Bİtmeyen kabusum egzama?

peritozu96

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
90
4
29
Saçımda ve yüzümde egzama var.Doktora defalarca gitmeme rağmen ilaçlar geçici çözüm sağladı.Kepek şampuanı da bir işe yaramadı.Saçımdaki kabuklardan kurtulamk istiyorum.Var mı bir yolu:110:varsa bir çözümü söyleyin lütfen:KK43:

Benimde ellerimde var, her yolu denedim ilaç, bitkisel vs. ama malesef hiç bir şey fayda etmiyor.

benimde saç derimde var vücudum da az da olsa bazı bölgelerde var ama saçlarımı yolasım geliyor.

kullandım canım bazen iyi geliyor bırakınca yine aynı. bazen o bile işe yaramıyor malesef :mad:

İbrahim Saraçoğlu nun kürleri var sitesinde bi baksanız deneyenler memnun kalıyormuş :KK64:benimde ayak parmak aralarımda vardı :cry:suyu sevmediğini öğrenince apdest aldıkdan sonra hep kuruladım ama özel bi ilaç kullanmadım nasıl geçti bilmiyorum uzun yıllar oldu gittibitti:KK51:geçmiş olsun bu illete tıpda çare yok alternatiftıp deneyin derim ben

Aloe vera içerikli ürünler üreten bir firma var. Ablamın egzemasına benim sedeflerime çok çok iyi geldi o ürünler bir deneyin isterseniz.

Benim dizlerimde ayaklarimda dirseklerimde parmaklarimda hatta yuzumde de vardi bu illetten. Ilacla falan kurtulamadim stress unsurlarim kalkinca kendiliginden gecti ama cok cektim ilac falan hic fayda etmedi. Ama sanirsam bu hastalik gecse de bi yerlerden yokluyo. Mesela benim kulagimin icinde egzama varmis kbb ye gidince ogrendim yani evet bi orasi kalmisti.

geçmiş olsun Ardıç sabunu ve aynısafa yağını denediniz mi? ben ardıç sabunundan çok memnun kaldım. her gün duş sonrası sabun ile masaj yaptım neredeyse bitmek üzere dirseklerimde mevcuttu benimde şuan gözle görülür şekilde azalmış durumdalar. umarım sizede faydası olur.

Benim sacimda vardi tam 8 yil cektim simdi gecti sadece hastalikla yasaya yasaya unuttum :) Bioblas,yesil sabun,kukurtlu sabun kullandim daha yeni kimyasala gectim

Saçımda ve yüzümde egzama var.Doktora defalarca gitmeme rağmen ilaçlar geçici çözüm sağladı.Kepek şampuanı da bir işe yaramadı.Saçımdaki kabuklardan kurtulamk istiyorum.Var mı bir yolu:110:varsa bir çözümü söyleyin lütfen:KK43:
Aloea vera yağını surekli olarak kullanın zamanla geçtiğini göreceksiniz inş.

Malesef hiç bir yöntem ise yaramıyor.. arkadaşım için 5 yıl oldu her yolu denedik.. Doktorlar aktarlar cabası..

Fakat sorun bir tek ellerde ise tetre yaprağı var, düzenli kullanildiginda kesin çözüm veriyor.. yengemde ise yaramıştı.. lakin egzamanin son safhaları müstesna..

Malesef hiç bir yöntem ise yaramıyor.. arkadaşım için 5 yıl oldu her yolu denedik.. Doktorlar aktarlar cabası..

Fakat sorun bir tek ellerde ise tetre yaprağı var, düzenli kullanildiginda kesin çözüm veriyor.. yengemde ise yaramıştı.. lakin egzamanin son safhaları müstesna..
Tetre mi tetra mı?

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ve-yaras-olanlarn-paylam-alani.129929/page-11

9 Mart 2011 'de paylaştığım mesajı burada da paylaşayım.

Saçında egzama problemi yaşayan arkadaşlar aktardan tetra otu alsınlar, bu otu haşlayıp banyodan sonra saçınıza durulama suyu olarak kullanabilir veya tentürünü hazırlayıp losyon olarakda kullanabilirsiniz...Bunun yanında bu otu kullandığınız sürece nidazol şampuanda kullanmanız gerek...Mesajım gayet ciddidir, bu otun içeriğinde bulunan maddeler antibiyotik, antiseptik özellikler gösterir ve aynı zamanda egzama ve mantara karşı inanlmaz bir etkisi vardır...İşin ilginç yanı mantar için kullanılan tedavi yöntemi egzamayı, egzama için kullanılan tedavi yöntemi ise mantarı azdırır ancak hiç merak etmeyin ki bu otta böyle bir durum oluşmuyor...Bu otun adını daha önce duymamış olmanız normal ancak inatçı yaralarda, inatçı mantar ve egzama durumlarında kullanıp çok güzel sonuçlar alıyoruz...

Gelelim tentürün tarifine

Gözünüze büyük bir kavanoz kestirip, aldığınız otları elinizle ince ince kıyıp kavanozun 5/1ine kadar ot doldurun, eğer ot kuru ise 5/1 eğer ot taze ise 5/2 oranında kullanılmalıdır(tetra genelde kuru olarak bulunur ama belli olmaz ben taze halinide yazayım)...Bu işlem bittikten sonra geri kalan 5/4 lük kısma yine etil alkol veya elinizin altında bulunan 35-40 derece alkollerden birini ekleyeceksiniz...Her ne kadar maksat keyif almak olmasada içerisinde bulunan alkolden dolayı rahatsızlık duyacak olan varsa işlemi elma sirkesi ile yapabilirler...Bu karışım gayet konsantre bir karışım olduğunda ilerleyen zamanlarda 1 ölçü konsantre tentüre 9 ölçü 35-40 derece alkol ekleyerek karışımı seyreltebilirsiniz...

Son olarak her iki yöntemdede kavanozun kapağı sıkıca kapanır ve bu tentür güneş gören bir yere konulur, her gün çalkalanır ve 14 gün sonunda güzelce süzülüp kullanıma başlanır...Kullanımı basit, saç diplerinize her gün süreceksiniz...Karışımı nemsiz ve karanlık bir ortamda saklamanız gerek...ne kadar zamanda bozulur diye soranlar olacaktır, peşinen cevap vereyim...Işık görmediği sürece 4 yıl civarı bozulmaz...

Bu otun birde yağ ile kullanılan versiyonu ayrıca yağ+alkol olan versiyonları var bunlarıda yarın ekleyeceğim...

Dip not: Bu tentürü aynı zamanda yaralar ve sivilceler içinde kullanabilirsiniz...

Şifa olsun...

Evet Tetra deniliyor canım, yukarıya tarif ekledim bu sorunu yaşıyorsan belki senin de işine yarar.

Benim değil de komşumun var böyle bir çilesi.. 5 yıl oldu kızcağız denemediği çare kalmadı.. Bu yaprak kaldı en son; kaynatip denedik de işe yaramadı.. kuru ilk kez okudum ve dikkatimi çekti zaten.. bu şekilde denememistik.. yapraktan elimde bolca mevcut haliyle.. Tatilden dönsün bir de bu şekilde deneyelim bakalım.. ne kaybederiz ki?? Teşekkürler ayrıca..

Benim değil de komşumun var böyle bir çilesi.. 5 yıl oldu kızcağız denemediği çare kalmadı.. Bu yaprak kaldı en son; kaynatip denedik de işe yaramadı.. kuru ilk kez okudum ve dikkatimi çekti zaten.. bu şekilde denememistik.. yapraktan elimde bolca mevcut haliyle.. Tatilden dönsün bir de bu şekilde deneyelim bakalım.. ne kaybederiz ki?? Teşekkürler ayrıca..

Rica ederim, foruma yağ bazlı olan tarifi de ekleyeceğim demişim ama eklememişim sanırım. Yarın fırsat bulursam o şeklini de ekleyeyim, belki birilerinin derdine derman olur.

Ben kendim için kullanıyorum, evcil hayvanlarda da kullanıyoruz ama çok ileri vakalarda dediğin gibi ne derece etki eder bilemiyorum.

X