• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmeyen sivilcelerim ve kırmızı noktaları

Ahh arkadaşım aynı sorun bende de var. Özellikle adet dönemi öncesinde yüzüm sivilce istilasına uğruyor.. Şu zamana kadar bir çok doktora gittim, bir çok ilaç kullandım ama fayda etmedi. Bende artık cildimi kendi haline bıraktım, bakalım ne kadar zamana kadar böyle geçecek. Sivilce çıkması sorun değil de sivilce geçiyor, sonra kırmızı kırmızı lekeler kalıyor..
lekeleri çıkaran bir krem veriyor diye biliyorum dermatologlar.doğum kontrol hapı alnımdaki ve sırtımdaki lekeli sivilceleri giderdi.adet öncesi sendrom yaşıyorsan bunu üstüne kadın doğumcunla konuş cildin yağlıysa kapatıcı pudra da biraz yağını kurutup çekebiliyor dolu dolu olmasını engelliyor ama kuruysa içi bol katkılı nemlendiricler haricinde aktardan bunun için yüze sürülebilen hafif nemlendiren bir yağ al kulak çöpü ile sivilcelerine emdirmeden sürmeye çalış sivilce olmayan yerlere bi dene bakalım.

ah bu pko ah.çekeceğimiz varmış bundan.
malesef bu sorun bende de var ve doğum kontrol haplarını bırakmıştırm bir süreliğine.sivilceler çıkınca tekrar başladım ilaçlara.
bu arada pko nasıl geçti sizde?neler yaptınız nasıl düzene girdi regliniz?
benim bildiğim kadarıyla pko bir sendrom ve geçici birşey değil.

Evliligin ilk yillarinda korunurken yasmin kullaniyordum. Cildim o kadar guzeldi ki. Bebek gibi puruzsuz, sivilce yok, siyah nokta yok... Ne zaman yasmini biraktim hemen cildim mahvoldu. Sivilceler ve en kotusu de siyah noktalar. Yuzumdeki her noktadan yag cikiyor resmen. Eger korunmasam sirf sivilce icin kullanirdim.

Bende biktim artik senelerdir bu sivilcelerden. Herseyi denedim en sonunds cildiyeye gittim. Randevu aldim her ayda bir kere peeling ve vitamin bakiki yapicak yuzume. Su an baslamadim bakalimm..

Ah ah kadinlar makyaj ve sorunlar alisveriste biraz dikkatli olmamiz gerekiyor galiba .. Acele edip cildiyeye gitmelisiniz bence..

Pko hastasıydım o zamanlar doğum kontrol hapı kullanırken hiç sivilcem çıkmazdı şuan birsürüler ve normal sivilce gibi değil yani normal sivilcenin izi gider bunlar kırmızı nokta olarak kalıyorlar ne yapmalıyımmm o kadar gıcık oluyorumki tekrar doğum kontrol hapına başlamayı düşünüyorum pko geçmesine rağmen
Aynı ben. DK hapına geri başladım ama kar etmedi.

Ha kizlar belki bi faydasi olur,
makyaj yapanlar bilinen fondoten yerine bb cream,
yani yeni cikan fondotenleri kullanmaliymis oyle demisti cildiyedeki kadin.
Normal fondoten hava aldirmiyormus cildi, bb cream hava aldiriyomus

ah bu pko ah.çekeceğimiz varmış bundan.
malesef bu sorun bende de var ve doğum kontrol haplarını bırakmıştırm bir süreliğine.sivilceler çıkınca tekrar başladım ilaçlara.
bu arada pko nasıl geçti sizde?neler yaptınız nasıl düzene girdi regliniz?
benim bildiğim kadarıyla pko bir sendrom ve geçici birşey değil.
Ben birşey yapmadım 6 ay kullandım 1 yıl ara verdim 6 ay daha kullandım 2 senedir düzeldi hiç problem yok erken tüylenme ve sivilce hariç. Belkide 18 yaşına girdim ondan düzene girmiştir doktor öyle demişti çünkü. Bende sivilceler için tekrar başlamak istiyorum ama annem başlama diyor sorunun yokken boşuna ilaç alma diyor :(

ha bide , aktif sivilcelerede limon acayipp iyi geliyor paylasmak istedim.
Calisipta geldim :p senelerdir sivilcen olursa..

Limonu bi bardaga skiyorum (cay suzgeciyle yapiyorum parcaciklari ayirmak icin)
Sonra tam ayni orantida su ekliyorum yanina.
Dikkat edin daha cabuk etki etsin diye ssuyu az katiyim demeyin cunku saf limon yuzunuzu yakar.
Bunu ilk kez surerseniz yuzunuz asiri bi sekilde kasinicak ve kizaricak.
Helede yuzunuzun kenarlari ve sivilcelerin oldugu yerler.
Hic ellemeden cekmesini bekleyin ve zaten bi zaman sonra kuruyor yuzunuz.
daha sonra isterseniz yikayin ama ben aksama suruyorum ve sabah yikiyorum.Limon anti-bacterieldir ve yuzunuzde olusan sivilcelerin daha cabuk olgunlasmasini saglar ve tum bakterileri atar.
Hemen ertesi gun beyaz olabilir sivilceler ve soner.

Not: kis aylarindayiz sorun olmaz gibi ama belirteyimki limon surup gunese cikmak yuzunuzu lekelendirir, bilginiz olsun.

Benim sivilce izlerimde daha cabuk iylesiyor limonun sayesinde.
Kullandiktan sonra bi kac kisiden soru aldim yuzune ne yaptin sen yuzun berrak duruyor son gunler diye.

ha bide , aktif sivilcelerede limon acayipp iyi geliyor paylasmak istedim.
Calisipta geldim :p senelerdir sivilcen olursa..

Limonu bi bardaga skiyorum (cay suzgeciyle yapiyorum parcaciklari ayirmak icin)
Sonra tam ayni orantida su ekliyorum yanina.
Dikkat edin daha cabuk etki etsin diye ssuyu az katiyim demeyin cunku saf limon yuzunuzu yakar.
Bunu ilk kez surerseniz yuzunuz asiri bi sekilde kasinicak ve kizaricak.
Helede yuzunuzun kenarlari ve sivilcelerin oldugu yerler.
Hic ellemeden cekmesini bekleyin ve zaten bi zaman sonra kuruyor yuzunuz.
daha sonra isterseniz yikayin ama ben aksama suruyorum ve sabah yikiyorum.Limon anti-bacterieldir ve yuzunuzde olusan sivilcelerin daha cabuk olgunlasmasini saglar ve tum bakterileri atar.
Hemen ertesi gun beyaz olabilir sivilceler ve soner.

Not: kis aylarindayiz sorun olmaz gibi ama belirteyimki limon surup gunese cikmak yuzunuzu lekelendirir, bilginiz olsun.

Benim sivilce izlerimde daha cabuk iylesiyor limonun sayesinde.
Kullandiktan sonra bi kac kisiden soru aldim yuzune ne yaptin sen yuzun berrak duruyor son gunler diye.
Bende son 2 gündür limon sürüyordum tüm yüzüme daha çabuk etki etsin diye su karıştırmıyordum bide sulu yapıyım artık teşekkür ederim

Bende son 2 gündür limon sürüyordum tüm yüzüme daha çabuk etki etsin diye su karıştırmıyordum bide sulu yapıyım artık teşekkür ederim

Bende daha cabuk etki yapsin diye cok az su kullaniyodum, baktimki internete sakin yapmayin diyorlar.
Limon keskin bi asit oldugu icin yuzu yakabiliyor.
Su ekle kesinlikle canim yoksa sivilce derdinin yanina baska dertler daha edinirsin.
Rica ederim ne mutlu faydam dokunduysa.

Pko hastasıydım o zamanlar doğum kontrol hapı kullanırken hiç sivilcem çıkmazdı şuan birsürüler ve normal sivilce gibi değil yani normal sivilcenin izi gider bunlar kırmızı nokta olarak kalıyorlar ne yapmalıyımmm o kadar gıcık oluyorumki tekrar doğum kontrol hapına başlamayı düşünüyorum pko geçmesine rağmen
pko musun pkosmusun canım ya pko bende de var ama pkos degilim buda etkiliyormu sivilceleri :/

Bende daha cabuk etki yapsin diye cok az su kullaniyodum, baktimki internete sakin yapmayin diyorlar.
Limon keskin bi asit oldugu icin yuzu yakabiliyor.
Su ekle kesinlikle canim yoksa sivilce derdinin yanina baska dertler daha edinirsin.
Rica ederim ne mutlu faydam dokunduysa.
B'nde hemn kalkıp uyguladım birz yaktı kurudu geçti sabha kdr klsın her gece uygulayayım demi.siyah nokta mahvediyor bni burnun iki kat bşka tavsiyen vrmı

B'nde hemn kalkıp uyguladım birz yaktı kurudu geçti sabha kdr klsın her gece uygulayayım demi.siyah nokta mahvediyor bni burnun iki kat bşka tavsiyen vrmı

Canim benim bazen oyle azarki sivilcelerim her gun ardi ardina yaparim.
Ama internette okumustumki 1 kere yaptiktan sonra 2 3 gun dinlendirmen lazimmis yuzunu.
2/3 gun degilde ben bir gun arayla yapiyodum boylece cikmaya hazirlanan sivilcelerde engenlenmis oluyorlardi.
Cikmaya hazirlanan derken hani boyle olurya hafif bi sislik,ertesi gun sivilceye donusur,onlar.

Siyah noktalara karsida iyi gelir limon egerki duzenli kullanirsan bi kac gun arayla.
Bende soyle bisey oldu.
Yaz aylarinda basladim bu limon suyuna ve bi baktimki siyah noktalarim cogaldi.
Keske onceden birisi deseydi gunese cikmayin limon suyunu surup diye.
Kis aylarinda oldugumuzdan, sadece faydasini gorursun limonun, bende hesaba katilmayan bi factor ciktigi icin cogaldi.

Baska oneri olarak bepanthene kremini
( yogun yagli olanini alma,yag sivilceyi cogaltir) duymustum sivilceleri onluyor diye ve aldim eczaneden.
Bi faydasi varmi?
Bilmiyorum cunku bu aralar yuzum karman corman oldu yeni bi sivilce serisini denerken kupkuru kesildi.
Su an kuru yuzumu cok guzel nemlendiriyor ama sivilceli yuz yagli cilt demek oldugu icin, cok yaglandirip sivilceyi azdirmasi olasi.

lekeleri çıkaran bir krem veriyor diye biliyorum dermatologlar.doğum kontrol hapı alnımdaki ve sırtımdaki lekeli sivilceleri giderdi.adet öncesi sendrom yaşıyorsan bunu üstüne kadın doğumcunla konuş cildin yağlıysa kapatıcı pudra da biraz yağını kurutup çekebiliyor dolu dolu olmasını engelliyor ama kuruysa içi bol katkılı nemlendiricler haricinde aktardan bunun için yüze sürülebilen hafif nemlendiren bir yağ al kulak çöpü ile sivilcelerine emdirmeden sürmeye çalış sivilce olmayan yerlere bi dene bakalım.
Maalesef hap kullanmayı sevmiyorum. Keşke kullanma şansım olsaydı.. Kremin adını biliyorsanız söyleyebilir misiniz çok merak ettim. Bu arada da maalesef cildim yağlı.. Günlük hayatta da cilt makyajı yapmayı sevmiyorum. Ama dediğiniz gibi iyi bir pudra olabilir. Bu arada da cildim için önerebileceğiniz bir pudra var mı?

Back
X