Biyopsi :(

Ogretmen1981

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
940
822
23
43
Annemle ilgili bir konu acmistim ferritini cok dusuk kolonoskopi yapilacak diye.icimi rahatlatmistiniz aslinda ama bugun oldu hem endoskopi hem kolonoskopi .kolonoskopide sorun yok ama endoskopi sonucunda odem gibi birseyler yaziyor tabi tam anlamiyoruz da parca almislar buna baya kotu oldum.parca genelde ne icin alinir malum ,insallah birsey cikmaz cok korkuyorum.bu konuda bana umit verebilecek olan varmidir acaba.mide endoskopisi olup parca alinan :(

Bir de endoskopi, kolonoskopi hasta için kolay işlemler olmadığından girişmişken biyopsi alınması da hasta açısından çok mantıklı bir uygulama oluyor , içinizi ferah tutun, 10-14 gün sonra inşallah hayırlı sonuç alırsınız

Benim bir dönem yemek yediğimde midem ağrıyordu, yemek yiyemiyorum ilaçlarla Bi düzelme olmayınca endoskobi yapıldı ve parça alınmıştı, sonuç temiz çıktı gastrit e bağlı ağrı olduğu anlaşıldı. Korkulacak bişey değil tedbir amaçlı alınabiliyor korkmayın. Geçmiş olsun

canım korkma, başta babam olmak üzere çok sayıda endoskopiye ve kolonoskopiye şahit oldum.her seferinde parça alınır ve biyopsi yapılır.daha doğrusu şöyle ben aldırmaya da gitsen yağ bezesi de aldırsan endoskopi de yaptırsan muhakkak biyopsi yapılır.

Benim bir dönem yemek yediğimde midem ağrıyordu, yemek yiyemiyorum ilaçlarla Bi düzelme olmayınca endoskobi yapıldı ve parça alınmıştı, sonuç temiz çıktı gastrit e bağlı ağrı olduğu anlaşıldı. Korkulacak bişey değil tedbir amaçlı alınabiliyor korkmayın. Geçmiş olsun
Keske cok tesekkurler

canım korkma, başta babam olmak üzere çok sayıda endoskopiye ve kolonoskopiye şahit oldum.her seferinde parça alınır ve biyopsi yapılır.daha doğrusu şöyle ben aldırmaya da gitsen yağ bezesi de aldırsan endoskopi de yaptırsan muhakkak biyopsi yapılır.
Cok cok sagolun bunlari okumak ne kadar rahatlatiyor anlatamam

Annemle ilgili bir konu acmistim ferritini cok dusuk kolonoskopi yapilacak diye.icimi rahatlatmistiniz aslinda ama bugun oldu hem endoskopi hem kolonoskopi .kolonoskopide sorun yok ama endoskopi sonucunda odem gibi birseyler yaziyor tabi tam anlamiyoruz da parca almislar buna baya kotu oldum.parca genelde ne icin alinir malum ,insallah birsey cikmaz cok korkuyorum.bu konuda bana umit verebilecek olan varmidir acaba.mide endoskopisi olup parca alinan :KK43:

Endoskopi sırasında gastrit tanısı konduğunda da biyopsi alınır, problemin mikrop kaynaklı mı yoksa stres kaynaklı mı olduğunu anlamak için alıyoruz demişti doktorum. Standart bir uygulama yani. Patoloji ismi de gözünüzü korkutmasın :) Vücuttan çıkarılan her doku patolojiktir derler, mutlaka tahlil edilir.

Biyopsi illa kötü bir şey düşünüldüğü için alınmaz , orda bir polip görürler , ödemli bir bölge olur , ve bir parça alınır .. çanınızı sıkmayın lütfen , tam tanı koymak amaçlı alınır .. biyopsi sonucu , gastrit , ülser gibi birşey de çıkabilir .. geçmiş olsun

Herkeste endoskopi ve kolonoskopide alinir parca korkmayin iciniz ferah olsun

Korkmayın lütfen ciddi şikayetleri olan bir akrabama yapılmıştı tertemiz çıktı sonucu.

Girişimsel işlemlerde,biyopsi alınır .Bu her zaman kötü bir şey olduğu anlamına gelmez yani işlemin rutini gibi düşünün.Gecmis olsun

Endoskopi sırasında gastrit tanısı konduğunda da biyopsi alınır, problemin mikrop kaynaklı mı yoksa stres kaynaklı mı olduğunu anlamak için alıyoruz demişti doktorum. Standart bir uygulama yani. Patoloji ismi de gözünüzü korkutmasın :) Vücuttan çıkarılan her doku patolojiktir derler, mutlaka tahlil edilir.
cok tesekkur ediyorum o kadar rahatladi ki icim.sadecw sunlari yazmaniz bile beni rahatlatti.uzaktan kimse teshis koyacak degil de :) ben de boyle konularda pimpirikli bir insanim iste.bir soze ihtiyac duyuyorum rahatlamak icin.konuyu da kapatiyorum kimsenin vaktini almayim daha fazla

Annemle ilgili bir konu acmistim ferritini cok dusuk kolonoskopi yapilacak diye.icimi rahatlatmistiniz aslinda ama bugun oldu hem endoskopi hem kolonoskopi .kolonoskopide sorun yok ama endoskopi sonucunda odem gibi birseyler yaziyor tabi tam anlamiyoruz da parca almislar buna baya kotu oldum.parca genelde ne icin alinir malum ,insallah birsey cikmaz cok korkuyorum.bu konuda bana umit verebilecek olan varmidir acaba.mide endoskopisi olup parca alinan :KK43:
Esimdende alindi mideden parça bende panik oldum ve korktum sonuç olarak ta temiz çıktı bosyere üzülmeyin sizde tanı koymak için mecbur aliolarmis

7 endoskopi olan biri olarak söylüyorum parça alınması direk kötü bir şey olacağını anlamına gelmiyor.Biyopsi sonucunu beklemeniz gerek.1 defada midemden kist alındı o da incelendi ve temiz çıktı sonuçlar.
Dediğim gibi önemli olan biyopsi sonucu

İnşallah hayırlı haberler alırsınız.gecmis olsun

İşlem yapılan herkesten alınır bu merak etmeyin. Değerlendirme ve teşhis için. İlla kötü birşey diye değil :KK66:

Esimdende alindi mideden parça bende panik oldum ve korktum sonuç olarak ta temiz çıktı bosyere üzülmeyin sizde tanı koymak için mecbur aliolarmis

7 endoskopi olan biri olarak söylüyorum parça alınması direk kötü bir şey olacağını anlamına gelmiyor.Biyopsi sonucunu beklemeniz gerek.1 defada midemden kist alındı o da incelendi ve temiz çıktı sonuçlar.
Dediğim gibi önemli olan biyopsi sonucu
hayirlisiyla iyi cikar insallah cok tesekkurler arkadaslar

Back
X