bittiğimi hissediyorum....

canım aslında belkide 3 üçüncü kişileri dış kapının dış mandalı yapamadım odur problemlem.
okadar yıl sa...k gb savaştım belkide en başından kestirip susturmalıymışım.hep dışlanırız die korktum yine dışladılar
yine biton şey yaşadım boşu boşuna gitti yıllarım kendimi 60 yaşında hissediyorum.dış görünüşümü gören mükemmel sanıyoda içim çürümüş benm

Cnm burada kim ne derse desin, senin harekete gecmen gerekiyor.
Biz kadinlar guclu olmak zorundayiz.
Tamam bugune kadar cok sikintin olmus olabilir, altindan kalkamayacagini dusunuyor olabilirsin.
Hatta devam edecegini ve kurtulamayacgini da dusunuyor olabilirsin.
O zaman yapman gereken ne, silkilenip, ben ne istiyorum demek.
Ardindan bu isteklerini gerceklestirmek icin hareket gecmek kaliyor cnm.

Sen kadinsin ve guclu olansin, oncelikle buna kendini inandirmalisin.

Cnm burada kim ne derse desin, senin harekete gecmen gerekiyor.
Biz kadinlar guclu olmak zorundayiz.
Tamam bugune kadar cok sikintin olmus olabilir, altindan kalkamayacagini dusunuyor olabilirsin.
Hatta devam edecegini ve kurtulamayacgini da dusunuyor olabilirsin.
O zaman yapman gereken ne, silkilenip, ben ne istiyorum demek.
Ardindan bu isteklerini gerceklestirmek icin hareket gecmek kaliyor cnm.

Sen kadinsin ve guclu olansin, oncelikle buna kendini inandirmalisin.
bu dediğini yapmak istiyorum eskiden bu his hemen gelirdi içime şimdi gelmiyo
naapmaya çalışıyorum bilmiyorum kendimi tanıyamıyorum.korkuyorum aslında
hadi ben bidaha güçlenyim nolcakki yine aynı şeyler.
hissin gelmesinimi beklicem yoksa içimden gelmeyerek bu hayatı yaşamaya devammı etcem

eşimde uyudu oğlum çıkarınca 3-4 kere onunda morali bozuldu nie hep böleyiz die
onla dertleşcem sandı kaçtı uyudu
iyiki varsınız kk:kkk:

nasıl insanlar bu insanlar,sizi bu genç yaşta bukadar tüketmişler,hiçbirşey kendii bedeni sıhhatinizden psikolojik sağlığınızdan önemli değil,yapmayın ne olur,görüşmeyin bu insanlarla ..size bukadar huzursuzluk veren insanları hayatınızdan çıkarıcaksınızki rahat nefes alabilesiniz..

nasıl insanlar bu insanlar,sizi bu genç yaşta bukadar tüketmişler,hiçbirşey kendii bedeni sıhhatinizden psikolojik sağlığınızdan önemli değil,yapmayın ne olur,görüşmeyin bu insanlarla ..size bukadar huzursuzluk veren insanları hayatınızdan çıkarıcaksınızki rahat nefes alabilesiniz..

canım ya inan bunu bende yapmak istiyorum ama yapım gereği küslüğü sevmiyorum
2haftada bir gitsem biraz rahatlarım şuan bunu yapmaya çalışıyorum bakalım neolucak öleaile yapıları varki kayınbabam evde neişin var gel bizde kal kitle kapını dio
he gidip kaldım da denedim oğlumunsünnetinde''( korkmuştum ozamanda oğluma bişey olursa laf sokarlar die'')
bu seferde eve gitmeme izin vermemişlerdi.
çok sinirimi bozdular çook
halada bozuyolar oğlum grip öksürüyo yatağının üstüne yorgansermiyomuşum ondan oluyomuş.
bende inadına sermiyorum:47:
:19:
köylüyüm sanki

beni alırken aylarca peşimden koşmuşlardı kayınvalidem terlikleri peşimde taşıyodumutfağa sokmuyodu beni
görümcemin kayınbabama taşındıktan sonra tersine döndü herşey
Allaha bırakıyorum onları bide kendime zarar vermemeyi öğrenebilsem

Eşinizden memnunsanız gereksiz 3.kişiler yüzünden bitkin yorgun hissetmeyin kendinizi. herşeyin çözümü var ama o çözüm yolu hemen bulunamıyor ne yazıkki. siz kendinizi toparlarsanız doğru çözümü bulursunuz. güçlü olmaya çalışın. o insanların derdi belli ki gücünüzü yontmak. izin vermeyin. ben bunun üstesinden kendi kendime gelemem diyorsanız psikolojik destek alın ve eşiniz dahil kimseye bunu söylemeyin. herşey daha kolay olucak görüceksiniz.

offf çok zor gerçekten... yaşın çok genç hala geç kalmış değilsiniz. eşin de düzeleceğini söylüyormuş. önce sağlığına kavuş. takma kafana başkalarını. eşin sen oğlun temiz bir sayfa açın. inan ki hayatta hiçbir şey insanın sağlığından mühim değil. ben de bir konu açmıştım senin yaşadıklarını okuyunca kendi derdim çok anlamsız geldi. güçlü bir insansın eşine oğluna sarıl...

bugün bi kere dAha baygınlık geçrdim.
iyi olmak için elimden geleni yapıyorum yada yaptığımı sanıyorum.bilmiyorum.
inşallah geçeryarın doktora gitcz eşimle
bakalım baygınlıklarım neden
siz siz olun derdinizi doktora sormayın kendinize sorun
en komiği de stresten hertür hastalık oluyo tecrümle sabiittir
neyse bugün o evime gelip terbiyesizce sinsice evliliğimi tehdit eden bayanı gördüm misafirlikte
dikkatinizi çekerim bayan diorum:40:
hiç sinirlenmedim gayet rahattım.hatta biara konuşmak durumunda kaldım
ama yine rahattım kendimi biaz zorladım bunun için
inşallah devamını getiririm
ama hala kayınvalidelere gidemiyorum çok tırsıyorum ya laf sokarlarsa sinirlenirir
bayılırım die

Eşinizden memnunsanız gereksiz 3.kişiler yüzünden bitkin yorgun hissetmeyin kendinizi. herşeyin çözümü var ama o çözüm yolu hemen bulunamıyor ne yazıkki. siz kendinizi toparlarsanız doğru çözümü bulursunuz. güçlü olmaya çalışın. o insanların derdi belli ki gücünüzü yontmak. izin vermeyin. ben bunun üstesinden kendi kendime gelemem diyorsanız psikolojik destek alın ve eşiniz dahil kimseye bunu söylemeyin. herşey daha kolay olucak görüceksiniz.
kocişim bugün çicek almış bana :17:
çok mutlu oldum
o böleolunca güçlühissediyorum kendimi
bugün yemek pişirebildim :16:
oda bişey benm için
offf çok zor gerçekten... yaşın çok genç hala geç kalmış değilsiniz. eşin de düzeleceğini söylüyormuş. önce sağlığına kavuş. takma kafana başkalarını. eşin sen oğlun temiz bir sayfa açın. inan ki hayatta hiçbir şey insanın sağlığından mühim değil. ben de bir konu açmıştım senin yaşadıklarını okuyunca kendi derdim çok anlamsız geldi. güçlü bir insansın eşine oğluna sarıl...

ewet şükür etmek lazım .aslında bende şükür ediyorum halime çünkü bendende kötü durumdaolanları var
ama gücümün olmaması ayrı bişey hiç bitiiğimi hissetmemiştim.
vücudumla svaş içindeyim kendi ailemle savaş içindeyim eşimin ailesiyle savaş içindeyim
yoruldum ve dedğingb temiz bi sayfa kurtarır beni yoksa zannetmiyorumki yaşadıklarıma devam edeyim
aynı şeyleri değil yaşamak aynı insanları görmek bile istemiyorum
ama evim ölle bi yerdeki sevmediğim ot başımda bitiyo hergün görüyorum şaka değil

bugün k.b.b yegittim
bayılmalarım vertigo değilmiş kulağımdabi problem yokmuş
nöroloji ye yönlendirdi.emar çekilmeliymişim beyide tümör varmı bakcaklarmış yoksa stres ten dicekler
hastane biaz pahalıydı eşim yaptırmadı yarın başka doktora gitcem korkuyorum bana dua edin arkadaşlar
buarada bugün kayınvalideme gittim.daha bana laf demeye kalktı dedimki
'''' sus bişey deme zaten çok üzülüyorum oğlumun hastalığına hiç bişey söyleme lütfen
oğlumun hastalığı Allahtan gelen bişey die sık hastalanıyo elbet geçicek ben hamdediyorum şükür ediyorum artık üzmicem kendimi dedim
ve oda değiştim ama çok rahatladım gerçekten:37::37:

Allah yar ve yardımcın olsun arkadaşım. Hayat suratına bile bakmaya tenezül edilmeyecek insanlar için kendini yıpratamayacak kadar kısa ve güzel. İlk önceliğin kendin olsun hayatta. Kimsenin ama hiiçkimsenin seni üzmesine izin verme ...Eşin de dahil.
Bu arada çok geçmiş olsun inşallah MR sonuçların temiz çıkar. Bu arada oğluşunun ne rahatsızlığı var kaç yaşında...

Allah yar ve yardımcın olsun arkadaşım. Hayat suratına bile bakmaya tenezül edilmeyecek insanlar için kendini yıpratamayacak kadar kısa ve güzel. İlk önceliğin kendin olsun hayatta. Kimsenin ama hiiçkimsenin seni üzmesine izin verme ...Eşin de dahil.
Bu arada çok geçmiş olsun inşallah MR sonuçların temiz çıkar. Bu arada oğluşunun ne rahatsızlığı var kaç yaşında...

QUOTE=SEHER YILDIZI;27511616]Allah yar ve yardımcın olsun arkadaşım. Hayat suratına bile bakmaya tenezül edilmeyecek insanlar için kendini yıpratamayacak kadar kısa ve güzel. İlk önceliğin kendin olsun hayatta. Kimsenin ama hiiçkimsenin seni üzmesine izin verme ...Eşin de dahil.
Bu arada çok geçmiş olsun inşallah MR sonuçların temiz çıkar. Bu arada oğluşunun ne rahatsızlığı var kaç yaşında...[/QUOTE]

aynı şeyleridüşünüyorum canım seninle
ama işte gel görki 2saat sonra bibakıyorum yine düşünceye dalmışım
-oğluna kanım ısınmıyo
-sen onunla aşk evliliği yapmadın uzun sürmez sizinki
-insan içine girbiraz
-yazık oğluna acıyorum,bu yaşta nasıl kreşe gönderiyorusun
daha neler neler dönüp duruyo bu düşünceler kafamın içinde

en sonunda yine aynı cümle beliriyo kafamda kalbimde
'''''bu hayata devam etmek istemiyorum gücüm yok
ne değişek nasıl olacak derken bi bakıyorum dalmışım çikolata kahveye
sabaha kadar mide ağrısından kıvranıyorum yada ayaktaysam yığılıyorum yere

oğlum 3yaşında ev tozu alerjisi var 60 olması gereken değeri 970
yılın tüm ayı grip hapşuruk vs şeklinde öksürüğü hç geçmiyo her yerde burnnuyla oynuyo yavrum alerjisinden

mr çektirmedim nöroloji doktoru eeg çektirtti.temiz çıktı
sonuç stresten olmuş vertigo varmış ilaca devam zamanla geçicekmiş
doktor antidepresana ihtiyaç yok dedi .problemlerimi halletmeliymişim

selam arkadaşalr ayrı konu açmak istemedim yine burdayım 2haftadır çıldırmak üzereyim yazsammı buraya bilemedim.
eşimin ailesinden kırmak istemediğim bir kişi evine davet etti bugün gittim ve tüm sülale ordaydı gittiğim anda pişmanoldum ama ........geri kaçamadım
saydım arkadaşlar tam 9kişi laf soktu rekor kırıyorum resmen.
size hiç iki saat içinde 9kişi laf soktumu güliyimmi ağlıyımmı şaşırdım.eşim dertli olduğumu bile bile grip buarada uyuyo benden kaçıyo biliyorum uyanıkken dertleşmedik
beni suçlar gb sustun demi yine dedii tartıştık.
oğlumda yine hasta
pskologa gidiyim desem oğlumu kime bırakıcam.çözüm bulamıyorum çok kötüyüm sabahtan beri dua ediyorum ağlıyorum ,çok yalnızım hç bi arkadım derdimi sormuyo
annemle babam çok yaşlılar sölemek istemiyorum ama
onlara sarılıp ağlamak istiyorum burnumda tütüyolar

selam arkadaşalr ayrı konu açmak istemedim yine burdayım 2haftadır çıldırmak üzereyim yazsammı buraya bilemedim.
eşimin ailesinden kırmak istemediğim bir kişi evine davet etti bugün gittim ve tüm sülale ordaydı gittiğim anda pişmanoldum ama ........geri kaçamadım
saydım arkadaşlar tam 9kişi laf soktu rekor kırıyorum resmen.
size hiç iki saat içinde 9kişi laf soktumu güliyimmi ağlıyımmı şaşırdım.eşim dertli olduğumu bile bile grip buarada uyuyo benden kaçıyo biliyorum uyanıkken dertleşmedik
beni suçlar gb sustun demi yine dedii tartıştık.
oğlumda yine hasta
pskologa gidiyim desem oğlumu kime bırakıcam.çözüm bulamıyorum çok kötüyüm sabahtan beri dua ediyorum ağlıyorum ,çok yalnızım hç bi arkadım derdimi sormuyo
annemle babam çok yaşlılar sölemek istemiyorum ama
onlara sarılıp ağlamak istiyorum burnumda tütüyolar

bak canım umursamaz rollerine gireceksin. onlara tek cevabın ya karşı laf sokmak ya da sana ne demek olacak. Artık kötü gelin olacaksın. Şimdiye kadar sustun sustun da ne oldu? gözlerinde daha değerli mi oldun? hayır. Aksine olan sana oldu hastalandın değil mi? şu saatten sonra kendine odakla, kendine bak. sağlıklı olmak en azından senin çocuğuna karşı bir sorumluluğun o yavru için ayakta olmalısın. Allah korusun sana birşey olsa çocuğuna bakacaklar mı sanki? üvey anne elinde ya da yurt köşelerinde heba olur yavrucak.

Biliyorum senin için zor ama lütfen bu tip insanların seni değersizleştirmesine veya kendini değersizmiş gibi hissetmene asla izin verme..Laf yarışına girme derim sonu gelmez..Uzayıp gider..Kendine odaklan..Ne biliyim bir kursa git ,çalışma durumun olursa çalış diyicem ama çocuk problem olur dersin..Eğitime odaklan bu da terapi gibi oluyor inan bana..Onlara sinirlenecek ve hatta söylediklerini dinleyecek kadar zamanın bile olmaz..Beynin o kadar dolu oluyorki..

bak canım umursamaz rollerine gireceksin. onlara tek cevabın ya karşı laf sokmak ya da sana ne demek olacak. Artık kötü gelin olacaksın. Şimdiye kadar sustun sustun da ne oldu? gözlerinde daha değerli mi oldun? hayır. Aksine olan sana oldu hastalandın değil mi? şu saatten sonra kendine odakla, kendine bak. sağlıklı olmak en azından senin çocuğuna karşı bir sorumluluğun o yavru için ayakta olmalısın. Allah korusun sana birşey olsa çocuğuna bakacaklar mı sanki? üvey anne elinde ya da yurt köşelerinde heba olur yavrucak.
5yıldır hiç susmadımki .biaz haksızlığa ve laflara karşı alerjiliyim pat die cevabı veririm.ama çok yorgunum
onlar bıkmadılar başka işleri güçleri yok konu herzaman benm
Biliyorum senin için zor ama lütfen bu tip insanların seni değersizleştirmesine veya kendini değersizmiş gibi hissetmene asla izin verme..Laf yarışına girme derim sonu gelmez..Uzayıp gider..Kendine odaklan..Ne biliyim bir kursa git ,çalışma durumun olursa çalış diyicem ama çocuk problem olur dersin..Eğitime odaklan bu da terapi gibi oluyor inan bana..Onlara sinirlenecek ve hatta söylediklerini dinleyecek kadar zamanın bile olmaz..Beynin o kadar dolu oluyorki..

aslında aöf okuyorum sınavım var biay sonra hatta daha az kaldı.oğlum iyileşmiyo devamlı ağlıyo sanki pskolojisi bozuldu benmle :43: ders çalıştırmıyo
sus diorum ağlıyıp susamıyorum dio.ama devamlı ağlıyo yani morarana kadar.
dün vurdum onu çok pişman oldum kafamda alıpveriyorum lafları sözleri,çocukta hep hasta bi bkaıyorum iki gün iyi iki hafta bozuk grip,ateş,istifra,karın ağrısı,hepsine ağlıyo yavrum.dün o susmayınca alışveriş merkezine götürdüm onu.parkta ne varsa bindi.bide özür diledim ondan anlıyo ya aşkım sarıldı beni seviyomusun dio
Allah tan kreşe gidiyo sırf onun için kendimi toparlamaya çalışıyorum

kaçgündür evde tencere kalmadı ocakta unutuyorum evde yangın çıkcak artık.
dün yine ocakta çorba ısıtıyorum oğluma
ocağı kıstım sanıyorum ,mutfaga bi gittim heryer duman gözükmüyor hç bişey dumanlar çıkyo tencereden az daha gitmesem ateşçıkacaktı yani.

dün eşimle konuştuk pskoloğa git diyo.
ben geçen yıl gittim pskologa eşimde geldi ama pskolog inanınhiçbir işe yaramadı
eşim bekliyo ki pskolog gelsin eşimin tüm hayatını düzeltsin hiç kendi adım atmadı 6ay her hafta gittik
sonra ne mi oldu benimle 4yıl dır muhabbet edemediğini söleyen adam kahkahalarla pskologla sohbetler etti.bende pskologun yanında olay çıkardım madem sohbet edebiliyosun
bemlede et illa bi kadın mıbulmam lazım dedim dr da eşimde bozuldu oh olsun
sonrasında da devam ettik ama doktor her hafta çağırıyodu hiç iyileştiniz demedi.başka pskoloğa da gitmiştik
eşime demiştik siz babanızı tanrı olarak görüyosunuz oda insan hatları var kabul edin die:52:
ama hiç iyisiniz şu seansı iki haftada bir yapalım diyen doktorumuz olmadı.
hatta bazı özelseanslara 200 tl 300 tl istedikleri oldu enayimiyim acaba
şimdide aynı şey olcak
aslında parasından geçtim bana zulüm yapanlar ödüyo ama ben çok sıkılıyorumaynı işi her hafta düzenli bir iki yıl devam ettiremiyorum

Canim senin hic bir sucun yok.
Kücük yasta evlenmenin faturalari bunlar, keske okuluna ve meslegine yönelseydin. Senin yasindakiler disarida hayatini ve gencligi yasiyorlar, cünkü o yaslar tam insanin en güzel yillari.
Fakat erken evlenmekle cok büyük bir yük üstüne almissin, birde üstüne üstlük cocugun var...yani kolay degil.
Burda tüm yazilanlar Insallah baska genc kizlarimiza örnek olurda, bari meslegine, okuluna daha cok deger verirler....

Sen bile bile ölümü, mutsuzlugu secmissin, bari yinede mutlu olmaya calis. Baskalarini takma, degisik cevreden arkadaslar edin, pek SIKIFIKI olma esinin ailesiyle...

Hep derim, ilk önce ayaklarinizin üstünde durmayi ögrenin sonra evlenin, evliliginiz iyi gidiyorsa ancak 3-5 sene sonra cocuk yapin. Cünkü bunlar cocuk oyuncagi degil, evcilik hic degil...
O güzelim gencligini yasamadigina cok üzüldüm...

Back
X