• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biyopsi olmak istemiyorum

İyi akşamlar;
Fikirlerinize belkide bilginize çok ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkür ediyorum 💐
Uzun zamandır haşimato hastasıyım,aralıklı olarak ultrason çektiriyorum.Geçen günlerde yine çektirdim ve beklemediğim sonuçla karşılaştım.Bir nodülümün sıkıntılı olduğu,biyopsi olmam gerektiği söylendi.
Radyolog biyopsi sonucun %85 iyi %15 Troid kanseri gelir dedi.Kan tetkiklerim anti tpo: 377 hariç hepsi iyi ve biyopsi olmak istemiyorum.2 ay sonra tekrar usg yaptırsam dediğim de bu da bir seçenek ama farklı çıkarsa biyopsi kaçınılmaz olur dedi radyolog.İyi mi yapıyorum bilmiyorum sizlere de danışmak istedim.
Sıkıntılı olduğu düşünülen nodül;
Bu nodüle komşu anteriorda yerleşmiş 5x4 mm boyutlu, en - boy oranı tersine dönmüş, solid hipoekoik nodül formasyonu mevcuttur. Söz konusu nodül formasyonu mikrokalsifikasyon alanları içermektedir ve anteriorda tiroid konturundan hafifçe taşmıştır.
Tanımlanan bulgular neden ile TI-RADS 5 olarak değerlendirilmiştir. İlAB önerilir.
Yukarıda tanımlanan nodül formasyonlarının dışındaki tiroid parankimide hafif derecede heterojendir.
Tiroidit zemini olabilir.
Periglanduler LAM saptanmamıştır.
Ultrasondaki nodül tarifi şüphe uyandırıcı. Biyopsi vermek istememeniz çok anlamsız.

İsterseniz 20 yıl takip olun papiller ca çok yavaş ilerler ve biyopsi yaptırmadan tespit etmek imkansız olabilir.

Biyopsi vermediğiniz sürece bir tanı varsa atlanır.

Biyopsiyle kanser yayilacak tezi nerden çıkmış ciddi mi şaka mı? Ciddi soruyorum
Tez değil özellikle ince iğne aspirasyon biyopsisinde tümöral hücreler dokuya yayılıyor. Bazı kanser türlerinde direkt tru-cut biyopsi denilen parça kesip çıkarma işlemi yapılır iğneyle ekim olmasın diye.

İyi akşamlar;
Fikirlerinize belkide bilginize çok ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkür ediyorum 💐
Uzun zamandır haşimato hastasıyım,aralıklı olarak ultrason çektiriyorum.Geçen günlerde yine çektirdim ve beklemediğim sonuçla karşılaştım.Bir nodülümün sıkıntılı olduğu,biyopsi olmam gerektiği söylendi.
Radyolog biyopsi sonucun %85 iyi %15 Troid kanseri gelir dedi.Kan tetkiklerim anti tpo: 377 hariç hepsi iyi ve biyopsi olmak istemiyorum.2 ay sonra tekrar usg yaptırsam dediğim de bu da bir seçenek ama farklı çıkarsa biyopsi kaçınılmaz olur dedi radyolog.İyi mi yapıyorum bilmiyorum sizlere de danışmak istedim.
Sıkıntılı olduğu düşünülen nodül;
Bu nodüle komşu anteriorda yerleşmiş 5x4 mm boyutlu, en - boy oranı tersine dönmüş, solid hipoekoik nodül formasyonu mevcuttur. Söz konusu nodül formasyonu mikrokalsifikasyon alanları içermektedir ve anteriorda tiroid konturundan hafifçe taşmıştır.
Tanımlanan bulgular neden ile TI-RADS 5 olarak değerlendirilmiştir. İlAB önerilir.
Yukarıda tanımlanan nodül formasyonlarının dışındaki tiroid parankimide hafif derecede heterojendir.
Tiroidit zemini olabilir.
Periglanduler LAM saptanmamıştır.
Tabiiki yaptırın, kusura bakmayın da bu ne saçma bir soru, şüphelenilmiş bir şey var, neden durup bekleyeceksiniz ki? Siz daha bundan korkuyorsanız, br şey olsa nasıl ameliyat olacaksınız? Nasıl tedavi göreceksiniz? Lütfen sıyrılın bu saçma endişelerden, sağlık böyle şeyleri kaldırmaz.

Tabiiki yaptırın, kusura bakmayın da bu ne saçma bir soru, şüphelenilmiş bir şey var, neden durup bekleyeceksiniz ki? Siz daha bundan korkuyorsanız, br şey olsa nasıl ameliyat olacaksınız? Nasıl tedavi göreceksiniz? Lütfen sıyrılın bu saçma endişelerden, sağlık böyle şeyleri kaldırmaz.
Sorumun saçma olduğunu asla düşünmüyorum
Endişeminde saçma olduğunu düşünmüyorum
Keşke yorumunuz özellikle “sağlık” konusunda kırıcı değil de daha yapıcı olsaydı…

Tez değil özellikle ince iğne aspirasyon biyopsisinde tümöral hücreler dokuya yayılıyor. Bazı kanser türlerinde direkt tru-cut biyopsi denilen parça kesip çıkarma işlemi yapılır iğneyle ekim olmasın diye.
Ekim olmasın anlayamadım tekrar yazabilir misiniz

Sorumun saçma olduğunu asla düşünmüyorum
Endişeminde saçma olduğunu düşünmüyorum
Keşke yorumunuz özellikle “sağlık” konusunda kırıcı değil de daha yapıcı olsaydı…
Kusura bakmayın ama sizi birinin dürtmesi gerekiyor, çünkü çok saçma bir düşünce içindesiniz. Eğer bu düşünceden gidip, sadece kendinize destek olacak yorumlar arıyorsanız, buraya yazmamalısınız, siz zaten kendi kendinizi teselli edersiniz.

Bu arada kendim 2 kere farklı biyopsi geçirdim, biri tiroitti, sonrasında da ameliyat oldum. Yani ben bu yollardan geçtim, hoş geçmeseydim de size aynı şeyi yazardım. Eğer kanser olma riski varsa, bir insan bunu öğrenmeyi neden erteler? Ertelenen her gün kanserin ilerlemesi anlamına gelirken?

2 ay gibi bir süre bizi üzmez yayılma yok dedi 2 farklı doktor

O iki ay gibi bir süre lenf nodülünde ne demek bilseniz sizi üzmeyeceğini ama arkanızdan bıraktıklarınızı üzeceğini bilirsiniz.
Biyopsi şüphe nedeniyle yapılır zaten yoksa takip edelim derlerdi. Nitekim öyle söyledikleri çok oluyor. Erken teşhis hayat kurtarırı boşuna söylemiyorlar. Zararsızsa zaten içiniz rahatlamış olur.

Back
X