Bitsede kurtulsam

Tesekkür ederim. Iste o basliklari olusturmak zor geldi biraz; mesela 1.1. yapiyorsan 1.2. yapan gerekiyor. 1.1. icin bir baslik buluyorum ama onunla baglantili 1.2. icin bir konu bulamiyorum
Rica ederim. Hepsini aynı anda oluşturmak yerine ilk başta aklınıza gelenlerden başlasanız çünkü tez uzun soluklu bir iş ya bir yerden başlamadan hep gözünde büyüyor insanın

7 kaynak mı

Çok az değil mi o

Yani konuyu temellendirirken dahi daha fazla kaynak lazım olur

Size kadar ileri sürülen görüşler genel kabul görenler sadece bir kişide olanlar eklenir ve yapılan çıkarım ifade edilir

Alanınızı ve konunuzu bilmiyoruz ama eğer özgün bir de fikriniz varsa yazmak daha zevkli olur

Oku tüm kaynakları önemli yerleri not al hatta

giriş gelişme sonuç şeklinde kaba planı yap ve sana en hitap eden yerinden başla sonra oturtursun

Ödev vs yapmışsındır zaten onun daha genişi

Kolay gelsin
En fazla ana kitaptan yani birincil kaynaktan faydalancam onla birlikte 8 oluyor iste, kaynak sayisini fakülte belirliyor zaten. Ben tez dedim aslinda "termpaper" yaziyorum, Türkcesi aklima gelmedi. Konu cok zevkli aslinda, ana konum feminizm ve emperyalizm.

Ingiliz edebiyat; bir klasikle ilgili tez yaziyorum. Ana fikri, cikis sorusunu profesörle konustum; iyi evet üzerinde calisabilirsiniz dedi. Icerik kismi icin henüz bir taslak olusturamadim sizce kaynaklari biraz taradiktan sonra mi olusur kafamda bir seyler ?
tez danışmanı "iyi evet çalış" diyip gönderemez. fikri onunla geliştirmeniz, size yol göstermesi gerek, onun işi bu. çok ististnai bir eser seçmediyseniz muhakkak üzerine daha önce akademik metinler yazılmıştır, önce onları okuyarak konunuzu spesifikleştirmelisiniz.

Hangi alandasiniz? Sosyal bilimler mi? Anket mi yapacaksiniz? 7 kaynakla tez yazilmaz. Konunuza en yakin tezleri YOK ten bulup inceleyin once bence. Once kaynak taramasi yapip konuya hakim olmaniz gerekirdi.

Rica ederim. Hepsini aynı anda oluşturmak yerine ilk başta aklınıza gelenlerden başlasanız çünkü tez uzun soluklu bir iş ya bir yerden başlamadan hep gözünde büyüyor insanın
Ben tez yazdim ama düzelteyim simdi onu termpaper yaziyorum, Türkiyede yaziliyor mu bilmiyorum. Her dönemin dersinde bir konuda 10-15 sayfalik bilimsel arastirma yazisi yazirliyoruz.

En fazla ana kitaptan yani birincil kaynaktan faydalancam onla birlikte 8 oluyor iste, kaynak sayisini fakülte belirliyor zaten. Ben tez dedim aslinda "termpaper" yaziyorum, Türkcesi aklima gelmedi. Konu cok zevkli aslinda, ana konum feminizm ve emperyalizm.

Çok güzel işte

O kaynağa ek olarak farklı kitaplar da okur atıfta bulunursunuz

Başlayın arkası gelir

Son sinifta mezuniyet projesi vermediniz mi? Oradan tecrubeli olmaniz lazim.

Arkadaslar düzeltme nasil yapiliyor bilmiyorum tez degil dönem ödevi yaziyorum, Türkce karsiliginin tez oldugunu düsünmüstüm. 10-15 sayfa en az yedi kaynaktan arastirma yapilcak.

Makale bu

Benim yukarıda ödev dediğim

O yazılır hiç sıkmayın canınızı okuyun kaynakları yazarsınız
Türkce karsiligi dönem ödeviymis, bir baslasam gerisi gelcekte insallah. Yazmak zor bir sürec, hatta bunla ilgili ertelemeyi asmak icin yardim bölümü var üniversitenin ama koronadan dolayi aktif degiller malesef.

Son sinifta mezuniyet projesi vermediniz mi? Oradan tecrubeli olmaniz lazim.
Ben lisansimla masterim arasinda 7 sene kadar bir ara verdim evlendigim icin.O yüzden su an her seyi bastan yapiyormusum gibi zorlaniyorum yas faktörü de var. Yirmili yaslarda degilim artik.

Hangi alandasiniz? Sosyal bilimler mi? Anket mi yapacaksiniz? 7 kaynakla tez yazilmaz. Konunuza en yakin tezleri YOK ten bulup inceleyin once bence. Once kaynak taramasi yapip konuya hakim olmaniz gerekirdi.
Düzeltme yaptim tez degil dönem ödevi yaziyorum 10-15 sayfa bir sey kaynak yeterli onda sorun yok. Yazcagim konuyla ilgili cok fazla tez yazilmis ama o tezlerden cok etkilenmek istemiyorum kendim yeni bir fikir olusturabilmek adina. Bu arada Türkiyede yapmiyorum yurtdisinda. Yinede YOKten yararlanabilirim belki.

Hepinize iyi aksamlar, aranizda master tezi ya da tez yazmis olaniniz var mi? Konularimdan bildiginiz gibi yurtdisinda yasiyorum tez yazmam gerekiyor ama yarim senedir erteliyorum. Tezimin konusu ve cikis sorum hazir ama bir türlü daha ileriye gidemiyorum. Bir kac kaynak buldum ama en az 7 kaynak kullanmam gerekiyor ve onlari nasil hizli ve etkili sekilde okuyacagimi bilmiyorum. Hadi onlari okudum diyelim, fikirlerimi yaziya dökemiyorum kendi cümlelerimi olusturamiyorum. Bu asamadan gecen var mi? yoksa bile bunu ertelemekten nasil kurtulabilirim acaba? Hergün yarin baslarim diyorum ertesi gün oluyor baslamiyorum, kendimi baska seylerle oyaliyorum. Altinda yatan sebep kafamda tez yazmayi büyütmem, cok zor oldugunu düsünmem bu yüzden de sürekli erteliyorum iste. Yardimci olursaniz sevinirim, benim de en büyük sorunlarimdan biri su an bu malesef:KK43:
Oncelikle zor degil bunu kabullen. Sonra kaynaklarini oku anla onemli paragraflarini world ozetle. 7 kaynak icin bunu yap.
Sonra tezinin yazimina basla. Okumak konuyu kavraticak. Ozetlemek seni tez yazmaya hazirlicak.

Yüksek Lisans sürecimde hocam alındı bir yıl içinde üç hoca ve üç ayrı konu çalışmam gerekti saçma sapan bir dolu teferruat ile boğuştum. Sırf başladım bitsin diye diye yorgun gözlerle çok gece sabahladım. Sizde başlamışsınız bitirmeye odaklanın en büyük tavsiyem aynı anda başka işlerle uğraşmak mümkün olmuyor önceliğiniz teziniz olsun. Şu an twitterda Hasan Gülpınar diye bir kullanıcı tez yazımı kaynak tarama ve bir çok bu konu da kolaylık sağlayan uygulamalardan bahsediyor. Onları takip edip işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
Tesekkür ederim yarin erken kalkip baslicam insallah:) Bitirip kurtulmak istiyorum, Hasan Gülpinari duydum sanirim bir bakayim tekrar.

Oncelikle zor degil bunu kabullen. Sonra kaynaklarini oku anla onemli paragraflarini world ozetle. 7 kaynak icin bunu yap.
Sonra tezinin yazimina basla. Okumak konuyu kavraticak. Ozetlemek seni tez yazmaya hazirlicak.
Ya sorun aslinda su kaynaklar o kadar kalin ve dili agir ki(Ingilizce) beni caydiriyor resmen.

Ben lisansimla masterim arasinda 7 sene kadar bir ara verdim evlendigim icin.O yüzden su an her seyi bastan yapiyormusum gibi zorlaniyorum yas faktörü de var. Yirmili yaslarda degilim artik.
Ben son sinif ogrencilerine mezuniyet dersi veriyorum da buradan simdi uzun uzun sana nasil anlatalim ki. Ne kaynak taramissin, ne bir ön calisman var. Termpaper konunu veren hocan daha iyi yardimci olur.

Kizlar sorunlarimi daha acik yazayim anlasilmak icin;

1. Dönem ödevim Türkce degil Ingilizce
2. Buldugum kaynaklar kalin ve dili agir
3. Profesör konumu begendi ama ben icerik olusturamiyorum bir sekilde, sanirim konuya tam hakim degilim

Düzeltme yaptim tez degil dönem ödevi yaziyorum 10-15 sayfa bir sey kaynak yeterli onda sorun yok. Yazcagim konuyla ilgili cok fazla tez yazilmis ama o tezlerden cok etkilenmek istemiyorum kendim yeni bir fikir olusturabilmek adina. Bu arada Türkiyede yapmiyorum yurtdisinda. Yinede YOKten yararlanabilirim belki.