Bitti bitecek derken

Merhaba burda ilk defa konu açıyorum bu yazıyla açmamış olmayı dilerdim ama olan oluyor artık. Konumuza gelirsek Eşinin ailesi yüzünden %80 bu sebeple biten bir evlilik yaşıyan çevresinde gören duyan fikirleri olan arkadaşlarım ve ablalarım düşüncelerinize beni dinlemenize yol göstermenize ihtiyacım var gelin konuşalım
evliliklerin ciddi bir kısmı bu nedenden dolayı bitiyor zaten. Senaryo ve oyuncular farklı sadece

Çok doğru söylüyosunuz isteyenin çaresi istemeyenin bahanesi hiç bitmez :) Amiiinn rabbim sizinde yardımcınız olsun sabrınızı versin inşallah iyi ki bitmiş kurtulmuşum dedirtsin rabbim bize
Amin inşallah rabbim hayırla ayıpsız bir şekilde kurtulmayı nasip etsin bize

Rabbimin adaleti hiç şaşmaz buna inanır buna güvenirim. Ama bugün ama yarın herkes ettiğini bulacak sen vicdanen rahatsan elimden geleni yaptım diyebiliyorsan emin ol gayette pişman olurlarda iş işten geçmiştir çoktan
Aminn . Rabb'im tez vakitte onların beni düşürdüğü duruma düşürmesi dileğiyle. Ben evladım diye inim inim inlerken onlar gezip tozup ustune bana suç atmaya çalıştı. Hakkım helal değil. Onlarında benim durumuna düşmesini dört gözle bekliyorum

Kızlar geçen ex gorumcenin profil fotoğrafında benim evimin perdelerini gördüm. Bu kadar mı eşyanin arkasına düştünüz dedim kendi kendime. Bu kız nişanlılık dönemin de öyle böyle yağ yakmadi bana. Boşanma aşamasındayız daha biten bişey yok mahkeme yoluyla ne zaman bosancaz belli bile değil. Tamam konuşulmuyor iletişim de yok affetme affedilme durumu da yok ama yani evi de tamamen ona buna dagitmazsin dimi ama

Ülkemizde baska sebepten boşanan var mi ki? 😂
Geneli aynı sorunlardan ya neden milletin psikolojisi bozuk anasının koynundan ayrılamayan çocuklarını bize musallat edip bizim başımızı yakıyolar ki
Tam ayrıntısını bilemiyorum ama evlenirken eş ailesi görmezden geliniyor genellikle. Maalesef sadece eşle değil ailesiyle de evleniliyor. Keşke kimse bu detayı atlamasa.
Ay kızlar bu ara çok gerginim benim banım gelmiş kız.
Oğluna düşkün olan gelinine de düşkün olur el üstünde tutulur tabiri vardı. Büyük aldatmacaymış. Yaşamadan bilemezdik. Evlenince yedik hayatın gerçek sillesini. Böyle olacağını bilsek hiç bulaşmazdık zaten

Aminn . Rabb'im tez vakitte onların beni düşürdüğü duruma düşürmesi dileğiyle. Ben evladım diye inim inim inlerken onlar gezip tozup ustune bana suç atmaya çalıştı. Hakkım helal değil. Onlarında benim durumuna düşmesini dört gözle bekliyorum
Sadece biraz sabır. Benim çocugum olmadığı halde bukadar bitik durumdayken siz.. Rabbim yardımcımız olsun kalbinizi ferah tutmaya çalışın eden ettiğini bir gün MUTLAKA bulacaktır siz sadece Allaha yönelin yeter

Kızlar geçen ex gorumcenin profil fotoğrafında benim evimin perdelerini gördüm. Bu kadar mı eşyanin arkasına düştünüz dedim kendi kendime. Bu kız nişanlılık dönemin de öyle böyle yağ yakmadi bana. Boşanma aşamasındayız daha biten bişey yok mahkeme yoluyla ne zaman bosancaz belli bile değil. Tamam konuşulmuyor iletişim de yok affetme affedilme durumu da yok ama yani evi de tamamen ona buna dagitmazsin dimi ama
Ayy bir insan ancak bukadar düşürebilimiş kendini yazıkk. İnsan bile değil aslında insancıklar topluluğu. Başımın gözümün sadakası olsun diyip çekilin köşenize en iyisi bu. Sizde boşanma aşamasındaymışsınız bilmiyorum bu işler nasıl ilerliyor ne oluyor bitiyor bildiklerinizi benimlede paylaşır mısınız bizde bitirme kararı aldık ama 1 sene dolmadığı için bir aylık süre var davayı açmak için

Ayy bir insan ancak bukadar düşürebilimiş kendini yazıkk. İnsan bile değil aslında insancıklar topluluğu. Başımın gözümün sadakası olsun diyip çekilin köşenize en iyisi bu. Sizde boşanma aşamasındaymışsınız bilmiyorum bu işler nasıl ilerliyor ne oluyor bitiyor bildiklerinizi benimlede paylaşır mısınız bizde bitirme kararı aldık ama 1 sene dolmadığı için bir aylık süre var davayı açmak için
Benim bebeğim onlardan sebep düştü. Bir buçuk aylıkken sonrasında çocuk düştü hadi seni istemiyoruz oldu . Çekişmeli olduğundan 1bucuk sene olucak 5 ay evli kaldim. Ama siz anlaşmali istiyorsaniz öyle yapın . Çekişmeli hem maddi hem manevi insanı çok yıpratıyor. Bilerek 3 kez mazeret bildirerek mahkeme katılmadılar. Uzasın diye

Benim bebeğim onlardan sebep düştü. Bir buçuk aylıkken sonrasında çocuk düştü hadi seni istemiyoruz oldu . Çekişmeli olduğundan 1bucuk sene olucak 5 ay evli kaldim. Ama siz anlaşmali istiyorsaniz öyle yapın . Çekişmeli hem maddi hem manevi insanı çok yıpratıyor. Bilerek 3 kez mazeret bildirerek mahkeme katılmadılar. Uzasın diye
Sizi süründürmeye çalıştıkları gibi kendileri sürünsün inşallah. Anlaşmalı boşanıcaz bizde zaten şuanlık planlar öyle aksi bir durum söz konu olmazsa tabi

Gerçekten pişman olan varmıdır.🤔 Öyle vurdumduymaz kibirli burnu havada kusur arayan insanlar pişman olur mu ki
Var var benim eşim ama neden?

30 yıllık evliyim. Kalp krizi, kanser, kemoterapi, 5 ameliyat, anne baba vefatı yanında sadece ben.

Bu adam neden pişman olmasın? Haa daha hala burnundan kıl aldırmıyor ama ben eski ben değilim.

Birde bizde şöyle bir durum vardı eşim onları bana, beni onlara attırmazdı dengeyi sağlardı ama onların yanında bambaşka adama dönüşürdü.

Tam ayrıntısını bilemiyorum ama evlenirken eş ailesi görmezden geliniyor genellikle. Maalesef sadece eşle değil ailesiyle de evleniliyor. Keşke kimse bu detayı atlamasa.
Ay kızlar bu ara çok gerginim benim banım gelmiş kız.
Ne kadar doğru ama ben onları toplamda 3 ya da 4 defa gördüm. Anladığımda iş işten geçmişti.

Var var benim eşim ama neden?

30 yıllık evliyim. Kalp krizi, kanser, kemoterapi, 5 ameliyat, anne baba vefatı yanında sadece ben.

Bu adam neden pişman olmasın? Haa daha hala burnundan kıl aldırmıyor ama ben eski ben değilim.

Birde bizde şöyle bir durum vardı eşim onları bana, beni onlara attırmazdı dengeyi sağlardı ama onların yanında bambaşka adama dönüşürdü.
Ben 5 ay çekemedim ki 30 sene nasıl dayansaydim. Asariz keseriz gelin bizim degilmi. Ben nikahı kıydım istediğimi yaparım. Öğretmen atamam var kpss...eğitim devam ediyor ( herşeye tamam dediler köprüyü geçene kadar) ailemin yüzüne karşı bunları söylediler bizimkiler çıldırdı. Ben ezil dayak ye seni eve kapatsınlar diye mi verdim diye.
Şimdi çok şükür iyiyim davayi açtığım günden beri ne psikolojik sıkıntılar çektim. Yatıp kalkıp bana yaptıklarını yaşamadan çekmeden ölmesinler. Diye dua ediyorum. Psikolojik baskı çok başka birşeymis.
Annem de 40 senelik evli babamda çok iyi bir eş diyemem ama hiç degilse bu evlilik iki taraflı bir çaba ile devam etti.

Merhaba burda ilk defa konu açıyorum bu yazıyla açmamış olmayı dilerdim ama olan oluyor artık. Konumuza gelirsek Eşinin ailesi yüzünden %80 bu sebeple biten bir evlilik yaşıyan çevresinde gören duyan fikirleri olan arkadaşlarım ve ablalarım düşüncelerinize beni dinlemenize yol göstermenize ihtiyacım var gelin konuşalım
Eş ailesi yüzünden evlilik bitmez eş ana kuzusudur, kendi aklı fikri yoktur hatta hiç olmamıştır ailesi ise bahanedir.

Ben 5 ay çekemedim ki 30 sene nasıl dayansaydim. Asariz keseriz gelin bizim degilmi. Ben nikahı kıydım istediğimi yaparım. Öğretmen atamam var kpss...eğitim devam ediyor ( herşeye tamam dediler köprüyü geçene kadar) ailemin yüzüne karşı bunları söylediler bizimkiler çıldırdı. Ben ezil dayak ye seni eve kapatsınlar diye mi verdim diye.
Şimdi çok şükür iyiyim davayi açtığım günden beri ne psikolojik sıkıntılar çektim. Yatıp kalkıp bana yaptıklarını yaşamadan çekmeden ölmesinler. Diye dua ediyorum. Psikolojik baskı çok başka birşeymis.
Annem de 40 senelik evli babamda çok iyi bir eş diyemem ama hiç degilse bu evlilik iki taraflı bir çaba ile devam etti.
Çok üzüldüm Allah kurtarsın canım. Onlar yaşattığını yaşar merak etme. Ben onların yüzünden 8 aylık ölü doğum yaptım, yine suçlu ben oldum. Boylu poslusun ama bir çocuğu beceremedin dediler. Cahildim daha 20 yaşındayım düşün.

Bende senin gibi yatıp kalkıp dua ettim Rabbim bana muhtaç olsunlar diye. Hepside bana muhtaç oldu, hele eşim bensiz bir yere gidemez o derece.

Benim eşimde dayak ,içki, kumar, ihanet hiç olmadı yinede aile yüzünden kendimce ezildim.

Bir oğlum var, 2.yi eşim istemesine rağmen düşünmedim, bu adama 1 tane bile fazlaydı.

Çok uzattım kusura bakma. Rabbim yolunu bahtını açık etsin, sana değer verecek iyi insanlarla karşılaştırsın seni inşallah.

Eş ailesi yüzünden evlilik bitmez eş ana kuzusudur, kendi aklı fikri yoktur hatta hiç olmamıştır ailesi ise bahanedir.
Tabi aklı fikri olsa zaten başkalarının aklıyla yaşamaz kendi hür iradesiyle düşünür karar verir. Yani olgun her insan bunu yapar aslında. Eşim dediğim adam sadece ana babasının aklı değil arkadaş çevresi uzaktan akrabaları çevresindeki bir çok kişinin aklıyla da hareket edebilecek kapasitede. Peki bu durumda hadi olayın kötü yanını ele aldık aklı fikri olmayan bi adam ailesinden akıl alırken anne babası bu işin sonu boşanma demek yerine yada herşeyde oğlunu pohpohlamak yerine bari akıl veriyor en azından iyilikle güzellikle yıkıcı değil yapıcı olarak akıl verse? Bunu yapan kv kp de var. Belki olaylar bu raddeye de gelmez. Belki diyorum sadece. Sorunun büyük kaynagı eşlerimiz malesef ama evliliğin bir yıkıcı tarafı da ailedir. Yaşıyarak tecrübe ediyoruz ne yazık ki

İş böyle durumlarda hep koca da bitiyor. Benim eşim çok ketumdur. Hiçbir tartışmamızı şimdiye kadar ailesine anlatmadı. Ben kv veya kp kızdığım, alındığım zaman bana 'evet haklısın ama onlar annemle babam birşey diyemiyorum ki idare ediver.' diyor. Bu da yetiyor bana. Hicbir zaman benim ailem haklı sen haksizsin gibi bir cümle sarfetmedi. Bir tanıdığımız var eşi majör depresyon hastası. Annesiyle eşinin arasını asla bulamıyor. Hep eşini savunur mesela annesine karşı, annesi de sürekli aglar. Eşinin psikolojik sorunlari dolayısıyla hep annesini eziyor. Bunu da yanlış buluyorum ben, orta yolu bulmak, iki tarafı da incitmemek beceri istiyor sanırım. Her erkek yapamıyor.

İş böyle durumlarda hep koca da bitiyor. Benim eşim çok ketumdur. Hiçbir tartışmamızı şimdiye kadar ailesine anlatmadı. Ben kv veya kp kızdığım, alındığım zaman bana 'evet haklısın ama onlar annemle babam birşey diyemiyorum ki idare ediver.' diyor. Bu da yetiyor bana. Hicbir zaman benim ailem haklı sen haksizsin gibi bir cümle sarfetmedi. Bir tanıdığımız var eşi majör depresyon hastası. Annesiyle eşinin arasını asla bulamıyor. Hep eşini savunur mesela annesine karşı, annesi de sürekli aglar. Eşinin psikolojik sorunlari dolayısıyla hep annesini eziyor. Bunu da yanlış buluyorum ben, orta yolu bulmak, iki tarafı da incitmemek beceri istiyor sanırım. Her erkek yapamıyor.
O anadır atılmaz hiçkimse eşinden bunu talep edemez zaten. Erkek de kadın da. Ama orta yolu bulmak erkeğin evlilikte en büyük sorumluluklarından biri. Kayınvalidem bana eşimin eski sevgilisine,geçmişinde gidip gördüğü kızlara kadar anlatırdı sanki bananeyse yok iyi kızmış yok güzel kızmış. Ben tabi ozamanlar agzımı açıp niye anlatıyosunki bile diyemezdim. Sadece eşime söyledim bi kaç kez onun da sonu tartışma olmuştu. Aradaki ince çizgiyi hiç koruyamadı. Evimizin içinde yaşanan herşeyi onlara anlatmazsa ölecek gibiydi. Kavga ettiğimiz zamanlarda elinden telefonu alıp saklamaya çalıştığım da çok olmuştu sakın arama bak diye, çünkü çok dokunuyordu bana. sanki çocukmuşuz gibi bizim aramızda bu sorun var hadi siz çözün der gibi. Çok gittik kaynanamın evine tartıştığımız günlerde gözlerinde hep haksız olmak hep suçlu olmak okadar yaralardı ki beni. En son kavga ettiğimizde farklı bi şehirdeydik yeni bi sayfa açalım diye gittik boşanmanın eşiğinden dönüp, belki daha iyi olur umuduyla. Olmadı. Olmuyorda. Şimdi bekliyorum öylece davayı açmasını hala bi kıpırtı yok çok canım yanıyor gözümde büyüyor herşey. Kendimi hazırlıyorum psikolojik olarak bittiğini kabullenmeye çalışıyorum.

Bakın her erkek evlendikten sonra anneci, aileci olur. Bekarken adamlar ailelerinin yüzüne bakmaz ama evlenince o adam gider yerine hiç tanımadığımız, tanımayadığımız adamlar gelir. Genelde evde kedi, ailesinin yanında aslan kesilen erkekler.

Her eve alınanı bulaşık süngerine kadar ailesine söyleyen, nereye gittiklerini, ne yediklerini anlatan salak adamlar.

Hepsini fazlasıyla yaşadım. Böyle adamlar evlenmesin ya, evlenipte başkasının hayatını karartmasın.

Yıllar sonra yaptıklarından pişman oluyorlarda neye yarar? Ben benden gittikten sonra.
Benim eşimde aşırı aileci. Ve artık konuşmaları, birbirine hitapları falan samimiyetsiz geliyor.
Ben eş ailesiyle pek görüşüp konuşmuyorum.Ben insanlara mesafe koymuşum. Ama eşim o gün işe gitmedim mi, neden gitmedim dahil her detayı anlatıyordu.Sonra ciddi tepkiler verdim.Şuanda benimle alakalı sadece çalışıyor deyip geçiştiriyor.Ara ara hemen yetiştir diye laf sokuyorum ki başa dönmesin.
Ben son zamanlarda artık eşim anlatıyor diye yaptığım herşeyi gizlemeye başlamıştım. Hastahane randevusu alırdım, söylemezdim. Sonra düzeldi.
Bence bu tarz insanlar konuşacak konu bulamıyor. Ondan anlatıyor. Bir erkek niye eve alınan herşeyi anlatır.Hiç mi sohbet edecek konunuz yok.Ben açıkcası telefon, pc alacağım. Eşime, kimseye söylemeni istemiyorum diyeceğim. Herşeyi bilmezlerine gerek yok. Gidip kendi hayatlarını yaşasınlar.

Geneli aynı sorunlardan ya neden milletin psikolojisi bozuk anasının koynundan ayrılamayan çocuklarını bize musallat edip bizim başımızı yakıyolar ki

Oğluna düşkün olan gelinine de düşkün olur el üstünde tutulur tabiri vardı. Büyük aldatmacaymış. Yaşamadan bilemezdik. Evlenince yedik hayatın gerçek sillesini. Böyle olacağını bilsek hiç bulaşmazdık zaten
Ogluna düşkün olan ASIL gelinini kıskanır bence. Kıskanıyorlar.Madem kıskanacaksın evlendirme kuzucuğunu. Hayır bizimki ana degil sanki. Biz agaç kovugundan çıktık.

Ogluna düşkün olan ASIL gelinini kıskanır bence. Kıskanıyorlar.Madem kıskanacaksın evlendirme kuzucuğunu. Hayır bizimki ana degil sanki. Biz agaç kovugundan çıktık.
Bende bazen bunu söylüyorum. Kadın olduğum halde annem babam tarafından bukadar nazlanmış değilim. Nazlanmakta istemem zaten kendi sorumluluğumu bileyim diye. Sanki bizde bi ananın evladı değiliz sanki tek ana baba onlarda. Çözemiyorum bu düşkünlük ne. Yaktılar oğullarının başını en sonunda. Tabi beni de yaktılar yanında

Back
X