Ya o kadar yüzeysel bakıyoruz ki olaylara hala.
Şimdi sizin konunuzu görünce girip baktım habere. Haberin altına küfürler etmiş insanlar, öfke ve üzüntülerini dile getiriyorlar. Ben çok sağlıklı buluyorum küfrü ancak bir kadın cinayetinin altına cinsiyetçi küfürler yazmak... İşte bu cehalet. İşte bu erkek egemen zihniyet. İşte bu kadin bedeni üzerinden prim yapmak.
Yapamazsınız. Cinsiyetçi zaten kufredilmez bu ayrı, ama bir kadın cinayetine olan ofkenizi bilmemkimin çocuğu diye dile getirdiginizde sizin aslında kadın cinayetlerine sebep olan ve bu cinayetleri normalleştiren zihniyettten tek farkımız bir kadını öldürmemis olmak olur. Henüz oldurmemis olmak.
Söylemek istediğim bir diğer nokta da, bıçaklayan öğretmenmis. Yani üniversite okumuş. Sınavlara girmiş kazanmış. Dünyayla ilgili bir fikri var. Ancak neyi yok bu kişinin? Ailesinin ve toplumun kafasına vura vura öğretmesi gereken kadinlardan daha üstün olmadığı bilgisi yok. Bir kadının onun namusu olmaidigi bilgisi yok. Vazgeçilemez olmadığı bilgisi yok. Erkeklik egosunun bir anlam ifade etmediği bilgisi yok. Bir kadın isterse çeker gider ve kendisi olmadan hayatını devam ettirebilir, ona muhtaç değil. Bunun bilgisi yok.
Her yerde diyorum, kadınlar olarak erkek çocuklarımızı kız çocuklarımızdan çok çok daha duyarlı yetiştirmek zorundayız. Bu coğrafyada buna mecburuz.
Ve kadınlar olarak, erkekleri hayatlarimizin merkezine değil hayatımızın bir kenarına almalıyız. Onlara hak ettiklerinden çok kıymet vermemeliyiz.
Ah daha neler var soylecek. Dilerim yoğun bakımdan çıkar ve yavrusunu kucagina alır bıçaklanan kadın.