Biz kadinlar evlendikten sonra neden kilo aliyoruz?

Belinsi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
494
197
48
Sürekli evlendikten sonra kilo alan insanlarla karsilasmak artik beni üzer oldu. Gördüklerimin yüzde yetmisi belki de evlendikten sonra kilo aliyor. Bir kadinlar kendimize bunu nasil yapabiliyoruz? Sonra yine üzülen bizleriz. Hemcinslerimin onca kilo alip mutluz olmalari, hakarete maruz kalmalari, sonra zamaninin cogunu kilo vermeye harcamasi beni gerdi, evet. Merak ettigim evlenince neden kendimize bunu yapiyoruz. Yetisme tarzimiz mi, kültürümüz mü, genetik yapimiz mi? Bu kilo alisin sebebi nedir? en dogru cevap bogazimizi tutamamiz, ama bütün gün evde oturan, spor aliskanligi olmayan kisilerin mutlulugu yemekte aramasi da pekala normal. Fakat neden degismiyoruz, ya da degisiyoruz da ben mi bu gündemden uzagim? Yurt disinda yasiyorum ve gördügüm cogu anne gayet fit, ha kilolu olanlari da yok mu, var. Fakat neden benim ülkemin kadini kendini saliyor, basenli vucut tipini kendine yapistiriyor. Bize ne oldu haberi olan var mi?

Galiba kimsenin böyle bir problemi yok =D

Kibele sendromu mu? :KK14: Dikkat edin kendinize kızlar. Bebeği sırtta bir yük olarak görünce kiloların ve öz disiplinsizliğin bahanesi oluyor çünkü.

evlenip de kendini salan kadınlara oldukça sinir oluyorum baştan belirteyim.. (eşi, eşinin ailesi, maddi manevi sorunları olan kadınlar hariç)
ben 2 yıllık evliyim.. bir gün evimde pijama ile gezmedim.. bakımsız dolaşmadım... bankacıyım üstelik giriş çıkış saatlerim belirsiz.. eşimi yemeksiz bırakmadım.. sevgisiz hiç bırakmadım.. manikürüm pedikürüm saç boyam hiç eksik olmaz.. şu an 7 aylık gebeyim.. yine bakımlıyım kendimi salmadım..
1 kilo alsam ertesi gün yediğime dikkat ederim..
ve bütün bunlar sanmayın ki eşim için.. tamamen kendime olan özsaygım ile alakalı.. ben kendime bakmaz, kendimi beğenmezsem eşim neden beğensin ki..
evlenip de kendini salan kadınlar, silkinin ve kendinize gelin lütfen.. siz kendinize özen göstermez, bedeninize saygı göstermezseniz kimseden aynı özeni ve saygıyı bekleyemezsiniz..

evlenip de kendini salan kadınlara oldukça sinir oluyorum baştan belirteyim.. (eşi, eşinin ailesi, maddi manevi sorunları olan kadınlar hariç)
ben 2 yıllık evliyim.. bir gün evimde pijama ile gezmedim.. bakımsız dolaşmadım... bankacıyım üstelik giriş çıkış saatlerim belirsiz.. eşimi yemeksiz bırakmadım.. sevgisiz hiç bırakmadım.. manikürüm pedikürüm saç boyam hiç eksik olmaz.. şu an 7 aylık gebeyim.. yine bakımlıyım kendimi salmadım..
1 kilo alsam ertesi gün yediğime dikkat ederim..
ve bütün bunlar sanmayın ki eşim için.. tamamen kendime olan özsaygım ile alakalı.. ben kendime bakmaz, kendimi beğenmezsem eşim neden beğensin ki..
evlenip de kendini salan kadınlar, silkinin ve kendinize gelin lütfen.. siz kendinize özen göstermez, bedeninize saygı göstermezseniz kimseden aynı özeni ve saygıyı bekleyemezsiniz..
Katiliyorum, kadinlari bu duruma sürükleyen seyler neler merak ediyorum. Kücüklükten itibaren kendine güveni olmayan ya da kendine deger vermeyen kizlar yetistiriyoruz bence olayin bir boyutu da bu. Ama sonuc cok üzücü. Dayak, hakaret her türlü kötü seye katlaniyorlar, ki bunun adi katlanmak. Kendi annem sirf kaynanasi istedi diye cocugunu aldirmis, sorunca cahillik iste dedi. Herkesi memnun etmeye calisip kendi icinde mutsuz ve tatmin olmamis kadinlar cogunlukta. Tabi ki bu durum degismeye basladi kendine bakan kadin sayisi cogaldi, ki cogu calisan kadinlar.

Evlendikten sonra sadece bizim sevigimiz yemekleri yapiyoruz, annenin yanindayken öylemiydi ? Sofraya ne konulursa yenilecekti, geneldede cok saglikli ybol sebzeli yemekler.
Birde toplum olarak yemege cok düskünüz, cogu almanlar aksamlari sadece peynir ekmek yiyorlar. Hatta genelde iki kisi calistiklari icin kim ugrassak diyorlar.
Ben sahsen kilo almadim, sporda yapiyorum, esim cok yemege düskün oldugu icin evde yemekde yapiyoruz ama hamur islerinden kizartmalardan uzak durmaya calisiyoruz. Bu arada esim evlendikten sonra 30 kilo aldi :)
Bence insan artik birseyi garantiye aldim diye düsünüyor, su an ayrilsak aninda o kilolari verir bunu kendisinede söylüyorum. Yani anlayacaginiz bizde tam tersi oldu

Evlendikten sonra kilo almış biri olarak hemde 15 kilo 1 yılda :)
ilk zamanlar yemek denemelerim olurdu sunuda yapayım, bunu yapabilecekmiyim ki vs. yap ye yap ye ..
Sonra evde oturmalar komsu gezmeleri sohbetler derken yine ye otur hareket sıfır esim biraz gec geliyor yazları ozellikle odan evvel yemek yeyince sanki adama aksama kadar calıs birde kendi basına yemek ye der gibi oldugu ıcın yemeklerde gec yeniyor.

45kilo evlendim halada kilo almadim :D ve hic birseye dikkat etmiyorum oncedende etmezdim gece yarilari bile hamur isi vs tikinipta bile yatiyordum yine ayni sekil ama bi degisiklik yok

Acaba evlendikten sonra "artık kimsenin beğenmesine ihtiyacım yok" psikolojisi mi yaşıyoruz. Bence bakımını kendisi için yapan hanımlar evlenseler de 70 yaşına da gelseler görünümlerine özen gösterirler.

Beni de annem şartlamıştı, "yeni aldığın kıyafetleri bir beden büyük al, evlenince kilo alacaksın." diye. Yıllardır aynı kiloda olan ben bile korkmaya başlamıştım.Benim için bir şey değişmedi, hala aynı kilodayım. 2,5 yıllık evliyim. Ama alanlar çoğunlukta, erkekler de aynı durumda üstelik. Ben de merak ediyorum nasıl oluyor bu iş. :)

Beni de annem şartlamıştı, "yeni aldığın kıyafetleri bir beden büyük al, evlenince kilo alacaksın." diye. Yıllardır aynı kiloda olan ben bile korkmaya başlamıştım.Benim için bir şey değişmedi, hala aynı kilodayım. 2,5 yıllık evliyim. Ama alanlar çoğunlukta, erkekler de aynı durumda üstelik. Ben de merak ediyorum nasıl oluyor bu iş. :)
Su annelerin kafalari degismeyecek. Bu kilo isi sanki olmasi gereken birsey gibi normal geliyor bir de. Büyük al nasil olsa sisersin !

Su annelerin kafalari degismeyecek. Bu kilo isi sanki olmasi gereken birsey gibi normal geliyor bir de. Büyük al nasil olsa sisersin ![/QUOTE
Genel olarak, herkes aldığı için, tecrübesini konuşturdu garibim. :) Ama hem şartlanmamak hem de dikkat etmek lazım, biz karşımızdakini nasıl görmek istiyorsak o da bizi öyle görmek istiyor : )

ben çok kilo aldım :KK43: çünkü bekarken az yiyoydum gerisini annem babam yiyiyo nasılsa diye şimdi 2 kişiyiz kalmasın diye yiyiyoruz. eşim haftasonları poğaçaları börekleri dolduruyo alma diyorum ona kepekli ekmek yerdim önceden onuda bıraktım sürekli poğaça börek yerken ne faydası olcak bana. eşim sürekli halı saha maçlarına gidiyo onu aldığı 1 kilo bile yok bütün kilolar bana :KK43:

ben çok kilo aldım :KK43: çünkü bekarken az yiyoydum gerisini annem babam yiyiyo nasılsa diye şimdi 2 kişiyiz kalmasın diye yiyiyoruz. eşim haftasonları poğaçaları börekleri dolduruyo alma diyorum ona kepekli ekmek yerdim önceden onuda bıraktım sürekli poğaça börek yerken ne faydası olcak bana. eşim sürekli halı saha maçlarına gidiyo onu aldığı 1 kilo bile yok bütün kilolar bana :KK43:
Tavsiye istersen evine tam tahil ekmegi al alabiliyorsan. Beyaz ekmek zaten direk seker. Iki senedir hep tahilli ehmek tüketiyorum ciddi derecede tokluk sagliyor. Börek cörek da arada güzel be tatlim, her haftasonu da yapmayiver =)

evlenirken 45 kilo idim şuan 56 kiloyum masa başı iş yapıyorum hareketim azaldı hormon ilaçları kullandım birde sonuç bu şuan da veremiyorum ciddi anlamda rahatsızım bu konuda ... diyetisyene gitmeyi düşünüyorum birkaç ay sonra...bu arada ben çikolata ekmek abur cubur yemezken evlendikten sonra bunları çok tükettim onun etkisi çok diye düşünüyorum

Tavsiye istersen evine tam tahil ekmegi al alabiliyorsan. Beyaz ekmek zaten direk seker. Iki senedir hep tahilli ehmek tüketiyorum ciddi derecede tokluk sagliyor. Börek cörek da arada güzel be tatlim, her haftasonu da yapmayiver =)
önceden yiyodum kepekli, tahıllı ekmek.poğaça börek varkende ekmeğe bakmıyorum açıkçası. böyle olunca ekmeğide bıraktım bu şekilde faydası yok diye

Hmm... ben işi bıraktım evlendikten sonra ve 18ayda 4 kilo aldım.. eşim 20 kilo aldı..

Bence başlık "..evlendikten sonra erkekler neden kilo alır???.." Olmalıydı

ufak ufak kilo almalar bende de başladı. akşamları sevdiğimiz yemekleri yapıyorum , ee haliyle yemek seçme , ben bunu yemiycem deme durumu olmuyo. 2 kişilik yemek yapmaya çalışsamda illa ki kalmasın bitsin diye yapılanın tamamı bitiriliyo. bide akşam tv karşısında hadi kuruyemiş yiyelim , dur kahvenin yanına şunu çıkarayım , sen tatlı seversin diye bak ne yaptım.... bide masa başı hareketsiz bir iş , yani keyfe kilo alıyoruz resmen :KK42:

7 aylık evliyim şu an 1,5-2 kilo filan aldım o da ilk başlarda yaptığım yemekler çok oluyordu porsiyonları ayarlayamıyordum aman çöpe gitmesin diye yiyorduk şimdi az az yapıyorum 2 gün de tüketecek şekilde hazırlıyorum. Eşim ise tam tersi 3-4 kilo verdi evlendikten sonra onun sebebi de dışarıdan hazır pizza hamburger yerine ev yemekleri yemesi oldu.:KK53:

Hmm... ben işi bıraktım evlendikten sonra ve 18ayda 4 kilo aldım.. eşim 20 kilo aldı..

Bence başlık "..evlendikten sonra erkekler neden kilo alır???.." Olmalıydı
Erkekler de kendilerini dusunsunn canim, bizim konumuz kadinlar. Turk kasi diye gobek sergileyeceklerine az biraz spor yapip gozumuzu senlendirsinler

Back
X