Bu aglama kismina sunu yazayim, bu sene buraya gelirken pasaporttan geciyorum esenbogadaki gorevli polise damgs vurmayin sorun oluyor vs dedim, sonra basladim aglamaya galiba bir daha donemeyecegim buralara diye. Polis sok oldu, bende inanamadim kendime, suzuldu yaslar birdenTemizlik falan yapmam drmissin anliyorum.
Ben ilk geldigimde depresyondan iyi dusunemiyordum. Ama simdi anladim sonuc odakli olmak lazim. Master yap demisler bence de yap. Benim imkanim hic yoktu. Calisirsan ayri eve cikabilirsin. Belki cok zor olur ama sonuc daha iyi olur. Ben yerimde saydim o kadar yil nasil gecti anlamadim. Keske diyorum simdi. Eger okul uni ortami vs. olursa dil problemi bir seneye cozulur.
care ya calismak ya okumak ya gitmek ya da düzene alısmak. gercekten anliyorum seni. Bizim bu durumumuza heimweh diyorlar.
En yakinlarimin yaninda aglamayan ben dedemin vefatinda babamla konusurken sesi bile titremeyen ben. Kursta onca insanin önünde alısma süreci vs konusurken hüngür hüngür agladim. bit süre sonra biraktim herseyi. Yol bilmemek bile problem. Gencler hep almanca konusuyor. Bazen gorunmez oldugumu düsünüyorum. Cünkü görmüyorlar
Anlamiyinca noldu niye güldünüz dedim. Esim eve gelince ne meraklisin noldu noldu sorup duruyorsun dedi. 2 sene gecti hic unutmadim bu lafini. Gece yatarken almanca hikaye aciyorum. En azindan kulagim adina artik
Demek istedigimi yanlis anlatmis olabilirim, yeterince iletisim kurmadigim icin eksik ve yanlis olabilir, kastim su idi. Tr de cok variyetli gibi gozuken birinin aslinda ordaki zengin gozukmesi tr nin kendi sartlarindan, yani almanya da bmw ye binmek cok kolay. Burdan alip bir bmw ile tr ye gitsen zengin gozu ile bakarlar ve sana ona gore muamele ederler anlamindaydi, halbuki burda luks degil araba sahibi olmak.Vallah bu dediklerinize pek katilamiyacagim, benim ailem agiz kokusuna katlanip degilde alin teriyle calisip, kazanip ev araba aldilar... Ben ve esim suan okuyup yine alin teriyle isimizi yapip biseylerin sahibi olmaya ugrasiyoruz... Bunlari gectim, Türkiyedekiler calisip biseyler alinca farklimi oluyor? Ayni sey, farkli ülkeler... Cektiklerinize veriyorum, hem ayrica okudukca biraz hatta baya suc sizde oldugunuda görüyorum... Alismak istemiyorsunuz ve bi caba göstermiyorsunuz, akliniza sadece geri dönmek girmis... Peki ya geri dönseniz esiniz ne yapacak Türkiyede? Oda oranin düzenine alisik degil, nasil is bulacak bide bunca sene okumus?
Fen edebiyat fakultesinde okudum, ogretmenlik yapamam ama bilgisayar ogretebilirim, programlamayi biliyorum.Evet coklu alinti yapmiyorum karısıyor
Farkli kisiymisim gibi oldu. Cocuk yok henüz.
O kadar benzer seyler yasamisiz. Ben de kursa gittim cocuklarini buyutup kursa baslamis kadinlar vardi. Cok sıkįlıyordum. Burda bi topic acmistim almanca konusuyorduk. Uzun süre girmedim siteye topic de pek tutulmadi zaten. Egitim fakültesi okumussan ögretmenlik sansin var bi arastir istersen. Ben master istedigim icin testdaf a hazirlaniyorum. Ama evde kendi basıma cok zor.
Almanca yazisabilecegum bir sayfa bulursam ben de cok sevinecem
Insallah, sakin erken evlenmeBenim tüm dayi ve teyzelerim üvey. Bir oz teyzem varmış ben doğmadan kalpten vefat etmiş, anneannem de. Bende de var işte dedigin gibi genetik. Suan acayip yakın hissettim sana. Inşallah herşey yoluna girer.
Geldigimiz zaman kursa gitmistim, hatta gelmeden tr de gittim ki ozaman daha zorunlu degildi.kursta okutulan o kitaplar ayni hueber -berlinerplatz1,2,3 benim sorunum konusamama, tr den B1 sertifikami almistim ama uzerine bir sey koyamiyorum, oyle kaldi. Geriye gidiyor, ileriye gitmiyor, maalesef. Ehliyetimi gecen sene burdan aldim-bestanden yani-Canim biran once dil kursuna basla .Ehliyetin varmi bilmiyorum ama yoksa onuda al.
Is bulman kolaylasir,nereye kadar daha kvalidenlerle ayni evde yasayacaksin.Bende yurtdisindayim ilk evlendigim donem benimkilerde ayniydi .Ayri eve cikmamizi istemediler haliyle izin almadan disari cikilmiyor yada beraber cikiyorduk yani berbat gunlerdi.
Bu devirde hala ayni evde olmayi kabul etmen garip hem maddi durumun yeterli degilse kira yardimi yapiliyor zaten.
seni bu denli sindirmelerine izin verme
Onceki yazdiklarimi galiba takip edemediniz 8senenin 5 senesini tr de uni okuyarak gecirdim, tatillerde gittik, geldik. Devamli kalmadim.8 senedir Almanca öğrenmediniz mi? Eşiniz size öğretseydi keşke.
Bence en kolay çözüm okul bittikten sonra eşinle TR'ye dönmek olur.
Yanima gelip o kadar cok israr ediyorki yani annem olsa git basimdan ya ne bu israr derim ama ancak iyiyim, gelmeyecegim, burda rahatim vs diyorum. Yeterli gelmiyor ona. Esim yanimda olmayinca soyleyecegi her seyi soyluyor. Bende onunla yalniz kalmak istemiyorum, gitmiyorum.odaya geliyor kizim sikilmadin mi gel oturalim diyor izledigi kanaldan haz etmiyorum yok anne diyorum anlamiyor, sonra yine geliyor. Napiyorsun diyor telefonla oyun oynuyorum diyorum, gel yanimda oyna diyor. Gulsem mi aglasam mi
Çok ince düşünceli, iyi bir insana benziyorsun. Ama biraz eziklik de oluşmuş sanki zamanla. Neden annene git başımdan diyebilecekken bu kadına diyemiyorsun? Teyzen sınırları aşmakta beis görmüyorsa sen de pekala aşabilirsin bazı sınırları. Sen de insansın, senin de özel bir alana ihtiyacın var sonuçta. "EEH yeter artık ama anne bu kadar bunaltmayın beni" diyebilirsin. Kocan böyle durumlarda arkanda duracağa benziyor, bu avantajını kullan. Teyzenin ev oyuncağı olmaya mı gittin Almanya'ya? Bir silkin kendine gel rica ederim. Çık dolaş her gün, arkadaş bulamasan bile çevreni keşfet. Akşamları kocanla çıkın dolaşın. Depresyonu yen, özgüvenini kazan ve bir an önce kocanı ayrı eve çıkmaya ikna et. Kayınpederinden de destek bekleme ev vs almak için. Kendiniz yapın her şeyinizi. Hayat böyle kurulur. Yoksa çocuk gibi onların gölgesinde yaşamaya devam edersiniz.
Aynen oyle, kp gece 2 3 te uyuyor, o yatiyor abisi geliyor salonda tv izliyor. Sabaha karsi uyuyor. Annesi 7 bucuk gibi kalkip ise gidiyor. Kp ve abi evde. Sonra kp, kv nin ise yanina gidiyor saat 1 gibi abi kalkiyor 2 gibi bazrn ise gider, bazen evde. Sonra aksam esim gelir, spor vs olunca biraz gec gelir. Annesigil 7 gibi eve gelir. Abide annesigil gelince gider. Yani benim wc banyo zamanlarim onlara ayarli kasiliyorum ben8 senenin 5 senesi orda burda geçmiş. Orda zaten ev ev değil kahve. Bütün millet evde. Öff okurken bunaldım evlilik hayatı yaşamıyorsunuz siz. Kuzensiniz hala. İnsan biraz başbaşa bırakılır yahu sürekli dipdibe.
nasıl vermiyorlar sizin altınlarınızı ya?!! Hem niye en başından onlara verildi ki altınlar? Çok sinir oldum ya kukla gibi parmaklarında oynatıyorlar sizi. Çocuk muamelesi görüyorsunuz resmen. Tahammül edilebilir şey değil. Kıyamet koparsa da kopsun, herkes yerini bilsin bu nedir ya... Üzüldüm gerçekten senin için. Düpedüz baskı altında yaşıyorsun. Esaret gibi neredeyse... Eşinizle tüm bunları açık açık konuşun. Bu işte onun da çok hatası var. Resmen kolayına gelmiş böyle yaşamak.. Büyüsün sorumluluk alsın artık. Böyle hayat olmaz. İyi bile dayanmışsın. Ayrıca kayınvaliden de çok sinsi, kurnaz, bencil bir kadın. Aranızın bozulması pahasına kurtul artık gölgesinden. Kolaylıklar diliyorum size.Ben aslinda susan altta kalan biri degilim ama artik yoruyor bu beni, yetisemiyorum, bezdiriyor insani bu hali. Soyle bir ornek ile durumu aciklayayim. Benim yatak odam biraz soguk oluyor, hem ben usuyorum hemde ben tr de yasadigim siralar usudugunu soylemisti. Gectigimiz senelerde esim boyle soyleyince bende tr den carsaf ve yorganima uygun polar aldim, yatagin icine sermek icin, kisin carsafa yatmak icimi urpertiyor. Esimde uzerini cok SIk acar bende olmayinca orten olmaz. Dedim ben kisin gelirsem sererim erken gelmez al ser, dolabina koydum. Sonra esim kisin dolapta bulamamis aklimdan suphe ettim, esime diyorum iyi bak, dedi yok. Sonra okulum tatil olunca geldim bende aradim yok. Annesine kv ye sordum ben onu aldim dukkana goturdum esimden icin dediki o polar oglumu hasta eder, yok bilmem kemikleri soyle olur, oglum yanar vs dedi. Bende dedim ki yillar yili biz kullandik, hicbir sey olmadi dedim.
Neyse artik bu sene ben geldim anne dedim onu getir dukkanda kendi tarafima sereyim yokki diyor, satmis.
Benim aldigim mali, tr den binbir zahmet tasidigimi. Aaa niye dedim guldu falan, ben sana alirim dedi. Hayir dedim ben alacagim. Bir tane kullanilmis alip gelecek diye istemedim. Yok yok alirim dedi, hayir ben gidip bakicam alicam dedim. Bugun gitmis almis gelmis, yatagina ser diye. Hayir bunun adi iyilikse baslarim iyiligine, buna kiziyorum, benim lafimin hukmu yok. Kafasi nasil eserse cani nasil isterse oyle yasiyor, beni de kendi zevkince yasatiyor.
Yani saygisizlik etmek istemiyorum, bir diyorum iki diyorum direttince cirkeflik olmasin diye susuyorum. Bazen delilige vuruyorum, kucuk yasta gelin geldigim icin ben deli kizim kabul etmiyorum diyorum ama nafile.
Esim oyle dolasmayi seven biri degil, bugun ciktik biraz gezdik gerci. Arada yuruyus vs yapiyorum ama hava cok kapaliya insani umutsuzluga surukluyor, depresyona meyilli olunca hemen cekiyor beni.
Zaten evde en kucuk biziz. Idare edilebilir, yonlendirilebilir goruyorlar. Bakalim bugun biletlerimizi aldik. Tr ye gidimce diyecegim altinlarimi nereye koydunuz, gelirken bozdurup gelecegiz diye. Asil o zaman kopacak kiyamet bence vermeyecekler carcur edecegiz sanacaklar.
Tesekkur ederim oncelikle umarim kisa zamanda gecicek bu durum. Dugunden sonra paramizi esimle ortak hesaba yatirdik. Altinlari kayinvalidemgil aldilar, bizde pesine dusmedik acikcasi. Ne takacaklari bile ozaman umrumda olmadi, cogu seyi istemedim bile -ne aptalmisim- altinlari onlar alip sakladi, simdi isteme nasil olacak bilmiyorum. Bankada mi evde mi. Bir keresinde banka da dediler sanmiyorum. Ablamin nisani olabilir, simdiye kadar hic takmadim altinlarimi. Nisani bahane edip isteyecegim takiyim diye, belki oylelikle yerini soylerler. Oteki turlu malimizi almak icin cirkinlesebiliriz. Esime daha cok kiziyorum, kendi hakkini savunamiyor ki benimkini savunsun.nasıl vermiyorlar sizin altınlarınızı ya?!! Hem niye en başından onlara verildi ki altınlar? Çok sinir oldum ya kukla gibi parmaklarında oynatıyorlar sizi. Çocuk muamelesi görüyorsunuz resmen. Tahammül edilebilir şey değil. Kıyamet koparsa da kopsun, herkes yerini bilsin bu nedir ya... Üzüldüm gerçekten senin için. Düpedüz baskı altında yaşıyorsun. Esaret gibi neredeyse... Eşinizle tüm bunları açık açık konuşun. Bu işte onun da çok hatası var. Resmen kolayına gelmiş böyle yaşamak.. Büyüsün sorumluluk alsın artık. Böyle hayat olmaz. İyi bile dayanmışsın. Ayrıca kayınvaliden de çok sinsi, kurnaz, bencil bir kadın. Aranızın bozulması pahasına kurtul artık gölgesinden. Kolaylıklar diliyorum size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?