Evlendikten Sonra Neden Kilo Alınır ?

_NarCicegi_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2011
7.819
1.534
Acı ama gerçek; beslenme uzmanları, bayanların evliliklerinin önce 5 senesinde süratle şişmanlamalarının nihai derece sık sık rastladıkları bir vaziyet meydana geldiğini ve çoğunlukla önce yıl aşağı yukarı 8-10 kilo alındığını söylüyorlar. Kısacası , çocuk kızlık zamanlarımızdaki o jean pantolona çoğalış sığamıyorsanız, şüphesiz tek değilsiniz. Fakat sorunun pantolona sığamamaktan çok daha mühim tarafları var elbette; yepyeni kocalar, düğün töreni gecesindeki o incecik gelinin ansızın bire 2 vücut gelişmesini bizzat içlerinde tek bir biçimde açıklıyorlar; o da, bayanın ilişkilerine çoğalış gerekli olan önemi vermemesi. Denetim neticelerine yönelik , erkekler de evlenme sonrasında kilo alabiliyor. Ama kadınlara mukayese et çok daha az! Şayet ince bedeninizi ve eşinizle iyi giden ilişkinizi muhafaza etmek istiyorsanız, işte kilo aldıran başlıca üç tuzak ve bunlardan savunma yöntemleri …

Tuzak 1: Düğün Töreni öncesi açlık kampları
Çoğu süre evlilikle beraber süratle kilo almanın basit kökeni, nişanlılık döneminde yapılanlara dayanıyor, ölümcül gelinlik diyetleri ve zalim düğün töreni öncesi açlık kampları sebebiyle birçok kadın, bu dönemde, ideal kilosunun altına iniyor. Ve çoğu kadın bu dönemde, gündelik kalori alımını bin kaloriyle sınırlıyor. Üstelik gün içerisinde en az bir ya da 2 saatini spor salonlarında kardiyo çalışarak geçiriyor. Tüm bunları inşa ederek yalnızca kilosunu değil, metabolizma hızını da mühim ölçüde düşürüyor. Başka Bir Deyişle , balayında kıtlıktan çıkmış benzeri yemeseniz dahi , bu tempoyu sonsuza dek koruyamadığınız müddetçe kilo almanız esasen kaçınılmaz.

Beslenme uzmanlarına yönelik , hayatımızın hiçbir döneminde kısa zamanda çok kilo verdiren şok rejimlere (bir ay ya da daha kısa devam eden ) başvurmamak gerekmektedir . Sıhhatli meydana gelen , kilo verme işini daha uzunca bir vadeye dağıtım , takım forması girmekte ivedî etmemek ve ardından da bunu titizlikle muhafaza etmek .

Tuzak 2: Ona ayak uydurmak
Evet, bu bir ölçüde eşinizin suçu olarak onay edilebilir. Beslenme uzmanları, bayanların evlilikle beraber eşleriyle benzer sık sık ve benzer miktarlarda yiyecek yemeye başladıklarını hatırlatıyorlar. Yenebilen yiyeceklerin bir özelliği de bekârlık dönemine yönelik daha yüksek kalorili ve daha sıhhatsiz olması.

Uzman Olanlar, bu hali tersine çevirmenin en güzel yönteminin ( belli bir süre bencilce görünse dahi ) yemeğinizi eşinizden öncesinde almak, porsiyonların ölçüsüne uyarı etmek ve mümkün ise çok kalorili yiyecekleri yalnızca ona yönelik pişirmek meydana geldiğini söylüyorlar. Restoranlarda da, siparişi öncesinde vererek kendinizi kurtarabilirsiniz.

Beslenme uzmanlarının bu konuyla alakalı tekrar ettiği öbür bir birşey de, bayanların evlendikten ardından ara öğün tüketme alışkanlığını -tabii yeniden eşine ayak uydurarak- bırakması. Bunun dezavantajıysa, çok acıkıp, anne öğünlerde çok yiyecek . İşte bu sebeple bu alışkanlığınıza evlendikten ardından da sadık kalmanızda yarar var.

Tuzak 3: Hayat tarzındaki değişiklik
Flört döneminde, bol bol görüşmek yerine geceleri fazladan çıktığınızı, daha çok tatile gittiğinizi ve toplumsal aktiviteye katıldığınızı, evlendikten sonraysa hayatınızın fazladan hanede geçtiğini siz de onay ediyorsunuz, kocaman ihtimalle .

Tab2, evliliğin önce senelerinde , tüm bir sektör gününü hanede geçirmenin huzurunu uzman olanlar da onay etmekte . Fakat , şayet formunuzu muhafaza etmek istiyorsanız, bekârlık zamanındaki civarı işlek olmasalar da, yeniden beraber yapabileceğiniz ve sizi harekete geçirecek bir takım aktiviteler bulmanız kural .

ALINTIDIR

Valla evlendiğim gün 48 kiloydum şimdi 63 hamilede kalıp doğurmadm ama benim gizli şekerdenmiş şimdi ilac kullanıyorum çalışmıyorumda ondan öyleyim

Ayy büyük bi sorun cidden bu yaa
52 kiloydum evlendiğimde 4 ayda 9 kilo aldım
Ama tabiki çok yedik boşuna almadık yanii :)
Şu sıralar nasıl kilo vereceğimi düşünmekten kafayı yiycemm :KK43:

bazilarida 18 inde evlenip 19 dokuzunda cocuk dogurup ben artik coluklu cocukcu bir kadinim bakim benim neyime diyor ve kendilerini saliyorlar. 30 una gelincede benim artikbi gozum topraga bakiyor diyenlerbile gorfum .... kisacasi kendilerini birakiyorlar.

Ayy hepiniz 3-5 kg aldim demissiniz.Ben 6 senelik evliyim evlendigimde 65-70 kiloydum simdi 101-102.Kendimden oldukca nefret ediyorum bide siz gelmeyin ustume:63:

X