• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz görmemiş miyiz ?

Acik acik soyle alindiginizi. Snrada normal karsila avrupadakilerin cogu boyle dusunuyor malesef.

Ben bide sunu hic anlamam ucakta yada havaalaninda tanistigimiz bazi Turkler oldu. Soruyorumnerelisiniz diye

cevap : almaniz biz

Zor tutuyorum kendimi yok memleket diyorum

Cevap: ha Hamburgluyuz

Eh tabi diyorum Alman gibi olmussunuzdur yillarca

Ama bakiyorum pasaportlari İşci pasaportu bizim Almanlarin. Turk, isci ve almanlar....

Merhaba arkadaşlar daha önce konu açmış ve bu konuda yıllardır görüşmediğimiz abimle görüşmeye başladığımızı yazmıştım.Abimle çok cana yakın olarak telde görüşüyoruz hepimiz.Yanlız bu konuşmalar esnasında canımızı sıkan birkaç konu var bunuda sizlerle paylaşmak istedim.Abim sanki bizi dağın tepesinde ve teknolojiden uzak yaşıyoruz sanıyor galiba.Kendisi Almanya'da yaşıyor.Geçenlerde benle konuşurken çocuklar nasıl falan dedim iyiler dedi o arada bir konuşma esnasında konu hayvanlardan açıldı bana ya bizim çocuklar burada ne inek ne tavuk nede bi başka hayvanı görmediler Türkiye'ye geleyim hep o canlıları çocuklara göstermek istiyorum dedi (bizde alanyada yaşıyoruz sanki burada sahilde tavuklar inekler cirit atıyolar:1:) bende birşey demedim.Annemede geçenlerde aa anne ben seni pcden faceden falan anlamassın sanıyodum demiş.Yine geçen araç telefonu ile annemi aramış annemde araç sürerken telle konuşma oğlum Allah korusun çek kenara öyle konuş demiş.O da anne burada otoban var sen otobanı biliyormusun böyle dümdüz yol sıkıntı olmaz demiş annemde en sonunda dayanamayıp oğlum ben cahilmiyim otoban birtek Almanya'damı var Türkiye'dede var demiş.Kısaca arkadaşlar abim çok cana yakın konuşuyor fakat her aramasında bizi cahil gibi göstemeye çalışıyor.Annem ablam ve bende bu duruma çok üzülüyoruz.Onu kırmadan bu konuya karşı nasıl davranmalıyız sizlerede danışmak istedim:5:

siz görmemiş değilsiniz de abin ne oldum delisi olmus

Ben abinize çok kızmadım açıkcası
Kendi düşüncesi bu bişey demeye hakkınız yok,sizi aşağılar bi şekilde mi söylüyo ki ?
Kusura bakmayın ama yaşadığınız yerde inek,tavuk olsa ne olur ki bunu dert ediyosunuz anlam veremedim

Ben abinize çok kızmadım açıkcası
Kendi düşüncesi bu bişey demeye hakkınız yok,sizi aşağılar bi şekilde mi söylüyo ki ?
Kusura bakmayın ama yaşadığınız yerde inek,tavuk olsa ne olur ki bunu dert ediyosunuz anlam veremedim

kirmizili kismi bende anlamadim yani inek tavuk olunca ne oluyor,
bende ineklerin cok oldugu bir kesimde yasiyorum ne olmus yani :26:

Kızlar konu inek tavuk v.s. değil.Benim kızımda sonuçta hayvanları birtek hayvanat bahçesinde görüyor.Hayvanları çok seviyoruz.Benim kızdığım sanki herşey Alamanyada var Türkiye sanki doğunun en icra köşesi gibi herşeyi abartarak anlatıyor.Sanki biz burada herşeyden mahrum yaşıyormuşuz gibi bilmem anlatabildimmi:5:

abiniz ne sizi tanıyor,ne de yaşadığınız çevreyi biliyor.siz daha abinizle karşılaşmadan kendi kendinizi ona karşı dolduruyorsunuz,acele karar vermeyin,önce bir karşılaşın:34:

bence siz abinize önyargıyla yaklaşıyorsunuz,türkiyede çocuklara hayvanları göstermek istiyorum demiş.sizde var dememiş ki.ayrıca belirli yaştaki insanların pc den anlamasını,kullanmasını KK daki hanımlar bile yadırgıyor ki,sizi tanımayan,yaşam şartlarınızı bilmeyen bir erkeğe garip gelmesi bana normal gelir.düşünün ki abiniz ne sizi nede annesini fazla tanımıyor:34:

Bende bu yoruma katiliyorum. Almanya sinirlari icinde bile, büyük sehirlerdeki Akrabalarimiz tatilde bize geldiginde, cocuklar buradaki ne Hayvan varsa bayilirlardi - ve ayni abinin dedigi gibi söylerlerdi, alinacak birsey yok kanimca.
Annesinin PC ve Facebook biliyor olmasi ve bu onu sasirtmasinida normal karsiliyorum.

Benim Annem bilmiyor mesela, ve haliyle Annem yasindaki bir Bayan böyle seyler dediginde bende Abin gibi davranirdim.
Yani kücümsedigimden degil, o Bayanla gurur duydugumdan. Kendini gelistirmis olmasindan.

Kisaca Abine sende bir sekilde sakayla takilirsin olur biter, sorun yok yani :34:

Kızlar konu inek tavuk v.s. değil.Benim kızımda sonuçta hayvanları birtek hayvanat bahçesinde görüyor.Hayvanları çok seviyoruz.Benim kızdığım sanki herşey Alamanyada var Türkiye sanki doğunun en icra köşesi gibi herşeyi abartarak anlatıyor.Sanki biz burada herşeyden mahrum yaşıyormuşuz gibi bilmem anlatabildimmi:5:

dogunun en ücra kosesinde yasasaniz ne olacak yani :44:
orda otobani bilmiyorlar inek vs var bilgisayar bilmiyorlar diye cahilmi oluyor insanlar,
ellerinde yoksa bilmemeleri suc mu gunah mi ayip mi ?
bunu boyle adlandirmanizi cok yanlis buldum...

Son düzenleme:
orda otobani bilmiyorlar inek vs var bilgisayar bilmiyorlar diye cahilmi oluyor insanlar,

Suç değil tabiki, ama bir başlık açıldı bikaç gün önce farklı etnik kökenilerin ilişkileriyle ilgili, konuya yorum yapanlar Doğuyla ilgili duyduklarından yada yaşadıkları birkaç olaydan tüm Kürt kökenlileri genelleyince rahatsız oldu insanlar haklı olarak. Bence konu sahibi de abisinin davranışlarında öyle bir genelleme hali sezdiği için bu kadar rahatsız olmuş.

Buarada yanlış hatırlamıyorsam konu sahibinin abisi durumları daha iyi olduğu için farklı bir akrabaları tarafından büyütülmüştü, onlarda bir parça işlemiş olabilirler abiyi biz seni en iyi şartlarda yetiştirdik Almanya'da şunları sağladık, Türkiyede ne şartlarda yaşayan insanlar var vs. vs. diye abinin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum bence de rahatsız olduğunuzu belli etmeyin daha yeni yeni abi kardeş iletişimi kurmaya başladınız zaten.

Niye suç günah olsun arkadaşım.Ya ben ne demek istediğimi anlatamıyorum yada sen benimde abim gibi köyde doğuda yaşayan insanları küçük gördüğümü zannediyorsun.Her cevapta konuyu başka yerlere neden çekiyorsun bende bunu anlamadım:31:

Niye suç günah olsun arkadaşım.Ya ben ne demek istediğimi anlatamıyorum yada sen benimde abim gibi köyde doğuda yaşayan insanları küçük gördüğümü zannediyorsun.Her cevapta konuyu başka yerlere neden çekiyorsun bende bunu anlamadım:31:

konuyu baska tarafa cekmiyorum sadece takildigim noktalari belirtiyorum o kadar...

Merhaba arkadaşlar daha önce konu açmış ve bu konuda yıllardır görüşmediğimiz abimle görüşmeye başladığımızı yazmıştım.Abimle çok cana yakın olarak telde görüşüyoruz hepimiz.Yanlız bu konuşmalar esnasında canımızı sıkan birkaç konu var bunuda sizlerle paylaşmak istedim.Abim sanki bizi dağın tepesinde ve teknolojiden uzak yaşıyoruz sanıyor galiba.Kendisi Almanya'da yaşıyor.Geçenlerde benle konuşurken çocuklar nasıl falan dedim iyiler dedi o arada bir konuşma esnasında konu hayvanlardan açıldı bana ya bizim çocuklar burada ne inek ne tavuk nede bi başka hayvanı görmediler Türkiye'ye geleyim hep o canlıları çocuklara göstermek istiyorum dedi (bizde alanyada yaşıyoruz sanki burada sahilde tavuklar inekler cirit atıyolar:1:) bende birşey demedim.Annemede geçenlerde aa anne ben seni pcden faceden falan anlamassın sanıyodum demiş.Yine geçen araç telefonu ile annemi aramış annemde araç sürerken telle konuşma oğlum Allah korusun çek kenara öyle konuş demiş.O da anne burada otoban var sen otobanı biliyormusun böyle dümdüz yol sıkıntı olmaz demiş annemde en sonunda dayanamayıp oğlum ben cahilmiyim otoban birtek Almanya'damı var Türkiye'dede var demiş.Kısaca arkadaşlar abim çok cana yakın konuşuyor fakat her aramasında bizi cahil gibi göstemeye çalışıyor.Annem ablam ve bende bu duruma çok üzülüyoruz.Onu kırmadan bu konuya karşı nasıl davranmalıyız sizlerede danışmak istedim:5:

Bende Alanyada yaşıyorum o yüzden konu dikkatimi çekti bi göz atınca :16: Bugüne kadar burayı küçümseyen kimseyle karşılaşmamıştım:53: Bence Siz görmemiş değilsiniz tabikide ama abin iyi niyetli bi insan olabilr fakat bazı insanlarda kendini diğer insanlardan üstün gösterme huyu vardır konuşmaları diğer insanları küçümseyicidir hep abinde büyük ihtimal bu huyu taşıyanlardan:44: Bunun içinde sıkmayın canınızııı :16::16:

Benim babamın akrabaları vardı, ben 12 yaşlarındayken bize kalmaya gelmişlerdi. 2 kız ve anneleri. Kızların biri 25 diğeri 30 yaşındaydı o sıralar. Benden epeyce büyüklerdi. Onlardan sonra Alamancılardan nefret ederek geçti çocukluğum. Katır kadar kızlar yattıkları yatakları toplamaz, yediği tabağı kaldırmazlardı. Birde üstüne garip istekleri vardı. Elma suyu yokmu? Biz elma suyu olmadan yemek yiyemeyiz. Nescafenin yanına bitter çikolata yokmu. Yada ne bilim şu marka süt tozu yokmu. Kaşlarını aldırmak için kuaföre gitmişlerdi, halbuki bu iki kardeş Almanyada ağda, kaş, manikürcü olarak çalışıyolardı. Sonra birinin altın küpeleri kayboldu, ablamla bana sizmi aldınız dedi. Bizde kalma sebepleride Ankarada resmi işleri olmasıydı. Yani otele para vereceklerine bedava ev. Zaten çok fazla böyle abuk subuk misafirimiz olurdu. Uçağı aktarmalı olan, Ankarada konaklaması gereken gelip bizde konaklardı.
Ama hepsi bir değil, benim kuzenlerimde başka bir Avrupa ülkesinde doğup büyüdüler. İkiside birbirinden görgülü, nerde nasıl davranacağını bilen insanlar. Yaşadıkları ülkedede iyi işlerde, iyi okullardalar. Her yaz tatilimiz birlikte geçerdi çocukken, türkiyeyle çok içli dışlılardı. Türkçeleride çok düzgündür.
Ama o kızlardan sonra Alamancılara bir alerjim var benim:) Alamancı deyince gözümün önüne altın zincir takan erkek, bayat çikolata getiren bozuk türkçeli görgüsüz insanlar geliyor aklıma. Birde şu hava atma huyları yokmu beni benden alıyor. Hayır ben gittim gördüm yaşam tarzlarını, günlük hayatlarını. Memleketime döndüğümde derin nefes aldım. Ben burda kat be kat daha iyi şartlarda yaşıyomuşumda haberim yokmuş:)

Siz Değil, Abiniz Görmemiş..:40:
Sanırım Hayatında İlk Defa Otoban Görüyor..:44:
İşin Kötü Tarafı İse; Sadece Almanya'da Olduğunu Düşünüyor.. :ssz:

Sevgiler..

alanya gayet güzel modern bir ilçe.. herşeyde var. abin fazla kaptırmış galiba kendini:1::1:

abınızın dusuncelerını cok yadırgamayın derım .
kısaca soyle dusunun ; turkıye de dogmus buyumus yetısmıs bırı olararak
bırden yurdısına yerlestıgınızı dusunun .siz de orayı garıpseyıp
sureklı turkıyeyı övmezmısınız!
abınızın de durumu bundan ibaret.

abiniz sizi hor gördüğünde ondan önce siz gülün kii onun söylediklerini takmadıgınızı anlasın....

Back
X