Bak,senin kız mesela;
Evlendiklerinden beri 3 şehir gezdiler demişsiniz, 4.'sü de Eskişehir olsun demişler,karı koca bir bütçe yapıp en ekonomik yolun sizde kalmak olduğunu düşünmüşler.
Yani bunun parayla alakası yok ki , en fazla bir ev hediyesi alacaklar size. Dışarıda da 'bir kere geldik şunu da yiyelim, en güzel yere gidelim' diye kasmazlarsa kendi şehrinde bir haftasonu geçirmiş kadar para harcarlar en fazla.
Ben de öğrenciyken çok gezmek isterdim. Genelde de şöyle okurdu. Arkadaşım bilecikte okuyor. Çok güzel,önce Bursa'ya gideyim,bütün gün gezeyim. Akşam olmak üzereyken (zaten bir saat) bilecige geçeyim,birkaç gün onda kalayım. Sonra da beraber trenle 6 liraya Eskişehir'e geçer orayı gezeriz, gecesine de kendi şehrime gelirim.
Bak, böyle plan yapınca hem 3 şehir gezmiş oluyorsun, hem otele para vermediğin için bunu sudan ucuza yapıyorsun :)
Biraz büyüdüm mesela, bir sebeple yurt dışına gitmisken direkt oradan Türkiye'ye dönmüyorum da komşu ülkelerden turkiyeye uygun bilet arıyorum. Eğer varsa yan ülkeye gidip azıcık orada zaman geçirip Türkiye'ye geliyorum.
İnan bazen direkt o ülkeden uçaktan daha ekonomik oluyor :)
Ya da aktarma saatlerini bir güne yakın alıp o süre içinde o aktarma ülkesini de gezebilirsin.
Çok gezenler böyle böyle geziyorlar, fırsat yarata yarata...
Ayrıca eşinizin de bol tatilli bir mesleği var. Bence içinden gelse o da rahatlıkla gezebilir.
Benim doktora yapan (tez yazan) arkadaşım kafasıni rahat ettirmek için koylere-kampinglere gidiyor bazen. Tatil de yapmiyor, bahcede bir priz ve internet başında çalışarak geciyor bütün günü. Ama açık havada daha rahat çalışıyor. Eşinizle böyle şeyler yapabilirsiniz.
Siz gezersiniz,o doğada oturup tezine devam eder.
Ama sizin eşiniz biraz huysuz ve içi geçmiş bence.
Yoksa bunun parayla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum