Bitmeyen covid

Covid oldunuz mu?

• Hayir olmadım

OY: 42 70,0%
  • Evet oldum

OY: 17 28,3%
  • 1 den fazla covid oldum

OY: 1 1,7%

• Ankete Katılan
    60
  • Anket Kapalı .

Fistiklicikileta

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2012
5.432
8.229
398
Selam herkese . Covid ve covidin etkileri ( hastalik harici, yasamimiza etkileri) artik cok yipratici olmaya basladi. Arkadaslarimla yüzyüze keyifle sohbet etmeyi ozledim .
Ailem harici neredeyse kimseyle gorusmuyorum. Görüştüğümüz kisilerle de genelde disarida , maskeli ortamda görüşüyoruz.

Covid olmadan bugünlere geldik cok şükür.simdi okullar acildi . İki kizimda masallah cok dikkatli . Ama mevsimsel hastaliklarda basladi ne olucak bilmiyorum .
Önümüz kis, mecbur cogunluk kapali ortamlarda olacagiz.Okullarin kapanmasını isttemiyorum. Artan vakalar , yasli annem babam veya cocuklara bulastirma fikri cok strese sokuyor beni.

BAşı sonrasi covidin zaalmasi ümidim vardi. Artik o da kalmadi . Çünkü vakalar azalmiyor v
Biz covid gecirmedik (bildigimiz) cevremde de gecirmeyenler cogunluk.

Simdi ben burdan gecirmeyenler nasıl dikkat ediyoruz ,paylasilmasini rica edicem.
(Dikkat edip , gecirenlerde var farkindayim) Birbirimize destek olarak . Önümüzdeki kış mevsimini rahat atlatmaya cabalayalim .

Ozellikle dogru maske kullanimi ve ellerin temiz tutulmasinin cok koruduguna inaniyorum . Bir de maskesiz görüşülen kisi sayisi ne kadar azsa o kadar az bulas olur diye düşünüyorum.

Esim ve iki cocugum var
Kovid basladigindan beri olmadik Allah a sukurler olsun
Ilk zamanlar herseyi yikiyordum
Bir suredir onu da yapmiyorum
Hes den mutlaka bir yere gitmeden once yogunluklara bakarim
Elimi agzimi burnumu sık sık yikarim cocuklarim icinde oyle
Maskemi takar olabildigince hic dokunmam
Cocuklarima maske takamiıyorum kucukler
Esimde daha yeni yeni salmaya basladi ama gozum her zaman uzerinde olur
Zaten is yeri kapanmamak icin her turlu tedbiri aldi asiri kati
Bal zencefil zerdecal karisimi yeriz kis boyu sabah aksam ac karnina hangi ogun hatirlarsak
Kan degerlerimize baktiririz arada degerler iyi oldugu icin de olmuyor olabiliriz
Umarim hic bulasmadan anlatırız

kalabalık ortamlara girmiyorum.
girmek zorunda kalırsam n95 maske kullanıyorum ki 1,5 yılda 2 kez oldu bu.
dışarıda yemeğe vs gidiyoruz ama özellikle daha tenha, çok bilinmeyen yerleri seçiyoruz. mesela avm önlerindeki yerlerde oturmuyoruz yada toplu taşıma ile kolay ulaşılan yerlere gitmiyoruz.
evimize mümkün mertebe konu komşu almıyoruz. özellikle kışın kimse gelmedi. yazın gelen birkaç kişi olduğunda da tüm camları açık tuttuk.
yanımda kolonyam hep var, elimi yüzüme götüreceksem - kaşınma vs - öncesinde mutlaka kolonyalıyorum.
dışarıda yemek yerken masaya garson geldiğinde maskemi takıyorum gene hemen. ister istemez masaya eğiliniyor, mesafe sağlanamıyor çünkü.
avm ye gitmem gerekirse de tam açıldığı saatte gidip kalabalıklaşmadan işimi hallediyorum.

bunun dışında 2 doz aşımı oldum zaten. önceden de kullandığım c vitaminini hiç aksatmadım.
beslenmemizde genelde dengeliydi hep. aynı sebze - meyve alışkanlığımızı devam ettirdik.

biz henüz olmadık dikkat edilmesi gerekenlere dikkat ettik maske kullanımı el kolonyalama vs. dışarıda birşeye dokunduğumda mutlaka hemen kolonyalıyorum ellerimi avm market hastane vs gibi yerlerde mutlaka çift maske takıyorum onun dışında dışarıda maskemi indiriyorum.
ancak okullar açıldı daha 1 ay olmadan okulda 2 sınıf karantinaya alınıp online eğitime geçti oğlumun sınıfında da bir pozitif var. olacağız artık biliyorum kaçacak yer kalmadı artık.

Ben astım ve alerji hastasıyım .. en ufak bişeyde çabuk hastalanırım bu yüzden çok tedbirli tutuyorum ..

+ İnsanların dokunarak verdiği şeyleri eldivenle alıp ,tekrar o eldiveni atıyorum (tek kullanım yapıyorum )

+ çift maske takarım ve maskeme,özellikle ön kısmına tutarak indirmem ,küçük parmağımla iplerinden indiririm

+dışarda az sayıda yemek yerim ,kesinlikle açık havası bulunan yerlere giderim ,kapalı ortamda yemek yemedim hiç ..

+eve kimseyi almadık komşu akraba vs ,kardeşim hastanede çalışıyor gelirken test istedim 🤣🤣

+anne babamla da sınırlı sayıda görüşüyoruz ayrı şehirlerdeyiz zaten ,ona rağmen kolay kolay gitmem

+ aldıklarımı hala yıkıyorum hem marketlerdeki toz pislikten ,hem de bulaş yolunu azaltmak için ,maskemi de marketten gelince hemen atarım

+kolanya eldivensiz zaten gezmiyorum

Dün çift maske ve eldivenle pazara gittim (küçük bi yer zaten ) adamlar da maske yok ve beni uyarıyorlar 🤣 Böyle dikkat edecek ne var ya ,biz 2 yıldır maskesiz gezdik bişey olmadı ,asıl sen hasta olursun ,takma maske falan uğraşma diyor ,ölür müsün öldürür müsün cidden dünyaca neyle boğuşuyoruz ,cahillik daha tehlikeli …

Covidin ilk çıktığı sene pek dışarıya çıkmadım diyebilirim,daha çok evin etrafında bisiklet sürüyordum...bu sene ama hergün dışardayım artık yapcak birşey yok ve toplu taşıma kullanıyorum gün içinde bazen 4-5 kez...cok kolonya dezenfektan insanı olmadım,aldıklarını yıkamak yada eve girip hemen duşa girmek keza benlik değildi
Ama maskenin koruyuculuğuna inanıyorum kendi oğlumu gözlemleyerek.
biliyorsunuz ki cocuklara maske zorunlu değil ama ben maskesiz çıkartmam onu ve oğlum maskesini bazen çöpe atar ve ben fark etmem yanimda yedek olmayınca da toplu taşımaya öyle biniyoruz,abartmiyorum maskesiz bindiği an çocuk 2 gün halsiz gibi oluyor ilginç bir sekilde,bu kadar mı tesadüf olur o yüzden maskeye ayrı bir sevgim var

Eşim bu coronanın her döneminde çalıştı,günlük onlarca insan görüyor o da hiç covid geçirmedi...sanırım onunki epey büyük bir şans 🤭

Benim ailemden kimse hasta olmadı. Eşim, kardeşlerimiz, onların eşleri, anne babalarımız vs. İlk zamanlar epey dikkatliydik, sürekli dezenfektan ve kolonyayla dolaşıyorduk. Eve getirdiğimiz her şeyi sabunlu suyla yıkayıp öyle kaldırıyorduk. Ailelerimiz dahil kimseyle görüşmedik. Gidip gelme ev oturması asla yapmadık. Otele tatile gitmedik.İşe gidip geldik uzaktan çalışma dönemi hariç. Artık maske dışında pek o kadar dikkat etmiyoruz. Hepimiz aşılarımızı olduk. Bu 1,5 sene içinde 2 ya da 3 kez avm ye gitmişizdir ikisi bu yaz zaten. Onun dışında ben düğünlere kına gecelerine vs katılmadım. Hamilelik ve eşimin rahatsızlığı yüzünden uzunca bir zamanı hastanelerde geçirdik ama olmadık çok şükür. Ama yalnız yaşayan ve evden hiç çıkmayan bir tanıdığımız yakalandı ve hastanede yattı. Eve söylediği market alışverişinden kaptı diye düşünüyoruz. Biraz da şans işi galiba.🤷🏻‍♀️

Eşim oldu benim ama ben olmadım.
Oda çalıştığı ortam da maskesiz gezdiği için oldu.
Ben hep maske kullandım çöpe bile çıksam taktım.
Avm falan gitmedim neredeyse gitsem de çift maske, pazar vs gibi yerlerde de.
Çalışırken de maskeyle olmaya özen gösteriyorum özellikle dışardan biri geldiyse.
Kolonya hep yanımda, dışarda sürekli fıs fıs evin içinde de kendi temizliğimin dışında ekstra bir şey hiç yapmadım.
Millet kargoları beklettim dedi, dışardan gelenleri yıkadım dedi ben yapmadım ama hep temiz olmaya özen gösterdim.
Vitamin, meyve, kefir olayını hiç aksatmadık.

Bu kadar :)

3 aylik bebegimi annem babam esimin annesi babası dısinda daha hicbir akraba gormedi. Gelmek isteyenleri kabul etmedik. Hatta aynı ilcede oturduğum teyzemin kızı birak bebegi beni hamileylen bile gormedi. Hamileyken hamileyim diye hic kimseyle görüsmedim bebegim oldu bebegim var diye gorusmedim. bayramda esim akrabalara kapidan bayraminiz mubarek olsun dedi kurban eti verdi o kadar.

Pandeminin basindan beri cok dikkat ediyoruz. 2020 yilinda esimin is yeri yuzunden covid gecirdik cok dikkat etmemize rağmen. Esim de bende asiloyiz ayni zamanda ama hicbir zaman zaman canim ne olacak diyip tedbirleri esnetmedik.

Ama bu durum beni cok bunaltti. Şimdi de kalp ameliyatı olacağım icin kimseyle gorusmeyecegim kendi ailem disinda. onlarada tembihledim onlarda görüşmeyecek.

Büyük oğlum mecbur okula basladı. bugun oksuruk tuttu diye okula gondermedim. icim icimi yiyor acaba delta mı oldu oglum diye ki okulda maskeli ama 6 yasindaki cocuk ne kadar dikkat edebilir? okula göndermesem evde surekli kapali cok bunaldi bu sefer televizyona telofana sarıyor.

Velhasıli cok bunaldık ama tedbire dikkate devam.

Covidin değil de stresin insanları öldüreceğini düşünüyorum artık.
Taşlarınızı hazırlayın hanımlar. Çünkü ben artık maalesef saldım. Aşılarımı oldum , maskemi takıyorum ama artık daha fazla dikkat edemiyorum. Pandemide doğum yaptım ve o benim psikolojimi çok bozdu.
Artık arkadaşlarımla dış mekanda da iç mekanda da görüşüyoruz. Kalabalık olmuyoruz. Ama açıkçası şunu fark ettim ki sosyalleştikçe çok daha mutlu olmaya başladım.

Selam herkese . Covid ve covidin etkileri ( hastalik harici, yasamimiza etkileri) artik cok yipratici olmaya basladi. Arkadaslarimla yüzyüze keyifle sohbet etmeyi ozledim .
Ailem harici neredeyse kimseyle gorusmuyorum. Görüştüğümüz kisilerle de genelde disarida , maskeli ortamda görüşüyoruz.

Covid olmadan bugünlere geldik cok şükür.simdi okullar acildi . İki kizimda masallah cok dikkatli . Ama mevsimsel hastaliklarda basladi ne olucak bilmiyorum .
Önümüz kis, mecbur cogunluk kapali ortamlarda olacagiz.Okullarin kapanmasını isttemiyorum. Artan vakalar , yasli annem babam veya cocuklara bulastirma fikri cok strese sokuyor beni.

BAşı sonrasi covidin zaalmasi ümidim vardi. Artik o da kalmadi . Çünkü vakalar azalmiyor v
Biz covid gecirmedik (bildigimiz) cevremde de gecirmeyenler cogunluk.

Simdi ben burdan gecirmeyenler nasıl dikkat ediyoruz ,paylasilmasini rica edicem.
(Dikkat edip , gecirenlerde var farkindayim) Birbirimize destek olarak . Önümüzdeki kış mevsimini rahat atlatmaya cabalayalim .

Ozellikle dogru maske kullanimi ve ellerin temiz tutulmasinin cok koruduguna inaniyorum . Bir de maskesiz görüşülen kisi sayisi ne kadar azsa o kadar az bulas olur diye düşünüyorum.
Bu surecin seneler sürecegini düsünüyorum ki Covit 19 bitse de degisik salgınlar peydah olur acıkcası.Zor dönemlere denk geldi ömrümüz😕

Covite yakalanma durumunda ise aslında "ben Covite yakalanmadım" demek ası olmadan evvel antikor testi yaptırmadan cok saglıklı degil zira esim kücük bir operasyon gecirmesi gerektiğinden antikor testi de istedik sırf merak ettiğimizden ..Ve antikor testimizin sonucu pozitifti.Rakamda epey yüksekti yani birkac kere gecirmis olabilirsiniz dedi doktor.Biz bu testi yaptırmasaydık hic belirtimiz olmadı anlamazdık.

Maskeleri dogru takarak, hijyen kurallarına uyup sosyal mesafemizi koruyarak kendimizi ve sevdiklerinizi korumaya calısıyoruz.İnsallah bu salgın rakamlar azalarak refaha erdirir.İnsallah okullarımız hic kapanmaz.🙏

Bu kadar stres olmayın. Stres daha büyük zarar. Olursanız atlatirsiniz. Her an ölümcül bir hastalık ya da kaza yaşayabiliriz sonuçta.
Kendim icin inanin stres olmuyorum . Yasli annem babam var ,hastaliklarindan sebep gitmek zorundayim . Onlara bulas olmasi cok endise ediyor. Ayrica cocuklar da biraz sikinti yapiyorum .

Ben astım ve alerji hastasıyım .. en ufak bişeyde çabuk hastalanırım bu yüzden çok tedbirli tutuyorum ..

+ İnsanların dokunarak verdiği şeyleri eldivenle alıp ,tekrar o eldiveni atıyorum (tek kullanım yapıyorum )

+ çift maske takarım ve maskeme,özellikle ön kısmına tutarak indirmem ,küçük parmağımla iplerinden indiririm

+dışarda az sayıda yemek yerim ,kesinlikle açık havası bulunan yerlere giderim ,kapalı ortamda yemek yemedim hiç ..

+eve kimseyi almadık komşu akraba vs ,kardeşim hastanede çalışıyor gelirken test istedim 🤣🤣

+anne babamla da sınırlı sayıda görüşüyoruz ayrı şehirlerdeyiz zaten ,ona rağmen kolay kolay gitmem

+ aldıklarımı hala yıkıyorum hem marketlerdeki toz pislikten ,hem de bulaş yolunu azaltmak için ,maskemi de marketten gelince hemen atarım

+kolanya eldivensiz zaten gezmiyorum

Dün çift maske ve eldivenle pazara gittim (küçük bi yer zaten ) adamlar da maske yok ve beni uyarıyorlar 🤣 Böyle dikkat edecek ne var ya ,biz 2 yıldır maskesiz gezdik bişey olmadı ,asıl sen hasta olursun ,takma maske falan uğraşma diyor ,ölür müsün öldürür müsün cidden dünyaca neyle boğuşuyoruz ,cahillik daha tehlikeli …
Cogunluk alisti maledef bir kisim cok saldi kendini . Kapali ortamda, hastanede bile maskesiz gördüm ve uyardim .
Biraz once disarida maskesiz rujlu bir saglik calisani gördüm 😅 gülsem mi aglasam mi

Covidin ilk çıktığı sene pek dışarıya çıkmadım diyebilirim,daha çok evin etrafında bisiklet sürüyordum...bu sene ama hergün dışardayım artık yapcak birşey yok ve toplu taşıma kullanıyorum gün içinde bazen 4-5 kez...cok kolonya dezenfektan insanı olmadım,aldıklarını yıkamak yada eve girip hemen duşa girmek keza benlik değildi
Ama maskenin koruyuculuğuna inanıyorum kendi oğlumu gözlemleyerek.
biliyorsunuz ki cocuklara maske zorunlu değil ama ben maskesiz çıkartmam onu ve oğlum maskesini bazen çöpe atar ve ben fark etmem yanimda yedek olmayınca da toplu taşımaya öyle biniyoruz,abartmiyorum maskesiz bindiği an çocuk 2 gün halsiz gibi oluyor ilginç bir sekilde,bu kadar mı tesadüf olur o yüzden maskeye ayrı bir sevgim var

Eşim bu coronanın her döneminde çalıştı,günlük onlarca insan görüyor o da hiç covid geçirmedi...sanırım onunki epey büyük bir şans 🤭
Benim esim de covidin basindan beri calisti. Toplu tasima da cok kullaniyor.
İste maskesini indirirken ellerini muhakkak kolonyalariz ve iplerinden indiririz .

Bu kadar kalabaliga ragmen olmamasini maskesini düzgün kullanimina bagliyorum . Biz de öyle yapiyoruz

Benim ailemden kimse hasta olmadı. Eşim, kardeşlerimiz, onların eşleri, anne babalarımız vs. İlk zamanlar epey dikkatliydik, sürekli dezenfektan ve kolonyayla dolaşıyorduk. Eve getirdiğimiz her şeyi sabunlu suyla yıkayıp öyle kaldırıyorduk. Ailelerimiz dahil kimseyle görüşmedik. Gidip gelme ev oturması asla yapmadık. Otele tatile gitmedik.İşe gidip geldik uzaktan çalışma dönemi hariç. Artık maske dışında pek o kadar dikkat etmiyoruz. Hepimiz aşılarımızı olduk. Bu 1,5 sene içinde 2 ya da 3 kez avm ye gitmişizdir ikisi bu yaz zaten. Onun dışında ben düğünlere kına gecelerine vs katılmadım. Hamilelik ve eşimin rahatsızlığı yüzünden uzunca bir zamanı hastanelerde geçirdik ama olmadık çok şükür. Ama yalnız yaşayan ve evden hiç çıkmayan bir tanıdığımız yakalandı ve hastanede yattı. Eve söylediği market alışverişinden kaptı diye düşünüyoruz. Biraz da şans işi galiba.🤷🏻‍♀️
Cok nadir de olsa olabilir diyor dr.lar . Marketteki ürüne covidli hasta hapsiracak ,sonrasinda o ürünü alan kisi icin risk .
Ki buz gozler onuda gördü. Hapşırmak icin maskesini indireni🤪

Eşim oldu benim ama ben olmadım.
Oda çalıştığı ortam da maskesiz gezdiği için oldu.
Ben hep maske kullandım çöpe bile çıksam taktım.
Avm falan gitmedim neredeyse gitsem de çift maske, pazar vs gibi yerlerde de.
Çalışırken de maskeyle olmaya özen gösteriyorum özellikle dışardan biri geldiyse.
Kolonya hep yanımda, dışarda sürekli fıs fıs evin içinde de kendi temizliğimin dışında ekstra bir şey hiç yapmadım.
Millet kargoları beklettim dedi, dışardan gelenleri yıkadım dedi ben yapmadım ama hep temiz olmaya özen gösterdim.
Vitamin, meyve, kefir olayını hiç aksatmadık.

Bu kadar :)
Ben de baslangicta her seyi yikiyorudum . Artik dis kaplarini cikariyorum kullaniyorum . Sise yada buzdolabına girecekleri yikiyorum .
Elimi kapiya surdugumde ve market alisverisi sonrasi kolonyaliyorum genelde. Onun disinda ,baslangictaki gibi abartmiyorum .
Aynen yediklerimize dikkat etmeye calisiyoruz. Bal limon , zencefilli karisiklar da iyi oluyor.

Ben de baslangicta her seyi yikiyorudum . Artik dis kaplarini cikariyorum kullaniyorum . Sise yada buzdolabına girecekleri yikiyorum .
Elimi kapiya surdugumde ve market alisverisi sonrasi kolonyaliyorum genelde. Onun disinda ,baslangictaki gibi abartmiyorum .
Aynen yediklerimize dikkat etmeye calisiyoruz. Bal limon , zencefilli karisiklar da iyi oluyor.

Buzdolabına giren hiç bir şeyi yıkamıyorum :D

3 aylik bebegimi annem babam esimin annesi babası dısinda daha hicbir akraba gormedi. Gelmek isteyenleri kabul etmedik. Hatta aynı ilcede oturduğum teyzemin kızı birak bebegi beni hamileylen bile gormedi. Hamileyken hamileyim diye hic kimseyle görüsmedim bebegim oldu bebegim var diye gorusmedim. bayramda esim akrabalara kapidan bayraminiz mubarek olsun dedi kurban eti verdi o kadar.

Pandeminin basindan beri cok dikkat ediyoruz. 2020 yilinda esimin is yeri yuzunden covid gecirdik cok dikkat etmemize rağmen. Esim de bende asiloyiz ayni zamanda ama hicbir zaman zaman canim ne olacak diyip tedbirleri esnetmedik.

Ama bu durum beni cok bunaltti. Şimdi de kalp ameliyatı olacağım icin kimseyle gorusmeyecegim kendi ailem disinda. onlarada tembihledim onlarda görüşmeyecek.

Büyük oğlum mecbur okula basladı. bugun oksuruk tuttu diye okula gondermedim. icim icimi yiyor acaba delta mı oldu oglum diye ki okulda maskeli ama 6 yasindaki cocuk ne kadar dikkat edebilir? okula göndermesem evde surekli kapali cok bunaldi bu sefer televizyona telofana sarıyor.

Velhasıli cok bunaldık ama tedbire dikkate devam.
Evet iste cok bunaldim bende . Herkes rahat.Bizler boyle dikkat ederken, insanlarin tedbirsizligi de cok yoruyor.
Riskli hastaligi klanlari kimse düşünmüyor.

Aslinda bu doneme alistim . Maskemle varken her yere gidebilirim . Ama maskesiz ev gorusmesi yapip ,kucumseyenleri ve vakalari gordukce cok üzülüyorum.

Back
X