Biyografi Filmleri İzlemeyi Sevenler

$127_hours.webp
127 saat
127 Hours 2010 2011 ABD,İngiltere
IMDB Puanı: 7.9/10
Tür: Biyografi, Dram, Macera
Yönetmen: Danny Boyle
Müzik: A. R. Rahman
Süre: 1 saat 34 dk
Oyuncular: James Franco, Kate Mara,
Amber Tamblyn, Lizzy Caplan
Aron Ralston (James Franco) isimli genç bir dağcının tek başına çıktığı maceranın gerçek hikayesinin anlatıldığı biyografi filminde, Aron isimli genç Utah’taki bir kanyonda iki dağ sırtı arasında sıkışıp kalır. Ulaşıp yardım alabileceği kimse olmadığını anlayınca hayatını kurtarmak için inanılmaz yöntemlere başvuracaktır…
Aron isimli dağcının inanılmaz kurtuluş öyküsünün anlatıldığı bu film, Altın Küre ödüllerine aday olarak gösteriliyor.
Emin olun Aronla 127 saati o dağda geçirdim diyebilirim.bu insanın yaşamak için neler yapabileceğini görmek çok etkileyiciydi.
ARKADAŞLAR BENDEN KÜÇÜK BİR ÖNERİ BİYOGRAFİ FİLMLERİ GERÇEK HAYAT HİKAYELERİNİDEN OLUŞTUĞU İÇİN FİLM BİTTİKTEN SONRA GOOGLEDA FİLMDE BİYOGRAFİSİ ANLATILAN İNSANI ARATIN.FOTOĞRAFLARINA BAKIN.HAKKINDA BİR KAÇ YAZI ÇIKACAKTIR ONLARI OKUYUN.BÖYLECE FİLMİN ETKİSİNİ BİRAZ DAHA UZATIP TADINI DAMAĞINIZDA BIRAKABİLİRSİNİZ.

Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatını anlatıyor.6 yaşında çocuk felci ,19 yaşında ciddi bir trafik kazası geçiriyor ve uzun yıllar yatağına bağlı olarak yaşamak zorunda kalıyor.

Frida (2002) - IMDb

Ben de burada bahsedilen 2-3 filmi izlememiştim.En kısa zamanda seyretmeyi düşünüyorum.

Ben normalde çok film izleyen biri değilim, özellikle toplumsal konulu filmler ilgimi çekiyor, ve buradaki bir çok film de aslında benim film zevkimle uyuşuyor. Umarım sırayla önerilen filmleri izleyeceğim :)
The First Grader i izledin mi?

Ben normalde çok film izleyen biri değilim, özellikle toplumsal konulu filmler ilgimi çekiyor, ve buradaki bir çok film de aslında benim film zevkimle uyuşuyor. Umarım sırayla önerilen filmleri izleyeceğim :)
The First Grader i izledin mi?

Aslında ben de çok film izleyen biri değilim.Özellikle işten güçten son yıllarda çaptan düştüm diyebilirim.Biyografik filmler,kitaplar kurgudan daha çok ilgimi çekiyor.Kurguyu komedide ve fantastik filmlerde seviyorum.Filmin ya da kitabın başında 'Gerçek bir hayat hikayesidir -ya da -bu filmde olanlar gerçek bir hikayeden alınmıştır' denilnce ellerimi çırpasım geliyor:46:Biyografi filmi ilgimiz aynı.'The First Grader'ı daha izleyemedim .Çok ilgimi çekti ,izlemek istiyorum ilk fırsatta.

Aslında ben de çok film izleyen biri değilim.Özellikle işten güçten son yıllarda çaptan düştüm diyebilirim.Biyografik filmler,kitaplar kurgudan daha çok ilgimi çekiyor.Kurguyu komedide ve fantastik filmlerde seviyorum.Filmin ya da kitabın başında 'Gerçek bir hayat hikayesidir -ya da -bu filmde olanlar gerçek bir hikayeden alınmıştır' denilnce ellerimi çırpasım geliyor:46:Biyografi filmi ilgimiz aynı.'The First Grader'ı daha izleyemedim .Çok ilgimi çekti ,izlemek istiyorum ilk fırsatta.

Kesinlikle sanırım ortak noktamız bu ki benim için de filmin ya da kitabın başında 'Gerçek bir hayat hikayesidir -ya da -bu filmde olanlar gerçek bir hikayeden alınmıştır' denmesi belirleyici faktörlerden bir tanesidir :) Bence de kurgudan daha etkileyici çünkü izlerken yok canımmmm yok daha neler deme şansı bırakmıyor sana...
Dilerim The First Grader'i en kısa zamanda izlersin, ben çok beğendim.

Eylemlerini bekliyorum :)

Doctor Zhivago (1965) ben izlemedim ama eşim çok güzel bir filmdi der.

Doctor Zhivago (1965) - IMDb

Çocukken izlediğim ,I.Dünya Savaşı sırasında geçen uzunca bir filmdi diye hatırlıyorum.Başka da bir detay yok aklımda.Biyografik bir hikaye olduğunu sen söylemeden önce bilmiyordum.

Bu filmi izlemedim.

İran devrimini anlatan bu animasyon filmi beğenmiştim.

Bu filmden haberim var ama seyretmedim.

'Sıkıysa Yakala ' filmi tv de çok gösteriliyor.Frank Abagnale adlı akılalmaz bir dolandırıcının hayat hikayesine dayanan bir film.Konusu 60 larda geçen bu filmde Frank şeytani zekasıyla daha 16 yaşında kusursuz sahte çekler hazırlayarak başlar dolandırıcılık işlerine.Sonraları kalpazan olur ,sahte doktor,sahte profesör,sahte avukat ,hatta sahte ajan bile olur.Bir gece geçirmek için kendisinden 1000 dolar isteyen modele ,1000 dolar ödemek bir yana , modelden 400 dolar almayı başarır ! Filmin sonunda Frank yakalanacak mı ? Hapis yatacak mı? En iyi bildiği iş olan dolandırıcılıktan başka bir kariyer seçebilecek mi?

Bu filmle ilgili hatırladığım iki şeyden biri de güzel müzikleri.İkincisi de küçük bir hikaye ;İki küçük fare içi süt dolu bir kovaya düşer.Biri biraz çabaladıktan sonra boğulur.Bir diğeri durmadan o kadar çabalar o kadar çırpınır ki sütü tereyağına dönüştürür ve üstüne çıkarak kurtulur.

Eğlenceli bir film.

Catch Me If You Can (2002) - IMDb

Son düzenleme:
Basligi gorunce daldim ..bayilirim biyografi izlemeye okumaya,,,cocuklarimada siddetle tavsiye eder keyifle izlemeleri icin elimden geleni yaparim

Sayfalarin hepsine bakamadim tavsiye efilmis olma ihtimaliyle birlikte bende ilk aklima gelen

The wall- pink floyd
&
Ipteki ( teldeki) cambaz

Tavsiye ediyorum

Sevgiyle

Şair Slyvia Plath'in trajik yaşam öyküsü.Filmde Slyvia'yı Gwyneth Paltrow oynamış .Galiba link vermememiz gerekiyor o yüzden afiş ekledim .

$sp.webp

$s.p 1.webp

Back
X