Bittimm ben çeki yanlış yazdım ne olur bakın

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Hanımlar Bursa'dan müşterimiz gelmiş ziyarete, bize çek kesilecekti çek karnesini de bana verdi al kızım sen kes kendi firmanıza diye bende el alışkanlığıyla kendi yaşadığımız şehri yazdım keşide yerine
Bizde cirolayacağız başka bir firmaya
Napıcam ben üstüne paraf attık ama bankalar kabul etmezse yandım ben
Hele ki bizim patron duysa mahvolurum
Müşteri surat yaptı biraz , bunu kabul etmezlerse ne olacak falan diyo
Bilgisi olanlar baksın lütfen

Keside yerinde çok problem olmaz kesidecinin adı soyadi dogru mu veya sirket adı doğru mu ona bakarlar.. sizden önce ciro yapilmissa ondan teyit alirlar veya direk kesideciyle iletişime gecip sorarlar yani.. tabi meblag cok yüksek değilse gecerli bunlar yuksek meblaglarda sorun olabiliyor

Çek sahibinin imzası Laz'ım. Üstünü çizdiğin yere. Doğrusunu yazıp imza atmalı.

Keşide yerinin önemi yok keşke olduğu gibi bıraksaydınız.
Parafı siz değil çekin sahibinin atması gerekir, çek sahibi düzeltme yapıp paraf attıysa bence sorun çıkmaz.

Keşide yerinin önemi yok keşke olduğu gibi bıraksaydınız.
Parafı siz değil çekin sahibinin atması gerekir, çek sahibi düzeltme yapıp paraf attıysa bence sorun çıkmaz.
Çek sahibi paraf attı zaten onun imzası var ama sıkıntı şu Zaten bankalar o firmayla çeklerimizi karşılıklı emanet gibi görüyor sürekli alışveriş yapıyoruz diye şimdi birde Bursa firması yerine kendi yaşadığımız yeri yazınca firma sahibi de bankalar hepten anlayacak şimdi dedi korktum bende

Çek sahibinin imzası Laz'ım. Üstünü çizdiğin yere. Doğrusunu yazıp imza atmalı.
Paraf attık zaten Çek sahibinin ama dediğim gibi keşide yeri Bursa olması gerekirken misal ben Sarıyer yazdım kendi yaşadığımız yeri bu defa da bankalar çekin borçlusu değil de çeki alan firmanın keşide yeri yazılmış diye işi yokuşa sürer diye korkuyorum

Keside yerinde çok problem olmaz kesidecinin adı soyadi dogru mu veya sirket adı doğru mu ona bakarlar.. sizden önce ciro yapilmissa ondan teyit alirlar veya direk kesideciyle iletişime gecip sorarlar yani.. tabi meblag cok yüksek değilse gecerli bunlar yuksek meblaglarda sorun olabiliyor
Sadece keşide yeri yanlış oldu onu da paraf attık düzelttik Çek bizim firmaya yazıldı bizde farklı bi müşteriye ciroladık 50.000 tl ama sıkıntı şu bankalar bizim çeklerimizi hep karşılıklı emanet gibi görüyor Zaten şimdi bide ben kendi çekimize yazar gibi aynı ilçeyi yazınca hepten sıkıntı olur diye korktum patronun da haberi Yok bizim ciroladığımız müşteri bankalar almazsa iade ederim size dedi o zaman işten bile kovar beni patron çok takıntılı çeki kullanamayız da bidaha

Kendi size cek kesti yanlismi anladim.Dogruysa o odemesini yapacak zaten bankaya gidilir karsiligi varsa odenir.

Paraf atildiysa bisey olmaz korkmayin ama bu riske bir daha girmeyin banka degil adamin kendisi yan cizme derdinde bence benim el yazim degil falan diyenler olabilir.
Yok öyle değil adamın kendi çeki ama ben yazdım bizim firmaya , keşide yeri de Bursa yazmam gerekirken kendi çekimizi yazar gibi misal Sarıyer yazdım. Bizde başka bir müşteriye ciroladık o çeki... Karşılıksız çek falan değil yani. Tam aksine bankalar o müşterimizle bizim çeklerimizi karşılıklı emanet gibi görüyor bu defa da keşide yerini görünce bizim firmanın yazdığını anlarlar ve takasa almazlarsa geri gelir patron da beni işten atar direkt gözümün yaşına bakmaz

Lutfen rahat olun keside yerinde sorun olmaz ,anca deniz asiri ceklerde sortun cikar ,saat farki vs olan ,gun kayan ,
Tr icinde ha vasn ha istanbul sorun yok ,

Keşide yeri zaten çekin düzenlendiği yer demek, illa firmanın olduğu yer olması gerekmez. İsterseniz iran yazarsınız. Hiç bir sorun olmaz. Boşuna canınızı sıkmayın.

Keşide yeri, çekin kesildiği yerdir zaten. Doğru şeyi niye düzeltip, daha çok dikkat çekmesini sağlıyorsunuz. Çeki verdiğiniz müşteri çekli kredi filan kullanmayacaksa kimsenin bu düzeltmeyi sorgulayacağını düşünmüyorum. Keşide yeri sadece çekin ibraz süresini etkileyen bir faktör çünkü

Sadece keşide yeri yanlış oldu onu da paraf attık düzelttik Çek bizim firmaya yazıldı bizde farklı bi müşteriye ciroladık 50.000 tl ama sıkıntı şu bankalar bizim çeklerimizi hep karşılıklı emanet gibi görüyor Zaten şimdi bide ben kendi çekimize yazar gibi aynı ilçeyi yazınca hepten sıkıntı olur diye korktum patronun da haberi Yok bizim ciroladığımız müşteri bankalar almazsa iade ederim size dedi o zaman işten bile kovar beni patron çok takıntılı çeki kullanamayız da bidaha
Hatir çeki olarak gorurlerse bu sıkıntı olabilir evet ama bu keside yerini yanlis yazdiniz diye olmaz daha önceden sizden suphe duyulduysa olur. Cekleriniz odendigi surece sorun olmaz önemli olan kesidecinin kkb sidir, daha önceden bu kesideciden ödenmeyen geciken veya karsiliksiz cek cikmadiysa korkmayin.

Hanımlar Bursa'dan müşterimiz gelmiş ziyarete, bize çek kesilecekti çek karnesini de bana verdi al kızım sen kes kendi firmanıza diye bende el alışkanlığıyla kendi yaşadığımız şehri yazdım keşide yerine
Bizde cirolayacağız başka bir firmaya
Napıcam ben üstüne paraf attık ama bankalar kabul etmezse yandım ben
Hele ki bizim patron duysa mahvolurum
Müşteri surat yaptı biraz , bunu kabul etmezlerse ne olacak falan diyo
Bilgisi olanlar baksın lütfen

Tatlim bankaciydim ben. Keside yerinin ustune bi cizgi cekilsin dogru yer yazilsin musteri imzasini atsin. Birde talimat yazip bankaya ödeme talimatı versin. Hicbirsey olmaz korkma

Yok öyle değil adamın kendi çeki ama ben yazdım bizim firmaya , keşide yeri de Bursa yazmam gerekirken kendi çekimizi yazar gibi misal Sarıyer yazdım. Bizde başka bir müşteriye ciroladık o çeki... Karşılıksız çek falan değil yani. Tam aksine bankalar o müşterimizle bizim çeklerimizi karşılıklı emanet gibi görüyor bu defa da keşide yerini görünce bizim firmanın yazdığını anlarlar ve takasa almazlarsa geri gelir patron da beni işten atar direkt gözümün yaşına bakmaz
Yok birsey olmaz sanmam ama degistirtin ne cekler var rakamlari okunmuyor paraftan.Ama bir daha baskasinin cekine yazmayin kotu niyetli biri olur calindi cekim taklit edildi falan denir.

Back
X