• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen Borçlarımız..:(

gelinciK8787

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
441
1
48
Diğer
Evleneni 1.5 yıl oldu ve biz hala borç ödüyoruz, düğün borçları bitmeden ev borcuna girdik birde bebeğimiz oldu ve kımıldayamıycak hale geldik. Eşim sağolsun çok aceleci, altın değer kaybetmeden eve girelim dedi ve girdik ama benim bütün hayallerimde kurudu tükendi, balayına gitmek isterdim eşimle gezip tozmak yemeğe çıkmak isterdim ama hiç birini yapamıyorum, kendime bir iğne bile alsam lafı oalcak nerdeyse, ztn baba evinde bunalmıştım memur olup özgürlüğüme kavuşayım dedim oda olmadı hemene vlendim ve hiç bir parasal özgürlüğüm kalmadı, eşim kendini cömert varlıklı gibi gösterdi ama ailecek hepsi gelirleri yüksek olmasına rağmen borcun içindeler, evliliğimi yaşasaydım keşkede bazı şeylere öyle yeltenseydik diyorum sizce ben mi abartıyorum eşim mi aşırı cimri ne kendine birşey alır nede bana aldırtır beni çok boğuyor çekip gitmeyi bile düşünüyorum artık bunalttı beni varlık içinde yokluk çektiriyor bana bütün hayallerimi yıktı mahvetti

Son düzenleme:
eve giren toplam para ne ve borçlar dahil giderleriniz ne?
eğer elinize gezip tozacak para kalıyo da eşiniz böyle yapıyosa haklısınız
ama yok para kalmıyo da eşiniz ondan böyleyse haksızsınız

eve giren toplam para ne ve borçlar dahil giderleriniz ne?
eğer elinize gezip tozacak para kalıyo da eşiniz böyle yapıyosa haklısınız
ama yok para kalmıyo da eşiniz ondan böyleyse haksızsınız

700 lra çocuğun masrafı 1400 ev aidatı 400 oturduğum evin kirası 100 apartman aidatı 1000 küsür kredi kartı borçalrı 4000 gelirimiz var

Her insan gezmek dolaşmak ister ama eşiniz sorumlulık sahibiymiş ki evinizi almışsınız başınızı sokcak bi eviniz var hiç bişey aldırmıyosa sizde part time çalışsanız yada evden bişeyler yapsanız hiç degilse almak istediklerinizi alırsınız bna bi erkeğe bu kadar yüklenmekte saçma gelio açıkcası sonucta bi cinsel organı garklı diye bu kadar evş geçindirip üstüne ev alıp bide her istedignizi almak zorunda değil keşke hemen çocuk yapmasaydınız ama bence hem çocugnuz var hem eviniz var olmayan şeylere üzülmek yerine elinizdekilerle sevinin bence yada gezmek istosanız hafta sonu evde bişeyler hazıtlayın börek falan yapın yeşillik bi yerlere gidin hem çok masraf olmaz hemde temiz hava almış olursunuz

bizde 2 senelik evliyiz.
aynı durum söz konusu.
eve girdik hemen,şimdide bebek bekliyoruz.
fakat buna rağmen çok da sıkıntı yaşamadık,üstelik ben daha çalışmıyorum,
ve kpss ye hazırlanan biri olarak masrafımda oluyor(dersane,kitap vs)

siz ikinizde memursanız,eve giren min para 4000 bine yakındır(hatta belki daha da fazla) değil mi?
eğer öyleyse bu kadar yakınacak kadar sıkmamanız lazım.
ya evin parasını çok ödüyorsunuz ya da eşiniz fazla eli sıkı.
eğer evin borcunu fazla ödüyorsanız bitene kadar sıkın dişinizi,madem girmişsiniz bir yola...
iyi tarafından bakarsak erken yaşta ev sahibi olacaksınız,
ev araba gibi yatırımlar ilerki yaşlara bırakılınca çok çok daha zor oluyor edinmek.
bu şekilde düşünüp sabredin biraz.
eğer az da olsa sosyal hayata ayıracak bütçeniz varsa ve eşiniz cimrilik yapıyorsa konuşmaktan başka çare yok.

şimdi gördüm gideriniz hayli yüksek,bu durumda eşinize hak vermek lazım.
keyfinden yapmıyor sonuçta.
bir evladınız var,siz ve onun geleceğini düşünmüş(ki bence iyide yapmış),
dediğim gibi borçlar bitene kadr güzel tarafını görmeye gayret edin.
erken yaşta mülk edineceksiniz.
çocuğunuzun masrafının daha da arttığı dönemde(okul vs) ev alma telaşeniz olmayacak.
tamam yaşınız belki biraz daha ilerlemiş olacak ama bazı şeylerden ödün vermedende olmuyor malesef.

bizde 2 senelik evliyiz.
aynı durum söz konusu.
eve girdik hemen,şimdide bebek bekliyoruz.
fakat buna rağmen çok da sıkıntı yaşamadık,üstelik ben daha çalışmıyorum,
ve kpss ye hazırlanan biri olarak masrafımda oluyor(dersane,kitap vs)

siz ikinizde memursanız,eve giren min para 4000 bine yakındır(hatta belki daha da fazla) değil mi?
eğer öyleyse bu kadar yakınacak kadar sıkmamanız lazım.
ya evin parasını çok ödüyorsunuz ya da eşiniz fazla eli sıkı.
eğer evin borcunu fazla ödüyorsanız bitene kadar sıkın dişinizi,madem girmişsiniz bir yola...
iyi tarafından bakarsak erken yaşta ev sahibi olacaksınız,
ev araba gibi yatırımlar ilerki yaşlara bırakılınca çok çok daha zor oluyor edinmek.
bu şekilde düşünüp sabredin biraz.
eğer az da olsa sosyal hayata ayıracak bütçeniz varsa ve eşiniz cimrilik yapıyorsa konuşmaktan başka çare yok.

çok konuştum keşke bu kadar acele etmeseydik bari bir yıl bekleseydik diye en azından bir bileziğimi satıp tatile gidebilirdik herşey mal mülk değil ki heveslerim krusağımda kaldıktan sonra ben napıyım kuru beton yığınını üstelik bende sınava hazırlanıyorum hemde bebeğimle birlikte buna rağmen çalışıyorum gücünün yettiği gezmelerede götürmüyor çocuk hasta olur bilmem ne bilmem ne habire arkadaşlarıyla buluşuyor en ufak benim için birşey yapsa kafama kaıyor yıldım iyice ev sahibi olmamızada 5 yıl var kooperatif ödüyoruz, o yüksek geliriminde bir hayrı yok ne bana ne aileme onlara bir çekirdek bile alamıyorum

Son düzenleme:
4000 gelırınız var ama nasıl hıç gezıp tozmuyorsunuz. bızım de bebeğimiz oldu 1,5 senelık evlıyız.eşimim maaşı sizin yarınız kadar.ben kızım olunca işi bıraktım ona ragmen arada cıkar hava alrız sınemaya gıderız yemek yerız çok sıkışıksak yemek yemeyız:1: gezerız sadece.bızımde kartlar dolu ama bgunler gerı gelmıcek.sızı sıkan taraf bence eşinizin cimriliği.ben okonuda şanslyım daha çok tutumlu olan taraf benımdır
harcamaları abartmadan kendınız yada ıkınız ıcınde bırşeyler yapabılırsıınız bence.hele sizde çalışıyorsanız eşiniz bukadar ses etmemelı

Bebekte bınaltmıştır sizi, çalışabilseydniz biraz daha rahat olurdunuz.
Eşinizde biraz bencil geldi bana
En azından size daha fazla yardımcı olup, ilgilense bu kadar bunalmazdınız.
Kpss olmasa bile bebeği bakacak biri varsa çalışmanız daha iyi olacak sizin için bence :31:

4000 gelırınız var ama nasıl hıç gezıp tozmuyorsunuz. bızım de bebeğimiz oldu 1,5 senelık evlıyız.eşimim maaşı sizin yarınız kadar.ben kızım olunca işi bıraktım ona ragmen arada cıkar hava alrız sınemaya gıderız yemek yerız çok sıkışıksak yemek yemeyız:1: gezerız sadece.bızımde kartlar dolu ama bgunler gerı gelmıcek.sızı sıkan taraf bence eşinizin cimriliği.ben okonuda şanslyım daha çok tutumlu olan taraf benımdır
harcamaları abartmadan kendınız yada ıkınız ıcınde bırşeyler yapabılırsıınız bence.hele sizde çalışıyorsanız eşiniz bukadar ses etmemelı

sorun orda işte eşim abartmayı sever bunlatmayıda gücünün yettiklerini bile yapmaz sevmiyorum yoruluyorum diye

Bebekte bınaltmıştır sizi, çalışabilseydniz biraz daha rahat olurdunuz.
Eşinizde biraz bencil geldi bana
En azından size daha fazla yardımcı olup, ilgilense bu kadar bunalmazdınız.
Kpss olmasa bile bebeği bakacak biri varsa çalışmanız daha iyi olacak sizin için bence :31:

bakıcımız var o bakıyor akşam 4 de kadar bende vakit bulunca çalışyıorum 1 kaç saat akşamları ve geceleride bebek bende eşime bak desem sen yarım gün çalışıyorsun ben yorgunum der üsteleyincede kavga çıkar yine bütün erkekler aynı mı acaba hep kendi yaptıkları altın karşı tarafın ki kum çakıl mı oluyor

canım elindekilerle sewnmeyi bil millet yok diye neler çekiyor..

bak ben asgari ücretle çalışıyorum nişanlımda 1200 alıyır ewlenince napcaz diye düşünüp duruyoruz..

ama elden gelen bişey yok olurda maaşlarımız artarsa o zaman rahat ederiz... bizim bi ewimiz bile yok we lirada oturcaz.. ewi de kimbilir kaç sene sonra alırız..

insan olsa da olmasa da şükretmeli bence.. eşini sıkboğaz etme.. eğer bunaldıysan part time çalışabilirsin.. gelirinizde yüksek bncee dha ne olsun.. o kadar şey yapmış eşin mecbur bu sıkıntılar çekiliyor...

Bakın bu söyleyeceklerim direk size yönelik değil çok fazla sayıda kadınımıza yönelik bir eleştiri. Evlenmeden önce kendi geleceğinizi hazırlayıp, maddi açıdan bağımsız olup, gerçekten anlaşabileceğiniz bir adamla evlenmek yerine, geleceğinizi hazırlamak ve rahat yaşayabilmek için evleniyorsunuz. Baba evindeki sıkıntılardan kurtulmak için evleniyorsunuz. Doğal olarak evlendiğinizde yaşadıklarınız hayal ettiklerinizi karşılamıyor ve mutsuz oluyorsunuz. Yazdığınız "Eşim kendini cömert varlıklı gibi gösterdi" cümlesi bile maddiyatın evlenmenizde ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Eğer siz bir birey olarak, bir kadın olarak gerçek anlamda maddi açıdan bağımsız olsaydınız, hemen evlenmek yerine evlenmeden önce dilediğiniz gibi yaşayabilseydiniz, evlendiğinizde ev almak, çocuk büyütmek, borca girmek gibi yüklerin altına rahatlıkla girip üstesinden gelebilecektiniz. Bakın eşiniz yanlış birşey yapmamış, ev almış... Geliri belli, giderleriniz belli. Ne yapsın adam? Banka mı soysun? Aldığınız evi satıp sizi tatile falan mı çıkarsın?

canım elindekilerle sewnmeyi bil millet yok diye neler çekiyor..

bak ben asgari ücretle çalışıyorum nişanlımda 1200 alıyır ewlenince napcaz diye düşünüp duruyoruz..

ama elden gelen bişey yok olurda maaşlarımız artarsa o zaman rahat ederiz... bizim bi ewimiz bile yok we lirada oturcaz.. ewi de kimbilir kaç sene sonra alırız..

insan olsa da olmasa da şükretmeli bence.. eşini sıkboğaz etme.. eğer bunaldıysan part time çalışabilirsin.. gelirinizde yüksek bncee dha ne olsun.. o kadar şey yapmış eşin mecbur bu sıkıntılar çekiliyor...

ben ztn çalışıyorum 5 aylık bebeğime rağmen, üstelik bu mesleği elde edebilmek için kaç yıl okudum alın teri döktüm sınavdı işti derken stres yaşadım biraz meyvesini yemek istiyorum, bizde kiradayız 5 yıl sonra evimiz oalcak

Bakın bu söyleyeceklerim direk size yönelik değil çok fazla sayıda kadınımıza yönelik bir eleştiri. Evlenmeden önce kendi geleceğinizi hazırlayıp, maddi açıdan bağımsız olup, gerçekten anlaşabileceğiniz bir adamla evlenmek yerine, geleceğinizi hazırlamak ve rahat yaşayabilmek için evleniyorsunuz. Baba evindeki sıkıntılardan kurtulmak için evleniyorsunuz. Doğal olarak evlendiğinizde yaşadıklarınız hayal ettiklerinizi karşılamıyor ve mutsuz oluyorsunuz. Yazdığınız "Eşim kendini cömert varlıklı gibi gösterdi" cümlesi bile maddiyatın evlenmenizde ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Eğer siz bir birey olarak, bir kadın olarak gerçek anlamda maddi açıdan bağımsız olsaydınız, hemen evlenmek yerine evlenmeden önce dilediğiniz gibi yaşayabilseydiniz, evlendiğinizde ev almak, çocuk büyütmek, borca girmek gibi yüklerin altına rahatlıkla girip üstesinden gelebilecektiniz. Bakın eşiniz yanlış birşey yapmamış, ev almış... Geliri belli, giderleriniz belli. Ne yapsın adam? Banka mı soysun? Aldığınız evi satıp sizi tatile falan mı çıkarsın?

ya neden tam okumadan yorum yaşıyorsunuz ben ztn çalışan bir kadınım o paranın yarısını ben kazanıyorum ama hiç bir söz hakkım yok üstünde bilmem anlatabildim mi

çok konuştum keşke bu kadar acele etmeseydik bari bir yıl bekleseydik diye en azından bir bileziğimi satıp tatile gidebilirdik herşey mal mülk değil ki heveslerim krusağımda kaldıktan sonra ben napıyım kuru beton yığınını üstelik bende sınava hazırlanıyorum hemde bebeğimle birlikte buna rağmen çalışıyorum gücünün yettiği gezmelerede götürmüyor çocuk hasta olur bilmem ne bilmem ne habire arkadaşlarıyla buluşuyor en ufak benim için birşey yapsa kafama kaıyor yıldım iyice ev sahibi olmamızada 5 yıl var kooperatif ödüyoruz, o yüksek geliriminde bir hayrı yok ne bana ne aileme onlara bir çekirdek bile alamıyorum

aslında gideriniz çok ama hiç gezip tozdurmayacak kadar değil.
tatil için şöyle düşünebilirsiniz;
5 yıldızlı olmasında 4 yıldızlı olsun,taksitlere böldürme imkanınız varsa çok sıkmaz sizi en azından.
şimdi her bütçeye tatil imkanı var.
biz balayına gittik ama bu sene tatile(deniz kenarı,otel vs..) gidemedik,
onun yerine eşimle 2 3 günlük çevre illere şehir turu yaptık o bile iyi geldi.
fakat sorunun temeli birazda eşinizde yatıyor anladığım kadarıyla.
sizin bu kadar bunaldığınızı gördüğü halde umursamayıp arkadaşlarıyla vakit geçiriyorsa bu gerçekten ayıp.
konuşun diyorum ama çok konuşmuşsunuz...ne diyeceğimi bilemedim.
herşey üst üste gelmiş sizde..ev,bebek...
bebek için biraz daha bekleseydiniz gene bu kadar olmazdı sıkıntınız ama olsun o da ayrı bir güzellik :emir_bebek:
şükretmek lazım.
fakat eşinizin bu vurdumduymaz hali kötü.en azından bunaldığınızı görüp bir iki girişimde bulunmalı(1 2 günlüğüne bi yerlere kaçmak vs...)

Bakıcınız varsa eşiniz o kadarda cimri değil bence.
Muhtemelen zaten bakıcı var diye düşünüyor.
Şimdi sıkıntı çeksenizde , daha sonra ev almak falan çok zorlaşıyor.
Bebeğin zamanlaması daha sonra olsaydı ama olan olmuş, takmayın fazla bence.

bakıcı mecbur olacak kim bakacak bebeğe ben işteyken

ben ztn çalışıyorum 5 aylık bebeğime rağmen, üstelik bu mesleği elde edebilmek için kaç yıl okudum alın teri döktüm sınavdı işti derken stres yaşadım biraz meyvesini yemek istiyorum, bizde kiradayız 5 yıl sonra evimiz oalcak

hımm anladım canım o zaman sende haklısın tabiikii.. bu kadar emek wermişsiniz doğal olarak da istemeniz normal.. ew konusunu gerçekten de brz geç alabilirdiniz ama eşin acele etmiş yapck bşy yok..

ama neden 5 yıl sonra kii aldığınız ewde hemen oturamıyor musunuz??

Eleştirmek için değil, eşinizin böyle düşünüyorolabileceğini söyledim
Böyle borçların altına , ev almalara falan eşler beraber karar verir, çünkü buyük
İki kişi tarafından taşınır.
Eşiniz onayınızı almadı mı sizin?
Kadınların daha fazla yükü oluyor malesef, erkekler genelde pek sever kadın çalışsada hayatın tüm yükü
üstündeymiş bir kenara çekikivermeyi.
Bebeğiniz çok küçük henüz, bunaldığınızı, nefes almak istediğinizi anlatın bence.
Hafta sonları bebişi aşıp kahvaltıya, bazen bir kahve içmeye gidin.
Borç ödüyorsunuz diye kendinizden vazgeçmeyin.
Bu hayat düzeni alışkanlık haline gelirse bu sarmaldan çıkamazsınız

Son düzenleme:
Eşiniz bence çok mantıklı kararlar vermiş. Ona güvenin. Bu dediğimi hatırlayın bundan bir 5-6 sene sonra çok rahat edeceksiniz.

Back
X