Biyoloğum,sağlık bilgim iyidir sorularınızı cevaplarım.2 yıldır çocuğum olmuyor:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi duyal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

duyal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
53
0
0
İstanbul
Öncelikle kendi durumumu paylaşayım sizlerle;

3yıllık evliyim 2 yıldır korunmuyorum daha öncede hapla korunmuştum. Hipotiroidi ve insülin direnci hastasıyım ancak iki hastalığımda kontrol altında yani şu anda gebeliğe engel değilmiş endokrin doktorum insülin direncinden dolayo pko olmamdan şüpheleniyordu ancak ben vajinal ultrason fobim yüzünden hiç jinekoloğa gidemedim eşimle bebek sevdamız iyice artınca başka çarem kalmamıştı çocuk istiyorsam katlanıp sorunun nerde olduğunu öğrenmeliydim 3 aralıkta gittim süper bi doktor sayesinde bunu başardık ve pko olmadığımı söledi hatta şuan çatlamış bir yumurta görünüyor çalışın dedi ancak 18 aralıkta adet oldum ancak umudumu yitirmedim nede olsa 2 yıldır ilk defa nedenini öğrencektim belki sorun hormondur bi ilaç verir hamile kalabilirim dedim adetin 3.günü hormon tahlillerim yapıldı sorun yok 7 ocaktada progesteron bakılcak buarada eşiminde sorunu yok.Şunuda sölemeliyim doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra hayatım boyunca 28 günde bir olan adet düzenim tamamen bozuldu 34 gün civarlarında geliyor ve bu sayı her ay değişiyor ama pko yok.Yumurta oluşuyor ve çatlıyor bakalım progesteron damı sorun.

bende hipotiroidiyim.adetin üçüncü günü yaptırdığım tahliller normal.dört yıllık evliyim hiç korunmadığım halde hamile kalamadım.iki defada aşılama yapıldı sonuç negatif.şimdi tüp bebek diyorlar bende korkuyorum oda olmazsa diye.ALLAH hepimizede en kısa zamanda hayırlı ömürlü evlatlar versin inş.

Peki sebep olarak hipotiroidiyimi gösteriyorlar,rahim filmi,progesteron da temiz çıktımı eşinizin sperm durumu hareketliliği iyimi.Hipotiroidi olup hamile kalan okadar kişi var eğer sebep buysa bunu üzerine gitsinler tüp bebek son aşama.Eğer sebep sadece hipotiroidi ise çok üzülücem.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Dilerim en kısa zamanda hamile haberinizi alırım.

sebep rahim filminde sağ tüpün tıkalı çıkması.ama tek tüple normal yoldan hamile kalan çok var .doktor tıkalı tarafı açmadı sol taraf yeterli olur diye tabi olmadı.progesteronda iyi eşimin spermlerine normal denildi.inş hepimizinde bebeği olur.

Peki tüp bebek tedavisine nezaman başlıyorsunuz yer kararlaştırdınızmı.Dualarım sizinle inşallah şu hep duyduğumuz mucizelerden biri sizinde başınıza gelir hani bi çok aşılamanın ardından tam tüp bebek tedavisine geçicekken o ay hamile olduklarını öğreniyorlar ya inşallah.Bende yarın ilk defa progesteron tahlili yaptırcam bakalım oda iyiyse ne diycek doktor.İstanbuldaysanız benim doktorum çok şeker tatlı dilli biri önerebilirim tabi daha keşif aşamsındayız tedavisini bilemem yalnız çok memnun olan var bakalım inşallah bende memnun kalırım.

merhaba canım.tüp bebek tedavisine bahar aylarında veya yaza doğru düşünüyoruz.ben konyadayım heralde konyada yaptırırız.ikinci aşılamayı ekimin ondokuzunda yaptırmıştık.yinede ALLAH' tan dileğim normal yoldan olması.Dualarınız için teşekkür ederim. bende size ve bütün bizim gibi bebek sahibi olmak isteyen herkese dua ediyorum.RABBİM inşallah işlerimizi kolaylaştırır.progesteronunuzda iyi çıkar .aşılama ve tüp bebeğe gerek kalmadan sizde hamiş kalırsınız inş.

bendede çikolata kisti rahatsızlığı var arkadaşlar.2008 laparoskobi ardından 6 aylık iğne sonrası kısa süren bi bebek haberi ama kese bile görünmeden gitti.sebebi nedense yok.sonrası bir gebelik daha yine kese görünmeden gittti.ardından hcg tüplerim açıktı.kist dışında hiç bir sorun görünmüyordu.ancak tüp bebek yaptırdık orta kalite 2. kalite yumurta verildi tutmadı.sonra bir gebelik daha yine kese görünmeden gitti bebeğim.bunun için genetik testler yapıldı bir sorun çıkmadı kalitesiz yumurta döllendiği için olabilir belki dendi.sonra histeroskobisonrası kistlerim 4 cm civarındaydı boşaltıldı.2.tüp bebek 2. kalite yumurta tranferi 3 adet ancak tutmadı.demek istediğim tüp bebek tutmuyor nedense ama kendim hamile kalıyorum onunda ömrü olmuyor kistim boşaltıldığı halde 25 cm yine var ama tek sebep bukarcık kist olmamalı dimi.sizce ne yapmalıyım çok çaresiz kaldım bekleyişteyim.Allah hepimize acil şifalar versin tez vakittee.

benim kuzenimde senin gibiydi
enson süt hormanlarına bakıldı ve süt bezelerini vücüdu koruduğu ve gebeliğin o yüzden gerçejkeşmediği çıktı sende bir yaptır o tahlilleri istersen adı süt hormonları diye biliyorum

Canım yazını okurken tam genetik testi önermeyi düşüyordum baktımki onuda yaptırmışsın.Tahminim bebekle birlikte kistlerdede gelişme oluyor ve kist galip gelip gebeliği sonlandırıyor olabilir.Malesef bu kadarcık kistte olsa sorun yaratır sana önerim birde soğan kürünü uygulaman.Çikolata kisti olanlar için mükemmel bir çözüm olduğundan bahsediliyor.Hatta tamamen ortadan kaldırıyormuş bu hastalığı.Tıbbi herşeyi denemişsin birde bunu uygula sonucu görelim birlikte.En yakın zamanda sağlıklı gebeliğe kavuşman dileğiyle.

Progesteronu dün öğrendim 10.55 çıktı yarın doktorumla görüşücem bakalım sırada ne var şuan tüm hormonlar normal görünüyor.Seninle paylaşmak istedim.

teşekürler cevabın için bişi söleyimmi ben soğan kürü 5 6 kez uyhuladım bugüne kadar :) onuda denedim yani ama şunu söleyim şu hamile kaldığım aylarda soğan suyunu içmiştim hamile kalmama faydası olduğuna inanıyorum ama düşük yapar diye 15 gün kulanmıyorum tahmini 10 gün falan hayıt suyu denedim ama içim almadı belkide ondan faydalıda olmadı.çörekotlu karışım yapıyom bazen onuda kist yapıyor diye yazmışlar nette arkadaşlar.kafamı karıştırdı.bilmiyorum ama biyerlerden şifam gelecek evet bencede bebeğim mücadele veriyor tutunmak istiyor ama kist kazanıyor.yani tıbbın dediği gibi kalitesiz yumurta olarakta yola çıktığı için tutunamıyordur.demekki önce bu kisti yenmeliyim burası kesin :)

merhaba arkadaşlar
bende 2 yıllık evliyim klomen kullanıyorum 3.denemem 6 ya kadar deneyebileceğimi söyledi dr.sonrası tüp bebek dedi.
işimiz zor Allah hepimize yardım etsin hepimiz en kısa zamanda mis kokulu yavrularımıza kavuşuruz
inş.

canım ya bir bilgin varmı acaba ben bu ay yine hamile olabilirim ama yine tutunmayabilir bebeğim doktorlardan bi fayda yok diyorumki bi yerde okudum hamilelik öncesi progestan kullanımı diye rahmi hazırlıyormuş tutunmaya faydalımış.acaba bende adet günüme kadar progestan hapı kullansam olurmu sadece 4 gün sonra test yapıcam hamile değilsem bırakırım adetim bi kaç gün gecikmiş olur sadece diyorum sence?çünkü tüp bebeklerde kullandım bi zararı omladı bıraktım adet oldum.senin fikrin ne hani erken önlem almak için istiyorum.:26:

Hoşgeldin canım Allah yardımcımız olsun sorun nedir sizde ?

Canım kusura bakma biraz geç cevaplıyorum sorunu.Bana hormon tahlili sonuclarını gönderirmisin şimdi ezbere kullanma ilacı bi bakıyım özellikle progesteron ne durumda yada diğer hormonlar .

Bide şunu söyliyim progestanı adet görmek içinde veriyorlar olmadık bi zamanda başlayıp adet düzenini tamamende bozabilirsin 2 gün sonra test yap bi emin olalım gebelikten ayrıca hormon sonucunuda bilmediğim için hap değilde jel yada fitil daha mantıklı geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…