BITTIM.

Belinsi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
494
197
Artik dayanacak gücüm kalmadi. Öyle yorgunum ki..
Daha önce konu actim yasadigim yerde yalnizim, cevre dinin diyenler icin söylüyorum o sansim da yok. Yurt disindayim, parklarda arkadas edinin deseniz o da olmuyor malum kültür farkimiz var..
Dün gece dayanamadim yavrumun poposuna sap sap attim. Cildiracak gibiydim, kendime hakim olmamiyorum. Bütün gece bagiriyor, kac gündür uyku uyumadim ama bagirmasa en azindan. Bir derdi de yok.
Kendimi berbat hissediyorum, gece basimin sag tarafinda kursun vardi sanki cok agriyordu.

Ben artik cocugumla gülmek eglenmek istiyorum. Bu halimle ne gülebiliyorum ne de güldürebiliyorum.
Dus alamiyorum, pesimden ayrilmiyor. Gündüz uykusunda zaman bulup yemek yapiyorum. Bugün onu da yapmayacagim. Burada sizinle konusmak istiyorum. Buna cok ihtiyacim var.

Havalar günes acca da yürüyüse ciksam diye bekliyorum. Hic yardim edenim yok, kaynanam arada ugrar. Aramiz söyle ki, ondan pek birsey isteyemiyorum. Bu konu baska acmak dahi istemiyorum.

Durumum söyle. Gülemiyorum. Bitkinim. Aglamamak icin zor duruyorum. Sezeryan oldum ve sürekli yara yerim agriyor. Kendime aynada bakmak istemiyorum.
En cok da cocugumla güzel ilgilenemiyorum. Icten ice bu bitiriyor beni. Bazen kiziyorum, hele ki geceleri. Hic sucu yok ama annesi gercekten kötü durumda. Bunlari yazarken bile gözlerim doldu. Cocuguma bunu yapmaya hakkim yok ama su an sevkate ve dinlemeye o kadar ihtiyacim var ki.

Bazen birsey olsa da hastanede yatsam birkac gün, belki dinlenirim diyorum. Sirf dinlenebilmek icin istiyorum bunu..

Kendimce evde spor yapardim, yürüyüse cikardim. Kendimi oyalamaya calisirim ama artik bu bile mümkün degil. Evim daginik, her seye yetisemiyorum. Nasil zaman geciyor anlamiyorum bile. Söyle doya doya aglasam...
Yaklasik bir senedir gece uyku uyumadim hic. En fazla bes kere 6 saat uyudugum olmustur bir sene boyunca.

Güclü olmaya calisiyorum. Bunlar kücük dertler diyorum. Ama herseyden bikmis durumdayim. Gülemiyorum. Artik bana hicbirsey zevk vermiyor. Psikolojik destek almak istiyorum ama yasadigim yerde dile cok hakim degilim. Doktora gitsem bile bana ne faydasi olacak. Sirf sakinlesmek icin hap verseler yeter diyorum..

Gercekten herseyi tüketmis gibiyim..

Öncelikle bu ruh halinden kurtulmalısınız.Siz stresli olduğunuz için bebeğiniz de bundan etkileniyor.Kaç aylık bebeğiniz bilmiyorum ama kendinize hakim olmayı öğrenmelisiniz.Ufacık çocuğun suçu yok popoya vurmak niye.Daha kendini anlatamıyor ve size muhtaçken.

Hanfendicigim, yorum yapacak fazla birsey yok, ama sirf destek olmak icin birseyler deneyecegim.
kac ay oldu dogum yapali? lohusaligi mi atamadiniz acaba tam olarak, hem agrim var demissiniz, hala nasil agri olur?

yasadiginiz yerin iklimi nasil bilmiyorum, ama bnce bahara hersey duzelecek.
bahar geldiginde tazeleneceksiniz, kisin hepimizi bir parca boyle oluyoruz, sizinki yorgunlukla birlesmis..
Sizi bu kadar yoran sey uykusuzluk olmus kanimca, zaten dertlerinizin buyuk olmadigini sizde soylemissiniz. Bebeginize daha iyi uyumasi icin tavsiye edilecek bazi besinler vardir belki, bilenler birazdan yazarlar.

Öncelikle bu ruh halinden kurtulmalısınız.Siz stresli olduğunuz için bebeğiniz de bundan etkileniyor.Kaç aylık bebeğiniz bilmiyorum ama kendinize hakim olmayı öğrenmelisiniz.Ufacık çocuğun suçu yok popoya vurmak niye.Daha kendini anlatamıyor ve size muhtaçken.
Cocugunuz var mi? Bu yorumu yapabilmek icin empati kurmaniz gerek. Yoksa anlamsiz olur.

eşinizden izin almasını söyleyin.bir süre size yardım etsin siz de dinlenin.

ne zaman sezeryan oldunuz bebeğiniz kaç aylık merak ettim
halinize şükredin ve çocuğunuza sarılın kimseye ihtiyacınız yok en büyük eğlence en güzel sosyal faliyet evlattır kıymetini bilin onun yanında olmanın....
şu anda iş yerinde çalışıyorum ve kızımın yanında olabilmek için dünyaları veriridim ama çalışmak zorundayım..
elinizdeki hazineyi görün kendinize bebişinizle eglenceli faliyetler edinin

Bebeğiniz ne kadarlık?
Herşey mükemmel olacak diye kendinizi strese sokmayın. Bazı şeyleri boşverin.
Ben de kendimi çaresiz hissediyordum, youtube izlemeye başladım, benim ayrı yaşımdaki kadınları gördüm, single mom diye başlık yazmış videosuna, yani bekar anne. Aynı zamanda öğrenci!
Utandım kendimden, benden güzel bakıyor bebeğine.
Bir başkası benden kat kat iyi ev hanımlığı yapıyor, iki bebeği olmasına rağmen birini kanguru ile vücuduna sarıp yemek yapıyor.

Yurtdışında çevirmenler oluyor hastanelerde diye duymuştum bir defasında. Bir tanıdığın arkadaşı İngiltere'de hastanede Türk hastalar için çevirmenlik yapıyordu. Hangi ülkedesiniz? Böyle bir imkan olabilir mi?

Hanfendicigim, yorum yapacak fazla birsey yok, ama sirf destek olmak icin birseyler deneyecegim.
kac ay oldu dogum yapali? lohusaligi mi atamadiniz acaba tam olarak, hem agrim var demissiniz, hala nasil agri olur?

yasadiginiz yerin iklimi nasil bilmiyorum, ama bnce bahara hersey duzelecek.
bahar geldiginde tazeleneceksiniz, kisin hepimizi bir parca boyle oluyoruz, sizinki yorgunlukla birlesmis..
Sizi bu kadar yoran sey uykusuzluk olmus kanimca, zaten dertlerinizin buyuk olmadigini sizde soylemissiniz. Bebeginize daha iyi uyumasi icin tavsiye edilecek bazi besinler vardir belki, bilenler birazdan yazarlar.

11 ay oldu ama gecen doktora gittim rahmim hala toparlanamamis hastanede de problem yasamistim bebegim cok büyüktü benim icin. Hastaneden beri bütün isleri ben görüyorum karnimda sorun olustuysa yakinda bir daha doktora gidecegim. Neyse bu ayri konu da.. Uyumasi icin elimden geleni yapacagim. Dün esimle tartistik sabah kalkacak ve bebgimi susturamiyorum. Ikimizinde sinirleni yiprandi. Duvara atti saatini, kirdi. Duvar da ayri kötü... Ikimiz de kriz yasiyoruz resmen. Uyutmuyordu ama bari bagirmasin bir haftadir böyle neredeyse. Ne yapacagimi bilemez oldum. Morale ihtiyacim var.

Bebeğiniz ne kadarlık?
Herşey mükemmel olacak diye kendinizi strese sokmayın. Bazı şeyleri boşverin.
Ben de kendimi çaresiz hissediyordum, youtube izlemeye başladım, benim ayrı yaşımdaki kadınları gördüm, single mom diye başlık yazmış videosuna, yani bekar anne. Aynı zamanda öğrenci!
Utandım kendimden, benden güzel bakıyor bebeğine.
Bir başkası benden kat kat iyi ev hanımlığı yapıyor, iki bebeği olmasına rağmen birini kanguru ile vücuduna sarıp yemek yapıyor.

Yurtdışında çevirmenler oluyor hastanelerde diye duymuştum bir defasında. Bir tanıdığın arkadaşı İngiltere'de hastanede Türk hastalar için çevirmenlik yapıyordu. Hangi ülkedesiniz? Böyle bir imkan olabilir mi?

Almanyadayim. Bilmiyorum bakmamiz lazim. Ben de yalniz anneyim her ise kosuyorum ama hem yalnizlik hem de yorgunluk ikisi kötü etkiliyor. Bana nese verecek birsey kalmadi. Günesin acmasini bekliyorum. Bazen sogukta atiyorum kendimi pjamalarla disari. Nefes almak iyi geliyor ama bebegim de daha gecen hastaydi cok sogukta cikaramiyorum..

Belki bir ağrısı vardır yavrucağın, bi doktora götürseniz. Bence sizin stresiniz de ona yansıyor. Bebeğinize de kendinize de papatya çayı yapın akşamları, umarım ikiniz de rahatlar ve rahat bir uyku çekersiniz.
kayınvalidem uğruyor arada demişsiniz, daha uzun kalsa, siz biraz dinlenseniz olmaz mı?

Doğum sonrası depresyonu atlatamamışsınız halen.
Sizi çok iyi anlıyorum. Yaşadıklarınız kolay değil ve tek başına aşmanız güç gibi.
Destek almalısınız. Her şey mükemmel olmak zorunda değil, kendinize bu kadar yüklenmeyin.
Bir uzmanla görüşmek size iyi gelecektir.

Benim var ve empati kurabiliyorum sizinle.
Gerçektende çocuğunuzun huzursuz olma sebebi sizsiniz.
Siz gerildikçe o daha çok gerilir,bir psikoloğa gidin ve çocuğunuza lütfen vurmayın.
Ben bunu pismanligini duyarken beni suclayici yorumlarinizi alin götürün buradan. Morali bozuk olna insan var dikkatinizi cekerim. Siz mesaj azmasaniz da olur. Bana iyi gelecek birsey demedikten sonra ne yazdiginizin bir önemi yok.

Seni anlıyorum lohusa depresyonundan çıkamamışsın yalnızlık zor tabi ama bebişi sev öp kokla mutlu ol..
uykıya alıştır ona da sana da faydası olur..bi düzen oturtmak lazım sen onu başarmalısın...
ben nasipse 2 bebek doğurcam..kimse bakmicak tekim..simdiden plan yapıyorum herkes ay napcan ölcen bitcen diyor ama korkmuyorum saglıklı olsunlar yeter geçici sonuçta bu süreç..sabret ve şükret plan yap bi de..

Almanyadaymışsın yani almanyada neredeyse alman kadar türk var arkadaş edinmekten vazgeçme bence,bir de bebekle yetişkinlerin özellikle de annelerinin ruh hallerini hissedebiliyormuş diye duydum,olabildiğincr pozitif olmaya çalış.

Çocuğun bir sıkıntısı vardır belki?
Oturup konusuyor oyun icin. uyutmak isteyince de öyle bagiriyor ki tarif edemem. Simariklik yapiyor. Babasi uyutabiliyor ona bana yaptigi gibi yapamiyor ama o da calistigi icin uyandiramiyorum. Off gercekten su psikolojiden ciksam yeter..

Ben bunu pismanligini duyarken beni suclayici yorumlarinizi alin götürün buradan. Morali bozuk olna insan var dikkatinizi cekerim. Siz mesaj azmasaniz da olur. Bana iyi gelecek birsey demedikten sonra ne yazdiginizin bir önemi yok.
Size iyi gelecek birşey söyledim.
Gayet normal bir mesaja bile bu kadar atar gider yapıyorsanız mutlaka psikoloğa gidin.

X