- 17 Eylül 2013
- 429
- 404
- Konu Sahibi deniziminincisi
Ruh halimi derinden etkilen belkide bir cok kiza sorulan o soru "evlenmiyormusun". Simdi diyeceksiniz bizede soruluyor bisey olmaz. Evet takmiyordum eskiden. Simdi 25 yasindayim. Hala bana kalsa takmiyorum ama psikolojik baskib oldu iyice. iki arkadasimda bunu surekli soyliyodu bir yil once birini uyardim artik acmiyor. Hayir surekli yokmu birisi yokmu birisi. Diger arkadasimda bayiltana kadar sordu sinirlerimi bozdu nerdeyse benle yaris etti evlilik icin (bu arada birisi ilkk bahsettigim 22 yasinda evli bir cocuk sahibi, digeride 19 yasinda yeni evleniyor) hayir yani sanki bi kusurum varmis gibi surekli bu konu. Biri istedigiyle evlendi, digeride istedigiyle evlenecek bende sanki duvarla evlenicem kimse yokmu kimse olmuyomu surekli onu arastiriyorlar. Hic gonlum yok brnim zaten. Hic duygum yok. Munasip bi koca neyime yetmez diye dusunuyolar sanirim. Onlarin disinda yakin cevremdende var surekli birini buluyolar istemeyip veya begenmeyincede veya anlasamayncada neden olmadi neden olmadi heryerde konusu geciyo. Yetmiyo arkadan konusuyorlar. Benim ozel hayatim milletin tek sorunu sanki. Ve surekli yasadigim bi durum ablama soyluyorlar diyorum dusunmuyo okulu var vs deyin diyorum yok soyluyuyolar bak bi belki olur. Israra birazda kurtulmak icin fotosuna bakiyorum istemiyorum diyorum neden begenmedin ki nesini begenmedinki oluyor. İnananin şaka gibi. Memleket ozellikle simdi bu yaz gidrsem yine bayiltana kadar soracaklar. Inanin artik sirf huzursuz olmamak icin gitmek istemiyorum. Ben evlilik dusunmuyorum bu arada simdilerde artik dusunmuyorum olacak cevabim. Bi ara dusunuyordum cunku. Bu baskilara nasil bir cevapla kurtulurum varmidir cozumunuz? Cunku artik bunu iyice kusurum gibi gormeye basladim sanirim. Yani bunu cevrem yapti. Inanin benim derdim degil. Ama onlar sanki karsimda konusurken, onlar bu konuda hakli ben bu durumun magduru oluveriyorum sanki. Nasil yapiyolar nasil ediyolar anlamadim. Toplum baskisi bu olsa gerek. Biraz uzun oldu kusura bakmayin.