• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen Borçlarımız..:(

hımm anladım canım o zaman sende haklısın tabiikii.. bu kadar emek wermişsiniz doğal olarak da istemeniz normal.. ew konusunu gerçekten de brz geç alabilirdiniz ama eşin acele etmiş yapck bşy yok..

ama neden 5 yıl sonra kii aldığınız ewde hemen oturamıyor musunuz??

evimiz kooperatif ve kuranın ne zmn çıkacağı belirsiz çıksa bile ilçede çalışıyoruz evse merkezde tayin işide zor biraz

Eleştirmek için değil, eşinizin böyle düşünüyorolabileceğini söyledim
Böyle borçların altına , ev almalara falan eşler beraber karar verir, çünkü buyük
İki kişi tarafından taşınır.
Eşiniz onayınızı almadı mı sizin?
Kadınların daha fazla yükü oluyor malesef, erkekler genelde pek sever kadın çalışsada hayatın tüm yükü
üstündeymiş bir kenara çekikivermeyi.
Bebeğiniz çok küçük henüz, bunaldığınızı, nefes almak istediğinizi anlatın bence.
Hafta sonları bebişi aşıp kahvaltıya, bazen bir kahve içmeye gidin.
Borç ödüyorsunuz diye kendinizden vazgeçmeyin.
Bu hayat düzeni alışkanlık haline gelirse bu sarmaldan çıkamazsınız

bilmiyorum ne yapabileceğimi adam benimle vakit geçirmeyide sevmiyor varsa yoksa arkadaşları bir yere götürse çay içsek bunu bile çok görüyor bana nişanlıyken hep gezdirirdi rüya gibiydi evlenir evlenmezde bu kadar dönülmez ki çok konuştum çok kavgalar ettik ama arpa boyu kadar yol alamadık arkadaşlarını söylesem aileme gittiğimi kafama kakıyor aileyle arkadaş bir mi bana herşeyi çok görüyor nefes alam şansı vermiyor benim çektiğim parayla rezillik

Son düzenleme:
Her gün bu tarz konular açılmaya başladı
Ama imkan denilen gerçek var
İmkanlar dahilinde ev almayı düşünür, imkanlar dahilin de çocuk yapmaya karar verirsen sıkıntı çekilmez o kadar da
Yoksa evlenir evlenmez hem ev, hem bebek zaten geliri iyi olan insanları da kasabilir
Sorun bu mu
Yoksa bebek yokken masrafları yokken de mi eşin cimriydi ? Bunu mu dert ediyosun
Hep cimriyse suyuna gitme, bende çalışıyorum benim de ihtiyaçlaırm var de çık kendine ne istiyosan al gel
Tamam tamam dersen kontrolü bırakmaz sıkar suyunu içer böyleleri

700 lra çocuğun masrafı 1400 ev aidatı 400 oturduğum evin kirası 100 apartman aidatı 1000 küsür kredi kartı borçalrı 4000 gelirimiz var

daha ne olsun ya 4000 lira geliriz var ve siz geçinemiyorum diyorsunuz hemen çocuk yapmasydın o vakit. bu kadar lüksü bir arda yaşamayazsın ki. çekip gitsen baba evinde çok mu farklı olacak

bilmiyorum ne yapabileceğimi adam benimle vakit geçirmeyide sevmiyor varsa yoksa arkadaşları bir yere götürse çay içsek bunu bile çok görüyor bana nişanlıyken hep gezdirirdi rüya gibiydi evlenir evlenmezde bu kadar dönülmez ki çok konuştum çok kavgalar ettik ama arpa boyu kadar yol alamadık arkadaşlarını söylesem aileme gittiğimi kafama kakıyor aileyle arkadaş bir mi bana herşeyi çok görüyor nefes alam şansı vermiyor benim çektiğim parayla rezillik

Demek evlenene kadar içindeki öküzü kamufle etmiş.
Bunla cimrilikten daha büyük sorun.
İnsan borç öderken bazı şeylerden feragat edebilir , ama sizin eşiniz değer vermiyor size bence:50:

daha ne olsun ya 4000 lira geliriz var ve siz geçinemiyorum diyorsunuz hemen çocuk yapmasydın o vakit. bu kadar lüksü bir arda yaşamayazsın ki. çekip gitsen baba evinde çok mu farklı olacak

anlatamadım galiba herşeyi bir arada siteyen eşimdi bebeğime birşey demek istemiyorum ama ilk günden bebek diyende eşimdi

Demek evlenene kadar içindeki öküzü kamufle etmiş.
Bunla cimrilikten daha büyük sorun.
İnsan borç öderken bazı şeylerden feragat edebilir , ama sizin eşiniz değer vermiyor size bence:50:

Malesef... Onun nezdinde doğuran para getiren hizmet eden insanım ayrılsam ben seni boşamam diyor resmen boşasan dinen yine boşamam diyor ne yapmak isteidğini bir anlasam

Ben hiç anlayamadım ve anlayamayacağım.
3 ay oldu evleneli, benim eşim de ev ev diye tutturdu.

Ne önemliymiş bu ev, evimiz olsun da her şey eksik olsa da olur mantığı ne biçim bi mantık.
Sanırsın ev için yaşıyoruz, ev için çalışıyoruz.
Ev kelimesine tahammülüm kalmadı neredeyse.

Tamam sorumluluk sahibi falan diyorsunuz da ya bu kadar mı acil ihtiyaç bu, birkaç sene kirada geçse ne olur.
Ben evliliğimin ilk yıllarını borçla harçla geçirdikten, isteklerimi erteledikten, sürekli para hesabı yaptıktan sonra ne yapayım o evi.

Malesef... Onun nezdinde doğuran para getiren hizmet eden insanım ayrılsam ben seni boşamam diyor resmen boşasan dinen yine boşamam diyor ne yapmak isteidğini bir anlasam

Siz karar verdikten sonra bir halt edemez,
Dinen kadınında boşama hakkı var ayrıca, bağladım çözene kadar bende diye düşünmesin.
Biraz daha sabret, mücadele et, bebeğin büyüsün , atanmak için uğraş canım.
Bu arada bazı şeyleriyoluna koymaya çalış.
Sen mutlu olmadıkça , evliliğinde mutlu olamayacağını anlamalı.
Olmuyorsa da olmuyor , yazık daha yeni evli sayılırsınız, bebeğinde çok küçük.
Hemen bebhk diye tutturmasında bile , gidemeyecek şekilde bağlan diye mi istedi diye şüphelendim açıkçası

anlatamadım galiba herşeyi bir arada siteyen eşimdi bebeğime birşey demek istemiyorum ama ilk günden bebek diyende eşimdi

hiç mi konuşma hakkınız olmadı hiç mi biraz duralım diyemediniz. çalışıyorsanız daha ne istiyorsunuz bu ülkede 850 lira maaş alıp kaç çocuk okutup evini geçindiren insanlar var. ama insanımız hiç doymak bilmez. gezip tozmak istiyorsanız gezin tozun benimde borcum harcım vardı bende kiradayım ama birileri istedi diyte çocuk yapmadım birileri istedi diye lüks ev eşyaları almadım. ki benim gelirim sizinkinin yarısı kadar. ama hergün gezerim tozarım her yıl tatilime giderim. haftada kaç gece yemeğe giderim. ayda kaç defa tiyatro sineme yaparım . aklımda neden kalsın hayatımı yaşarım. ikinci çocuguda yapında beraber büyüsünler

Siz karar verdikten sonra bir halt edemez,
Dinen kadınında boşama hakkı var ayrıca, bağladım çözene kadar bende diye düşünmesin.
Biraz daha sabret, mücadele et, bebeğin büyüsün , atanmak için uğraş canım.
Bu arada bazı şeyleriyoluna koymaya çalış.
Sen mutlu olmadıkça , evliliğinde mutlu olamayacağını anlamalı.
Olmuyorsa da olmuyor , yazık daha yeni evli sayılırsınız, bebeğinde çok küçük.
Hemen bebhk diye tutturmasında bile , gidemeyecek şekilde bağlan diye mi istedi diye şüphelendim açıkçası
obunu anlayamadı biraz benim gönlümü yapaydı hayat daha kolay olurdu, herşey onun istediği şekilde olsun istiyor
hiç mi konuşma hakkınız olmadı hiç mi biraz duralım diyemediniz. çalışıyorsanız daha ne istiyorsunuz bu ülkede 850 lira maaş alıp kaç çocuk okutup evini geçindiren insanlar var. ama insanımız hiç doymak bilmez. gezip tozmak istiyorsanız gezin tozun benimde borcum harcım vardı bende kiradayım ama birileri istedi diyte çocuk yapmadım birileri istedi diye lüks ev eşyaları almadım. ki benim gelirim sizinkinin yarısı kadar. ama hergün gezerim tozarım her yıl tatilime giderim. haftada kaç gece yemeğe giderim. ayda kaç defa tiyatro sineme yaparım . aklımda neden kalsın hayatımı yaşarım. ikinci çocuguda yapında beraber büyüsünler

sizde haklısınız ne diyim, bebeğim belki olmaz diye korunmak istemedim çünkü dktr bebeğin zor olur demişti, eşyaları alırkende ses çıkartmadım evt ama evde hiç gönlüm olmadı emri vaki yapıldı

obunu anlayamadı biraz benim gönlümü yapaydı hayat daha kolay olurdu, herşey onun istediği şekilde olsun istiyor

sizde haklısınız ne diyim, bebeğim belki olmaz diye korunmak istemedim çünkü dktr bebeğin zor olur demişti, eşyaları alırkende ses çıkartmadım evt ama evde hiç gönlüm olmadı emri vaki yapıldı

canım senide anlıyorum fakat geliriniz az değil ki yatırım yapıyorsun sonuçta yine kendinize olacak şeyler. artık bence bazı şeyler için çok geç ama zamanla oturur bazı seyler barı yenı borç çıkarmayın.
ben eşyaların insana hizmet etmsinden yanayım insanların eşyalara değil bu yüzden ki. evimde çok çok az eşya var. bu yüzden ki en ucuzları var. bu yüzden ki borçlarım bir yılda bitti. ama arkadaşlarım nerde ağır nerde pahalı eşya varsa aldılar hala borç ödüyorlar sizin yaşadığınız sıkıntıyı yaşıyorlar.

benim anladığım eşin cimri bir insan
kendine değil ama
bir daha bir yere çıkıyorum dediğinde
uyar güzelce bu kadar da sessiz kalma
sende çalışıyorsun üstelik neyi neden başına kakıyor ki

canım bak.biz eşimle 6 yıllık evliyiz.eşim gezelim tozalım hayatımızı yaşayalım dedi.3 yıl boyunca fullll gezdik içimde hiç birsey kalmadı o konuda. biz hemen altınlarımızı satıp araba aldık.3 yıl sonra ev kredisine girdik ve baya yüklüde ödememeiz.var halada ödüyoruz.sonra bebek yaptık allahıma binlerce ok bir tane oğlumuz var....
demek istediğim hayatınızı yaşarken bilinçlı yapın....
çünkü çalışan bir anne için hayat zaten zor birde bebek eş derken bocalıyoruz....
allah bebiğini sana bağışlasın....
biraz bunalmıssınız siz.aslında eşinile söyle bir başbaşa bir dısarı çıksanız sizin için iyi olacak ama işte biraz sucta eşinizde.sizi ihmal etmiş...
bazı arkadaslarımız 4000 tl ye takmıslar..
sorun gelir dedil.eşi okadar para kazanıyor ama bütün parasını biryerlere bağlamış...birazcık o parayla eşine birşeyler yapsa böyle olmazdı...

Son düzenleme:
Canım bu konuda iki tip insan vardır. Birincisi senle ben gibi evin acelesi yok biraz gezelim hayatımızı yaşayalım. İkincisi yarının ne getireceği belli olmaz başımızı sokacak evi alalım ilerde rahata erince gezeriz. (Ha ben 10 yıl sonra bu enerjiyi bulur muyum acaba, ya da çocuğun okul masrafları hiç bitmez ki o rahata erme anca çocuklar da evlenince 60 yaşında gelir o zaman gezeriz artık) Neyse konuyu dağıtmıyım, sizin sorununuz eşin bu ikinci gruptan. Haliyle ikinizi mutlu edecek şeyler farklı. Sıkıntı da burda çıkıyor. Sen ona fazla havai o sana fazla cimri geliyor. Halbuki orta yolu bulmak lazım. Daha borçlar bitmeden eve girmeye gerek yoktu en azından. Hiç söz hakkın olmadığı bir evlilik adamı boğar bence. Allah kolaylık versin.

4000 tl gelirle mi boğuluyorsunuz:53:

Hem kredi ödüyorlarmış
Hem de eşi para olsa bile cimrilik yapıyormuş, bence en çok cimrilikten muzdarip konu sahibi
Haklı da ama bi rest çekmek laızm, tek o kazanmıyo sonuçta kendi de kazanıyo

Kendin söylüyorsun arkadaşım 2000 ücret ve hizmeti görülüyor daha ne olsun......seninle ilgili başka bir münasebeti olsun istemiyor......seni neden bıraksın

bizim evimize toplam 1800 lira maaş giriyor biz ölelim ozaman geriye gayet iyi paranız kalıyor onunla hayli hayli geçinirsiniz bizim ay sonuna 5 liramız kalmıyor şükrediyoruz:16:

Bence senin kafana takman gereken, esinin bu kararlari sana sormadan almasi. Sen de para kazaniyorsun ama paran ustunde hic bir soz hakkin yok. Esin ne derse o oluyor. O arkadaslariyla geziyor tozuyor stresini atiyor, sen mecbur evde cocuga bakiyorsun.

Bence yapman gereken basit. Al kocani karsina konus. Tamam tatil, gezmek para isteyen seyler ama rahatlikla cok para harcamadan da gezebileceginiz yerler var. Hem "Cocuk usur" de ne demek, senden daha mi iyi biliyor cocuk bakmayi?

Senin problemin para falan degil hayatim, kocan seninle vakit gecirmek istemiyor.

Back
X