Biyopsi?

Merhaba canim, sanirim seni suanda anlayabilecek en iyi kisi benim. Bende henuz 21 yasindayim, ve gecen hafta yemek borumda tumor tespit edildi, doktor ordan hemen bi parca aldi ve biyopsiye yolladi allahtan iyi huylu oldugunu soyledi. Gecen haftadan beri bisuru kontrollere fln gittim hastaneye ameliyattan baska caresi yok dedi doktor. Simdi ameliyat gunumu bekliyorum. Bende sen gibi korkuyorum aklimda birsuru soru isaretleri var, ama hayirlisi diyorum rabbim bunu bana vermisse vardir bununda bi sebebi. Sende fazla kafana takmamaya calis, umarim seninkide iyi huyludur ve cabucak sagligina kavusursun, sevgiler..

Allah şifa versin canım sana da...
Evet ben de nasıl korkuyorum bir bilsen,elim ayağım titriyor hastanede.
Bi de ailem yanımda değil yalnız gidiyorum bazen o daha da fena
Evet dediğin gibi vardır bunda da bi hayır, şükür halimize
Ameliyatın iyi geçer inşallah dua edeceğim sana...

Benimde goguslerimde hep kitle cikar daha 3 sene once fark ettim, simdi 22 yasindayim.
Doktorum ultrasonda bakti ve hormonal iyi huylu bir kist oldugunu soyledi (ki benim aile gecmisimde gogus kanseri var), genelde gorunusunden bir tespit yapabiliyorlar ama biyopsi yaptirsan tabiki en iyisi. Genelde igne yardimiyla alabiliyorlar bir parca ama gogsun neresinde olduguna bagli.

Kafana takma canim buyuk bir ihtimalle hormonal bir kisttir benimkisi adet donemi geliyor ve sonra geciyor. Yinede aklinda bulunsun ayda bir kere dusa girmeden hep kontrol et goguslerini, artik bu tur hastaliklarin yasi kalmadi tukettigimiz seylerin hicbiri dogal degil herseyde kanserojen maddeler var en yazikki. Eminim onemli bir sey yoktur onun icin korkma

Allah razı olsun...
İnşallah ameliyata gerek kalmaz ama ameliyat derse doktor yapılacak bişey yok :(

eger kist cok ufak ıse şuan almıyorlarmış ilerde büyüdüğün zaman alıyorlarmış.
ben hastanede ki hastalardan dınlıyordum hep.
benım annemın yanlış hatırlamıyorsam bırı 4cm bırı 2cm bırıde 8 mm 3 tane vardı.
ama ameliyttan hiç korkma azıcık bır kesık ıle alıyorlar izi bile çok az oluo.
biyopsidede igne ile uyuturuyorlar önce sonrasında yine iğne ile bir parça alıyorlar.ondada korkucak bişi.
kalbini ferah tut.Allah beterinden korusun.Dermansız dert vermesin.

Son düzenleme:
Merhabalar...
Sol göğsümde kitle farkettim, doktora gittim, ultrason çekildi fakat kesin bişey söyleyemediler iyi huylu mu kötü huylu mu diye.
Dün gittiğim doktor biyopsi yapmayı önerdi
Ben malesef çok korkuyorum biyopsi nasıl bişeydir kistin sıvı yapılı mı katı yapılı mı olduğu bilinmiyor, katı yapılıysa nasıl olacak parça mı alınacak? :(
Bir de henüz 20 yaşındayım kanser ihtimali var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim Allah tüm hastalara şifa versin.

Canım şırıngayla ufacık bi parça alacak gözünle bile görmeyeceksin. Ben de 18 yaşındayken böyle bir kitle farkettim ve iki hafta içerisinde ameliyat oldum. Bu yaşlarda sıkıntılı bir şey olacağını sanmıyorum korkma hiç...

Biyopsi nasıl bişeydir tam olarak bilmiyorum, ağrı olur mu?
Ben bazen gece fakında olmadan kistn olduğu tarafa doğru yatınca ağrı oluyor acaba biyopside de olur mu?

öncelikle geçmiş olsun. korkulacak bişey değil. doktorun bana dediği ''ağrıdığı için sevinmelisin'' di. kötü bişey olsa kendini hissettirmez dedi. ağrıların çoğu da psikolojik. çoğu bayanda süt bezlerinin çalışmaması sonucu bu tür kitleler oluyor zaten. ben açık biyopsi oldum. o biraz zor. ama şimdi biyopsiyi açık yapmıyolar bildiğim kadarıyla. bir şırıngayla içinden doku çekiyolar. bu yöntem daha kolay. şöyle bir örnek vereyim. üniversiteden sınıf arkadaşım öğleden önce gitti bu yöntemle biyopsi oldu öğleden sonra derse geldi çok az bir ağrısı olduğunu söyledi.
üstelik benim iki tarafta da var açık biyopsi ile hepsi temizlenmesine rağmen 10 gün sonra tekrar çıktılar ve doktor bunları sen yapıyorsun dedi. sinir stres herkes sivilce falan çıkarır ben kist çıkarıyorum. yani kafanı rahat bırak herşeye takma kafanı ve onlarla yaşabileceğini düşün. benim şu an birçok kistim var göğsümde boynumda boğazımda ama umrumda bile değiller takmayınca çoğalmayı da bıraktılar. :) sağlıklı uzun ömürler diliyorum. hiç korkma ve klasik bir deyimle kafana tokadan başka bişey takma

cnm gecmış olsun korkacak bırşey yok. kardeşımınde göğsünde kıtle çıkmıştı. dr amelıyat dedı ama ıstersen bekleyebılırız dedı. bırkaç cm olduğundan amelıyat oldu. anestezı yaptılar zaten bırşey duymadı. amelıyat sonunda elıne vermışlerdı parçayı düşün:1:
şükürler olsun temız çıktı . fıbreadenom muş

Benimde goguslerimde hep kitle cikar daha 3 sene once fark ettim, simdi 22 yasindayim.
Doktorum ultrasonda bakti ve hormonal iyi huylu bir kist oldugunu soyledi (ki benim aile gecmisimde gogus kanseri var), genelde gorunusunden bir tespit yapabiliyorlar ama biyopsi yaptirsan tabiki en iyisi. Genelde igne yardimiyla alabiliyorlar bir parca ama gogsun neresinde olduguna bagli.

Kafana takma canim buyuk bir ihtimalle hormonal bir kisttir benimkisi adet donemi geliyor ve sonra geciyor. Yinede aklinda bulunsun ayda bir kere dusa girmeden hep kontrol et goguslerini, artik bu tur hastaliklarin yasi kalmadi tukettigimiz seylerin hicbiri dogal degil herseyde kanserojen maddeler var en yazikki. Eminim onemli bir sey yoktur onun icin korkma

İnşallah basit bi kisttir
Tabi bundan sonra ömür boyu kontrol ederm
Size de geçmiş olsun...

eger kist cok ufak ıse şuan almıyorlarmış ilerde büyüdüğün zaman alıyorlarmış.
ben hastanede ki hastalardan dınlıyordum hep.
benım annemın yanlış hatırlamıyorsam bırı 4cm bırı 2cm bırıde 8 mm 3 tane vardı.
ama ameliyttan hiç korkma azıcık bır kesık ıle alıyorlar izi bile çok az oluo.
biyopsidede igne ile uyuturuyorlar önce sonrasında yine iğne ile bir parça alıyorlar.ondada korkucak bişi.
kalbini ferah tut.Allah beterinden korusun.Dermansız dert vermesin.

Biyopside uyutuyorlar mı?
Ben sadece o bölgeyi uyuştururlar diye tahmin ediyordum
Her ne kadar bazen artık doktora gidip gemekten bunalsam da şükrediyorum halime

öncelikle geçmiş olsun. korkulacak bişey değil. doktorun bana dediği ''ağrıdığı için sevinmelisin'' di. kötü bişey olsa kendini hissettirmez dedi. ağrıların çoğu da psikolojik. çoğu bayanda süt bezlerinin çalışmaması sonucu bu tür kitleler oluyor zaten. ben açık biyopsi oldum. o biraz zor. ama şimdi biyopsiyi açık yapmıyolar bildiğim kadarıyla. bir şırıngayla içinden doku çekiyolar. bu yöntem daha kolay. şöyle bir örnek vereyim. üniversiteden sınıf arkadaşım öğleden önce gitti bu yöntemle biyopsi oldu öğleden sonra derse geldi çok az bir ağrısı olduğunu söyledi.
üstelik benim iki tarafta da var açık biyopsi ile hepsi temizlenmesine rağmen 10 gün sonra tekrar çıktılar ve doktor bunları sen yapıyorsun dedi. sinir stres herkes sivilce falan çıkarır ben kist çıkarıyorum. yani kafanı rahat bırak herşeye takma kafanı ve onlarla yaşabileceğini düşün. benim şu an birçok kistim var göğsümde boynumda boğazımda ama umrumda bile değiller takmayınca çoğalmayı da bıraktılar. :) sağlıklı uzun ömürler diliyorum. hiç korkma ve klasik bir deyimle kafana tokadan başka bişey takma

Ah o stres...
Ben de olur olmadık herşeye fazlasıyla stres yaparım
Çok teşekkür ederim
Ben de size şifalar diliyorum Allah beterinden korusun hepimizi...

cnm gecmış olsun korkacak bırşey yok. kardeşımınde göğsünde kıtle çıkmıştı. dr amelıyat dedı ama ıstersen bekleyebılırız dedı. bırkaç cm olduğundan amelıyat oldu. anestezı yaptılar zaten bırşey duymadı. amelıyat sonunda elıne vermışlerdı parçayı düşün:1:
şükürler olsun temız çıktı . fıbreadenom muş

Teşekkür ederim...
Ben de bi kurtulup rahatlasam ne güzel olacak :)

Ah o stres...
Ben de olur olmadık herşeye fazlasıyla stres yaparım
Çok teşekkür ederim
Ben de size şifalar diliyorum Allah beterinden korusun hepimizi...

amin :1:
bende öyleydim ama bazen o kadar sakin olabiliyom ki şu an ben bile hayret ediyorum sakinliğime
göğüslerimden birer avuç kitle çıktı uyutmadılar etrafını uyuşturdular konuşa konuşa ameliyat ettiler.
ameliyattan çıkarken o çıkardıkları şeyleri elime tutuşturdular.
bende ertesi gün patolojiye götürdüm.
ben onları nasıl büyüttüm biliyormusunuz yemedim yedirdim giymedim giydirdim yavrularım diyerek verdim :1:
şimdi herşeyle eğleniyorum işte

merhaba, öncelikle geçmiş olsun, biyopsiden korkma ağrısız sızıısz oluyorsun.
ben 23 yaşındayım ve 3 yıldır falan takip altındayım 2 kere biopsi yaptırdım. yani yaşla akalası yok. bana da 2 doktor alalım demişti 3 ıl önce hemde biopsi vs yapmadan ultrason sonucuna göre konuşmuşlardı. kesinlikle 1 doktorla sınırlı kalma 3-4 tane farklı doktora git herkein görüşünü al.

Bende 4 sene önce göğsümde kitle farketmiştim.
Doktora gittim doktor bana "acilen hemen bir meme polikliniğine gitmen gerekiyor" dedi.
Panik oldum ne yapacağımı şaşırdım. Oradan çıktım eve geldim.
Başka doktorlar araştırdım, başka yere gittim ultrasonu çeken kişi korkulacak birşey olmadığını söyledi içim biraz rahatladı.
Ama ondan sonra başka bir doktora daha gittim o da ultrason istedi.
Ve çıkan sonuca göre korkulacak bir durum olmadığı memenin iyi huylu kistlerinden olduğunu, fibrokistik meme yapısına sahip olduğumu söyledi.
Genelde memenin iyi huylu kistleri bu yaşlarda oluyormuş.
Onun için panik yapma canım, başka doktorlara git. Ultrasonda zaten içi sıvı dolu veya sert yapıda olduğu anlaşılıyor.
Sana neden biyopsi dediler anlamış değilim. Eğer sert yapılıysa biyopsi istenir.

çok geçmiş olsun..başka bir doktora daha git bence öncelikle. ve ailende 1. dereden kanser öyküsü var mı? en önemli kısım bu.
bir tanıdığım var... annesi göğüs kanseriydi.. yıllar sonra kendinde çıktı sonra kız kardeşinde.. 3 ünün de göğsü alındı. şimdi kendi kızlarını düzenli doktora götürüyor. kızlardan birinde bir kaç kist var. doktor ciddi takip gerekir demiş. diğer insanlardan daha çok risk altındasın ailede olduğu için demiş.

amin :1:
bende öyleydim ama bazen o kadar sakin olabiliyom ki şu an ben bile hayret ediyorum sakinliğime
göğüslerimden birer avuç kitle çıktı uyutmadılar etrafını uyuşturdular konuşa konuşa ameliyat ettiler.
ameliyattan çıkarken o çıkardıkları şeyleri elime tutuşturdular.
bende ertesi gün patolojiye götürdüm.
ben onları nasıl büyüttüm biliyormusunuz yemedim yedirdim giymedim giydirdim yavrularım diyerek verdim :1:
şimdi herşeyle eğleniyorum işte

Güldürdünüz beni :)
Ben de sizin gibi sakin olabilirim birgün umarım :)

merhaba, öncelikle geçmiş olsun, biyopsiden korkma ağrısız sızıısz oluyorsun.
ben 23 yaşındayım ve 3 yıldır falan takip altındayım 2 kere biopsi yaptırdım. yani yaşla akalası yok. bana da 2 doktor alalım demişti 3 ıl önce hemde biopsi vs yapmadan ultrason sonucuna göre konuşmuşlardı. kesinlikle 1 doktorla sınırlı kalma 3-4 tane farklı doktora git herkein görüşünü al.

2 doktora gittim bulunduğum şehirde bu konuda iyi bir doktor buldum ama bi muayeneye 350 tl dediler, öğrenciyim sonuçta bi muayene o kadarsa ameliyatı düşünemiyorum
Başka doktor araştırıyorum ben de..

çok geçmiş olsun..başka bir doktora daha git bence öncelikle. ve ailende 1. dereden kanser öyküsü var mı? en önemli kısım bu.
bir tanıdığım var... annesi göğüs kanseriydi.. yıllar sonra kendinde çıktı sonra kız kardeşinde.. 3 ünün de göğsü alındı. şimdi kendi kızlarını düzenli doktora götürüyor. kızlardan birinde bir kaç kist var. doktor ciddi takip gerekir demiş. diğer insanlardan daha çok risk altındasın ailede olduğu için demiş.

Teşekkür ederim...
Çok şükür yok kimsede meme kanseri
Öyle bi durum olsaydı daha da tedirgin olurdum

Back
X