bir sorun değildi.
Bir takim kremler kullandım simdi geçti çok şükür.
Bence doktora gidip, eğer bir sorunun yoksa sivilce için ilaç tedavisi baslatabilirsin.
En kesin çözüm bu çünkü..
Belkide benimde makyajdan olabilir haklısın. Tedavi dediğin karaciğer olan mı o zararlı diye biliyorum

Geçmiş olsun, iyi bir cildiyeye git derim, bir de pko hiç geçmiyormuş insanda sadece ilaçlarla önlem altına alınıyormuş :KK43: bende de olduğu için çok araştırdım okudum belki de pko yüzünden sivilceleniyorsun hala, bir jınekolağa görün istersen gerçekten var mı kistin yok mu diye o_O
2 senedir düzenli bu yüzden geçti diye düşünüyorum yani regl açısından bi sorunum kalmadı ama haklısın geçmemiştir belkide

Belkide benimde makyajdan olabilir haklısın. Tedavi dediğin karaciğer olan mı o zararlı diye biliyorum
Belki de muhtemelen cilde o kadar zararları var ki.
Cildin nefes almasını engelliyor gözenekleri falan tikiyor bir de çok yapıyordum ben ya :p
Evet canim o.. Ben de kullanılmaması taraftariyim ama sorun büyükse ve canını sıkıyorsa en iyi çözüm bu

Cilt temizleme rutinini iyi oturtmak lazım. Her sabah ve akşam muhakkak, temizleme tonik ve nemlendirme rutinini uygulamalısınız. Birini atlarsanız ve sorunlu bir cildiniz de varsa sivilceler pırtlıyor hemen. Ve tabi ki bu aşamalarda kullanılan ürünlerin cilt ile uyumlu olması ve alerjik reaksiyona sebep olmaması lazım.

Yüzünüzü yıkadıktan sonra kurularken de havlu değil kağıt havlu kullanmalısınız. Yine aynı şekilde yastık kılıfının birönünü bir arkasını kullanıp iki günde bir değiştirmelisiniz. Tek bir sivilce bile bunları yapmazsanız 10 sivilce olarak geri döner.

Makyaj malzemelerinizi yağ bazlı değil su bazlı olanlardan kullanmalısınız. Fondoten kullanıyorsanız elinizle sürmemelisiniz ya da eliniz yeni yıkanmış olmalı. Fırça ya da süngerle sürüyorsanız her kullanımdan sonra yıkamalısınız ki bakteriler dağılmasın. Allık fırçası da aynı şekilde, özellikle yanak bölgesinde sivilcelenmeyi çok arttırır yıkamazsanız.

Bunların hepsini harfiyen uyguladıktan sonra geçmiyorsa o zaman ciltle ilgili değil içten gelen bir sorununuz vardır. Hemencik doktora.

Pko gecen bir rahatsizlik degil.
Bende de var ve suratim benimde dedigin gibi.
yine sivilce tedavisi goruyorum.
Malesef bu hastalikta bu oluyor.
En son dermatologum belirli araliklarla tekrarlar dedi.
Cildin yagli yagli ve minik minik putur putur cenemin yanlarinda.

Bende Pko yum. Bu hastalıktan önce doktor hem adet duzensizligim hem de sivilcelerim için vermişti. Yazz adli doğum kontrol hapini kullandim piyasadaki en düşük hormonlu hapmis ve yurt dişinda cilt güzelliği için kullaniliyormus. 1 2 kutuda sorunlarimdan kurtuldum. Simdi de pko ve adet düzenim için kullanıyorum. Yani doğum kontrol hapi sadece bir hastalik için kullanılacak birşey değil. Dusuk hormonlu bir hap secersen hiçbir yan etki yada olumsuz bir durumla karsilasmazsin. Sivilce için piyasadaki aklina gelebilecek her yöntemi deneyen birisi olarak tek çözümun doğum kontrol hapi oldugunu soyleyebilirim.

Kontrolü aksatmazsanız cildiyenin verdiği ilaçtan karaciğerinize birşey olmaz .benim ufak bir Önerim sivilce olan yüze peeling ürünü kullanmayın . yayarsınız . üzerine bastırarak da yıkamayın .geçmiş olsun .

Cilt temizleme rutinini iyi oturtmak lazım. Her sabah ve akşam muhakkak, temizleme tonik ve nemlendirme rutinini uygulamalısınız. Birini atlarsanız ve sorunlu bir cildiniz de varsa sivilceler pırtlıyor hemen. Ve tabi ki bu aşamalarda kullanılan ürünlerin cilt ile uyumlu olması ve alerjik reaksiyona sebep olmaması lazım.

Yüzünüzü yıkadıktan sonra kurularken de havlu değil kağıt havlu kullanmalısınız. Yine aynı şekilde yastık kılıfının birönünü bir arkasını kullanıp iki günde bir değiştirmelisiniz. Tek bir sivilce bile bunları yapmazsanız 10 sivilce olarak geri döner.

Makyaj malzemelerinizi yağ bazlı değil su bazlı olanlardan kullanmalısınız. Fondoten kullanıyorsanız elinizle sürmemelisiniz ya da eliniz yeni yıkanmış olmalı. Fırça ya da süngerle sürüyorsanız her kullanımdan sonra yıkamalısınız ki bakteriler dağılmasın. Allık fırçası da aynı şekilde, özellikle yanak bölgesinde sivilcelenmeyi çok arttırır yıkamazsanız.

Bunların hepsini harfiyen uyguladıktan sonra geçmiyorsa o zaman ciltle ilgili değil içten gelen bir sorununuz vardır. Hemencik doktora.
İyi bakmaya çalışıyorum ama cildim kuru ona rağmen bu sivilceler çıkıyor mesela yüzümü temizleme jeliyle yıkıyorum hemen kuruyor kaşınıp yine sivilce yapıyor :(

İyi bakmaya çalışıyorum ama cildim kuru ona rağmen bu sivilceler çıkıyor mesela yüzümü temizleme jeliyle yıkıyorum hemen kuruyor kaşınıp yine sivilce yapıyor :KK43:
O zman çok çok güzel nemlendirmen lazım. Nemlendirirsem yağlanır sivilce çıkar diye düşünme. Hepimizin yaptığı en büyük hatadır bu. Cildin kurudukça vücudundaki yağlar kuruyan bölgelerine hücum ediyor orayı nemlendirmek için. E ordaki büyük gözenekler ya da en ufak bir bakteri sivilceye davetiye çıkarıyor böylece. Bol bol nemlendir cildini. Eczaneden excipial alabilirsin, oldukça başarılıdır nemlendirme konusunda.

Ahh arkadaşım aynı sorun bende de var. Özellikle adet dönemi öncesinde yüzüm sivilce istilasına uğruyor.. Şu zamana kadar bir çok doktora gittim, bir çok ilaç kullandım ama fayda etmedi. Bende artık cildimi kendi haline bıraktım, bakalım ne kadar zamana kadar böyle geçecek. Sivilce çıkması sorun değil de sivilce geçiyor, sonra kırmızı kırmızı lekeler kalıyor..

Pko gecen bir rahatsizlik degil.
Bende de var ve suratim benimde dedigin gibi.
yine sivilce tedavisi goruyorum.
Malesef bu hastalikta bu oluyor.
En son dermatologum belirli araliklarla tekrarlar dedi.
Cildin yagli yagli ve minik minik putur putur cenemin yanlarinda.
Sivilce tedavisi derken karaciğerle ilgili olan mı ve bi zararı yok mu

pko akneyi tetikliyor, bana doktorum gül suyu ve alkolle bir yapma ilaç yaptırmıştı, ilaçla birlikte düzeltmiştim. ama en önemlisi hormonlar tabiki. birde organik kozmetikler harici ne kullanırsam bir gecede pörtlüyor gene sivilceler malesef. akneli ciltler için üretilen ya da mineral ürünlerden denemenizi öneririm.

Bende Pko yum. Bu hastalıktan önce doktor hem adet duzensizligim hem de sivilcelerim için vermişti. Yazz adli doğum kontrol hapini kullandim piyasadaki en düşük hormonlu hapmis ve yurt dişinda cilt güzelliği için kullaniliyormus. 1 2 kutuda sorunlarimdan kurtuldum. Simdi de pko ve adet düzenim için kullanıyorum. Yani doğum kontrol hapi sadece bir hastalik için kullanılacak birşey değil. Dusuk hormonlu bir hap secersen hiçbir yan etki yada olumsuz bir durumla karsilasmazsin. Sivilce için piyasadaki aklina gelebilecek her yöntemi deneyen birisi olarak tek çözümun doğum kontrol hapi oldugunu soyleyebilirim.
Doğum kontrol hapı içinde çok zararlı diyorlar :(

Hayir asla öyle birşey yok. Kimisi çok yuksek hormon içeriyor onlar killanma yada kilo yapiyormus. Ama benim kullandigim ve diğer düşük hormonlular asla böyle birşey yapmıyor. Adet düzenlemek, adet agrilarini azaltmak, sivilce geçirmek, rahim kanserinden korumak gibi sürüyle yararları var ben çok arastirdim Orkid de doğum kontrol hap yararları üzerine bir uygulama hazirlamis android de adet takvimi seklinde android kullaniyorsan oraya da bir göz atabilirsin detaylıca anlatmis. Kimsenin lafiyla hareket etme o kotudur bu kotudur diye cok konusur bizim milletimiz. ben doktorumdan da dinledim faydalarini pek çok rahatsizliktan dolayı yaklaşık 5 6 yildir kullaniyorum hicbir sorun yasamadim canim benim

Doğum kontrol hapı içinde çok zararlı diyorlar :KK43:

Back
X